Sayfa 730/1003 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 5,833 - 5,840 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    TL ye GÖNÜLLÜ dönüş için ancak yüzde 160 üzeri bir faiz gelirse mümkün olabilir.

Yoksa KKM ye giriş her geçen gün çığ gibi artıyor.

TL ye yüzde 50 faiz versen mayıstan beri daha 2 ay dolmadan yüzde 35 değer kaybetmiş.

2018 den beri DOLAR 4 TL den 27 TL ye ulasmış. TL 7 kat değer yitirmiş.

Bu ülkedeki insanlar yüzde 50 YEREL PARA FAİZİNE NASIL GÜVENSİN?
    Ben de 19.54 ten girdim KKM ye.. 10 Ağustosda geliyor vadem.. TL bazlı iyi kar bıraktı. Hatta ben KKM yaparken bankalar, döviz büfeleri 1.5-2 lira makas uyguluyordu. Ve satış fiyatları yüksekti. Bu anlamda da olumu taraftayım. FİBA bu aralar 15 kuruş makas uyguluyor. Kafam karışık. Dövize geçeyim diyorum ama döviz faizleri ya da DDKKM ler vasat durumda.. Ne yapayım bilemedim. KKM yi bozmadan devam mı edeyim(belki faiz alırım umudu ile[şu şartlarda zor]) yoksa dövize mi geçeyim..

Ha zaten paramın yarısını dolar yapmıştım orda makastan %4 gibi golü yedim ama onunla da ons gümüş almıştım %3 artıdayım döviz anlamında. Kayp yaklaşık %1 şimdlik KKM ile mukayese edince..

2.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Ben de 19.54 ten girdim KKM ye.. 10 Ağustosda geliyor vadem.. TL bazlı iyi kar bıraktı. Hatta ben KKM yaparken bankalar, döviz büfeleri 1.5-2 lira makas uyguluyordu. Ve satış fiyatları yüksekti. Bu anlamda da olumu taraftayım. FİBA bu aralar 15 kuruş makas uyguluyor. Kafam karışık. Dövize geçeyim diyorum ama döviz faizleri ya da DDKKM ler vasat durumda.. Ne yapayım bilemedim. KKM yi bozmadan devam mı edeyim(belki faiz alırım umudu ile[şu şartlarda zor]) yoksa dövize mi geçeyim..

Ha zaten paramın yarısını dolar yapmıştım orda makastan %4 gibi golü yedim ama onunla da ons gümüş almıştım %3 artıdayım döviz anlamında. Kayp yaklaşık %1 şimdlik KKM ile mukayese edince..
    simdilik bankalar para istemiyor.
    yüzde 36 faiz aldın diyelim.
    dolar 3 ay içinde 1,5 tl değer kazandı mı. yani 27 diyelim 28,5 çıktı mı faiz kazancını sıfırlıyor.
    cevaplaman gereken soru KKM de devam etsen 3 ay sonra kur 28,5 den düsük olabilir Mİ?

3. tl kkm ile makassız vergisiz dolar almış gibi olduk..
    kur artışı sadece bir kere faizin altında kaldı.. onda da faiz düşük olduğu için pek bir artısı olmadı..

mesela bu dönem % 39 faizle bağladık.. 3 ay dolar fazla artmasa çok iyi dolar faizi almış oluruz..
    ama dolar 28.50 üstüne attığı zaman faizi sıfırlıyor gene aynı hesaba geliyoruz.. tl nin dolar karşılığı artmamış oluyor..

Gurbetçilerimizi sevindirecek idda: vergi gelebilir

Sosyal medyalarda sadece yazları tatil yapmak için Türkiye'ye gelen gurbetçilerden 1000 Euro "Vefa Vergisi" alınması gündeme geldi.

https://www.yasamgazetesi.com.tr/gur...ergi-gelebilir

Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku

Paranın gücünü üretim gücü belirler.!!!

Gerisi laf salatası.!!!

TL varlıklar.!!!
    Mevduat.!!!
    Çakma dövize endeksli türev ürünler.!!!!
    Sisteme kayıtlı.!!
    Tüm varlıklar.!!!

Fare kapanındaki.!!!
    Peynir gibidir.!!!
    Cebindeki .!!!

Paranın patronu sen ol.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    hisse netin iphone aplikasyonu var mı yardımcı olursanız sevinirim ..Ben baktım ama bulamadım..
    Tapatalk üzerinden kullanıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

Paranın gücünü üretim gücü belirler.!!!

Gerisi laf salatası.!!!

TL varlıklar.!!!
    Mevduat.!!!
    Çakma dövize endeksli türev ürünler.!!!!
    Sisteme kayıtlı.!!
    Tüm varlıklar.!!!

Fare kapanındaki.!!!
    Peynir gibidir.!!!
    Cebindeki .!!!

Paranın patronu sen ol.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Abi ben senin dediklerinden bir şey anlamıyorum.. Bana onu yapma bunu yapma diyince bir şey anlamıyorum.. Bana şunu yap de..Anlamıyorum anlatabildim mi?

Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Abi ben senin dediklerinden bir şey anlamıyorum.. Bana onu yapma bunu yapma diyince bir şey anlamıyorum.. Bana şunu yap de..Anlamıyorum anlatabildim mi?
    Git iskender ye diyor.
    Ben tavsiyesine uydum.
    Dün öğlen de ayrıca 1,5 porsiyon yedim.
    Çok memnun kaldım.

Sayfa 730/1003 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz