Sırf o fırsatı yaratabilmek için katlanıyorum.
İlk fırsatta yolcuyum.
Printable View
2015 di sanırım abd de yaşayan bir arkadaşım green card başvuru linki atmıştı. Şansını dene dedi.
Ya dedim şikayet ediyoruz falan ama memleketi terk edecek kadar değil demiştim.
Şimdi fırsat kolluyorum.
Hatta gidenler hakkında bilginiz varsa özelden yazabiliirseniz sevinirim....😉😊😉😊
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.AbTartın bence sende abarttın. O denli pembe rüyalar ülkesi değiliz. Petrol fiyatları hala son derece ucuz olmasına rağmen akaryakıta hergün 3-5 krş luk zamlar geliyor. Gıda almış başını gidiyor.. Enflasyon yükselmesin diye Hükümet sürekli ithal ürünlerin gümrük vergisini indiriyor. İthalatı cazip kılıyor. Evet nohutu, bulguru, samanı, mercimeği, kuru fasülyeyi ithal alıp ucuza yiyoruz ama bu sefer Tarım İşçisini bitiriyoruz. Önümüzdeki 3 ay da işsizlik ordusuna bu tarım işçileride eklenecektir.
İnşaat almış başını gidiyor ama nereye demir bir anda 2 ye katlayınca gık guk deyip "stop ederiz" e evrildiler... Hükümet hemen demir ithalatında gümrük vergisini indiririz hatta almayız dahi denildi...
Bu tip pansumanlar ilk etapta USD ı indirir enflasyonu kontrol altına alır ama ithalat patlaması yaşar Cari Dengeleri yabancı para yönünde bozarız...
Çalışma Bakanı 10,000,000 yetim, dul, emekli, öksüz, düşkün, yaşlı, gazi, şehit maaşları var ve bu denge çok ciddi şekilde çalışmama yönüne doğru son sürat artmaktadır diyor. Ve bu sürdürülemez denildi...
Nüfus yaşlanıyor 5 yıl sonra 20,000,000 çalışmadan maaş alana kalan 60,000,000 bakmak zorunda...
Hizmet sektörü ile bir Benzin İstasyonunda 10 tane 20 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak delikanlıları pompa başına koymakla bu ekonomiyi kurtaramayız...
4,000,000 işsiz var bunun en az 1,000,000 tanesi Üniversite mezunu ve üniversitede okuyan 7,500,000 genç varken her yıl ortalama 1,750,000 genç mezun oluyor...
Mesela bu Haziran Temmuz ayında 1,750,000 adet genç mezun olucak...
Bu kadar insanı istihdam edecek büyüme yok ama emekli olan ve olacak adam sayısı çığ gibi artmaktadır...
Bence de bu kafa ile sürdürelemez...
Bakın SN. Beyefendi ekonomide güven en önemli şeydir. Şu an güven kaybolmuştur. Siz içeride faizi %4,75 ler den %12 lere kadar yükseltmenize rağmen USD ancak 3,55 TL ye inmiştir...
Bu kadar faiz artışına rağmen USD ın 3,55 TL de durması bile faciadır....
Bakınız 3,55 TL de yabancı değil; yerli USD almaktadır... Yerli içeride aldığı yada alacağı faiz dahi umurunda değil. Faizin artmasını insanlar TL ye geçeyim diye değil USD ucuzlasada kalan TL ler ile de USD alayım demektedir...
Çok ciddi olumsuz süreçlerden geçtik. 15 yıldır aynı iktidar var ve geldiğimiz nokta USD 3,55 TL... Artık o tarihte doğan bir bebek bile artık genç...
Yani; toplumun artık ikna edilmesi 2003-2004 yılında ki kadar kolay olmayacak... Metal yorgunluğumu var yoksa başka birşey mi bilmiyorum...
Ama Sakadat ın bile kg fiyatının 40 TL olduğu (Dana Ciğer) bir ülkede 1400 TL maaş ile 31 gün boyunca geçinmeye çalışan bir çalışanın artık 15 yıl sonunda 2017 de "Türkiye artık kocaman ülke; artık gelişecek; kişi başı 25,000 USD gelir olucak " denilmesine inanacağını sanmıyorum...
Size ve dünyanızda mutluluklar diliyorum...
