TDG lerimi hayatta bozmam :)
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
TDG lerimi hayatta bozmam :)
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaçıranlar vardır belki
Burayı da ziyaret etmenizi tavsiye ederim: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46829
zgold, zpx30 gibi byf'ler ne kadar likit, her kademesinde alıcı satıcı oluyor mu hep, boşluklu mu işlem görüyor genelde ?
ıpv -0,54
tdg -0,92
tta-0,33
tte-0,98
ıpj -0,39
Bugünün maaşallahı var kemiksiz eksiyiz.:)
TGE +0,51 sağolsun geriden geldiği için o da :) yoksa petrol etfleri yüzünden yarın eksi geleceği simdiden belli gibi
Sayın Ayurdakok, size aynen katılıyorum. Aslında ben de ilk denemeyi iş portföy teknoloji ağrılıklı hisse ile bir ay kadar önce yaptım. 4000 tl lik bir yatırıma %10 dan fazla getiri sağladı şimdilik. Aslında olasılıkları biliyorum ancak buradaki deneyim sahibi arkadaşlar benim göremediğim pek çok detayı görebileceklerdir. Siz de çok değerli bir katkı yaptınız. Açıkçası biraz risk alacağım, özellikle de yarınkı faiz kararından sonra. Sonuçta borsa'da daha yüksek bir risk ile bazen kayıp yaşıyorum. Edindiğim izlenim en riskli fon türünün bile bir hisse senedine göre %50-60 daha güvenli olduğu.
Zaman ayırıp böyle detaylı geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Moral verici sözleriniz benim için çok değerli oldu. Pandemi süreci başladığından beri finansal konulara olan ilgim artarken bir yandan da hep bir geç kalmışlık duygusu hissettim içimde. Aslında elimde olmayan sebeplerden dolayı bazı temel yatırımları hiç yapamadım hayatımda ama sizin de söylediğiniz gibi hiç bir zaman geç değil. İlerisi için en mantıklı adımları atmaya bakacağım artık. Gençlik konusunda çok haklısınız. Hala basit şeyler mutlu ediyor beni. Aslında kendim için dilediğim para ile edinilebilecek hemen her şeye az çok sahip oldum. Asıl kaygım çocuğum için bir gelecek kurabilmek. Ama bu ülkece hepimizin sorunu aslında. Umarım bizi iyi günler de bekliyordur.
Aslında istediğim miktarı yönlendirdiğim zaman %4 bile benim için fazlası ile yeterli bir miktar ama sizin de belirttiğiniz risklerin ve dalgalanmaların farkındayım. Sizin diğer başlıktaki önerileriniz altın değerinde. Sepet kurallarına bağlı kalarak yavaş yavaş bir portföy oluşturacağım orta vadede. Tekrar teşekkür ederim değerli katkılarınız için.
Kesinlikle çok düzeyli bir ortam. Özellikle borsa mecralarında dönen tartışma ve muhabbetleri (!) gördükten sonra buradaki kaliteli paylaşımcı arkadaşları bulmak benim için paha biçilmez oldu. Finansal bilincin artması konusundaki görüşlerinize kesinlikle katılıyorum. Aslına bakarsanız ortalama bir vatandaşın finansal bilgisi yüksek olsa her şey çok daha iyi olur diye düşünüyorum ancak işte eğitim her noktada temelden geliyor. Bir de bizim babalarımız para konuşmazdı. Bir nevi tabuydu. Kazanç sormak ayıp sayılırdı. Belki de bunun bir handikapı olarak toplum olarak bu konularda sığ kaldık. Neyse ki yeni nesil bunları aşmış durumda. Sizi tanıdığıma da ayrıca çok memnun oldum.
GEDİK in ALTIN fonu çok ilginc. ZGOLD, GLDTR ve VIOP ta Altın kontratı içeriyor. Normal altın fonlarından %30-40 oranında farklı. Ama şimdiye kadar pek ayrışamadı.
GGK yı inceleyip analiz eden varsa yorumu nedir uzman arkadaşlar? Bu fakire biraz bilgi verin lütfen.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GGK
Beni burada en çok mutlu eden şey tuhaf gelebilir belki ama, yazanların neredeyse tamamının azami ölçüde ana dilini düzgün kullanan insanlar olması ve yazılarda imlanın olabilecek en üst düzeyde doğru kullanılması açıkçası.
Belki bazı insanlara takıntı gelebilir ama bu tür semboller bana insana dair çok ipucu vermiştir hep kim olduğuyla ilgili. İnsan, dilini iyi kullanmayı; zorlayarak ya da uğraşarak yapamaz, hayat tarzı, birikimi, ömrü boyunca okuduğu cümle sayısı bunu sağlar.
'herkez beni beyeniyor deyilmi' falan yazan birinden ürkerim nedense genelde. Neyi, nasıl yazdığı umurumda değil ama, neyi nasıl yazdığı ona dair sırlar verir bana. Pek civarında olmam, bulaşmam. Çünkü o adama dair çok şey anlatır aslında. Hayat sembollerle yürüyor çoğu zaman. Kırmızı ışıkta yanında durduğum bordo şahin ile beyaz bir renault 9 bana aynı intibağı, aynı ipucunu vermez.
Bazen genellemeler, önyargılar hayat kurtarır, herkes tersini düşünüp savunsa da.
Bu forumda gerçekten çok nitelikli insanlar var, hatta tamamı öyle. En azından bu başlıkta ben aksine hiç denk gelmedim.
Benim için insanların konuşma dili de , yazı dili de çok önemli ölçüt. Burası bu anlamda huzur veriyor bana.
NNF %-0,16. Nazarlık olsun
Arkadaşlar merhaba,
Portföyünde OPH ve GL1 taşıyan var mı? Aylık getirilerine bakarak radara aldım.
OPH portföy dağılımını açıklamamış.
Endeksle korelasyonları, relatif getirileri nasıldır ? Şu an popüler olan (NNF, TKF, GMR, MAC vb. ) hangi hisse fonlarına daha çok benziyorlar.
Selamlar, iyi kazançlı günler dilerim.
Oph hiç bir zaman pörtföyünde taşıdığı hisseleri açıklamadı.Üç aydan fazla pörtföyde mac tkf gibi hisse fonlarına göre daha iyi performası varSessiz sedasız yoluna devam ediyor.SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
katılım30 eksi 0.49, baz aldığı fon rbh artı 1.36. kat50 eksi 0.55, baz aldığı fonlardan mps eksi 0.60, kpc artı 0.94. katılım tarafında neler oluyor? kpc ile rbh anlaşıp mps'yi piyasadan silmeye mi çalışıyorlar? şaka bi yana bu nasıl iş anlayamadım. rbh'yi bir kenara koyuyorum. kpc aylıkta mps'nin 2 puan önüne geçerken üç aylıkta ta beş gün eksii olmasına rağmen sadece 0.70 puan geride kalmış. öyle görünüyor ki kpc, mps'nin rakibi olma yolunda son hızla ilerliyor. hatta oldu bile de denebilir.
Katılım endeksine göre bakıp verdiğiniz bilgi çok faydalı. Evet gerçekten dikkatle takip etmek gerek. iyi katılım hisse fonların 3'e çıkması umut verici. Bir süre daha izlemekte yarar var. Ben çok kısa vadeli bir ayı piyasası bekliyorum oradaki performanslarını görmek için. Uzun süredir boğadayız yanıltıcı olması diye. Portföy içeriğinden ziyade, portföy dönüşüm hızlarına bakacağım biraz, incelememiştim detaylı
Bu ayrışma benimde dikkatimi çekiyordu ve RBH özelinde izlemeye devam ediyorum. Ancak bu şekilde ete kemiğe büründürerek rakamlarla yazmak gerçekten farkındalığı arttırıyor. O kadar takip etmeme rağmen sn. hayrani'nin mesajını okuduğumda sanki bunun hiç farkında değilmişim gibi hissettim.:) O yüzden bu forumu seviyorum ve iyi ki burayı keşfetmişim..
Katılım endeksleri tarafında önümüzdeki dönemde beklenen bist30/xbank öncülüğündeki ayı piyasası açısından çekincelerimi daha önce belirtmiştim. Şahsen bir süre daha izleme tarafında olacağım ama yukarıdaki ayrışmalar ve relatif getiriler devam ederse bu katılım hsyf ler açısından gerçekten çok ümit verici olacak.
TKF -0.62% geldi. epey durakladı bu aralar.
TKF -%0,6170
portföy değişikliği ihtiyacı var gibi.
