Ayný gemideyiz mi????
Ben ayný gemide deðilim.!!!
Dostum kýskanma senin de olur.
Eðer 10bin TL ve üstünde iddaya girme niyetin varsa banka dekontunu ve hesap hareketlerini buraya koyarým.
Eðer iddaya girecek kadar paran yoksa kýskandýðýnla kalýrsýn.
Ayrýca 100bin Euro sadece 1 milyon TL.
1 milyon TL paramýn olmadýðýný mý düþünüyorsun?
Sana 1 milyonTL büyüklüðünde hisse senedi portföyümün ekran görüntüsünü de atayým mý?
Merak etme bunun için iddaya girmem.
Bizim hediyemiz olsun.
Cebinize 100TL yokken cebinde 2milyon TL parayý ancak hayal edersiniz ;)
Bu arada iddaya açýksan teklifim bir hafta boyunca geçerlidir.
Bugün , baktým ki kurlarda bir þeyler oluyor. Fiba þubemi arayarak '' yarýn size biraz TL getirsem Kiraz hesabý kaçtan baþlatýrsýnýz '' dedim. bakayým dedi ve '' artýk bankamýz 19,5 orandan vazgeçti, en yüksek 19 veriyoruz '' dedi. Ama ekranlarda þu an bile alt yazý ile 19,5 reklamýnýz dönüyor dedim. Bize verilen talimat diyerek kesti attý.
baþka arkadaþlarda enpara oranlarýndaki düþüþü yazmýþ. Demek ki ; genel eðilim düþüþ baþlamýþ. Yeþil soðana devam diyenler çoðalacaktýr. Lakin her yeþil soðan zamaný gelince kuru soðan olmak zorunda.
Bu emlakçý esnafý çok açgözlü. Oturduðun yerden alandan-satandan %3 + %3 = %6 nakiti kapýyorsunuz . Bu yüzden ev sahibini kaçýrmamak adýna piyasa yapýcý olamýyorsunuz. Oysa , gerçek emlak komisyoncusu muhiti çok iyi bilir, konut tipine göre ederini belirler ve alýcý- satýcý arasýnda dengeyi saðlar. Ev sahibi ekranda dolarý görüyor emlakçýya '' þu bizim ilandaki fiyatý 20 bin daha yükselt '' diyor. Anýnda yükseltiyor. Ýyi de dolar oynaklýðýna baðlý olarak düþtüðünde neden düþürmüyorsun .
Her gün en az 5-6 ilaný e-posta yaðmuruna tutuyorum. Bunlarý ancak böyle taciz edebiliyorum. Gerçekten iþini yapana saygým sonsuz. Ýlandaki konutun tapusunu görmeyen, ýsýnma þeklini ( merkezi- bireysel kombi ) bilmeyen adama komisyon vermek, onun cahilliðine ortak olmaktýr.
Stopaj indirimi için son 3 resmi gazete günü
Eðer olacaksa Pazartesi gecesi yayýnlanacak resmi gazetede olabilir en son.
Stopaj uzamazsa þu an en avantajlý olan günlük hesap Nkolay bono olacak.19,50'den %5 stopajla devam imkaný var.
Diðer günlük mevduat uzama olmazsa stopajý yüksek kesecek.
PPF'nin en iyisi bile bugünlerde Nkolay'ýn gerisinde kaldý.Onlardada eskiden alýnanlar stopajsýz gidecek ama, yavaþ yavaþ gerileme riski baþladý PPF'lerde.
Ýyi düþünüp karar vemek için son 2 gün.
Merkez Bankasý gece gündüz durmadan TL basýyor.!!
Baþta devlet bankalarý ve damadýn takýmý özel bankalara baský ve tehditle ucuza tonlarca TL kredi daðýttýlar.!!!
Þu anda Tüm Bankalar zarar yazýyor.!!!
Verdikleri düþük faizli kredilerden.!!
Ayrýca.!!!!
Batýk kredileri sözde sürekli yeniden yapýlandýrýp .!!!
