Tam kıvamına gelmiş der size aldırırım.
Sonra ben alırım
https://www.instagram.com/reel/CyxwB...c4MmM1YmI2Ng==
Printable View
Tam kıvamına gelmiş der size aldırırım.
Sonra ben alırım
https://www.instagram.com/reel/CyxwB...c4MmM1YmI2Ng==
Google amcada bizim borsayı böyle tanımlıyor :one:
Yani borsa kara para aklama yeri:one:
Borsa İstanbul'un peş peşe rekorlar kırdığı bir dönemde yabancıların son 5 yıldır satış tarafında yer aldığı görülürken yerli yatırımcı sayısının 5 milyona yaklaştığı bu dönemde yabancı yatırımcı sayısı, toplam icinde yüzde 1'lere kadar geriledi.
Eurobond tan %5 gelir aldığını varsay. Stopajı saymayalım. Son 3 senede %15 dolar bazlı getirin olsun. Gayrımenkul dolar bazında %125 artmış o arada. Hisse senetlerinde de benzer bir durum var.
Ev kaç kat arttı o arada? Arsa? Hisse? Bence sizin temel sorununuz yeterince matematik eğitimi almamış olmanızdan. Öğretmenleriniz suçlu. Milli eğitim suçlu. Yeterli matematik eğitimi veremiyoruz.
https://secure.sahibinden.com/emlak3...tilik/istanbul
USD bazında artışlar: (istanbul ortalaması - ilçe mahalle bağımsız genel ortalama)
İl / İlçe / Mahalle
İstanbul
1 Yıllık
%13,26
2 Yıllık
%78,31
3 Yıllık
%125,25
4 Yıllık
%99,68
Borsada yabancıların varliği ile ilgili iki ters tutum var :
1- yabancılar olsun para getirsinler ülkeyi kalkındırsınlar vb görüşü
2- yabancılar sit tir olsunlar, bir malı satarlarsa öldürmeden geri almazlar bu mantıklarıyla borsa ilerlemez ve ekonomi gelişmez
Tabii bir de yabancı görünen pala veya badem bıyıklı altın kolyeli veya gümüş yüzüklü, yabancı görünümlü yerli, yani doğan görünümlü Şahin hatta murat124 ler var..
Borsa hep her kötü koşulda kurulduğundan bu yana kurum olmuş şirketlerde genellikle kazandırdı, çukurova, kepez gibi bir iki kötü örnek dışında, 90 larda arçelik, KOÇ holding alan tutan yatan biri ile mevduat delisi biri paralarını bi yan yana koysunlar..
Ancak dünyada her zaman görmediğimiz veya ön görmediğimiz durumlarda olabilir.. Onlardan biri ile karşılaşılırsa herkese geçmiş olsun/olur.Diğer türlü borsa devamke..
2 yılda (2021 eylül - 2023 kasım)
Dolar
8.24 -> 28.40
Gelecek 2 yılda ?
100-200-300.....[emoji39]
*** Borsa İstanbul Pay Piyasası fiyat adımları düzenlemesi hakkında ****
Bu hafta sonu Borsa İstanbul Pay Piyasası fiyat adımları ile ilgili değişiklikler olacaktır.
Bu değişiklikten fiyatı 250 TL ve üstü olan pay senetleri, gayrimenkul sertifikaları, sahipliğe dayalı kira sertifikaları ile fiyatı 500 TL üstü olan borsa yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları etkilenecektir.
Pay piyasası yeni fiyat adımları 6 Kasım 2023 Pazartesi'den itibaren geçerli olacaktır.
Bu akşam seans kapandıktan sonra girilen emirlerin yeni fiyat adımları ile uyumlu olması gerekmektedir.
Her hangi bir olumsuz durum yaşanmaması için bu akşam seans kapandıktan sonra veya hafta sonu girilen emirlerin Pazartesi sabahı kontrol edilmesi önerilmektedir.
Enstrüman tipi bazında yeni fiyat adımları aşağıdaki yer almaktadır.