Ama demedi demeyin... Hep beraber aklımızı başımıza alıp aklı selim bir şekilde çalışmalıyız. Birbirimizi iteklemeden...
Aksi büyük şehirlerde olası bir sosyal patlamada "Walking Dead" izlediniz mi bilmiyorum ama ondan beter oluruz...
Benden demesi... Bu kafa ile ; USD bu ülkede hep yükselir, kaçınılmaz....
Para olduktan sonra greencard şart değil. Kenarda 500 bin dolar varsa direk yatırımcı vizesine başvurulabilir. Sonrasında vatandaşlık zaten geliyor.
Greencard çıkarsa da yine para lazım. Min. 30-40bin dolar kadar... Gidince ne iş yapılacağı falan iyi planlanmalı. 30-40 da ancak bir süre idare eder yani. Plansız programsız gidip kasiyerlik yapıp dönen çok var.
Para çoksa her türlü yol bulunur.
Para sınırlı ise iyi bir plan/program da şart.
Para yoksa zaten düşünmeye de gerek yok. Kaçak modu açılır artık gittiği yere kadar. Sonrasını ABD düşünsün :oleyo:
Bizimkilerin
Bir kismi calisarak ozel davet ile gittiler.
Kimide
Mal mulk satip
Oradan mulk alarak gittiler.
En kolay rahat ev konusunda Portekiz.
500 000 euro ya ev aliyorsunuz.
Kut hemen AB oturum .
Ister git ister gitme.
Evi kiraya ver.
Kirani al.
5 sene sonra vatandaslik.
Sonra ister sat.
5 senelik kira cepte bonus.
Ve evin deger artisi var.
Ankara ant ile ingiltere var.
Onun icin orada bir isiniz ve geliriniz olmasi lazim.
O da bir sektor olmus.
Utanik turkler market aciyor.
30 40 bin pound a
Gelen yeni turkleri 60 70 bin pound a yuzde 50 ortak ediyorlar.
Gelen oturum aliyor ve isi oluyor.
Hollanda da olanlar calisiyor.
Guzel ve mutlular ama essek gibi calisiyorlar.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
zombilerinde ilk saldıracagı yer rezidans olur her halde zenginlik yiyecek para orda...bu ulkede milletin malı kıymetli arsa olsun ev olsun 1 olanı 4 e satma derdinde herkez bılıyor artık calısarak zengın olunmadıgını vede paranın kıymetının olmadıgını bu hukumet sayesınde ögrendik. Eh diger hükümetler farklımıydı farklı degildi . 1 koyup 3 alacaz derdi ABD kandırırdı. Sonu ne oldu portakal suyu ile zehirlendi.
Türkiyeyi ne maceralar bekliyor. Temmuz ortalarında gerçekten ateşli günler bekliyor olacak.
Para yok işte mesele burda... Para olsa Kanada düşünürdüm.
Bilmem kaç dolarlık ev alana oturum veriyormuş. Gerisi de gelir zaten...
bana en uygun hollanda gibi görünüyor...😀
Yada olsa olsa ingiltere...
Ankara anlasmasi oyle kolay degil artik...o eskidendi...kili 40 yariyolar...burada yapacaginiz is icin tecrube varmi daha onceden yaptinizmi getirceginiz paranin kaynagindan tutunda birsuru soru var...burdaki en buyuk problem eleman sikintisi....kiralar ve rates ler cok artti...hele avrupa birliginden tam ciksinlar Yandi kavruldu etraf is cok ama adam yok....1 oda kirasi 700 pounddan assa degil londrada...saatlik askeri ucret 7.5 pound civari...eskiden para birikiyordu ama simdi cok zor....cogu eu vatandasi geri donuyor...londra disi ok ama oralarda bile ev fiyatlari cok ucuk....aklinizda ingiltere varsa ailenizde size destek olacak birisi yoksa isiniz cok zor...
Benim teyzem orada kizi icin.
Kiz universiteyi kazandi.
Biraz sapsal
Anne durmak zorunda.
Resim falan yapar.
Resamim ayagi yapti yemediler.
Para var dediler yemediler.
Bir cafeye ortak oldu.
Oldu.
Simdi kuzenler gidiyor.
Babalari is kuruyor
Kulliyen adama yuk.
Kizi kaliyor.
Oglanlar gidiyor.
