Verene soracaksın neden verdin diye şimdi aldığım mal benim taşıdığım maldan maliyeti daha ucuz neden almayayım.
Printable View
Verene soracaksın neden verdin diye şimdi aldığım mal benim taşıdığım maldan maliyeti daha ucuz neden almayayım.
Bunlar spekler kafayı yemiş kafa yanmış 2 katı alisida hazır bekliyor köşede 200 altına olur da basarsa diye.
Baddog zaten göz ucuyla izliyor sagi solu ne zaman dalacak belli olmaz kafasına esmesine bakar.
Olmadı mahallede ehtiyar takımı ağzıma bakıyor 2 senet Şöyle de alalım diye .[emoji16]
Biz diyoruz adam adam gibi işini yapsın yok illa durtecez..
Ben tahta yapmaktan tahta yapandan anlamam ucuzda bulursam nakitim varsa alırım atarım vakti saati gelene kadar hele akmaz kokmaz arsa ise anında tapusu üstüme geçer.
Bu devirde satan düşünsün alan değil kağıt para ilizyon .
Hadi size akşam dersi
Centrum kartal kimin projesi nerde hayata geçecek.
Bizim yan komşularımızdan biri kim acaba
170.dönümü kapatan 16 dönüm içinde başka bir komşusuyla anlaşan ünlü firma nerde.
N.Kaya: Öncelikle merhaba hoş geldiniz. 1962 Ağrı doğumluyum. İnşaat Mühendisiyim. Okulumu bitirdikten sonra, bir kaç yıl başka firmalarda çalıştım ve proje danışmalığı yaptım.
1992 yılında kurduğumuz ŞUA yapı firmamızla Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde projeler yaptık ve konutlar ürettik.
2012 yılında Kartal’da başlattığımız Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir proje başlattık ve arsa sahipleri ile uzlaşmaya çalıştık.
Projeye bağlı olarak başlattığımız arsa toplama çalışmalarımızda iyi bir aşama kaydettik ve arsa toplamında 3/2 oranında imza topladık.
Geriye kalan 3/1’lik orana rağmen projemize start verme aşamasına geldik. Bunu da buradan duyurmuş olayım.
N.Yılmaz: Yunus Projesine başladığınız tarihten bu yana geçen 9 yıl da proje kapsamında aynı heyecanı yaşıyormuşsunuz?
N.Kaya: Tabiki aynı heyecanı yaşıyoruz, ama o günden bu güne imar açısından bazı şeyler değişti. Kat sayısını dikey 15 katla sınırladıkları gibi bazı şeyler de değişti. Ama bizim içimizdeki heyecan asla değişmedi. Arsa sahipleri bizleri biraz üzdüler.
N.Yılmaz: Arsa sahipleri ile anlaşamadığınız nokta neydi ?
N.K: Arsa sahibi çok olunca ister istemez sorunlar çıkıyor. Düşünün ki 300 – 400 arsa sahibi ve yüzlerce daire sahibi. Bir kısmı tamam diyor. Bir kısmı vermek istemiyor. Bir kısmı bizim ona sunduğumuz pay oranını beğenmeyip daha farklı ve olmayacak tekliflerle bizlere geliyor.
Bunca uğraşıya rağmen bizler büyük bir başarı göstererek. Proje alanındaki arsa sayısının 3/2 sini topladık ve kalan 3/1 içinde Şehircilik ve Çevre Bakanlığı devreye girecek. Kalan arsaları satışa çıkaracak. Arsa sahipleri önümüzdeki 1-2 ay içeresinde uzlaşmazlarsa Devlet o paydaşların arsalarını satışa çıkaracak.
N.Yılmaz: Bakanlık bu projeye sıcak bakıyor ve başlaması için arabuluculuk görevini yerine getirecek sanırım.
