Sayfa 146/238 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Halkbank olayı ayrı bir konu

ABD kendi koyduğu ambargoyu kendisi delerken , Fransa delerken

Türkiye de eğer delmisse dahi bence iyi yapmış

Bir değil 4 üssü 4 , 256 kez Rabia bile yaparım dert değil

Problem değil hatta pozitif

hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    afferim size

çaldıkları paralar yetmedi,

bir de onur madalyası takın adamlara.

puahahaha

bu zihniyeti gördükçe

"acıyorsam" namerdim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Öncelikle

Artık 80 yaşında mıdır 90 yaşında mıdır bir kadının önünde saygı gereği ( annanen de olsa ) egilirsin

Seni bilmem ama ben egilirim

Çünkü o kadın bir başkan yada başbakan değil birleşik krallığın temsili bir şahsı

Yani ertesi gün İngiltere'ye savaş bile ilan edecek olsan saygının yeri farklıdır başka şeyler farklı

Hamso bakış açısıyla bunun anlaşılmasi güçtür tabi o da ayrı bir konu

Ardından onlarca defa yazdığım ve yeri geldikçe de yine onlarca kez yazacağım gibi , Türkiye Atatürk ün vefatıyla birlikte gün sektirilmeden , daha çok İngiltere nin dominantligi altında montajci taşeron sermayeye teslim edilmiştir

Bu kaynak ve işgücü transferi şeklinde yıllardır (yani ben diyeyim 50 sen de 80 ) devam etmekte

Bizde de

tamamiyle aşağılık kompleksi pik yapmış , kelimelerinin arasına iki yabancı kelime sokusturunca psikolojik orgazm yaşayan , üretim ve katma değer kavramlarından uzak , tamamiyle taklitçi kimliğinin baskın olduğu sözde aydın sınıfı da sürekli , bazen İngiltere bazen ABD bazen Almanya'nın degermenine kendi emeğini somurerek şu taşıyan montajcı taşeron sermayeyi alkislamistir

Yani emeğinin somurulmesinden vazgeçmiş ama aşağılık kompleksinden vazgeçmemiştir

Türkiye üretim yolunda ilerlerken bunun baslingictaki lokomotifinin inşaat sektörü olacağını defalarca yazdım

Bu........ üretime , gerek sanayi gerek savunma sektöründe geçilirken ülkeye zaman kazandıracaktır ki öyle de oldu

İnşaat asla boslanip bırakılmaması gereken bir sektör çünkü o boslandiginda , ne savunma sanayiinde ki ilerlemeler devam eder , ne yerli oto devam eder , ne de önümüzdeki günlerde hepimizin göreceği üzere teknolojik yatirimlar başlayabilir

Tabi burada da bizim ezberci hamso aydın sınıfı inşaat sektörünü kötü ilan etti

Neden çünkü montajci taşeron sermayenin topladığı mevduatlar azaldı

Bunu üzerine cazip olmayan faiz oranları eklenince kuyrukları sıkıştı

Bizim hamso aydın sınıfı da ayni zamanda özenti olduğundan başladılar veryansina

Yani montajcı taşeron sermaye finansal ( borsa faiz döviz ) katakullilerden kan emecek diye tarihin dayattığı üretim hamlesinden vazgeçilemez

Bu değisiyor ve değişecek

Ha degismez diyebilirsin orası ayrı

Bende o zaman bekle ve gör derim

hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    mevcut 2 milyon 1. el konut stoğu; ülke sermayesinin yada borçlanma standartlarinin verimsiz kullanilmasini ifade etmez mi !?

yani mevcut verimli ic tasarruflarin ve dusuk maliyetli standart dış borclanmanin butun verimliligini oldurmez mi !?

kit kaynaklarin etkinsizligi bu olsa gerek, bu durum genelde sosyalist rejimlerde gorulur ama (bkz. f.a. hayek, kolelik yolu, 1944) bizde ki yogun devlet destekli konut ekonomisi bunun en guzel ornegidir. oysa biri bu duruma dur demesi gerekirdi

Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
    Son düzenleme : hayek; 16-05-2018 saat: 22:35.

4.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    mevcut 2 milyon 1. el konut stoğu; ülke sermayesinin yada borçlanma standartlarinin verimsiz kullanilmasini ifade etmez mi !?

yani mevcut verimli ic tasarruflarin ve dusuk standarttaki dis borclanmanin butun verimliligini oldurmez mi !?

