kesinlikle bu işi eritmenin yolu belli, fakat yapmak isteyen yok. ekonomide keskin bir duruş, işten çıkarmalar vs olur diye korkuluyor.
kesinlikle bu işi eritmenin yolu belli, fakat yapmak isteyen yok. ekonomide keskin bir duruş, işten çıkarmalar vs olur diye korkuluyor.
%60 verirler bekleyin nebatiyi.light nas modeli devam ediyor.[emoji39]
10 gün önce bir mevzuat yayınlanmıştı.kkm dönüşlerinde 6 ay üzeri normal mevduat yapan bankalar için 1-1.5 olayı vardı.herhalde bankaları tatmin mi etmedi.6 ay üzeri düz mevduat faizleri yükselir vs deniyordu .
dolara talep devam ediyor, hiçbir şeyi çözemiyorlar
3 ay önce KKM yapan arkadaşımın parası bugün döndü. 19,42 TL dolar kurundan işlem yapılmış. %40 kazandı, bunun da mevduat karşılığı %160.
kkm lerde oranlar düşmüş doğal olarak.
KKM faizini düşürerek bankalara baskı kurdurarak KKM nasıl bitirecekler ki.Mevduat faizleri leş seviyelere inerse insanlar aptal mı dolara dönmeye başlarlar bu sefer.Dolar yükselirse zaten KKM nin faizi tamamen gereksiz bir enstrüman haline geliyor.İsterlerse doları düşürsünler bu seferde dolar faizimi alırım.
KKM yi bitirmenin azaltmanın ilgi çekici olmaktan çıkarmanın bir yoluda BORSA yı fezaya fişteklemek.Zaten bunu yapıyorlar aylardır.Hatta işini bilene dolar bazlı bile getiriler sunuluyor.Yanlış yerden yanlış hisseyi kucaklamadığın sürece.Bunun içinde epey bir borsa bilginin olması lazım.Normal mevduat çıyı borsaya çekemediler KKM mevduatçısını biraz zor çekerler ama oda ayrı bir konu.
KKM çok fena başa bela olacak bunun tek yolu faiz oranının altında bir dolar artışı yapıp bunu en az 6 ay 1 sene sürdürmek.
Bunun için enflasyonu düşürmek lazım yoksa ihracat turizm başlıyor ağlamaya işte.Hadi onları kurtaralım dese doları sürmek zorunda.
Mehmet Ş. 2024 ü göremez diyorum.
“ Kafanı yana dönder, yeni bir şey deneyeceğim “
Ekonomi politikaları.
Rasyoyu 60tan 57 ye düşürdüler mevduat faizleri çakıldı çıkar 70e mevduata çılgın oranlar baslasin
TL ye GÖNÜLLÜ dönüş için ancak yüzde 160 üzeri bir faiz gelirse mümkün olabilir.
Yoksa KKM ye giriş her geçen gün çığ gibi artıyor.
TL ye yüzde 50 faiz versen mayıstan beri daha 2 ay dolmadan yüzde 35 değer kaybetmiş.
2018 den beri DOLAR 4 TL den 27 TL ye ulasmış. TL 7 kat değer yitirmiş.
Bu ülkedeki insanlar yüzde 50 YEREL PARA FAİZİNE NASIL GÜVENSİN?
Fazla faiz veremez
O zaman kur düşer
Borsa düşer
TL bolluğu sürer
Paranın yakılması lazım o yüzden sistemde olan hemen alamayacağın para ilk kurbanlar olur
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 1 yılda doları yatay tutmak için (18-19.5 arası) ne kadar bedel ödendi?
Bu dönemde RESMİ RAKAMLARLA ortalama yüzde 80 ENFLASYONA karşın yüzde 20-30 KKM faizi ile MEVDUATÇILARIN SATIN ALMA GÜCÜ ERİTİLDİ.
Paraları pul oldu.
Doların yatay TUTULDUĞU DÖNEMDE emlak, arabalar uçtu en az 2 ye, 3 e katladı.
KKM ciler, TL mevduatçıları 1 yıl önce 3+1 bir ev alırken şimdi KULUBE ALAMAYACAK HALE GELDİ.
1 YILIN Sonrasında ne oldu?
2 ayda yüzde 35 devalüasyon YAPILMAK ZORUNDA KALINDI...
MEVDUATÇI şimdi neye GÜVENSİN de TL ye geçsin...
On hesap günlük 33 *
1aylik 29*
3aylik 28*
* Ustlimit 250k*
Kkm %28 10k+
Doların 2021 deki 9.5 dan 14.5 a ani çıkış sonrası kademeli olarak 8 aylık bir sürede 18 lere atması ile biten şimdiki benzer hareket tekrarlanırsa 20 den 26 ya ve sonrasında yüzde 30 luk bir kademeli bir yukarı beklenebilir.
