19.10.2017 12:13:55 bozdağ: Abd ile yakın sürede olumlu sonuç alınacaktır -a haber
BOZDAĞ:ABD'Lİ HEYET İLE GÖRÜŞMELER ÇOK YAPICI ORTAMDA GEÇTİ-A HABER
Printable View
19.10.2017 12:13:55 bozdağ: Abd ile yakın sürede olumlu sonuç alınacaktır -a haber
BOZDAĞ:ABD'Lİ HEYET İLE GÖRÜŞMELER ÇOK YAPICI ORTAMDA GEÇTİ-A HABER
Maliye Bakanlığı, indirim, istisna ve muafiyet nedeniyle gelecek 3 yıllık süreçte toplam 445,3 milyar liralık vergiden vazgeçecek.
bir ekleme yapayım.
yandaşa verdikleri ihalelerden vergiler alınmayacak sonra tekrar kendi yandaşına kredi olarak verilecek. yapsana asgari ücreti 5 bin tl aynı insan müsveddelerini yıllardır besliyorsun. bumu halkın gelirini artıracak. lanet olsun size.
not: içlerinden 3-5 namuslu esnaf faydalanabilir onlar dahil değil benim kimi kast ettiğim belli.
https://www.bloomberg.com/news/artic...a-fresh-record
U.S. Household Wealth Rises $1.7 Trillion to Another Record
ABD hane halkının serveti yılın ikinci çeyreğinde 1.7 trilyon dolar artarak 96.2 trilyon dolara çıktı ve yeni bir rekor kırdı
Gazoz olma Efsane ol!
https://pbs.twimg.com/media/CFdJcndW0AA0NNq.jpg
ben bu fılmı cok gordum herkesde borsa dusmez algızı var bır gunde 5 gun gıden garanı bosaltacklar mıılıtı ıyce malandırdılar tek tus tobul parmak yakındır
Jöleli için okeye dönüyor diyorlar asli varmididr yaw
hayata sevmem gokcegı eger dırenıyosa valahı helal olsunnn
ısctr de merıll 1.200 bin satmıştı 6,90 -6,91 kaldırıverdi 100 er bin lot coşku geldi bir an spot.Asıl akbnk ile çevirdiler yukarı .
THYAO 9,75 i "küçük yatırımcı" kaldırırsa işin rengi değişir.
4 milyon lot çok para, piyasa değeri daha düşük onlarca hisse var.
makinaler işlem yapıyor duygu yok
insana kalsaydı düşerdi
ama makine için heycan stress kaygı olmadığı için
gavur borsaları tarihi zirvelerindeyken bist neden düşsün
hatta keri treyd için cazibesi artar
makine rakamlara bakıyor hangisi ucuzsa onu alıyor
nasılsa pranın maliyeti yok onun için
Spot garan da 3 kademeye teb verdi.
KCHOL +1,60 X30 da yükselenler arasında 6.
yükseliş trendine devam edecekse artık normal bir ivme lazım. şu an 108-104 arasından geçen kanal olasılıklardan biri. zaten 2,5 ayda 80 derece eğimle yüzde 10luk 3 salvo yapmış bir borsada sadece olasılıklardan bahsedilebilir. dünyanın en aşağılık piyasasında işlem yapıyoruz, şu bu olur diye net ifadeler komik oluyor.
paritede obo çalışırsa ben de 90k bekliyorum u100'de. o zamana kadar yaşarsak.
türkiye eski türkiye değil gerçektende...yabancı takaslarında %75-90 civarı topluluk var...ama ben olsan ufak ufak tüyerdim... çünkü;
artık günü gününe uymayan,
hergün kurtuluş ve istiklal(!) mücadelesi veren,
her sabah yeni bir kötü süprize uyandığımız,
tüm komşuları ile zaten berbat ama son zamanda ab ve abd'dende kopan,
her toplantıda mikrofonu bulanın fetö fetö diye aklını bozduğu,
yüzbinlerce sade vatandaşın,yüzlerce gazetecinin bir nevi toplama kamplarına doldurulduğu,
askerinin birfiil savaşa girdiği,her yerinde bombaların patladığı,
insanlarının kuzey-güney misali kutuplaştığı,şaka yapmanın bile tehlikeli hale geldiği,
keyfe keder kararnameler ile yönetilen,
dört tane donsuz turist gelsin de bedavadan tatil yapsın diye her türlü ********liğin,hakaretin sineye çekildiği,
seçilmiş başbakanların,belediye başkanların bir günde kellesinin alındığı,
eğitimi,sanatı,sporu,siyaseti....balçık içinde debelenen....
hey gidi eski türkiyem...hey gidi hey...
