Öncelikle
Artık 80 yaşında mıdır 90 yaşında mıdır bir kadının önünde saygı gereği ( annanen de olsa ) egilirsin
Seni bilmem ama ben egilirim
Çünkü o kadın bir başkan yada başbakan değil birleşik krallığın temsili bir şahsı
Yani ertesi gün İngiltere'ye savaş bile ilan edecek olsan saygının yeri farklıdır başka şeyler farklı
Hamso bakış açısıyla bunun anlaşılmasi güçtür tabi o da ayrı bir konu
Ardından onlarca defa yazdığım ve yeri geldikçe de yine onlarca kez yazacağım gibi , Türkiye Atatürk ün vefatıyla birlikte gün sektirilmeden , daha çok İngiltere nin dominantligi altında montajci taşeron sermayeye teslim edilmiştir
Bu kaynak ve işgücü transferi şeklinde yıllardır (yani ben diyeyim 50 sen de 80 ) devam etmekte
Bizde de
tamamiyle aşağılık kompleksi pik yapmış , kelimelerinin arasına iki yabancı kelime sokusturunca psikolojik orgazm yaşayan , üretim ve katma değer kavramlarından uzak , tamamiyle taklitçi kimliğinin baskın olduğu sözde aydın sınıfı da sürekli , bazen İngiltere bazen ABD bazen Almanya'nın degermenine kendi emeğini somurerek şu taşıyan montajcı taşeron sermayeyi alkislamistir
Yani emeğinin somurulmesinden vazgeçmiş ama aşağılık kompleksinden vazgeçmemiştir
Türkiye üretim yolunda ilerlerken bunun baslingictaki lokomotifinin inşaat sektörü olacağını defalarca yazdım
Bu........ üretime , gerek sanayi gerek savunma sektöründe geçilirken ülkeye zaman kazandıracaktır ki öyle de oldu
İnşaat asla boslanip bırakılmaması gereken bir sektör çünkü o boslandiginda , ne savunma sanayiinde ki ilerlemeler devam eder , ne yerli oto devam eder , ne de önümüzdeki günlerde hepimizin göreceği üzere teknolojik yatirimlar başlayabilir
Tabi burada da bizim ezberci hamso aydın sınıfı inşaat sektörünü kötü ilan etti
Neden çünkü montajci taşeron sermayenin topladığı mevduatlar azaldı
Bunu üzerine cazip olmayan faiz oranları eklenince kuyrukları sıkıştı
Bizim hamso aydın sınıfı da ayni zamanda özenti olduğundan başladılar veryansina :)
Yani montajcı taşeron sermaye finansal ( borsa faiz döviz ) katakullilerden kan emecek diye tarihin dayattığı üretim hamlesinden vazgeçilemez
Bu değisiyor ve değişecek
Ha degismez diyebilirsin orası ayrı
Bende o zaman bekle ve gör derim :)
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.