Ki bu mart 2024 lerde seçim sonrası 34 civarında oluyor.
https://tr.investing.com/currencies/usd-try-chart (1 aylık)
Bu ise pratikte yüzde 45-50 faize denk geliyor.
Bu senaryoda, Yüzde 50 faiz alırsa dolarla aynı getiriyi alacaksan neden TL tutacaksın?
Öyle ise dolar tutacaksan ve DDKKM nin dolar artışından daha az getirisi varsa seçime kadar en iyisi Nkolay gibi aylık yüzde 5 faiz değil mi?
Merhaba arkidişler,
Taptaze ABD Doları mevduat ve DDKKM oranları aldım, aşağıdaki gibidir:
Deniz - Mevduat: %2 (Vade uzadığında oran da hafifçe yükseliyor), DDKKM: %7,14 (TL ödeme ve vade sonu)
Burgan - Mevduat: %6 (Bence bir kerelik verildi, temditte çok düşük olabilir), DDKKM: Dışarıdan gelen bakiye kabul edilmiyor.
Hepinize selamlar
25 bin ddolar qnb de kar payı ödeyen döviz fona girmiştim..her ay 25.000 USD karşılığı 146 dolar kar.payi ödüyor.o dan yüzde 10 stopaj kesiliyor.yani net yüzde 5.5 mevduat faizine denk geliyor.19 ay sürecek .....bu arada aktiften mesaj geldi yüzde 36 da son gün diye...
Sayın Lucas dediğiniz fon tefasta işlem görmüyor değil mi? Finanstan ihraç vaktinde mi almıştınız?
Kapalı uçlu dolar fonlarda qnbfinans bir dönem iyiydi.Yakın zamanda çıkarttı mı, oranlar nasıl bilmiyorum. Seneye vade sonu gelenlerinin Birkaçının 5.5 - 6. 5- 7 civarıydı mevduat eşleniği
Hic unutmam 2001 yilini.İhlas finansta yuklu param vardi.Butun verilerde internette karda gorunuyordu.Bir gece de oldu bittiye getirip 100.000 lerce mudiyi bitirdiler.Ne yazik ki ulkemizde hicbir kurumun degerlerine itibar etmem.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse netin iphone aplikasyonu var mı yardımcı olursanız sevinirim ..Ben baktım ama bulamadım..
Ben de 19.54 ten girdim KKM ye.. 10 Ağustosda geliyor vadem.. TL bazlı iyi kar bıraktı. Hatta ben KKM yaparken bankalar, döviz büfeleri 1.5-2 lira makas uyguluyordu. Ve satış fiyatları yüksekti. Bu anlamda da olumu taraftayım. FİBA bu aralar 15 kuruş makas uyguluyor. Kafam karışık. Dövize geçeyim diyorum ama döviz faizleri ya da DDKKM ler vasat durumda.. Ne yapayım bilemedim. KKM yi bozmadan devam mı edeyim(belki faiz alırım umudu ile[şu şartlarda zor]) yoksa dövize mi geçeyim..
Ha zaten paramın yarısını dolar yapmıştım orda makastan %4 gibi golü yedim ama onunla da ons gümüş almıştım %3 artıdayım döviz anlamında. Kayp yaklaşık %1 şimdlik KKM ile mukayese edince..
tl kkm ile makassız vergisiz dolar almış gibi olduk..
kur artışı sadece bir kere faizin altında kaldı.. onda da faiz düşük olduğu için pek bir artısı olmadı..
mesela bu dönem % 39 faizle bağladık.. 3 ay dolar fazla artmasa çok iyi dolar faizi almış oluruz..
ama dolar 28.50 üstüne attığı zaman faizi sıfırlıyor gene aynı hesaba geliyoruz.. tl nin dolar karşılığı artmamış oluyor..
Gurbetçilerimizi sevindirecek idda: vergi gelebilir
https://iasbh.tmgrup.com.tr/e6c9ec/6...948903487.jpeg
Sosyal medyalarda sadece yazları tatil yapmak için Türkiye'ye gelen gurbetçilerden 1000 Euro "Vefa Vergisi" alınması gündeme geldi.
https://yasamgazetesicomtr.teimg.com...dsafasfasf.jpg
https://www.yasamgazetesi.com.tr/gur...ergi-gelebilir
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/news/1009039.jpg
Paranın gücünü üretim gücü belirler.!!!
Gerisi laf salatası.!!!
TL varlıklar.!!!
Mevduat.!!!
Çakma dövize endeksli türev ürünler.!!!!
Sisteme kayıtlı.!!
Tüm varlıklar.!!!
Fare kapanındaki.!!!
Peynir gibidir.!!!
Cebindeki .!!!
Paranın patronu sen ol.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!