Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6642 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Aslında hisseye duygusal davranılmaz ama TTRAK beklenti ile aldığım hisselerden birisi. Otomotiv gibi görünse de bence kesinlikle tarım hissesi zira önümüzdeki yıllarda keşke tarımın önemi ve hatta tarımı güçlendirmenin hayati öneme sahip olduğu anlaşılırsa bence şirket esas o zaman değer kazanacak. Tabi ki kendi fikrim, bir nevi içimden geçen bu ancak yatırım tavsiyesi değil.
    Fakat bilen arkadaşlardan fikir rica edeceğim. Geçenlerde bir ara 2023Ç3 raporunu okuduğumda borçluluğun arttığını gördüğümü hatırlıyorum. Fakat bunu bir yere bağlayamamıştım. Yanlış mı hatırlıyorum ya d adoğruysa bilen bir arkadaşımız yorumlayabilir mi ?

2.  Alıntı Originally Posted by Hunlu Yazıyı Oku
    Aslında hisseye duygusal davranılmaz ama TTRAK beklenti ile aldığım hisselerden birisi. Otomotiv gibi görünse de bence kesinlikle tarım hissesi zira önümüzdeki yıllarda keşke tarımın önemi ve hatta tarımı güçlendirmenin hayati öneme sahip olduğu anlaşılırsa bence şirket esas o zaman değer kazanacak. Tabi ki kendi fikrim, bir nevi içimden geçen bu ancak yatırım tavsiyesi değil.
    Fakat bilen arkadaşlardan fikir rica edeceğim. Geçenlerde bir ara 2023Ç3 raporunu okuduğumda borçluluğun arttığını gördüğümü hatırlıyorum. Fakat bunu bir yere bağlayamamıştım. Yanlış mı hatırlıyorum ya d adoğruysa bilen bir arkadaşımız yorumlayabilir mi ?

Yönetim konunun ciddiyetinin farkında; 2023 - 2025 yıllarını kapsayan orta vadeli programda tarımın desteklenmesine yönelik pek çok ifade ve atıf var. Daha önce de anlatmaya gayret ettiğim gibi, ülkemizin 100 milyar dolar civarında enerji ithalatı var. Bu gideri salt turizmle kapatmak mümkün değil, kaldı ki turizm hedefleri aşağı doğru revize edildi. Kısaca, tarıma verilen destek ve teşvikler ışığında doğru bir istikamette olduğumuz açıktır. Diğer taraftan, şirket borçluluğuna ilişkin anlatılarınızdan finansal okur yazarlığının oldukça sınırlı olduğu anlaşılıyor. Borçta ciddi bir artış yok.

3.  Alıntı Originally Posted by indigenos Yazıyı Oku
    Yönetim konunun ciddiyetinin farkında; 2023 - 2025 yıllarını kapsayan orta vadeli programda tarımın desteklenmesine yönelik pek çok ifade ve atıf var. Daha önce de anlatmaya gayret ettiğim gibi, ülkemizin 100 milyar dolar civarında enerji ithalatı var. Bu gideri salt turizmle kapatmak mümkün değil, kaldı ki turizm hedefleri aşağı doğru revize edildi. Kısaca, tarıma verilen destek ve teşvikler ışığında doğru bir istikamette olduğumuz açıktır. Diğer taraftan, şirket borçluluğuna ilişkin anlatılarınızdan finansal okur yazarlığının oldukça sınırlı olduğu anlaşılıyor. Borçta ciddi bir artış yok.
    Mesajımı dikkatli okursanız borçluluğun arttığını ama bunu bir yere bağlayamadığımı, bilen varsa paylaşmasını rica etmişim. Firma ile ilgili yorum yapmadım. Rakamlara bakınca da bu durum görünüyor, borçta artış var; elbet bu artış güçlü bir yatırıma da yapılmış olabilir. Uygun faizli kredi de bulunmuş olabilir vs. Zaten benim de amacım aktarıldığı yeri bilen varsa belki anlatır diye bu soruyu sormaktı. Finansal okuryazarlığıma atıfta bulunmanız gereksiz bir çıkış olmuş. Yanılmıyorsam sizi geçen günlerde yine temettü/temettü emekliliği yatırımı ile ilgili gereğinden agresif yaklaşımınızla da hatırlıyorum. Başkalarının fikrine bu kadar tepkili yaklaşmanın bir anlamı yok. Gayet basit ve makul sorular bunlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Hunlu Yazıyı Oku
    Mesajımı dikkatli okursanız borçluluğun arttığını ama bunu bir yere bağlayamadığımı, bilen varsa paylaşmasını rica etmişim. Firma ile ilgili yorum yapmadım. Rakamlara bakınca da bu durum görünüyor, borçta artış var; elbet bu artış güçlü bir yatırıma da yapılmış olabilir. Uygun faizli kredi de bulunmuş olabilir vs. Zaten benim de amacım aktarıldığı yeri bilen varsa belki anlatır diye bu soruyu sormaktı. Finansal okuryazarlığıma atıfta bulunmanız gereksiz bir çıkış olmuş. Yanılmıyorsam sizi geçen günlerde yine temettü/temettü emekliliği yatırımı ile ilgili gereğinden agresif yaklaşımınızla da hatırlıyorum. Başkalarının fikrine bu kadar tepkili yaklaşmanın bir anlamı yok. Gayet basit ve makul sorular bunlar.
    Konuyu kişiselleştirmişsiniz. Sizi tenzih ederim, okumayan, araştırmayan, kısaca kendini geliştirmeyen insanlarız maalesef. Desinler onuruyla yaşayan aferin budalası bir kimlik değilim ben. Yazmayız güzel kardeşim olur biter.