Paylar, Yeni Pay Alma Hakları, Gayrimenkul Sertifikaları, Sahipliğe Dayalı Kira Sertifikaları İçin Fiyat Adımları;
Fiyat Seviyesi (TL) Fiyat Adımı (TL)
0,01-19,99 0,01
20-49,99 0,02
50-99,99 0,05
100-249,99 0,10
250-499,99 0,25
500-999,99 0,50
1.000-2.499,99 1,00
2.500 ve üzeri 2,50
Borsa Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonları Fiyat Adımları;
Fiyat Seviyesi (TL) Fiyat Adımı (TL)
0,01-49,99 0,01
50-99,99 0,02
100-249,99 0,05
250-499,99 0,10
500-999,99 0,25
1.000-2.499,99 0,50
2.500 ve üzeri 1,00
saka maka 2024 te emeklilere zam yok gibi
yani 7500 TL ye devam edecekler
Afrika seviyesinden daha asagi bir seviye varmi acaba? Yoksa da bizim icin uretirler ecnebiler
adamlar dolarları yakmaya devam ediyorlar
euro altın sterlin frak %1 yukarıda ama dolar neredeyse eksiye dönecek
tam bir işbilmezlik
yazık hanımda aynı çıktı
Sigara almak için üç harfli markete gittim yaşlı teyze dondurma almış 20 TL yi duyunca niye bu kadar pahalı deyip bıraktım. Muhtemelen içinden hain kılıçtan enflasyonu patlattı demiştim. Bı tecik dondurma pahalı geliyor yiyemiyor. Üstelik emekli maaşı ile iki kişi bunu alamıyorsa diğerleri açlıktan ölecekler. Biz iki kişi kaldık evde biraz stok var neredeyse masraf yok gibi ekmeği belediye alıyoruz ucuz, ufak tefek pazar ve faturalar masraf. Zaten yaşlı iki kişi emekli ise. Kira yoksa zaten tane ile gramla yitip santim ile Mıçıyorlar masraf olmaz ki. Bolluk var sanırlar.
Yuroda çikiş kacinilmaz diye baslik acabilirmiyiz[emoji39]
Reifen für Export
3 Euro.!!!
3000 adet
https://img.kleinanzeigen.de/api/v1/...?rule=$_59.JPG
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Yuroya gec son cikis burasi.ilerde cevirme var.pilic cevirme[emoji23]
Dudu da dinlemedi basina pismis tavuk gibi kizardi[emoji39]
Reel sektör temsilcileri mevcut kur seviyesinden memnun değilmiş !
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 367,52 baz puana inerek 2 yılın en düşük seviyesini gördü.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/turki...UEmYzpTyRziVHw
Fitch Ratings, Türkiye ekonomisi için orta vadeli potansiyel büyüme tahminini yüzde 3,9'dan yüzde 4,1’e yükseltti.
https://www.dunya.com/ekonomi/fitch-...-haberi-709866
Gidişat düzeliyor yavaş yavaş, yeterki yine bir tuhaflık yaşamayalım.
https://i.hizliresim.com/1jxom44.jpg
11 Ay evvel yengenize 1.730 gaymeye, pasaportu bulunsun diye almıştım.
Bilenler bilmeyenlere anlatsın "Çıkart oğlum şu ağzındaki baklayı." deme zamanı gelmiş geçiyor.
Alıntı:
Göç İdaresi’ndeki “Torpil Odası” SKANDALI milyar dolarlık büyük vatandaşlık satışı vurgunu‼
Tc vatandaşlık borsası‼
Kimler yok ki bu borsanın oyuncuları içerisinde❓
Görevdeki bir büyükelçiden tutun, AKP’li ünlü siyasilere, eski bir bakanın kardeşine kadar… Adeta şampiyonlar ligi gibi…‼
Eski bir bakanın kardeşi derken, meğer o devrik bakanın kendisi de bu işlerin içerisindeymiş. Kadro değişiminin ardından Göç İdaresi’nin koridorlarında konuşanlara göre, söz konusu eski bakan Erdoğan sonrasına yönelik siyasi dizaynı gerçekleştirebilmek için vatandaşlık satarak 1 milyar doların üzerinde para topladı.
Göç İdaresi’nin görevden alınan ve ardından sosyal medyasını dahi kapatıp ortalıktan kaybolan eski bir daire başkanına da, bu kirli düzenin içerisinde olduğu açığa çıkınca operasyon gerçekleşmiş. Bu kişinin, Edirne’deki bir toplantıda çok önemli bilgileri Suudi Arabistan’a sattığı Göç İdaresi’nde kulaktan kulağa dolaşıyor…
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
İhracat mı patladı.????
Cari fazlamı vermeye başladık.???
Bütçe fazlamı vermeye başladı.????
Emekliler başta olmak üzere.!!!
Sabit gelirlilerin alım gücümü arttı.!!!???
Merkez bankasının kasası dövizlemi doldu.!!!
Dış ülkeler para dilenmek için!!!
Ankaranın kapısında sıralaya mı girdi.!!!
Dış ülkelere göç eden.!!
Beyaz yakalılar ülkeye geri dönmeyemi???
