Tam tersi.
Sizin tarafın tüm "tahriklerine" rağmen o kesim sakinliğini koruyor.
Çünkü biliyorlar ki Türkiyede bir kaos olsa siz ilk olarak onları kesmeye kalkarsınız.
Kaoslardan karlı çıkan hep siz oldunuz.
Printable View
Dünyada iflas eden şirketler listesi var.Renault bile 15 000 kişi işten çıkarıyormuş, batmaması için devlet 5 milyar dolarlık kredi verecekmiş galiba.Bizde inşaat sektörü benim bildiğim yedi çeyrektir küçülüyor.Bankaların tahsili gecikmiş sorunlu kredilerinin arasında enerji ve inşaat başta geliyor.Bizde bu TOKİ müteahitleri,devlete iş yapan müteahitler,suryapı falan neden batmıyor ki nasıl bir sistem var da bunlar global kriz şu bu hiç sallamıyorlar,maşallah diyelim demek ki bizimkiler işi biliyor.Ben suryapıyı biliyorum mesela , tüm projeleri bankalara ipotekli ,bitmiş projelerinde bile tapu falan yok.Antalyada koca kepezaltı santral mahallesi önce afet bölgesi ilan edildi.Sonra 19 000 konut yüzlerce işyeri avm falan içeren proje vatandaşa evini ver ev verelim hesabı 3900 ev karşılığı suryapıya verildi.Sonra suryapı satışlar olmayınca işi durdurdu taşeronlar battı.Menderes dedi ki benim yanımda sayın cumhurbaşkanım bir telefonla finansman sorununu çözdü dedi.Sonra duyduk ki ziraat bankası projeye dev bir kredi tahsis etmiş.Şimdi halen 2019 da teslim etmeye söz verdikleri ilk etabı bile teslim edemediler.Yani bir işler bitiyor, baksan dev gibi binalar var da ,altında neler neler var ona bakmak lazım.
müteahhitler toki den neden nefret etsin.. cehalet konuşuyor resmen..
toki kimsenin alamayacağı imarı ve emsalleri (kat kat bina yapılabileceği) alıp bunu "hasılat paylaşımı modeli" ile müteahhitlerle paylaşıyor.. rant bu şekilde dağıtılıyor..
bunu bilmeden toki güzellemesi yapan kötü niyetli ve cahildir..
toki ve mütehhitler ve akape elele şehirlerin ırzına geçtiler..
deprem toplanma alanlarını bile beton yaptılar..
https://cdn.yeniakit.com.tr/images/n...250-d405f9.jpg
ilkel zihniyet akapenin ürünü bir şehirleşme: toki bursa..
ülkenin her yeri bu zevksizlik ile dolu..