Eyvallah ustad
SM-G780F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://x.com/sefa_toptan1/status/17...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
100 tl hbk ya geçen seneki gibi yüzde 70 oranında dağıtım yaparsa brüt 70 yl temettü verebilir
Evet sayın fotonun dediği gibi minimum 60 tl temettü mümkün
10 milyar kâr yapar inşallah.Bunun için son çeyrekte 3,7 b kâr yapması lazım yani 9 aylık kârın yarısından fazlasını yapması lazım
10 olmasa bile 9-9,5 olur gibi
HİSSE DEĞERLENDİMESİ-Oyak Yatırım MPARK-MLP Sağlık'ı model portföyünden çıkardı, portföye Türk Traktör'ü dahil etti
Rica ederim değerli kardeşim! TTRAK a ilişkin olarak manipülasyon izlenimi vermemek adına özen göstermeye gayret ediyorum; kaldı ki bu şirketin süslü cümlelerle parlatılmaya ihtiyacı yok. Öte yandan, sizin de gayet iyi bildiğiniz gibi: dün Kasım vadeli viop işlemlerinin kapanış günüydü.
Bu yorumu yapanlardan derhal uzaklaşın bence.
Bu şirket, piyasanın temettü istikrarı açısından ilk 10 şirketinden biri. Üstelik tarihinin en yüksek karını bu yıl yapacak. Bu karı paylaşmaması için fabrikanın yok olması lazım. 60 TL ve üzeri bir temettü rakamını ödememesi için bir sebep göremiyorum açıkçası.
Piyasada martaval peşinde koşana çok tırt var maalesef, ve bu tırtlar sadece dedikodu üretmek üzerine çalışıyorlar. Gerçeklerle karşı karşıya kalınca da buhar oluyorlar. Bu şirketin anlatılmaya, hakkında hikayeler üretilmeye ihtiyacı yok. Bilanço ortada. Bu kafidir.
Bol kazançlar.
Sayın müzikale katılıyorum
Şu anda şirket en iyi yılında,işler ve finansal durumu gayet iyi
Maşallah diyelim
...... Kusura bakmayın adres hatalı oldu . . .
Uygun yerlerde gibi görünüyor benim gözüme.
1000 tl den 690 tl ye ınıs pek ıyı degıl... bakıs acısına gore ..1000 tl yı gormesı ıcın % 44 yukselmesı lazım...1000 tlden %31 asagıda..
geçen sene eylül ayında 120 lerdeymiş 1000 lirayı aşmış daha ne olsun.
Ben Traktörden razıyım.
Bu fiyatlar da tekrar güzel yerler diye düşünüyorum.
Daha düşmeyeceğinin garantisi elbette yok ama bu fiyatlar artık makul fiyatlar.
Politika faizine koşut olarak mevduat faizleri arttırıldı…
Son 4 aylık otomobil satışları…. Ağustos… 66.131, Eylül… 78.971, Ekim… 82.611, Kasım… 91.424
2 ay önce eleştirmistim arkadaşı. Twitterdaki emlak danışmanı trak trak trumm trak dediğinden beri %20 düşmüş dolar bazlı. Belki de trum trak demese yatayda kalacaktı. Finans piyasalarında fenomen olunmaz!!! İstediğin kadar doğru tahmin yap. 1 yanlıs tahmininde çok vicdan azabı çekersin kınanırsın.
Bir sürü insana da bir sürü para kaybettirdi. O gün de demiştim takipçilerin hepsi 10 bin TL'lik alsa tahtanın %20si eder. :28:
O adam borsanin dinamiklerinden haberi yok
Ttrak pd uzaya cikmisti bir
Artik %10 tl kredisi cek kullanmasigin traktor al devride bitti..
Butun bunlari dusunmeyim sirf grafigine balip ttrak diyen cahil ..
Dun de cante yi paylasmis ..
SM-G990E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Değerli Forumdaşlar,
Sizce Bist100 bu yılı nasıl kapatır?
Size uygun aralığı seçip, oy kullan butonuna bastık mı tamamdır.
Oyumuz memlekete millete hayırlı olsun.
Ayrıca bu başlıkta günlük Bist100 Kapanış tahminlerine katılım hepimize açıktır. Buyrun.:.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=57694
Ülkede 70% Tuik e göre 130% Enag a göre eflasyon var bu da aylık en az 8%
Enflasyon demektir. Yani kısaca her ay 8% artan bir fiyat değerini korumuş olur.
Altındaki her fiyat zarar demektir. Sözün özü TTRAK 10% temettü veren bir
firma olarak düşük fiyatlanıyor derim. 7 sene toplamaya geldim harbi Uv benim.
Bize bu ucuz fiyatlardan TTrak Temin eden spek kardeşimize minnettarım.
Bu kağıt da düştümü fena düşüyr. Geçmişte bir sene 70li rakamlardan 25'e kadar düştüğünü hatırlarım. O zaman olağandışı bir durum var mıydı hatırlamıyorum. Umarım şimdi de aynı şeyi yapmaz. Borsanın yeşil veya kırmızı olmasına bakılmaksızın her gün dayak yiyoruz resmen...
