logaritmik grafik..
kırmızı logaritmikte direnç, yani az daha yolu var..
alttaki mavi ise lineer grafikteki direnç ile aynıdır, şuanki gelinen direnç yani, bana göre asıl olan mavidir..
https://i.hizliresim.com/1PvYj1.png
Printable View
logaritmik grafik..
kırmızı logaritmikte direnç, yani az daha yolu var..
alttaki mavi ise lineer grafikteki direnç ile aynıdır, şuanki gelinen direnç yani, bana göre asıl olan mavidir..
https://i.hizliresim.com/1PvYj1.png
Duman reis ben de sana başka çizgi çekerim oyle de daha çok yolu var çıkar. Onu bunu bırak da çok feci dayak yedik ağız burun kan içinde kaldı güzel terste kaldik zirvede çuvala koydu pala bizi.
Hala ısrarcıyım pozumda ama çok ısrarcı da olmaya gerek yok aylardır emek emek kazandık iki günde vermeyelim değil mi Hamza abimin dediği gibi stop candır. Simdilik stop yok izlemeye devam.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dow koyuverdi kendini..
Dow bastıkça basıyor
bist düşmeden dow düşmez. fake atıyor.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı:
"ABD'nin Türkiye'ye CAATSA kapsamında uyguladığı yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz."
prensip olarak logaritmik grafikte doğrusal trend çizilemez bunu biliyorsunuz değil mi ? yani fiyatla ilgili trendi , yüzdesel değişimin gösterildiği logaritmik scalada doğrusal olarak çizemezsiniz... logaritmikte fiyatın trendini ancak üssel olarak çizebilirsiniz ( metastock' ta o özellik vardı ) . mantık budur yani... dediğime itibar ediniz. sorunuz varsa yanıtlayayım... aklınızda şüphe kalmasın .
Ya abi gece gece fiski içip dertleniyoruz şurada ne yazdın diye baktım-0.5 yapma gözünü seveyim ya. Şuna -3 basmazlarsa zaten bizimki tınlamaz bile...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S400 olduğu sürece risk devam ediyor demektir. Trump un bu hamlesi bugün geçerli. Bir ay içinde bir değişiklik olmazsa diğer seçenekler devreye girebilir. Aynı şekilde ab de. Hisse senedi fiyatları ve dolar Kuru yabancı için fırsat olabilir. Borsada beklenti gerçekleştiğinde satış da gelebilir.
Merhabalar yeniden. Forekste islem yapiyordum ama harika bir sinyal var dayanamadim. Endekste 1335 bekliyorum ben. Uygun yerden 2 lot shortlayip unutacagim. Nisan vade de.
Pardon 1337 oluyor hedefim. Vade farkindan dolayi.
Bol kazanclar herkese.
çizgiler geçmişte ne kadar çalışmışsa o kadar güvenilirdir..çizilir ya da çizilmezi grafiğin geçmişi belirliyor..şeffaf grafik..bazıları illa çizgiye değdirir, bu da yanlış bana göre..önemli olan ortalamalardır..çizgi ne kadar çok fiyatlamalara değerse o kadar güvenilirdir..
anlatamadım , grafiğin geçmişi falan belirlemiyor , mantık matematik olarak , logaritmik grafikte çizdiğiniz çizgiler fiyat trendi değildir ... yüzdesel değişimin olduğu grafikte çizilen çizgiler trendi ifade etmez... Hatta , Rahmetli Yaşar Erdinç de bu konuyla ilgili video çekmiş sonradan haberim oldu konuya değinmiş ... eğitiminde olması lazım borfinde... Rahmetli zamanında bunu da yazmış ...
https://twitter.com/yerdinc65/status/639887843637202944
benzer durumlar ..yarın böyük gün..altı şelale..https://i.hizliresim.com/pLp9NC.png
bir hissenin fiyatı 10 liradan 50 liraya giderse % 400 artar ... 50 liradan 10 liraya düşerse % 80 düşer....
aynı hissenin fiyatı 1 liradan 5 liraya giderse % 400 artar ... 5 liradan 1 liraya düşerse % 80 düşer ...
logaritmik grafikte o hissenin 50 liradan 10 liraya düşmesi ile 5 liradan 1 liraya düşmesi aynı oranda yani aynı mesafede gösterilir...
Onun için orada trend çizemezsiniz. Trend olarak çiziyorum dediğiniz şeyin adına trend denmez , yüzdesel değişimlerin bi şeysini çiziyorsunuz demektir... Matematiği eğip bükmeyin , çizin ama onun adına trend demeyin bari .
dostum trend değil zaten çizdiğim..yükselen tepeler direncidir..ister 5 ile istersen 15 ile çarp..gösterge gibi düşün bunu..kaldıki trendi de gösterdim xu30 da..tekrar vereyim..
aşağıdaki ise trend çizgileridir..kanal içinde hareket eden xu30 dur..xu30, 100 ün gerisinde kalmıştır..nedeni yabancı kaçışı..zaten o yüzden faiz lobisinin kucağına oturduk..hamdolsun..
https://i.hizliresim.com/wxBta2.png
şimdi şöyle durum da var..xu30 grafiği xu100 ün gerisinde kaldı diye daha doğrusu log direncine çok uzak diye daha çıkmalı diyebilir miyiz..hayır..çünkü daha önce 2007 den başlayan yükselen tepelere değmeden dönmüşlüğü de çok..çizdiğim kanal max ve min. gösterir..büyük kanalı yani..
ne yapacaz o zaman..indikatörler, dalga analizlerini de katmak lazım işin içine..harmanlamak lazım..
bunun yanında dowa bovespaya vs. o yüzden bakıyoruz..orda trend ne alemde diye
of of offf cehaletin olduğu yerde susmalı ... log direnci falan ... bari başkaları zarar görmese ... matematikle bilimle ilgili bi şey yazıyoruz , yanıt şair nedimden mısralar ... sonra niye biz böyleyiz. ... dış güçler falan ...