N.Kaya: Evet az önce de belirttiğim gibi, karşı çıkan arsa sahiplerine 1-2 ay içerisinde yazılar gidecek ve bizlerle uzlaşmaları için son uyarılar yapılacak, aksi tavır sergilemeye devam eden vatandaşlarımız içinde projeye dahil olmamaları halinde mülklerinin satışları başlayacak.
3/2’lik oran baz alınarak yapılacak bu uygulama burada çoğunluğun kararı baz alınacak. 170 bin M2’lik bir alan ve bu alanda yapılacak olan projeye 3/2’lik bir insan evet demiş, siz neden kabul etmiyorsunuz diyerek, soracaklar vatandaşa.
6306 sayılı kanun gereği sorulacak siz neden uzlaşmadınız? Eğer bu alandaki mahalle sakinlerinin çoğunluğu bu projenin yapılmasını istemeselerdi, projeye tamam demezdik.
N.Yılmaz: Kabul etmeyenlerin çoğu, sizin ilk konuşmaya başladığınız zamanki sözleşme şartları aynı değil diyorlar. Böyle bir şey var mı?
N.Kaya: Hayır sözleşme anlamında asla bir değişiklik yoktur. Hatta daha yeni 2000 m’lik bir arsa sahibiyle sözleşme yaptık 2012 yılındaki şartlarımız neyse aynını bu yeni sözleşmemizde de yaptık.
Sadece imar durumu değişti 2012 yılındaki imar durumunda H(Yükseklik) serbestti. 2015 yılında çıkan 1/5000’lik planlarda H (Yükseklik) 15 katla sınırlandırıldı. Yani bizim daha önceki projemizde yapmaya hazırlandığımız 30-35 katlı binaları yapamayacağız artık.
Vatandaşın burada bir kaybı yok. Diyelim ki sizin 300 M2’lik bir arsanız var. O zamanda 2 daire alacaktınız şimdide 2 daire alacaksınız şen bir şey yok.
N.Yılmaz: Kabul etmeyen Vatandaşlar biraz da Proje’nin bu kadar uzamasından mı çekimser davranıyor sizce ?
N.Kaya: Olabilir ama bu durumun bu kadar uzamasının sebebi biraz da onlar değil mi? Ama artık bir önemi kalmadı. Çünkü kanuni çoğunluğu yakaladık ve projemize start vermemize sayılı günler kaldı.
N.Yılmaz: Biraz da yapılacak olan projeden söz edelim mi?
N.Kaya: Mimarlarımız hala projemizi çizmeye devam ediyorlar, İstanbul’un en güzel ve belki de ilk güzel projesi olacak. Kente estetik ve yaşama değer katar, diyerek başlayacağımız projemizle şehrimize gerçekten yakışan gelecek nesillere sürdürülebilir yapılar bırakma misyonuyla kent mimarisine estetik ve yaşama değer katan projeler üreten bir yaşam alanı inşa edeceğiz.
Şehrin karmaşasından kaçıp evinizde huzuru bulacağınız bu projemizde yaşamınıza renk katacak her şeyi biz sizin için düşündük.
N.Yılmaz: Biliyorsunuz proje sınırlarınıza çok yakın bir alanda. Eczacıbaşı Holdinge ait büyük bir arazi var. Bu konuda neler yapacaksınız?
N.Kaya: Evet Eczacıbaşı Holdingin bizim proje alanımız içerisinde 16 Bin M2’lik bir alanı var. Kendileri ile prensipte anlaşmıştık ve son yaptığımız toplantımız da kendileri ile tamamen anlaştık ve projemize dahil ettik.
N.Yılmaz : Kartal Belediyesi ile proje hakkında görüşmeleriniz devam ediyor mu?
N. Kaya: Biliyorsunuz bu projenin planlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyük şehir Belediyesi yaptı. Kartal Belediyesi ile sadece inşaatlar başladığında ruhsat çalışmalarımız olacak. Kartal Belediyesi yetkilileri ile devamlı görüşüyoruz. Bu prosedürlerin büyük bir kısmını aştık sayılır.