Bilançolarý makyajlý.!!!
Piyasada artarak sürekli döviz sýkýntýsý var.!!
Bu iþin sonu karaborsa.!!!
Anlayana.!!!
Bu geceki kur hareketi de bu sebeptenmiþ.
Kurdaki yükseliþle ilgili olarak BloombergHT'ye bilgi veren bankacýlar, akþam saatlerinden sonra 8,50'nin üzerine çýkan fiyatlamanýn yurt dýþý bankalarýn talepleri ile bir anda hýzlandýðýný belirterek oluþan talebin nedenlerinden biri olarak bugün New York Times'da yer alan ABD Baþkaný Joe Biden'ýn altyapý yatýrýmlarýný artýrmak için teklif edeceði 6 trilyon dolarlýk bütçenin uzun vadeli tahvil getirilerinde yarattýðý yükseliþi gösterdiler. Haberin ardýndan ABD 10 yýllýk tahvil getirisi yeniden %1,60'ýn üzerine çýktý.
https://www.bloomberght.com/dolartl-...kselis-2280940
Yani faiz denildiði gibi 2 olsa dolar/TL ne olacak acaba.
Türk bankalarýnda verdikleri kredileri geriye alamýyorlar sýkýntý büyük ayrýca ABD 10 yýllýklar 1,6 in üzerinde 1,8 e kadar sýkýntý yok fakat 5 yýllýklar 0,8 in üzerinde eðer 1 ve üstü olursa o da büyük sýkýntý
Daha once kullandýðýnýz icin 19.50 vermemeleri normal
Enpara o arkadaþa supriz oran vermiþti belli bir sure icin o sureden sonra çok düþük görmesi normal.
diger bankalarda da bir düþüþ gormedim.
enflasyon 2 ay 17.xx lerde kalýcak sonraki 3ay 18 ve ustune çýkacak faiz artýþý olmazsa stopaj indiriminin devam etmesi gerekir yoksa cift hane yoluna gireriz.
30 Eylüle kadar 0 stopaj olsa çok güzel olur su ortamda .
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...atlar-duser-mi
Öyle görünüyor ki, artan girdi maliyetleri yüzünden ya fiyatlar daha da artacak ya da millet dükkâný kapatýp, üretim yapmamaya baþlayacak. Bu da her halükarda enflasyonu ve büyümeyi etkileyecek. Dolayýsýyla vatandaþýn cebini...
demiþþþþ
burda zurnanýn zýrt dediði konu "dükkanýn kapatýlmasý".........
$ 8.5637 ..
Verdim yetkimi aldým patatesimi,çok mesudum çookkk :halay:
S&P Türkiye 28 Mayýs 2021
Bekleyip göreceðiz.!!
Karnemizi.!!!
Bu gece.!!!
Tüm bakiye ile vk6 geçtim þimdi 1 haziran'dan sonra fona para yatýrmassam þuan mevcut bakiye'den stopaj kesilmez deðil mi ?
Deðerli yorumlarýnýz için þimdiden teþekkürler.
Euro 8 TL olacakmýþ TCMB fayiz arttýrabilirmiþ. Öyle diyorlar :drunk:
20 tl lik pizza 28 tl olmus.enflasyon kac?
Bu yazýlardaki asil olayi gormezden gelme davranisina bir þeyler söylememek icin kendimi zor tutuyorum.
Olayý emtia artisina baðlayýp paramizin pul edilmesine nelerin yol açtýðýni görmezden gelmeye ne denir ki...
Neyse,,, sonuç olarak hepimize yazýk oldu, oluyor... Yapilanlar faizi dusurmedigi gibi kurun atesini daha da harladi... Maalesef durum bir cuval incir durumu... Kimler için, ne için, iste orasi karisik...
Bir þeyi anlamak lazým. Hükümet dövizin deðerinin düþmesini istemiyor?
Naci aðbal görevde olsaydý þu an 1 dolar 6.80-7.20 TL bandýnda olurdu. Ekim-kasým aylarýndan itibaren de faiz düþürmeye baþlardý.
Rekabetçi kur zihniyeti maalesef devam ediyor. Yüksek enflasyon ve yüksek faiz riskine raðmen.
Bu en çok gurbetçilere yarar ama para getirirler mi, sanmýyorum.
Ytd.
Yazinizin 2. ve 3. paragraflarina sonuna kadar katýlýyorum. Hatta faiz düþüþünün Haziran olmasa da bir sonraki kurulda baþlama ihtimali bile olabilirdi bu durumda...
Bunlarý düþündükçe kafayý yiyorum. Benim kadar takan var mi acaba paramizin deðerini, 250-300 bine bir araba, 750bine bir ev alýnýyor oluþunu diye düþünmekten kendimi alamýyorum.
20 yýlýn en anlamsýz hareketiydi bence...
https://cdn.karar.com/news/1367144.jpg
Sular yükselince balýklar karýncalarý yer.!!!!
Sular çekilince karýncalar balýklarý... !!!!!
Kimin kimi yiyeceðine, !!!!
Suyun akýþý karar verir..!!!!!
Gurbetçi olarak Zýrnýk getirmem.!!!
Kediye ciðer emanet edilmez.!!!
Bu zihniyet camilerde gurbetçileri dolandýrdýlar.!!
https://www.google.com/amp/s/www.hab...866808-haberi/
stopaj indiriminin uzamayacaðýný düþünerek
bugün vade dönüþüm var. normal bankadan atýyorum 90 günlük açsam 90 gün boyunca stopaj oraným % 5 mi olacak. yoksa %15 mi olacak.
sanýrým n kolayda açtýðýn tarih önemli. bugün açsam 90 gün sonra karar çýksada stopaj %5 olacak
1- Dediðin kadar parasý olan adam burada 7x24 trolluk yapmaz.
2- Ben sana istediðin tutarda ve miktarda ekran görüntüsü atayým. 10 yaþýndaki çocuklar bile yapar bunu.
3- Market Soul senden ýsrarla 100 bin euronun resmini istedi, nasýl kivirdigini bütün site keyifle izledi. Belki utanýr da bir bankacý dostundan temin eder 100bin euro resmini dedim ama onu bile beceremedin.
4- þu kadar param var diye ortada gezinen adamlarýn cebinde 5 para olmadýðýný iyi bilirim. Parasý olan zaten aklý varsa bu devirde dillendirmez.
5- sende öyle bir para yapacak zeka seviyesi görmüyorum. 7x24 burada boþ yaptýðýna göre muhtemelen bir iþin de yok.
Erdoðan'ýn yatýrým için görüþtüðü saatlerde: ABD'li iki þirketten þok karar
Cumhurbaþkaný Erdoðan, 20 ABD'li þirketin yöneticileri ile görüþtü ve Türkiye'de yatýrýma çaðýrdý. Videokonferansýn yapýldýðý saatlerde 650 milyar dolarlýk iki ABD’li fon Türkiye'den çekilme kararý aldý. CalPERS ve CalSTRS'ýn çekilme kararý oylamasýnda Cumhuriyetçi ve Demokratlar, fire vermeden Türkiye’den iki fonun da çýkmasý gerektiðini kabul etti. Ýþte Türkiye'yi yakýndan ilgilendiren geliþmenin perde arkasýndaki ayrýntýlar...
28/05/2021 11:56
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...ekilme-1618307
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Türkiye’nin risk primi (CDS) bir ara G. Afrika’ya yakýndý, þimdi iki katý.
Ayrýþma 2018 ortasýnda merkez bankasý baðýmsýzlýðýnýn bittiði dönemde belirginleþiyor.
(Not: G. Afrika’da merkez bankasý baðýmsýzlýðý anayasa ile teminat altýna alýnmýþ durumda. Ýlgililere duyurulur.)
https://mobile.twitter.com/ali_hakan...97671143677959
Rekabeçi kurla bugünde kore japonya olduk