Vay vay ordunun hale bak. Duymadık böyle şeyler, görmedik bu tarz işler....
Printable View
tüm avrupa kıpkırmızı...
dow kırmızı...
12,20 fiyatlı GARAN bir nevi sıfır maliyetli (kayıp faiz hariç) alım opsiyonu gibi.
12,20'den satacaklar sattıktan sonra bir %10 gitme olasılığı olabilir. Öte yandan büyük para için riskli burası Türkiye her şey olabilir. Az para için vadesiz hesapta veya likit fonda tutmaktan karlı olabilir sanki.
dün fiyatlar sağlıksızdı bu gün sağlıklı mı hani nerede şaap reis :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
bugün de bozkurt dayının ğıllı gollarina gitmedi....
bu pilav daha su götürür.
tvit atan adam rasgele bi adam deyil.
ya ben rasgele bi adamım.
15 takibcim var.
ulan ben atsam büle şeyleri ....
la kasada para yok,
bırak şunun peşini bozguş.
bu hal
şu hal
o hal
ne hal oluruz bak. asdasdas.
halden hale gireriz amonyum nitrat. :he:
Çiz sonsuza kadar olm
bugün sabah %1 artıda iken burdaki bankalardan birinin grafiğini attım hangisiydi o...
https://i.hizliresim.com/7o8qc09.jpg
Para yok para yok diyonuz boyna bist ralli yapıyor, demek ki paranız olsa kimbilir napıcanız şahit abi :he:
Bunlar para yok diye bizi gandırıyorlar olmalı
seans kapanıyor.. elinde TL ile gece eve gitmek istemeyenler için son çağrı...
merkez bugün neden gelmedi acaba? sağlıksız fiyat oluşmadı heralde
teorik ve vadeli makası +5.000 puan...vade bitimine 15 gün var...hangi faizi fiyatlıyor bu? %50 mi? :oleyo:
makas 7,000 oldu vay be...
ama bu gözler 9,000 i gördü...
https://i.hizliresim.com/wotni6i.jpg
Pala xu30 ile vadeli arasında bağlantıyı koparttı kafasına göre takılıyor..:oleyo:
bozguşş,
akşama yatacak yer neyin ayarladın nı?
çok darda kalırsan bizim bodurm var. amonyum nitrat. :he:
Garan deli dana gibi ne yapacagini bilmiyor . Spk sagolsun 1 aydir ne bekliyor bir sureden sonra insanin aklina hersey geliyor .
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/7cwfk2l.PNG
dolar grafiğine bakmak lazım.
nedeni orada olanbilür.
eğer diplee yanaştıysak,
perşembe için kendine marc açıyor olabilür yabancı.
başımın tacı,
gitme neolur
bu gece,
kemancı. asdas.
Perşembe günü PPK'da faiz indiriminden daha ziyade indirime devam edilip etmeyeceğine dair mesajlar önemli.
1- Faiz indirilir ve indirim sürecinin bittiğine dair bir sinyal gelmez ise dolar yukarı doğru devam eder, borsa da onu takip etmeye çalışır. Doların yukarı hareketin şiddeti faiz indirim miktarı ile ilintili olur.
2- Faiz az indirilir veya hiç indirilmez ve indirim sürecinin bittiğine veya örneğin 6 ay boyunca indirim olmayacağı söylenirse dolar aşağı yönlü sert çakılabilir. 11.60 seviyesine gelse %20, 12.00 seviyesine gelmesi %16, 12.50 %13, 13.00 ise %10 düşüş demek. Kendisini dolara göre ayaralamaya çalışan endeks de 150-160 cent arasında kalacak şekilde durmaya çalışır. Bu da yine dolardaki düşüş kadar belki bir tık az endeksin çakılacağı anlamına gelir.
Benim portföy %20 dolar, %80 hisse gibi. Kaldıraç oranım ise 1.5 gibi. Hatta eşimin portföy 1.25 benimki 2.00 gibi. Portföye dolar bazlı bakıyorum dolayısıyla hisselerin dolar kadar değer kaybetmesi sorun değil. Fakat kaldıraç işi bozuyor. Eğer ikinci ihtimal gerçekleşirse kaldıraç nedeniyle portföy %10 azalsa, varlıklar %20 azalacak. Dolar bazında %10 kayıp oluşacak. Bu nedenle yarın kaldıraraçları azaltarak 1.00 seviyesine getireceğim. Eğer 1. seçenek gerçekleşirse kaldıracı tekrar artıracağım.