Bu proje Kartal’a değer katacak ve İstanbul’un en prestijli ilçelerinden bir haline getirecek. Bu yüzden Kartal Belediyesi’nin de bu projenin başlaması için elinden geleni yapacağını düşünüyorum.
https://youtu.be/pkEkSd4s39M
Adamların proje nerede gorebiliyormusunuz aşağıda dap kuleler mevcut .
Peki turgg ve eczacı arazisi nerede haritadan bakın bulun görün.
Şua yapacaksa önce bir projeyi durdurur sonra kurtarirlar nihayetinde bitirirler ama epey sonra. Fikirtepe den tanıdıklar da [emoji3][emoji3]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şua bizimle alakası yok. en azından şimdilik. Yazıyı düzgün okuyun.
Yok bizimki için demedim centrum için dedim bizimki hakkında bir bilgim yok. Kim yapar kim eder çok ta problem degil. Düşerse alırım çıkarsa satarım. Bıktım her kağıdın potansiyeli olmasından fakat alaverelerden dalaverelerden vazgeçilmemesinden. Yapıyoruz bir kumar beş para etmez adamların karşısında kim kime kim duma..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunların amacı mipaz'da yapılanı yapmak olabilir mi? yani 6 aylık fiyat ortalamasını hisseyi baskılayarak düşük tutmak ve çağrı fiyatını ölü fiyattan yapmak!.. iyice midem bulandı..
gazmanbaba 215'ten 20 bin lot aldım, düşerse daha da alırım, aldırırım diyor.. lotları bu fiyattan bu kadar kolay dağıtan spek/oyuncu ne yapmak istiyor?.. çok yordu bu hisse, gidenlere baktıkça kahroluyorum.. inşallah niyetleri kötü değildir..
Bak sen gazmanbabaya. 20bin almış atmış. Daha da kurşunum var diyor. Ehtiyar helal sana. Sana bu kadar rahat mal verdilerse bence kötü. Mal çıkıyorlar diye düşünmek istemiyorum.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Paydaşlar eğri oturup doğru konuşalım yanlışsam söyleyin bu sirketin tarlası arsa oldu demi son rütuşlar peki memlekette enflasyondan dolayı tl değeri yukselmeyen bir şey kaldımı.
Bu arsa geçen sene 214 tl şubatta görmedi mi yani 30 dolar .
Nami spek olan 2022 martının sonun da 218 tl den mal aldim diye haber yollamadı mi.
Gerçek konut arsa piyasasın da fiyatı bırak artmaya aynı kalan bir yer var mı.
Onu da geçtim istanbul da merkezi konum da deniz manzaralı yürüme mesafesi 5 dk bile olmayan konumda 70 dönüm adalar manzarası olan yer kaç para eder sizin paranızla.
Bunlara samimiyetle cevap verelim.
Bu şirketi elimde yıllardır taşıdığım malların fiyatından daha ucuza bu hafta aldim diyorum şimdi ben mi mallık yapıp mal aldim.
Yoksa spek mi malın önde gideni.
Ben fiyata bakar cebimde nakite bakar uygunsa alırım kredi kullanmam param varsa alırım yoksa bakarım.[emoji16]
gazmanbaba, inşallah spek malın önde gidenidir diyeceğim ama speğin aptalı da bizim işimize yaramaz. iki ucu .oklu değnek, ne desem bilemedim.
Kottan çıkamazlar ona eminim. %98 pay toplamalarına imkan yok şimdilik.. En azından bu fiyatlardan. O yüzden bu ihtimali geçelim. Ama bu spek tek başına karar aldığını da düşünmüyorum. Mutlaka şirket sahiplerinden talimatlıdır. O zaman tek akla gelen milleti bezdirip gelebilecek olumlu haber öncesi (gyo, satış, anlaşma vs) güzel bir yükseliş yapıp malı bizden kapmak. Eğer orada %98 payı toparlarsa sonunda ucuz fiyattan kottan çıkmak hedefleri olabilir.