Fransa'da terörle mücadele tasarısı Senatodan geçti
Fransa'da olağanüstü halin 1 Kasım'da son bulmasının ardından uygulanacak terörle mücadele tasarısı, Senato'dan geçti.
Fransa'da 13 Kasım 2015'te 6 farklı noktada gerçekleştirilen saldırının ardından ilan edilen OHAL 1 Kasım'da son buluyor. Olağanüstü halin uygulamasına son verilmesinin ardından geçerli olacak terörle mücadele yasa tasarısı Senato'da yapılan oylamada kabul edildi. Tasarı, 22 hayır oyuna karşı 244 evet oyu ile kanunlaştı. Çeşitli uygulamaları da beraberinde getiren tasarı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un imzalaması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.
Yeni kanunlar çerçevesinde, özellikle yabancıların yerleşim alanlarında geçim sıkıntısı içinde yaşayanların durumlarının gözden geçirilerek iyileştirme yoluna gidilip radikalleşmenin önün kesilmesi hedefleniyor. Öte yandan hakkında herhangi bir hukuki soruşturma olmadan da terör zanlısının olabileceği şüphesi durumunda önleyici ev baskınları ve aramalar eskisi gibi yapılabilecek. Ancak bu tür arama ve baskın öncesi yetkili makamların izni gerekecek. Ayrıca nefret, şiddet ve katliam benzeri çağrıda bulunulduğu tespit edilen dini merkezlerin de aralarında olduğu yerler 6 ay süreli kapatılabilecek.
Yeni düzenleme ile adli makamların bazı yetkileri valiliklere devrediliyor. Adrese yapılan baskınlar, aramalar, ev hapisleri gibi bazı uygulamak valiliklerin yetkisiyle yapılacak.
mesaj yazıyorum,
yazı karakter sayısı az diye gitmiyo ve anında offline oluyorum...
bu sorunu yaşayan başka kimse varmı...
ve bu yazım gidecekmi bakalım...
Vizeler kalkınca Bist coşacak mı, ABD'den gelen heyetle görüşmelerden sonra sürekli vize problemi çözülüyor mesajları verildi. Bence fiyatlara %70-80 fiyatlara giren vize kalktı haberi gelse, sadece 1000 puan gibi yukarı tepki geldikten sonra satışa geçerler.
Asla YTD
https://www.cnbc.com/2017/10/19/chin...et-prices.html
China's central bank just warned of a sudden collapse in asset prices
China's central bank has said it should prevent accumulation of risk from excessive optimism
Central bank governor Zhou Xiaochuan said corporate debt is relatively high and that household debt rises too quickly
Zhou said the trading range of the yuan exchange rate was not a key issue at moment
Zhou is expected to step down early next year
Çin Merkez Bankası başkanı varlık fiyatlarında ani bir çöküş için uyardı.
Gelecek hafta Çin Komünist Partisi Kongresi tamamlanıp tepe yönetimi belirlendikten sonra takip edilecek yeni siyasi ve ekonomi politikaları açıklanacak.Merkez Bankası başkanının sözleri öncü bir sinyal mi?
Altın Hızma Mülayim(Kerkük türküsü)
https://www.youtube.com/watch?v=CBioJvoXdBE
Geçen günlerde Habertürk tartışma programında 23 Ekim'den önce kalkabilir, önceden randevu alanlara 23 Ekim sonrasına SMS davet mesajı geliyor demişlerdi.
3 gündür vize konusunda çalışıyoruz diyorlar, öte yandan gelen adam benim vize ile alakam yok dedi.
Garip işler oluyor.
vize olayı yokken 104100 dü,haber gelince 99200 ü gördük,bence ana tema vize olayından ziyade restleşme ve tıpkı İran gibi bize de yaptırım (sanction)uygulayacağı endişesi idi...............ytd
Bir Tek Türkmen Kalsa Vazgeçmez Senden KERKÜK!...
https://www.youtube.com/watch?v=z7MFWTVmfB8
Bir arkadaş bana demişti ki çoğu belki farklı düşüncelere sahip olabilir sen sen ol ki endeks in ŞAHI KCHOL dinktir o ne tarafa giderse sen de takip te ol ki canın yanmasın demişti ...
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=54269
https://resmim.net/f/UZWNkk.jpg
stop olursam 134.500 lerden tekrar şort kovalarım. 112 acil yardım olasılığına istinaden.
ABD borsası açıldıktan sonra,
1.500 puan tepeden verse fena olmaz..