Kanada da 1 kisi var.
Cok donanimli idi.
2003 de gitti ki
Sistem programcisi idi.
Azdir heryerde.
1 2 sene surundu.
Gercekten surundu.
Simdi iyi.
Bakalim.
Bakan goren anlayan icin cok zor bir ülkeye dönusuyor burasi.
Bana herkes salakmisin diyecek ama yinede soyliyeyim ben temmuzda donuyorum turkiyeye...12 seneyi bitirdim burada...master yapmaya gelmistim herturlu iste calistik bi mastiri yapamadik....en son marketim vardi onuda gecen sene brexitten once devrettim gitti... xalismaktan helak oldum gecen seneye kadar...cocuklarim turkce bilmiyor...esim yabanci...buranin vatandasligida var istedigimiz zaman doneriz dedik...en koru ihtimal zaten cocullar uni zamani geldiginde donecegim buraya... zorluk cok yasadik...simdi maddi durumumuz iyi sukur.... deneyecez bakalim... bence sehir degistirin dunyaligini yapanlar gitsin kucuk bi koye falan yerlessin...cocuklari olan ise parasida varsa liseden sonra yurt disinda okutsun cocuklarini....inanin gurbet kolay degil hemde belli bi yastan sonra...
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkiye de nereyi dusunuyorsunuz ?
Memleketime donuyorum denizli...
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
25 yıl sizin konumunuzda gurbetçi olarak yaşamış olarak tavsiyem :
1-)Sakın ola Yaşadığınız yerle yerleşeceğiniz yeri kıyaslamayın.
2.)Yakın çevrenizle sakın maddi ilişki içerisine girmeyin.
3.)Ticaret yapmayı düşünüyorsanız! kontrol edemeyeceğiniz hakim olmadığınız işe sakın ola bulaşmayın.
4.)Mümkün ise tek başına bahçeli veya site de oturmayı tercih edin.
5.)Çocuklarınızın eğitimi sizin önceliğiniz olsun.
6.)Hoşgeldiniz ...
3 numara önemli.
Ve bu firma insaat ta istanbul da en guvenilir firmadir.
http://www.evoradenizli.com/ticari?u...=Evora_Denizli
Evet 2
Once bakanligin odedigi kremi yazdirin, bepanthene olabilir o krem ve bakanlik odemez diye biliyorum.
Aile hekimi de bazi ilaclar konusunda size yardim edebilir aslinda, eczaci size ilaclari sisteminden bakip soylemis,
siz aile hekiminden sonra eczaneye gitmiyor sunuz sanirim.. Agri kesici de size iyi gelen ve fiyati ucuz olani secmelisiniz. Turkiye de anti biyotik te 10 lira suudi arabistan da 100 lira hehe..
Bir kutu alip geliyorum buraya bende...........
Mesele şu:
-Sağlık hizmetleri ve tedavi bedava idi değil mi?
- Yukarıda konu ettiğim ilaçlar, eşimin sorunları yüzünden ötedenberi aldığımız ilaçlar. Yani geçen ay bir şey vermezken bu ay ek ödeme çıkmakta.
- Artık önce eczaneye gidip o ilacın bize yükünü öğrenip, olmazsa alternatifini bulup sonra doktora gidip yazdırmak gibi araştırmacı gazeteicilik yapmak gerekebilir.
Ama şurası gerçek: Sağlık sisteminde artık hastaya acıtacak kadar binen bir yapıya dönülüyor. Giderek de bu mali baskı artacak.Ses çıkmadıkça daha da artıracaklar. Artık sistem kaldırmıyor.
Valla Denizli yi bos verin
Fethiye guzel.
Ingilizler kaciyor.
Guzel evleri var.
Isterdeniz denizli
Dag yolundan 3 saat.
Istersrniz Dalaman hava alani 1 saat.
Okul da var.
Dusunun.
Kanada 500 bin dolardan daha düşük fiyata (300 bin olabilir) ev alana da veriyor diye duydum o bakımdan kanada.
Yoksa 500 bin dolar olsa düşünmem abd derim.
Bilemediğimden soruyorum.
SSK zamanında hastaneye ilaca vs. para ödeniyor muydu?
Bire bir yaşadığım bir şeyi anlatayım.