Başladı.!!!
Ülke notu çöp seviyesinden.!!
Yatırım yapılabilir seviyeyemi yükseldi.???
Gri listeden çıktık mı???
Hukuk guguk olmaktan çıktımı???
Anayasa mahkemesi kararları uygulanmayamı başladı.???
Bunlara vereceğin cevabın yoksa.!!!
Kusura bakma.!!!
Aziz Nesinlik vakasın.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Din görevlilerinin okullarda görevlendirilmesinin önünü açan ÇEDES yaygınlaşmaya başladı. Proje kapsamında Karaman daki bir lisede manevi danışman olarak edebiyat dersine giren vaizin, Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk e hakaret ettiği, Cumhuriyet değerlerine saldırdığı ortaya çıktı.
Öğretmenler, yaşanan olayı il milli eğitim müdürlüğü önünde protesto etti. Aynı vaizin birden fazla okulda derse girdiğini belirten eğitimciler, Uyarıyoruz, suç işliyorsunuz. Başöğretmen Atatürk ün emaneti laik eğitim hakkını gasp ettirmeyiz. Gericilere geçit vermeyiz açıklamasını yaptı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/egitim...ource=Anasayfa
Uyariyorlar mis.
Bunlarin cok da ipindeydi.
Arkasinda cin gibi %52 var.
Vatani Cumhuriyeti satan.
Ehliyet harcının dolar veya enflasyonla ilişkisi nedir?
Zam yapıldığında maliyet artışına neden nedir? Petrol mu kullanıyor, işçilik ücretinden etkileniyor.
2019 da ehliyet harcı 613 iken bu yıl 3250 TL 2024 de ise yaklaşık yüzde 60 artışla 5200 TL olacak.
Yani hükümetin TUİK verileri dışındaki gerçek enflasyonuna göre 8,5 kat artış yaşanıyor.
Yani enflasyonu bizzat hükümet vergileri ile yaratmış olmuyor mu?
2019 da dolar 5 TL iken şimdi 27 TL.
Vergiye göre Ocak 2024 de olması gereken dolar kuru 5x 8,5 = 42.5 TL.
Yani TL oldukça değerli değil mi?
https://i.hizliresim.com/6ezdv3n.jpg
Allah bilir ne tip bomba atıyorlar, büyük ihtimalle çok yüksek tahrip gücü olan patlayıcılardır, sadece tüneli değil etrafındaki binalarıda yıkar.
Gelir vergisi alamadıkları doktor, avukat, kuyumcunun altındaki en az 5 milyonluk arabanın MTV si ile gariban emeklinin, asgari ücretlinin ödediği MTV, araç muayene, araç sigortası vergileri neden aynı?
Hükümet yoksuldan alıp zengin bir şehirden diğerine zaman kaybetmeden gitsin diye yap-işletle yaptığı dolar bazlı ihale borçlarını kapatmak için kullanmış olmuyor mu?
Zengin bebesi bedelli yaparken gecekonduda yaşayanın bebesi (zengin bu ülkede rahat ve güvenli yaşasın diye) şehit oluyor da hiç olmazsa o MTV, ehliyet vs. vergileri o zengin bebesi ile aynı almasan olmuyor mu ey maliye bakanı?
Dün bir markette Marmara Birlik zeytinin xl boy bir markasını %50 den ucuz bir markette buldum 800 Gr 200 kalibre 80 TL baya ucuz geldi evde stok vardı 5 paket daha ilave ettim nüfuz iki kişiye düşünce çok fazla stok yapamadım
Benim pencereden bu ekonomi bu faiz ve kur ile zerre yürümez. Evet yüksek faiz vs gerçek ekonomi de enflasyonu düşürür durdurur bizde ki sorun bu ucuz krediyi dağıtan alanların çoğu şuan para kazanan vergisini de vermeyen kesim. Bundan kötü etkilenense üretim ticaret yatırım yapmaya çalışan dürüst firmalar ve gariban halk. Gittikleri yol hala yanlış vergiyi para kazananlardan rant elde edenlerden fırsatçılardan çok kazanandan almadıkça bu ekonominin geleceği sultan Ahmet.
Bugünlerde zeytin madeni buldular herhalde. Bizim burada da onur marktte cem marka 1 kilo XL zeytin 99.90TLye düşmüş, aldım hiç fena değil, bir tane daha alacağım. Bugün gelirken bime uğradım, onların da inci marka XL zeytin 99,50TLe düşmüş. Güzel görünüyordu ama kasada kuyruk var diye üşendim almaya. Ötekinden 1 tane daha alırım yarın...