Buraya yazıyorum çünkü herkes dikkat etsin diye. Perşembe günü yüksek kaldıraç ile karar anına giren portföyü sıfırlama veya yarılama ihtimali var. Alınacak risk değil bence. Evet ilk seçenek olursa endeks doları takip edecek ama karar sonrası da hemen kaldıracı artırmak mümkün. Aksi durum oluşursa, tabanda alıcı da bulamayabilirsin.
zıvanadan çıktı...mantık falan kalmadı artık...resmen çılgınlık yaşanıyor...bu makasla LONG açmak acaip iş...bilemiyorum...vadeli 150-160 binlerdeyken iyiydik şimdi poz insanı çok tedirgin ediyor...eskiye dönelim mümkünse...ben sevmedim bu kadar yüksek fiyatlamaları...
"Faizi indirip daha fazla indirmeyeceğiz" diyecek zaten de... dolar niye çakılacak onu anlamadım... zaten %90 beklenen ve dolayısıyla şu anda fiyatlanan senaryo da bu...
Dolar satanın eline verecekler TL... faiz ne %14-15... enflasyon kaç %60.. seneye enflasyon %100... faiz daha fazla düşse ne düşmese ne... doları satıp naapcak eline TL geçen insanlar, dönüp düşen doları alacak kendini bu enflasyon korumak için...
Bu da anca dalgalanma yaratır; MB de destek atarsa yine bir 14 altına dalar; ordan tekrar alım gelir...
Doların çakılması için faizin %1000 artması lazım; bence o bile az da yine de millet o şartlarda satar doları tabi kısa vadede...
Dingonun ahırı işte
:)
daha önce de yazdım. biraz tekrar olacak.
piyasa çok gitti ama hala çok fazla fırsat var. ben olsam:
1- kirada oturuyorsam mutlaka kredi çeker ev sahibi olurdum. belki de yıllarca bu kadar düşük oranlar görülemeyecek.
2- büyük grupların temettü veren bir hissesini de belli oranda krediye oranla hedge olarak alırdım. misal 500 bin kredi karşılığı, 50-100 bin tl'lik hisse. misal OYAKC hala gitmedi. çok değerli bir hisse. mal toplu. oyak kodamanlarının çok fazla lotu var tahtada. şişe yurtdışı operasyonlarına başlarken sürünüyordu. bu da cimporu aldığından beri sürünüyor. sorununu bilmiyoruz ama sorunu mecbur çözecekler. oyaka burdan sağlam kaynak akıyor. hele siyasi değişim fiyatlanıyorsa bu heriflerin önünü çok açarlar.
ev kredisinin kalan parası 3-4 yıla çok rahat çıkabilir. sadece o kadar yıl ödeme ve ufak bir hisse portföyü ile ev sahibi olunur. sonuçta ödeme miktarı sabit. hatta para o kadar değersiz kalır ki hisse durur, kredi ödemeye devam edilir.
ille o olması gerekmiyor. genel mantığımı anlatıyorum.
yatırım danışmanınıza falan başka hisse de sorarsınız. hisse pazarlıyor falan da düşünmeyin. 1 tane bile art niyetli paylaşımım olmadı, olamaz.
Her gün 10.000 puanımız var.Terste kalan batıyor.Doğru yönde olan ihya oluyor.
-Yabancı payı (takas) azalıyor. kanımca belli noktadan sonra yabancı satışı kendini gösterir.
MBye göre en son hafta -162 ml. dolar satış vardı..eğer geçen hafta da satış varsa çok dikkat etmek lazım.
şu anda ,eller havada modu var.
0,50 kuruşun maliyeti 1,00 tl olmuş... :)
0,50 kuruş basmak için 1 liralık para harcıyorlar...
2023 Hedefi 500 bindi. Bir zamanlar öyle bir laf vardı.
Benim gübre, pgsus ve Toaso duruyor. Ama bunlar aşağıda kapattı sayılır.
1500 adet Gübre
400 adet toaso
200 adet pgsus
iyi yerden kapatırsam süper olacak. Adamlar yarın borsayı memura devrebilir mi?
Banka vadeli ile farkı 90 bine çıkardı. Bugün birazını iyi yerden kapattım. Az karla 5 /5 oldu zarar oldu.
O biraz zor ex2000 abi, memur maaşını alır almaz yılanoğluna yatırıyor, risksiz kazanç yatırıma dönüştü