Kottan çıkmak % 95 ile, ortaklıktan çıkarma ise % 98 ile oluyor.
Son olarak bu spek bana size gore yüklü gelen malı verdi ya bana hayatta gitmez diyorsunuz bu spek çok defa bu malları verdi daha yukardan geri aldi baddog örneğinde yada tahtaya girip çıkan diğer yatırımcılardan sn tarlacidan özetle bugün verir yarın gelir daha yukardan geri alır burası borsa kim kime korsa demişler.
Birde tahtada güç nedir bence tahtayı istediği rakama götürebilmek değil . Piyasadan aykırı gelen gelebilecek olan akimlara karşı inatla tutabilmekte ve bunun için kaynağının olması gerektiğinde de bunu harcayabilmesi.
Mesela ben alıyorum ucuz piyasa kopmuş reel olarak her yer gorece pahalanmış ver ben aliciyim arkadaş diyince çekinmeden verebiliyor buna görev zararı diyorum.
Hedefe ulaşması için yazdığı zarar simdilik gözüken...
Bunlar degilmiydi mutluyu satma arifesinde üretimi durdurduk diye haber gönderen sonra 2 3 taban yemişti tahta.
Peşine 1 ay içinde mutlu satildi hadi bakalım olmadık mi o zaman güzel para kazanmıştık.
Keza bursa arazisi satışı değerlendirilmesi için 1 yıl yetki verdik tik yok 1 yıl bitti peşine 1 ay da kendileri arsa satıldı demedi mi...[emoji16]
Gazmanbaba iyisin hoşsun da bu temel analiz normal şartlar altında mümkündür.Ülke pisilik çukuruna batmış her kurum baronların uşağı olmuş senin hakkını verirler mi?Bak bir kaç gün önce mipaz arazisine yapılan ortada.Bu herifçioğluda arsayı onda bir fiyatına sattım derse ne yapabilirsin?
Hepimiz tahtacının insafına kalmışız.Yoksa elin mahkum fişekleyeceksin demenin alemi yok.Eli mahkum değil.Gerekli yerlere gerekli parayı yedirmeye bakar iş.
Ev topiginde yazmışlar fiyatlara bakın...
Bodrum'da bir ev,
Mayıs 2020
100.000 dolar
(kur 7.40'lar)
Pandemi,
Ekonomik kriz,
Olağanüstü rant;
Aynı ev
Temmuz 2022'de
440.000 dolara satıldı.
(kur malumm)
Ev sahipleri/emlakçılar son iki senedir çıldırmış durumda
dahası,
bu paralar ödeniyorr ...
Gazmanbaba herkes kendi çapında bir yatırım yaptı bu hisseye, ki biz yıllardır satmadan biriktirdik. Ülke koşulları ve fiyatlar belli. Durmadan yükselmekte. Şirketin arazisinin de konumu değeri malum. Öyle öldüm fiyatlara satılacağını da zannetmiyorum. En büyük sorun şirketin tek varlığı üzerinde müspet bir icraat göstermemesi. Ölü gibi adamlar. Hisseye yansıyacak en ufak aksiyonları yok. 18. madde uygulandıktan ve tapular dağıtıldıktan sonra ne olur? göreceğiz. Yatırımcısını sevmeyen bir patron-spek var karşımızda. Bir dolap çevirip bizi ekarte etmezlerse kimsenin zarar edeceğini düşünmüyorum. Ama burası Türkiye, bunu da unutmamak lazım.
bakiyorum da yine olumsuzluk pompalanmaya baslamis bazi sayin arkadaslar tarafindan, kendilerini de ben sahsen daha once gormedim bu forumda, gerci bu baglayici olmayabilir zira ben ayda yilda bir bakiyorum foruma ve yeni sahislar olmayabilir. Bu tur yorumlarin artmasi birseylere delatet mi diye sorduruyor nacizane. bekleyip gorecegiz, zaten yillardir yaptigimiz da bu degil mi. herkese selamlar, saygilar. ytd.