Nöbetçi eczaneden ilaç alacağım. Önümdeki konuşuyor. İlaç fiyatları düştü. İyi oldu. Şöyledir böyledir. 17 yada 27 lira ödeme çıktı adama. Bende dayanamadım sordum ilaçlar parayla ne kadar diye. Rakamı hatırlamıyorum ama ilaçların parası daha azdı.
Şimdi sizin mantıkla akşam tekrar adam çoluk çocuk acile gidip daha ucuzunu, fark çıkmayanı yazdırması mı gerek? Dr bunları nereden bilecekse oda ayrı konu. Yada bekleyecek ertesi gün gidip aile hekimine tekrar yazdıracak. Akşam niye acile gittiyse artık. Tabi ikinci kere muayene ücreti ödeyecek. Dr haklı olarak yazmazsa nolacak?
Bu arada adam hala ilaç fiyatları düştü iyi oldu demeye devam ediyordu. Sustum güldüm sadece.
Aile hekimi ilaci yazarken size donuk bi ekranda sizin odemeniz gerekli miktar cikmasi ve sizin bunu teyit etmeniz en ideal olabilir, ancak genel de hekimler her ilacin fiyatini bilemezler, bazilarinin ise bakanlik ca odenip odenmeyecegini bilebilir ler..
Saglik hizmeti ve tedavi ne zaman bedava denildi- Sehir hastaneleri acilisinda belki olabilir ama aile hekimleri de dahil olarak hastanelerde bu isler ucretlidir, acil kismina giderseniz oralar ucretsiz..
Daha once kullandiginiz ilacin simdi parali olmasi da demek ki bakanlik buna geri odemeyi durdurmus,
size fatura edilmis, bunu da eczane bilebilir, yada onlara promosyon kisitlamasi gelmistir, kendi kendilerine size ozel subvanse yi kaldiramamislar dir, sormalisiniz bunu..
Arastirmaci gazetecilik gerekiyor sanirim, dogru demissiniz...
Aile hekimligi de hakedis hizmeti ne dondu zaten, benim tahminim olan her bir aile hekimi yakinda saglik sigorta kurumlari ile tek tek sozleme yapacak ve oralara bagli olan hasta kabulu olabilecek, belki devletini sigortali hastalari da en alt duzeyde kabul edilebilir..
15 tl muayene ücreti, 2 tl reçete, 10 tl ilaç ücreti, bu rakam 15-25 tl gibi hep sabit kesinti ,e-devlet üzerinden detay görülüyor, ben bir kez 1 adet şurup almıştım şurup 5 tl , reçete ile alsan 15 tl, birkezde B12 yazdırmıştım, 15 tl kesilmiş, ilaç 4 tl, adı aklımda değil, boş kutusunu bulursam yazayım, bazı ilaçları direk almak daha karlı , birde pharmaton vitamin ilacını doktorlar bir türlü yazmıyor, buda vitamin, yalnız 55 tl ,yazdıkları 4 tl ilk ucuz olanlar, en iyi vitamin pharmaton-ölüyü bile diriltiyor, yazsa 25 tl vermeye razıyım :he:
Kanada'ya göç işi karışık. Ev alana vatandaşlık olayı Portekizdeki gibi direk aldım-verdim şeklinde işlemiyor benim bildiğim kadarı ile. Yine ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunuluyor ve kişiyi didik didik inceliyorlar. Ev almak yeterli değil yani.
Bir girişimci vizesi var: Yapılacak işte yeterli olunması (dil, diploma vs) + 300 bin kanada doları sermaye istiyorlar, bir de yatırımcı vizesi var o da 800bin cnd ve 1.6 milyon cnd diye ikiye ayrılmış. Rakamlar zaten uçuk diye ayrıntısına bakmadım.
İşin özeti 300bin dolara kanada yok.
ABD'deki bile öyle basit değil. Yapılan yatırımın kar etmesini bekliyorlar önce, kar edemezlerse para yanıyor. İşin olumlu yanı her eyalette bu işle ilgilenen devlete bağlı kurumlar yapıyor yatırımları ve genelde gayrimenkul üzerine oluyormuş yatırımlar. Yanması pek olağan değil yani.
