Reit im Winkl ?
Printable View
Hey allahım konumuz memleketteki lazi çerkezi gurcuyu kurdu türk üst kimliği ile tanimlamaktan kaynaklı bir tartışma.bunlari fransadaki zenciyle arapla almanyadaki türk göçmenle aynı kategoride görüyorsan ne diyeyim.arada kaç yüzyıllık bir arada yaşamanın verdiği kardeşlik bağları var.kimbilir ilerde onlarda da bunlar oluşur.herneyse benim fikrime göre gidişat zaten ulus-devletlerin aleyhine başka bir sistem kurulacak o sistemde büyük güçlü ulus devletler istenmiyor.anayapiya biat eden güçsüz devletler isteniyor gidişat o yönde.yoksabiz ne desek boş.
Hah, bir de meseleyi tersten okumak lazım.
Merak eden varsa Japonya'nın vatandaşlığa kabul şartlarını bir okusunlar.
Benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok.
Sen istediğin kadar Japonca konuş, suşi ye. Adamların bu konudaki tavrı çok net.
Japon olunmaz, Japon doğulur.
Kimsenin Japonlara faşist dediğini de görmedim bu zamana kadar. Adamlar ultra faşist.
abi aslında olay tamamen kısır döngüye binecek
kasıtlı mı yoksa niye bilmem
özal geldi doğu dan batı ya bzzat icraatın içinden programında doğulu hemşehrilerim vatandaşlarım batıya göçün diye dolmakalemi göze batıra batıra demedi mi
sonra dıştan içe kuvvetli göç dalgası zate malum
işin sıkıntılı kısmı
bunlar senin planın mı gerçekten ?
bunu asla bilemiyo ama hissediyo olucağmızı varsayarsak ve ilerlersek
şu anda kısır bi tartışmanın içindesin bence hiç daha beyanatta buunma bence çünki ne desen anlamayıp empati de yapmıycaklar. çünki dunyanın dinamiklerini eski dünyanın dinamikleri sanmakla hayatlarına devam ediyolar, ama tabi her çağın ayrı bi dinamiği var
Aynı uçaklar...
İspanya'nın ardından Türkiye'den de yardım atağı: ''Talep edilmesi durumunda yangın bölgesine uçak gönderebiliriz. Hangarda boş boş yatıyorlar zaten...''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=395113
Tamamdır moruk ne yazılırsa yazılsın ben artık bu konuda yazmayacagim konu benim acımdan kapandı.haklisin uzatmanın anlamı yok.
Dolar 8,30 altı kapanış yok mu dedi şimdi ?
usd try 8,4374
eur try 10,0185
gau try 491,92
yazalım da reha abi gelir bakar en azından durumu idare edelim. Bu dolar düşüyordu noldu ? yine yukarı şeediyor.
Nihayet topikte USD/TRY konularına dönülmüş.
Topik öldü zannetmiştim.
Araya para sokmayın toprağım...
100 günlük ortalamadan tepük yedi işte.
Araya para girmesin.
Para işi topiği bozar.
Farklı partilere oy verdiğinize inandırıldınız. Bir parti kapatılacak ardından seçim olacak. Yine farklı partilere oy vereceksiniz ama seçilenler hep Ülkücüler olacak.
Türkiye dikensiz gül bahçesi olacak. Niye olmasın?
Millet boşuna tıp okuyor, şöyle bir ofis açıp, eğlenerek köşeyi dönmeyi akıl edemedik
‘Sopalı şifacı’ Mala Ali Kürdistani’nin Başakşehir’deki ofisine baskın
Suudi Arabistan'da tutuklanan ve sopayla şifa dağıttığını ileri süren 'Mala Ali Kürdistani' İstanbul Başakşehir'de ofis açtı; önünde kuyruklar oluştu. Şikayet üzerine ofisi basıldı ve mühürlendi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=alt_surmanset
https://www.haberler.com/agri-dagi-n...306188-haberi/
Alıntı:
'TÜRKİYE'nin çatısı' olarak nitelendirilen Ağrı Dağı'nın zirvesindeki şapka buzullarının havaların ısınmasıyla birlikte erimesi tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Buzulların bir bomba gibi patlamasının ardından Ağrı Dağı eteklerindeki yerleşim alanlarına çamurla birlikte kaya parçalarının geldiğini söyleyen turizmci ve dağ rehberi Murat Şahin ilk kez böyle bir manzarayla karşılaştığını söyledi.
Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, ilçe merkezindeki yangını çıkaran 16 yaşındaki C.Y. tutuklandı
Alıntı:
Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
İsrail'in Lübnan sınırında yığınağı vardı. Şuan ek zırhlı birliklerini Lübnan sınırına sevk ediyorlar.
Açıklama tatbikat diye yapılmış.
Bakalım Hizbullah nasıl bir cevap verecek? İzliyoruz. Burada bir pandomino kopabilir.
Bugün İsrail'de Şeyh Cerrah Mahallesi Davasında karar açıklanacaktı. Burası Yahudi yerleşimcilerin işgal ettiği bir mahalle. DİRENİŞ, mahalle sakinlerinin yerinden edilmesi kararı alınması durumunda, işgal altındaki şehirler ve tüm İsrail şehirlerini bombalayacağını açıkladı bugün.Alıntı:
ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
Gümüş Üye
İsrail şehirlerinde sirenler test edildi biraz önce.
Ve mahkeme kararının açıklanması ertelendi. İlginç bir şekilde Küdüs'te orman yangını çıktı ve hızla büyüdü. Çok acayip olaylar.
https://www.youtube.com/watch?v=AGspnK8Z-fQ
Ulusumun her bir ruhu direnişi kucaklıyor. ZAFER'den daha azına razı olmayacak. Aciz durumdaki Lübnan'a bakınız.
Boş lafı bırakalım.
ÜLKÜCÜLER GÖREVE...
https://www.youtube.com/watch?v=jG0fQ0xoMgY
way anam way neler dönmüş ya
Peter Schiff ile Jim Rİckards birbirlerini yemişler enflasyon tanımı üzerinden.
Bu JR zaten uzun zamandır canımı sıkıyordu enflasyon yok deflasyon var diye saçma sapan konuşarak. Manyak mıdır nedir...
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki yangınların ilk defa termik santrallerle yüz yüze geldiğini belirterek, durumu korku içerisinde takip ettiklerini söyledi.
https://www.youtube.com/watch?v=y6zsQcA0jdM
Kılıçdaroğlu'nun hiç şansı yok, böcek gibi ezip geçecekler.
Yangının birinci günü uçak alım ihalesine çıktılar. 7.günde helikopterlere takılacak su tanklarını düşünmeye başladılar. Tomaların yangına karşı kullanılmasını Emre Kınay akıl etti.
Adam hala istifa etmiyor.
Bunu falakaya yıkmak lazım.Alıntı:
Veysel Eroğlu
@VeyselEroglu
·
24 Kas 2016
@VeyselEroglu
adlı kişiye yanıt olarak
Orman yangınlarını önleme hususunda Afrika'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya hizmet verebilecek durumdayız.
Bir de bu var. Kaç seçim kaybettiğini unuttum. THK'nun 1300 taşınmazı satılırken neredeydin? Boş konuşmaktan başka bir şey yok.Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu
@kilicdarogluk
· 31 Tem
Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!
Bunu unutmuşum, önemli haber:
Yarın YAŞ toplanıyor.
Covid 19 salgınında son durum :
Vaka sayısı 25 bine yaklaştı vefat sayısında ciddi artış var
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...73113a2550.jpg
Birçok ülkede kendisini ‘şifacı’ olarak tanıtıp bazı hastaların ayaklarının altına sopayla vurarak ‘tedavi etmeye’ çalıştığı öne sürülen 'Mala Ali Kürdistani' olarak bilinen Iraklı Molla Ali Kalak isimli şarlatan, Türkiye'ye gelerek ofis açtı. Yaklaşık 50 kişinin ‘tedavi olmak’ için önünde beklediği ofis mühürlendi. Mala Ali Kürdistani ise aranıyor.
Para verip dayak yemek için sıraya girmiş yurdum insanı.
Bakan Kurum: Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: "Yangının yerleşim yerleriyle ve diğer ormanlarla bağını koparmak için de yeni yollar açıyoruz"
Valla Sn JAS bu mevzuyu daha yeni öğrendik, karşılığında ne aldık, neye karşı bunu yaptık yakında çıkar kokusu...
Demografik yapının kaldıracağı sınırlar yoklanıyor muhtemelen, sayılar havada uçuşuyor.