Ortalama 10 dolar civari maliyet yapıp bize 30 dolar gösterdiklerini biliyoruz. Çıkmak için dolar bazli güzel getiri sundular. Takasa baktik ettik oyle bir mal devri olmadi. Adamlar malda takası tutan da maliyet hesabı yapıyordur. Borsadan para kazanmayacaklarsa borsada ne işleri var.
sayın tarlacı, aylardır sadece olumlu yazanları okuduk ve buna ikna olduk, sonuçta burada kilitli kaldık. inanın bu hissede olmasaydım son 1 yılda portföyü %500 yapmak işten bile değildi, artık bütün trenleri kaçırdım, işin sonuna kadar mecburen buradayım, sadece bende tereddütler oluşmaya başladı ve bunları paylaştım. yazdıklarım algı çalışması olarak görüldüyse çok özür dilerim.
endeks deli gibi cikiyor bu mendeburlar inatla kagiti ekside tutuyor..elimde 3 hisse var endeks 1 aydir cikiyor elimdeki 3 hisse 1 aydir yerinde sayiyor..nasil bir kumpasa denk geldim..cikan endekste bike 3 kagitim surekli kirmizi...
Bende de dört kağıt var ikisi sizinle ortak. Bunda şimdilik aşağısını görüyorum ama diğeri sene sonuna kadar yürüyecektir. Sığ kalın kağıtların kaderi bu. Yatay takiliyoruz[emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gazmanbaba, sen iyisi mi ihtiyar heyetini kavgaya hazırla. bu spek, endeksin ilk düzeltmesinde aşağılarda son bir kez daha kemik sesi duymak istiyor anlaşılan.
Burada anladığım kadarıyla kalın adamlar var. Kottan çıkmak yüzde beş 360 bin lot ediyor. 200 altı büyük ihtimalle 180 lere kadar verirse yüzde 4 unu diğer arkadaşlar toplarsa , lotlarda toplanmaya müsait olursa 1 e yakın alırım. Gazmanbaba sana yüzde 1i baddog a da yüzde 1 yazarsak ...ihtiyarlara varsa... Zaten olur bu. Diğer arkadaşları bilmiyorum. Okeyse varım. Centilmenlik anlaşması yapalim.:):)
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir lotunuz bile varsa yatırımcısınız. Öyle düşünmeyin. Mevzu bu ya.vsaklarin kottan çıkma gibi bir düşüncesi olursa diye böyle hesaplamalar yapmak zorunda kalınıyor, parasal tutarlar konusulmaya başlanıyor. Yoksa ayıp. Normalde ayıp ama işte karsimizdaki gruplar iyi niyetli değiller. 30 milyon TL si olan spegim diye geziyor.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtu.be/iAzKAnjMMCc
Allah bilir kimse bunu da izlememistir. Sonuna kadar izleyin ...
1 yıl önceki çekilen video.
Bende bugün çekildi demedim sadece yunus mahallesi çavuşoğlu kartalda neler oluyor biliyormusunuz dedim.
Acaba zahmet edip kartala giden bölgeyi inceleyen bölge sakinleriyle konuşan emlakçılara uğrayan bir kahvede bir çay içip biraz etrafa kulak kabartan varmi aramızda bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bazı şeyler yerinde ağırdır.
Ne yaparsan yap gerçekler su yüzüne çıkar bir gün...
Arkadaşlar grup işi sıkıntılı yasal olarak ve etik olarak illa birileri birilerine kazık atar onun için her kes kendi risk anlayışına uygun olarak kendi özgür iradesiyle yatırım yapsın.
Birileri alır birileri satar inan kalır inanmayan gider.
Spek ister baskı kuracağım ister onun parasıyla ederi olmadığından yada canı sıkıldığı için satsın önemli değil yada tam tersi alsin onun ne yaptığı önemli değil. Gerçek piyasa ve patron eninde sonunda fiyatlamasini doğru şekilde yapar diye umid ediyorum.
Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim umarım herkes gönlünden geçen fiyata satar malını ve bir an önce süreç tamamlanır.
Doğru söylüyorsunuz grup işi sıkıntılı o yüzden centilmenlik anlaşması demiştim. Sikinti değil. Normalde benim işim hiç olmaz böyle grup falan ama finalde iş dusunmedigimiz bir yerlere gelecek gibi. Tahsisli, bedelli veya düşük fiyata satış vb. Olması yüksek ihtimal. Başka birşeyle daha istigali olsaydı sıkıntı değildi ama sadece bir arsa ve üzerine konuştuğumuz bir sürü geyik. ..
Kimseyi etkilemek istemem ama 180 ve altını zorlamak isteyecegini düşünüyorum. Belki de hiç denemeden yukarı döner. O yüzden elimde biraz var öylesine ne olur ne olmaz diye...
Bakalım hayırlısı.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn paydaşlar şahsi fikrimdir gördüğüm kadarıyla kafalarda soru işaretleri mevcut .
Tahmin ve beklentilerimi paylaşayım hemde tarihe not düşmüş olalım.
Şirket bu yıl bitmeden sermaye tavanını artıracak nereden biliyorsun diyenlere cevap yasal süre bu sene bitiyor muhtemelen oluşan enflasyon karşısında daha mantıklı bir rakam belirleyeceklerdir.
Benim beklentim 300 milyon tl ile 2 milyar tl arasında bir rakam geniş bir scala .
Burada belirleyici olacak faktör sermaye tavanından sonra şirketin ne yapacağı mesela değerleme yaptırıp oluşacak fark sermayeye ilave edilecek ise yani bedelsiz bir artirim gelecek ise ciddi bir potansiyel mevcut burada düşünmemiz gereken tek şey oluşacak sermaye artışında öncesinde ödenecek vergi sonuç olarak değer artışı vergiye tabi bildiğim.kadariyla.
Peki bedelli artırım olasılığı nedir yani pamuk eller cebe olayı.
Bedelli artirim ancak mevcut araziyi kendi özkaynakları ile kendisinin üstlenmesi sonucunu doğurur ki bu mevcut konjektur ve tanıdığım kadarıyla grup asla inşaat riskini tam olarak üstlenmezler zaten bu işlerden de anlamazlar onun için bedelli bence 0 ihtimal.
Tahsisli artirim olasılığı olabilir ama düşük bir ihtimal oran bana göre %10 altında
Arazinin satışı
1 düşük bir rayicle satılması bence düşük ihtimal patronlar bugüne kadar bu tarz bir niyeti olduğunu kanıtlayacak veriye sahip değiliz artı son derece yasalara saygın insanlar ve büyük bir bölgede bunu tek başına yapamazsın.
2 arazinin ederi yada üzerinde satışı bana göre satışın gerçekleşmesi için ederin üzerinde para teklif edilmiş olması lazım.
Yaptığım görüşmeler ve aldığım izlenimler gelecek kuşaklara bir iş yeri gelir paylaşımı bırakmaya daha meyilliler gibi geliyor tabiki asla net bir şey bilemeyiz sonuç olarak iyi bir para odenirse satılmayacak hiç bir şey yoktur.
Arsamı satılır şirket mi satılır kısmı ile alakalı olarak alıcının durumu ve niyeti önem kazanıyor ama öncelikle ciddi bir rakam teklif etmesi gerekli benim mantığıma göre yoksa patronlar neden satsın değil mi.
Farzı misal satılacak o zaman şirket arsayı satarsa 2 seçenek var 1. Sirketin tek varlığı elden çıkıp nakit para kasaya girdiği için ya bunu ortaklara dağıtıp sirketin faliyetine son vermek yada mevcut parayla yeni bir iş dalına girmek yada aynı iş.dalinda devam.etmek misal başka bir yerden arsa almak proje yapmak vs gibi bunların 2 side bana göre mantıksız neden
Adamlar yıllardır bu imarı bekliyor ve tek beklentisi olan yerin satılması sirketin kapatılması demek büyük prestij kaybı demektir. Hatta yasal olarak dava konusu bile olabilir gibi.