ABD zaten üst tondan gelmiş görüşmelere, en baştan vizeleri kaldırma konusunda yetkisiz olduklarını açıkladılar, olumlu mesajlar bizden kaynaklı, Türk yetkililer sanki hasarsız olarak atlatma çabasında vize olayını, ama TC-ABD ilişkilerinde tarihte ilk kez olan vize restleşmesi o kadar kolay bitmez. Dış politikada bilmem kaçıncı kez yediğimiz kazıklardan sonra umarım bu kez tavizsiz kurtuluruz bu badireden.
BIST 'te Parayı getirene ederinden satacak diye anladım ben bunların amacını ?
Özata, 'karbon kompozit gemi'de hedef büyüttü
Özata Tersanesi, karbon kompozit gemilere yönelik pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek bu alanda daha iddialı olmak istiyor. Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, hedeflerinin karbon kompozit gemi inşasında hacimsel büyüme olduğunun altını çizdi.
Çeliğe göre daha dayanıklı ve hafif olan karbon kompozit, yeni gemi inşalarında yaygınlaşmaya başlayan önemli hammaddeler içerisinde yer alıyor. Ataseven, "Hedefimiz karbon kompozit gemi inşalarımızı arttırmak. Bu sebeple pazarlama faaliyetlerimize ağırlık verdik" dedi. Ataseven, gemicilik sektöründe vakum ve fizyon teknolojisi ile Türkiye'de ilk dünyada ise sayılı tersaneler içerisinde yer aldıklarını vurguladı. Karbon kompozitin çeliğe göre daha pahalı olduğunu bildiren Ataseven, ürünün inşa edilen gemiler üzerinde sağladığı yakıt tasarrufu ile 4 yıl sonra kendi maliyetini karşıladığını söyledi. Bu yıl içinde toplamda 8 geminin denize indirildiğini bildiren Ataseven, yat rift konusunda Türkiye'de önemli bir boşluk olduğunu, bu alanda etkinliklerini artıracaklarını söyledi. Devam eden projelere değinen Ataseven, "Kenya'ya teslim edilmek üzere 2 adet feribot gemisi yapıldı. Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'ne ise 2 adet pratika botun üretimi devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmek 2 servis botu denize indirilecek. Norveç'e gönderilecek balıkçı gemisi ile ilgili yapım süreçlerimiz devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen 15. gemi de teslim edildi" dedi.
https://www.cnbc.com/2017/10/18/thre...cataclysm.html
Three decades later, watching for signs of another '87-style market cataclysm
Thursday marks the 30th anniversary of the day the Dow Jones industrial average plummeted 22.6 percent, the worst single session in Wall Street history.
It was no bolt from the blue. Stocks were caught in a grueling, treacherous decline in the months leading up to the crash.
Today's tightly anchored interest rates, soft but range-bound dollar, sturdy credit conditions and steady equity advance are in stark contrast to what prevailed back then.
Bugün 1987 yılında günlük %22.6 oranında düşüş ile Dow Jones endeksinin çöktüğü günün 30. yıldönümü.
Bugün ile 30 yıl öncesi arasında ortak nokta piyasa değeri/satışlar oranının S&P de 30 yıl öncesi ile aynı seviyeye gelmesi:2.19
Bu oran 30 yıl önceki 2.17 oranını da geçmiş durumda,ve tarihsel en yüksek orana ulaşmış durumda.Tarihsel olarak ise:
Median: 1.44
Min: 0.80 (Mar 2009)
Max: 2.19 (Oct 2017)
Fed önce üyelerinin konuşmalarıyla piyasayı yönlendiriyor,yapılma ihtimalinin yüksek ya da düşük olmasını sağlıyor,sonra da piyasaya uymuş gibi yapıyor.Şu anda ay sonunda faiz arttırım ihtimali oranları ekranda çok düşük buna karşı Aralık ayında yüksek gözüküyor,sürpriz yaptığı pek görülen bir şey değil.
Erdoğan: Aksi takdirde gereği neyse gereği yapılacaktır
19.10.2017 13:58:51 erdoğan: Aksi takdirde gereği neyse gereği yapılacaktır
19.10.2017 13:58:37 erdoğan: 3 belediye başkanımız daha var, onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum
19.10.2017 13:58:18 erdoğan: (belediye başkanları için) gereği neyse o yapılır dedim
piyasalar herşeyden koptu...altın vuruş yapıyorlar...bu sebeple yok fed yok kore....hiçbirşeyi dikkate almayın fena terse düşersiniz...