Bu toplamdaki mülteci sayısının azaltılması, daha büyük bir kısmının Avrupa' ya yönlendirilmesi gerekli, insani değerlerim bir vatandaşın bir göçmene doğrudan tepki göstermesi konusunda paradoks içinde, hele ki ülkenizi savunmadınız, savaştan kaçtınız tarzı yaklaşımları doğru bulmuyorum, birileri geldi adamların ülkesini ateşe verdi, palalarla kol bacak insan doğradılar, halk da canını kurtardı, ölmekten korktum size sığındım diyen birine doğrudan söylenebilecek bir şey yok bence. Ama bu yani sayıca azaltma mevzusu daha çok devlet eliyle; kolaylaştırmayan zorlaştıran, dolaylı olarak yönlendiren tedbirlerle yapılmalı diyor. Bu kadar destek ve himaye cazibe yaratıyor. Merkel parasını verdi de, o kadar da uzun boylu değil.
Şöyle yüzbin yüzbin gitsinler, Danimarka'ya, Hollanda'ya, Belçika'ya, Avusturya'ya, Almanya'ya, Fransa'ya, İspanya'ya, herkesin medeniyet algısı, sosyal demokrasi kültürü şöyle güzelce bir 'sınanmalı' büyük bir mülteci akınıyla. Yoksa akıllarının başlarına geleceği yok bunların, davul uzakta çaldıkça. Ortadoğunun ve dünyanın rezilliğini çıkardılar. Daha dün Fransa Tutsilerle Hutsileri fişfişledi, günlerce palalarla birbirlerini doğradılar, bütün dünya da seyretti.
Memlekette birileri bu mülteci akınlarının, toplumumuzda demografik yapımızda olası kısa orta uzun vadeli sonuçlarını analiz ediyor mudur acep, hiç ümidim yok. Afganlı devşirmelerine sahip çıkmış ABD, yanında biraz da Suriye'li verelim Suriye politikasının diyeti olsun, mesela 500 bin tane, alır mı ki..
Dayakla kurtulan şanslı bu cinci hoca tayfasından. Bizim de içki içtiğini saçma sapan mal bir tip olduğunu bildiğimiz birisi şeyh olmuş köyde, audi ler BMW ler badelenmeye geliyor. Allah akıl fikir versin, dinimizde de akıl ve mantık ile düşününce de böyle bir olay yok ama işte...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alıntı:
Erhan Altunay
@erhanaltunay
·
12d
"Milas'ta Çernobil korkusu" diye yazan haber sitesine inanmayınız. Termik santralin, Çernobil ile uzaktan yakından alakası yok... radyasyon tehlikesi yok... inanmayın.
Hidrojen tankları boşaltılmış, su basılmış. Kömür boşaltılmış. Artık buradan bir felaket çıkmaz.Alıntı:
fatih portakal
@fatihportakal
·
1 sa
Felakete adim adım yaklaşılıyor.
Milas yangını. Sagda bacasini gördüğunüz yer #kemerköy bacası. Termik santral. Solda alevler ve hızla yaklaşıyor. Müdahale yetersiz. Sabaha ne olur bilmiyorum? İnsanlar caresizlik içinde bekliyorlar.
Fakat elektrik kesintileri olur. Geçen gün olmuştu. Önceki başlığın temel konusu, Trump geri dönecekti ama en önemli beklentilerimden biri de uzun süreli, mesela 15 gün sürecek elektrik kesintileriydi. Bunun bahanesi de tamam oldu.
Artık santralin yanmasına falan gerek yok, santral devreden çıktı. Yangın, santral hiç zarar görmeden söndürülse bile yeniden devreye alınması kim bilir ne kadar sürer?
Bugün 3 zincir markete de girip, çalışanlara sordum. Elektrik kesintisine karşı jeneratör var mı?
Hepsinde varmış ama buz dolapları ve soğutucuları çalıştırmak içinmiş. Elektrikler kesildiğinde kasalar çalışmıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=VBLYw-5dSCU
Alla Allah...Kıyamet öncesi değil. Eminim. Ama kesin Nuh Tufanı öncesi gibi...Alıntı:
Politic Türk
@politicturk
·
8d
Kuveyt'te yaklaşık 7 milyon lastiğin bulunduğu Dünya'nın en büyük lastik çöplüğü ateşe verildi!
Bir hesap diyor ki, termik santralin arka çıkış bandı güzergahı yanıyor.