Bu şartlar altında en kralı yine Portekiz. Para/Çokomel. Yılda bir kaç gün gitmek dışında bir şey istedikleri yok. 5 sene sonrasında da sorgusuz sualsiz vatandaşlık veriliyor. Evi de ister sat ister otur... Yanına kar kalıyor.
aile ekimi/hastane size barcode veriyor siz hangi ilaç bilmiyorsunuz eczacı ekranına bu ilaçlar otomatik düşüyor ve size bunları veriyor 15 tl muayene diyor 10 tl de ilaç farkı gibi birşey diyor çıkarıp 25 tl veriyoruz, oda ilaçları veriyor, çocuk şurupları çok ucuz olabilir, 1 adet aldınız kaç para nakit vermek gerekiyor , mesela dolven-corpal ??? kaç para nakit ile alınır, ciddi ciddi aklıma takıldı, bir ara eczaneye sorayıım,
Hocam;
500 bin CAD = 1.3 mil. TL
500 bin USD = 1.75 mil TL
500 bin EUR = 2 mil TL...
En kolay ama en pahalısı Portekiz oluyor sanırım...
Benim için vatandaşlık olmasa da olur. Kaçak konumunda olmayayım, sigortalı işim olsun yeter... 😁😁
Bora bey. Yanlışınız var
Sistem zaten bu minvalde tasarlandı yani başında belli idi
..
Başta tepki gelmesin diye kapsam dar tutuldu ve katılım % düşük...
Sektörü az biraz taniyanlar bunun ilk adım olduğu ve yıl yıl kapsam ve yuzdenin guncellencegi belli idi zaten öyle oldu ve olacak...
Ta ki bknz abd sağlık sistemi
dual
Forumu mesgul ediyoruz ama madem konu acildi ben de yazayim.
Ben de 3-4 yil boyunca Turkiye'de bilimsel bi kurulusta calistim. Daha 2011 yilinda ordaki mentaliteyi gorunce ayrilma planlari yaptim ve ortalik toz duman olmadan Almanya'da bir arastirma kurulusuna yerlestim. Ilk bir sene alismak zor oldu. Havasi, arkadaslik ortami, dil bilmemek derken cok zor gunler gecti. Ilk 4 sene nerdeyse karin tokluguna calistim. Simdi 5. yilimi doldurmak uzereyim ve son bir senedir guzel bir iste calisiyorum. Doktoram da bitmek uzere. Dilini ogrendim. Kimse ne geldigime, ne gittigime karisiyor. Turk oldugum icin bir irkci harekete de maruz kalmiyorum ve burada ekonomiye ve bilimsel gelismesine katki sagladigim icin insanlar oldukca saygili.
Eger universite yasinda cocugunuz varsa 3 sene oss-ygs gibi sacma sinav sistemlerine hazirlatip, gencligine yazik etmeyin. O surede dunya klasiklerini okusun, aydinlanma donemini incelesin, spor yapsin, ilginc hobiler edinsin ve dunyayi gezsin. Ona verebileceginiz en guzel hediye bu bence. Paradan. maldan, mulkten daha degerli. Zaten para kanimca vizyonsuz adama yakismiyor ve elinde de cok tutamiyor zaten.
Turkiye'ye donunce herkes soruyor, Almanlar bizi konusuyor mu diye. Adamlarin tek derdi aksam bira mi icsem sarap mi diyorum. Zamaninda cok anlatmaya calistim ama Einstein'in dedigi gibi insanlarin on yargisini kirmak atomu parcalamaktan daha zor. Dolar faizimi, temettulerimi alip keyfime bakiyorum. Munakasaya hic girmiyorum akrabalarla. Dunyaya zaten kisa bir sure icin geliyoruz. Oncelik bence mutlulugumuzu maksimize etmek.
Sağlık sisteminde fazla acıtmayacak bir miktar para almak iyidir..yoksa devlet hastaneleri kadınlar matinesine dönüyor..parmağında sivilce çıkan soluğu hastanede alıyor..sanki komşu kapısı, gezmelik..
Komşuya şu ilaç iyi gelmiş yazsaz olmamı..
Şu filmide çeksez olmamı..bedava ya..:)
O film için ek ödeme iste bakalım ne oluyor..çektiriyor mu?
Yasar Erdinc bugunku yazisinda fed faiz artisi oncesinde 3.65-3.70 hareketi olabileceginden bahsetmis. Fed haziran faiz artisi fiyatlanmamismiydi?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.