Aslında hisseye duygusal davranılmaz ama TTRAK beklenti ile aldığım hisselerden birisi. Otomotiv gibi görünse de bence kesinlikle tarım hissesi zira önümüzdeki yıllarda keşke tarımın önemi ve hatta tarımı güçlendirmenin hayati öneme sahip olduğu anlaşılırsa bence şirket esas o zaman değer kazanacak. Tabi ki kendi fikrim, bir nevi içimden geçen bu ancak yatırım tavsiyesi değil.
Fakat bilen arkadaşlardan fikir rica edeceğim. Geçenlerde bir ara 2023Ç3 raporunu okuduğumda borçluluğun arttığını gördüğümü hatırlıyorum. Fakat bunu bir yere bağlayamamıştım. Yanlış mı hatırlıyorum ya d adoğruysa bilen bir arkadaşımız yorumlayabilir mi ?
Alt tarafı 3-5 lot aldık diye bu yapılır mı spek ayıptır.
Spek Tahtada bas bas paraları leylaya derken, kademeler boş kaldı.
:kahkah: Birisi söylese bari yabancı değil, UV Yatırımcı diye...
Dip NoT : Egeen leri satıp TTRAK almayı tavsiye eder misiniz ? meraktan . . .
Şaytan da diyor yani !..
:evil: Egeen e göre TTRAK grafiğidir ! . .
https://i.hizliresim.com/4izc5sz.jpg
Tepeden yuzde 40 yemis yarinlar yok gibi satilmaya devam ediyor, traktor satis rakamlari eli kulagindadir o zaman yorumlamak daha mantikli olur ancak finansallari ile cok ters bi baski var,bir daha bu rakamlarda traktor satamayacagina inandirmaya calisabilir 1000-800 araliginda makul zemine oturmustu bu beklenti 660 lirada hic mantikli degil
Yönetim konunun ciddiyetinin farkında; 2023 - 2025 yıllarını kapsayan orta vadeli programda tarımın desteklenmesine yönelik pek çok ifade ve atıf var. Daha önce de anlatmaya gayret ettiğim gibi, ülkemizin 100 milyar dolar civarında enerji ithalatı var. Bu gideri salt turizmle kapatmak mümkün değil, kaldı ki turizm hedefleri aşağı doğru revize edildi. Kısaca, tarıma verilen destek ve teşvikler ışığında doğru bir istikamette olduğumuz açıktır. Diğer taraftan, şirket borçluluğuna ilişkin anlatılarınızdan finansal okur yazarlığının oldukça sınırlı olduğu anlaşılıyor. Borçta ciddi bir artış yok.
Borçları görece artmıştır muhtemelen. Yoksa TTRAK şu an kasası para dolu, dönen varlıkları finansal borçlarının üstüde bir firma.
"Net Borç -4.106.516(2023/9) -3.118.667 (2023/6)" eksi olduğu borcun eksi yani firmanın borçlu değil bilakis fazlası olduğunu gösteriyor.
ENflasyonun 125% olduğu yerde borç varsa da iyidir . 30% ile borç almak mesela
firmaya artı yazar. Aslında doğru olan 10% Temettüye odaklanmaktır.
Hisse başı kar 12 aylık bilançoda 88 TL olur bence. Geçen seneki dağıtma oranı ile
70 TL Temettü çok mümkün . Bu fiyattan verim 11% ye yakınsıyor...
Bence bu hiç fena bir oran değil .
Ben Hisse başı kârı 92-100 tl arasında bekliyorum
Bakalım ne olacak
ben de 93 bekliyorum. Hepsi çok iyi, bu şekilde olur umarım.
oof of ne olacak bu çiftçinin hali :drunk:
Kasım satışları da bayağı gecikti,
otokar bayağı iyi göndermiş
darısı traktöre. 4 bin aşkın satış istiyoruz.
Traktor 700 lira iken otomobil satis rakamlari girdi, yuzde 6 geri cekildi hala satis adetleri gelmedi, sirket tepesinden boyle sert satis yemisken yatirimcisina verileri dahi gec girmek hos degil bence. Belki bu satislarin onune bir nebze set olurdu,dayak yemedigimiz masa yok hamd olsun:)
Esk yatırımcı ilişkileri sorumlusu nun bir aracı kurum yetkilisi ile yapmış olduğu yayını izlemiştim YouTube de.
Şirketten övgü ile bahsedip, geleceğin daha iyi olacağından falan bahsediyordu.
Sanirim geçen ay o yatırım ilişkilerine bakan arkadaş şirketten ayrıldı.
O gitti gideli de hisse sürekli düşüyor.
Acaba bir sorun var da biz mi bilmiyoruz.
Yoksa tamamen tesadüf mü.
SM-G780F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emin olmamakla birlikte konsinye satış var ise mutabakat biraz zaman alabilir.
Hatta açıklama yarın akşama bile sarkabilir.
Birileri mal boşaltsın kol kessin diye bekleniyor. Ne öğrendik Tam tersi daha almak lazım.