Hey allahım konumuz memleketteki lazi çerkezi gurcuyu kurdu türk üst kimliği ile tanimlamaktan kaynaklı bir tartışma.bunlari fransadaki zenciyle arapla almanyadaki türk göçmenle aynı kategoride görüyorsan ne diyeyim.arada kaç yüzyıllık bir arada yaşamanın verdiği kardeşlik bağları var.kimbilir ilerde onlarda da bunlar oluşur.herneyse benim fikrime göre gidişat zaten ulus-devletlerin aleyhine başka bir sistem kurulacak o sistemde büyük güçlü ulus devletler istenmiyor.anayapiya biat eden güçsüz devletler isteniyor gidişat o yönde.yoksabiz ne desek boş.
Hah, bir de meseleyi tersten okumak lazım.
Merak eden varsa Japonya'nın vatandaşlığa kabul şartlarını bir okusunlar.
Benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok.
Sen istediğin kadar Japonca konuş, suşi ye. Adamların bu konudaki tavrı çok net.
Japon olunmaz, Japon doğulur.
Kimsenin Japonlara faşist dediğini de görmedim bu zamana kadar. Adamlar ultra faşist.
abi aslında olay tamamen kısır döngüye binecek
kasıtlı mı yoksa niye bilmem
özal geldi doğu dan batı ya bzzat icraatın içinden programında doğulu hemşehrilerim vatandaşlarım batıya göçün diye dolmakalemi göze batıra batıra demedi mi
sonra dıştan içe kuvvetli göç dalgası zate malum
işin sıkıntılı kısmı
bunlar senin planın mı gerçekten ?
bunu asla bilemiyo ama hissediyo olucağmızı varsayarsak ve ilerlersek
şu anda kısır bi tartışmanın içindesin bence hiç daha beyanatta buunma bence çünki ne desen anlamayıp empati de yapmıycaklar. çünki dunyanın dinamiklerini eski dünyanın dinamikleri sanmakla hayatlarına devam ediyolar, ama tabi her çağın ayrı bi dinamiği var
Aynı uçaklar...
İspanya'nın ardından Türkiye'den de yardım atağı: ''Talep edilmesi durumunda yangın bölgesine uçak gönderebiliriz. Hangarda boş boş yatıyorlar zaten...''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=395113
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Tamamdır moruk ne yazılırsa yazılsın ben artık bu konuda yazmayacagim konu benim acımdan kapandı.haklisin uzatmanın anlamı yok.
Yer İmleri