Is değişikliği olurmu ona bir şey demek zor ama nakiti kullanması gerekecek belki yeniden bir reel sektöre atilim yapabilirler . Bana bu da zor ihtimal gelmekte .
Şirket satılırsa ne olur o zaman kimin aldığı önem kazanır turgg %77 türker holdingin halka açıklık 75 olması lazım onu satar sirketin sahibi değişir bize çağrı zorunluluğu gelir belkide pay alimi ile borsadan çıkmayı deneyebilir yada halka açık bir şirket olmanın avantajını değerlendirmek isteyen bir grup almış olabilir hatta halka açık olmayan bir sirketin alması durumunda onlarda bildiğim kadarıyla halka açık konuma oluşuyordu diye biliyorum ama bunu teyit etmek lazım mezuata bakmak lazım.
Bunların dışın da gelir paylaşımlı bir modelle 45 55 40 60 artik neyse bir oranda anlaşılıp ortaklık yoluna gidilebilinir konjektur sanki buna daha uygun gibi.
Bölgede önce şua inşaata başlar bizim ve eczacı arazileri bence secimden önce inşaata başlaması zor gibi geliyor. Tamamen beni bağlar.
Bunların dışın da aklıma gelen gelmeyen ne kaldı düşünüyorum uzun yazınca da insan dağılıyor
Yeni tapular ve değerleme kısmı ile alakalı olarak ocak sonu şubat başı değerleme yapılır tapularda şubat mart gibi alınır herhalde bürokrasi çok hantal buna tarih vermek çok zor .
Lokasyon kaç para eder kısmına gelecek olursak istanbulda oturanlar etraflarına baksın dışarda oturanlar sarı siteye baksın ama direkt bölgede satılık bir yer bulamazsınız çünkü öyle bir yer yok .
Şua 180 dönüm yer kapatmış 11sene öncesinden adamın kasası sözleşme dolu mutlu arazisi ve eczacıbaşı yapı gereçleri fabrikaları iki başı aşağıda dap ist.marin sınırları olmak üzere her yer Bunlar da bunu ben söylemiyorum bizzat patronu basina verdiği demecten öğrendik.
O zaman pendik tuzla maltepe vs baz alabiliriz ona göre bir raic belirleyin .
Geçen sene 30 dolara tahtada satan bile olmadığını da hatırlatmak isterim şu anda 12 dolar civarında olduğunu geçen yıl 214 tl iken bu sene 278 tl fiyat gördüğünü reel olarak memlekette arsa ve ev fiyatları son 1 yllda kaç kat artmış olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Herkes kendi çapında bir fiyat oluştursun spek nereye gider patron kactan satar ayrı mevzuu.
Benim aklıma gelen bunlar sizde kendi aklınızda mukayese edin kafaniza takılanları yada yeni bilgileri yazın bende öğreneyim.
Bende her şeye hakim değilim yanlış düşündüğüm goremedigim illaki bir şeyler vardır.
Zaten yıllardır pozisyona aşık olmuş ta olabilirim taraflı da bakıyor olabilirim.
Özetle ben babanız değilim yatırım danışmanınız hiç değilim hatta size para kazandırmak gibi bir görevim de hiç yok.
Hatta mevcut pozisyonlarım itibariyla para kazanmak için buradayım belki de fikirlerim değişecek ve satış tarafında olacağım onun için beni değil kendi pozisyonunuzu dikkate alın aklinizi kullanın.
Tüm gerçek yatırımcı paydaşlarıma hayırlı bol kazançlar dilerim umarım herkes gönlünden geçen fiyata satar malını ve bir an önce süreç tamamlanır.