Cogu zaman cok keskin konusuyor gerceklesmediginde ise twitler siliniyor
pandemi baslangicinda Dow icin 25binden V donusu olacak
Gumus 14 lewre dustugunde 8 10 lara dusme ihtimali var
Bisdt 1360 uzeri 2 gun kapanis yaparsa gidecegi hedefleri soylesem kimse inanmaz ,, buna benzer bir cok sey yazip cizdi
malum yazdigi twitter kontrolu kendisinde oldugu icin bu mesajlar buhar oldu sonrasinda dow icin fibo calismasi olan grafikde alt bandan dondurdu:) 25binden long pozisyon acsa idi yada acan oldu ise zaten suan piyasalarda kalmamistir
kusura bakma ama, grafikten anlasan Yaşar böyle diyor demezsin..
yüzdesel değişim, onluksal değişim, beşlikler değişim, 8 likler değişim farketmez..bir düzen olduğu sürece farketmez..trend de çizersin destekte çizersin direnç de çizersin..ve çizdik estetik muazzam bir kanal var..derdin ne anlamadım..Yaşar Erdinçi dinledin diye teknikçi olunmuyor..öyle diyorsa da yanlıştır o..önce gözüne inanacaksın, sonra kulağına..kulakla da göremezsin ama..
çizdik diyoruz, çizemezsin diyorsun..bu cahillikten farklı bişey
aps değişim -3700, biraz pozisyon azalması olmuş
sadece +10 puan ile açtı, suyu ılık tuttu, kıpraşmadı hiç, shortları ürkütmemek üstüne kurdu oyunu, neticede düşük oynaklık & ufak bi şort-kapama.. istese çok rahat kafa atabilirdi, pat diye 1600 yapabilirdi, yapmadı, niye yapmadı? bi bahane çıksın da öyle yaparım dedi, hoop bahane kendi ayağıyla geldi akşamına.. artık yarın neler yapar bilemeyiz şimdiden
tabi endeks vadelilerinde 550 bin kontrat var, 8,5 milyar TL pozisyon büyüklüğü.. hisse vadelilerinde ise 5.7 milyar TL pozisyon var, ikisine bir bakmak lazım.. günlük olarak endeks vadelide 58 milyon TL pozisyon kapaması olurken, hisse vadelilerde toplamda 280 milyon TL yeni pozisyon açılmış, en çok sise (65) ve garan (53)
yarın şenlik var.
kimler şenlenecek bakalım.?
aslında peryot büyük.
24 aralığa kadar var bir şenlik.
Karaduman forumdaş,
Siz aynen devam edin.
Logoritmik grafikteki değerler mesela 1,4,9,16 lineer bir çizgi üzerineki 1,2,3,4 gibi görünür.
Yani logoritmik grafikte çizginin eğimi hareketin türevidir-ivmesidir.
Kesinlikle çok iyi sonuçlar verir.
Burada grafik çalışan, gördüğünü paylaşan sizin gibi daha çok insana ihtiyaç var.
Yoksa futbol taraftarları gibi, bir ona bağıran, bir buna sevinen
profesyoneller milyonları götürürken, kendi cebine bir şey girmeyen fanatikler olarak kalırız.
vavvv
dowda patlıyor.
ayni şenlik oradada var...
ben hazırladım, vob bülteninden
https://i.hizliresim.com/i9EDj9.png[/IMG]
bir çizgi çekmiştim.
garnda 7 tamda 24 aralık a denk gelmiş.
şimdi farkettim.
rast gele diyim.
https://i.hizliresim.com/MkU8wf.png
Bu piyasa şuan da short yerine elde ki malı iz süren ile taşımanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum...
Nöbette olmasam güncel paylaşım atarım..
Dip not az sayıda uzağa alınan kontrat ta oransal olarak daha çok kazanılır..
Tecrübe ile sabittir..
Yıl başında 12. Ay vade petkim kardemir almış ilk tepkilere satmıştım.. Çok pişmanım uzak vade viop iyidir yeter ki teminat ayarla..
Ve bence short kovalayan adam sonraki vade de pozisyon alsa daha mantıklı.. SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Viop grafikte iyi sonuçlar vermiyor indiler sayın Koç aman dikkat...
Hacim bir şey diyemem ama. SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eksi rezerv muhabbetinden de 8 den bir şekilde herkesi trene bindirip dümdüz edecekler hayırlısı hissiyatı midemde sancılanıyor nası bi dünya bu ya.. bilmiyoruz tabi..
ilkokul evden eğitim alan bebe bile eksi rezerv diyor böyle bi şekil şükül yok bilmiyorum aklımızı aldılar..
adios..
önümüzde eksi rezerv dış borç yükü caatsa AB yaptırımları riski vardı şimdi ne AB yaptırımı kaldı ne caatsa ne cari açık ne de kur riski enflasyon yüksekse kolayı var arttırırız faizi çekeriz sıcak parayı ithale devam ederiz alan razı satan razı borsa tavan herkesler mutlu