kit kaynaklarin etkinsizligi bu olsa gerek, bu durum genelde sosyalist rejimlerde gorulur ama (bkz. f.a. hayek, kolelik yolu kitabi, 1944) bizde ki yogun devlet destekli konut ekonomisi bunun en guzel ornegidir. oysa biri bu duruma dur demesi gerekirdi

kendiliğinden dengeye oturacaktır mutlaka o

başlangıçta suyunun çıkarıldığı kesin , öyle bir hava estirildi ve bu havayı emlakçılar ile mütahitler birlikte estiidi

borsanın köpük fiyatları gibi emlakta da köpük fiyatlarla satışlar yapıldı ama herseyde olduğu gibi bu da dengeye oturacak

ha bu arada bir çok yan sektör canlandı

eğer o inşaat sektörü canlanmasaydı şu anda taşeron sermayenin tam anlamıyla esiriydik

ama benim anlamadığım şu

otturibitten bir hisse senedi , kudurmuş gibi artıyor keza bazen borsa da öyle

kimse ses etmiyor

ekrandaki hamşolar ona ossuruktan bir kulp takıyor ve hersey normal algılanıyor

ama aynısı emlakta olunca vaaaaay nasıll olur kimler zengin oluyor sermaye el değiştiriyor .........,,,

eeeeee aynısı borsa yada faizde olurken gıkın çıkmıyor ama

her ikisi de yanlış ve bunun bir kontrol mekanizmasının olması lazım

serbest piyasa demek serbest çüküiş değil ki , bir bizde böyle oluyor

haaaaa taşeron montajcı sermaye yapınca , efeniiiim ekonominin iç dinamikleri içinde bla bla balaaa

ama inşaatta olunca auuuuuvvvvvvv ayıp

hastirin derler lan adama ( yanlış anlama elbetteki seni yada fprumda yazan birini kastetmiyorum )

eğer bir terazin varsa neyi tartarsan tart aynı işlemeli

garan
    bu karakteri korursa

haziran ayında 7.9 la dip yaparak
    sonra 2019 kasım ayına kadar 12 leri görebilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    kendiliğinden dengeye oturacaktır mutlaka o

başlangıçta suyunun çıkarıldığı kesin , öyle bir hava estirildi ve bu havayı emlakçılar ile mütahitler birlikte estirildi

borsanın köpük fiyatları gibi emlakta da köpük fiyatlarla satışlar yapıldı ama herseyde olduğu gibi bu da dengeye oturacak

ha bu arada bir çok yan sektör canlandı

eğer o inşaat sektörü canlanmasaydı şu anda taşeron sermayenin tam anlamıyla esiriydik

ama benim anlamadığım şu

otturibitten bir hisse senedi , kudurmuş gibi artıyor keza borsa da öyle

kimse ses etmiyor

ekrandaki hamşolar ona ossuruktan bir kulp takıyor ve hersey normal algılanıyor

ama aynısı emlakta olunca vaaaaay nasıll olur kimler zengin oluyor sermaye el değiştiriyor .........,,,

eeeeee aynısı borsa yada faizde olurken gıkın çıkmıyor ama

her ikisi de yanlış ve bunun bir kontrol mekanizmasının olması lazım

serbest piyas demek serbest çüküiş değil ki , bir bizde böyle oluyor

haaaaa taşeron montajcı sermaye yapınca , efeniiiim ekonominin iç dinamikleri içinde bla bla balaaa

ama inşaatta olunca auuuuuvvvvvvv ayıp

hastirin derler lan adama ( yanlış anlama elbetteki seni yada fprumda yazan birini kastetmiyorum )

eğer bir terazin varsa neyi tartarsan tart aynı işlemeli
    ben gayrimenkul sektoru ve yan sektorleri baglamindaki gelisimlerin karsisinda degilim aksine mutlaka ekonomiye bir sektor lokomotif olmalidir !

benim temel itirazim ulkenin ic ve dis kaynaklarinin cok onemli bir kisminin belirli bir noktadan sonra bile hala bu sektor tarafindan kullanilmaya devam etmesidir !?

sektorun gelisimi tamamen serbest piyasa tarafindan olmamistir ki, olusan köpük kendiliginden dengelensin !

bu kadar tesvik yaratilmisken devlet tarafindan, gelinen nokta ortadadir, 2 milyon sifir ve satisa hazir konut stogu !!!?

bu durum bile kendiliginden duzelmiyor dikkat edersiniz, sirf bu verimsizlik ekonominin altindan kalkacagi noktayi astigi ve ic ekonomik dinamiklerin bunun altinda kalmamasi icin devlet bankalari simdi reel ve gercekci olmayan bir faiz oranindan fonlamaya devam ettiriliyor. bu durum yakinda kamu bankalarinin bilancolarina nasil yansiyacak onu da gorecegiz !??

kaldiki ekonomik bir mantik vardir, ekonomi isininca faiz silahini ceker ekonomiyi sogutursun. Oysa ulkede gayrimenkul sektorunun atesi surekli harlanmistir, biri de aga burada ne oluyor dememistir. hatta dememeye ve atesi harlamaya devam ediyorlar.

ulkenin butun kaynaklari su gelinen noktada hala verimsiz bir alana kaydiriliyor ki, artik gelinen nokta denizin bittigi noktadir. ama kriz dibine vurmasin diye hala yanlisa hiz verilmeye devam ediliyor benim problemim budur.

dolar
    buralarda tepe yapıyorsa
    haziranda yapmış olur.
    sonrasında düşerse 4 desteği var.
    bunlar olmadıysa

işler zivanadan çıkmıştır.!

yani dolarda buralarda grafik bittti,bitiyor
    n.ş.a. bu durum.
    anormal işler olursa
    grafik hacemat olur.

Sayfa 146/238 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196 ... SonSon

Yer İmleri