GBC %0,3340 fena değil
ğstadım, belki biliyorsunuz ben görme engelliyim ve ekran okuyucuların yetersizliklerinden dolayı pdf dökümanları sağlıklı okuyamıyorum. rbh katılım 30 olduğundan ayrı tutuyorum ama mps ve kpc'deki şu durumu bir araştırıp değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. son bir aydır aynı kulvarda koşan mps ile kpc arasında gece ile gündüz kadar fark olmaya başladı. bu işin perde arkasını araştırmak, hepimizin faydasına olacak, şimdiden teşekküürler.
Bu konuda sizin hakkınızı teslim etmek gerek sn. hellistheothers. Foruma ilk girdiğimde okuduğum mesajlardan bazıları size aitti ve yazı tarzınız ilk anda dikkat çekiyor. Hatta eski forumları ve diğer arkadaşlarında belirttiği borsa/endeks sayfalarını düşününce şaşırtıyor biraz.:) Şahsen her zaman bu kurallara elimden geldiğince uymaya çalışan biri olarak forumu okuduktan ve bu düzeyi gördükten sonra yazılarıma bir o kadar daha dikkat etmeye başladım.
Dilimize yerleşmiş bir tabir vardır; 'Herkes kapısının önünü temizlerse, tüm mahalle temiz olur' diye. Çok severim bu sözü. Çünkü her konuda az çok demeden elimizden geleni yapmalıyız, ancak bu şekilde ülkemizin bir nebzede olsa nefes alınabilir bir yer olacağına inanıyorum. Dilimizde bunların en önemlilerinden. Emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.
bu arada nnf'ciğimizin önceki hafta başı itibarıyla ihraç ettiği yüzmilyon pay da tükenmek üzere gibi görünüyor. inşallah bir süre pay ihracı yapmazlar. yoksa sıkıntı olabilir.
Hocam mps'deki meblağı ikiye bölmek gibi bir fikrim vardı katılımcılar arasında. rbh hep dikkatimi çekmişti. Biraz daha bakacağım bir takım detaylara. kpc ile ilgili kurumla da görüşmek lazım, iştahlarını vs. görmek açısından. Net bir şey oluşursa, ne gördüm vs. burada mutlaka paylaşırım. Ama bu katılım mevzunda Sn. Tradestop çok ehil açıkçası. Onun fikirlerine de bakmakta yarar var.
Bir dönem Haydar Bey ile mesajlaştığımda (MAC yöneticisi ) Yaklaşık, kabaca hangi meblağlardan sonra, bir yerli hisse fon için manevra yapmak, hisse değişmek çok sıkıntılı olacaktır diye sormuştum. Çünkü piyasamız o kadar da likit değil, hele relatif yapmak için yan kagıtlara girmek de kolay değil. Girsen bile çıkmak kolay değil. Kendisi 3-4 milyara kadar sorun olacağını sanmıyorum demişti.
O yüzden NNF'de pay çıkaracaktır kanımca. Mal satan tüccar, mal satmaktan vazgeçmez, temel kuraldır. Zaten göreceksiniz, en ufak %5' lik bir ayı piyasası oluşsun, tüm hisse fonlardan paranın %20-25'i kaçacaktır, hep böyle olmuştur. Aylık %17 fena değilmiş diyen adamlar var twitterde, fena değil diyor. :)Yani hep öyle abuk beklentisi olan da çok.
TKF tekliyor, MAC iyi getirecek sabredin dediğimde itirazlar olmuştu.
Sonrası belli...
O yüzden hisse fonu bile alsan çeşitlendireceksin ki riski dağıtsın...
NNF ye oluk oluk yatırımcı gelmeye devam ediyor. 9215 yatırımcı ve 316 milyon portföy büyüklüğü olmuş.
Saat 14:00 de Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Karar dolar ve borsayı etkileyecek dolayısı ile de fonları etkileyecek.
Piyasa beklentisi 200 bp ama ben bu beklentinin altında +- 0,25 olmak üzere 150 bp arttıracaklardır diye tahmin ediyorum. Sizlerin tahminleri nelerdir arkadaşlar.
IPB un ufak oldu 4 günde.. -1.94% bugün de. Ben çok umutluydum bu fondan. Ekip iyiydi. Yeni tcd olur beklentim vardı. Yine de izlemeye devam edeceğim.
sn hellistheothers,
GBC nin içindeki etf leri inceleyebildiniz mi? Ben çok hakim değilim yurt dışı etf lere. Değerli yorumlarınızı rica edebilir miyim?