5.  Alıntı Originally Posted by indigenos Yazıyı Oku
    Konuyu kişiselleştirmişsiniz. Sizi tenzih ederim, okumayan, araştırmayan, kısaca kendini geliştirmeyen insanlarız maalesef. Desinler onuruyla yaşayan aferin budalası bir kimlik değilim ben. Yazmayız güzel kardeşim olur biter.
    Hocam amacım tartışma başlatmak veya küstürmek değil. Yararlı paylaşımlara her daim açık olmak gerekir. Kaldı ki mutlaka bilmediğim çok şey var, burada bilmediklerimizi değerli deneyimli arkadaşlardan öğrenmek için takip ediyoruz zaten. Yazmamanız için söylemedim ben, aksine nitelikli paylaşımlarda yarar görüyorum. Herkes kendi doğruları çerçevesinde fikir sahibi elbet ve herkesin farklı fikri olması gayet doğal. Tartışmak gelişimi getirir. Bir anektot hatırlıyorum zira, Yahudilerde sanırım bir yöntem varmış. 10 kişi bir konu hakkında aynı şeyi bile düşünse bir kişinin mutlaka tam tersini savunmasını isterlermiş. Böylece açıklar kapanır, kafalar çalışır, gelişim gelir. Bu platformda farklı hisseler altında görüyoruz maalesef birçok zaman herkesin birbirini somut olmayan beklentilerle gaza getiridip sonunda hüsranla karşılaştığını. Belki deneyimlemişizdir bile. O yüzden sorgulamak bence güzeldir.
    Yukarıda borçlanma ile ilgili açıklamalar için de diğer arkadaşlara ayrıca teşekkürler.
    Hayırlı ve bol kazançlarımız olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by Hunlu Yazıyı Oku
    Borçları tek başına değerlendirmeye almak hiç bir anlam ifade etmez. Kaldı ki artan satış hacmine kıyasla borçlardaki artış çok düşük düzeydedir. Firmanın kısa vadeli borç ödeme gücünü ölçmek için dönen varlıklar ve kısa vadeli toplam borçlarını kıyaslamak gerekir. Bu karşılaştırmaya da bilanço analizi dilinde cari oran denir.

Cari oran: Dönen varlıklar/Kısa vadeli borçlar

Türkiye şartlarında bu oranın 1,5 olması makul kabul edilmektedir. Türk Traktörde bu oran 31.12.2022 bilançosunda 1,26 iken 30.09.2023 bilançosunda 1,43 e yükselmiştir. Bunun anlamı,şirketin borç ödemelerinde kullanacağı varlıkları, borçlarından çok daha fazla artmış ve şirketin borç ödeme gücü yükselmiştir. Yani şirket borç ödeme gücü açısından daha sağlam hale gelmiştir.

Alıntı Originally Posted by Hunlu Yazıyı Oku
    Aslında hisseye duygusal davranılmaz ama TTRAK beklenti ile aldığım hisselerden birisi. Otomotiv gibi görünse de bence kesinlikle tarım hissesi zira önümüzdeki yıllarda keşke tarımın önemi ve hatta tarımı güçlendirmenin hayati öneme sahip olduğu anlaşılırsa bence şirket esas o zaman değer kazanacak. Tabi ki kendi fikrim, bir nevi içimden geçen bu ancak yatırım tavsiyesi değil.
    Borçları görece artmıştır muhtemelen. Yoksa TTRAK şu an kasası para dolu, dönen varlıkları finansal borçlarının üstüde bir firma.

"Net Borç -4.106.516(2023/9) -3.118.667 (2023/6)" eksi olduğu borcun eksi yani firmanın borçlu değil bilakis fazlası olduğunu gösteriyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •