Sayfa 734/1001 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. Parayı verimli kullanmak için hisse almak yerine kaldıraçla alıma yönlenmiş olabilir mi insanlar basitce aklıma gelen

MB nasıl aralık vadeye basıyorsa ters hesap.
     Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Şu olaya burada bir yorum yapabilen yokmu
    Tüm hisse vadelilerde benzer durum var
    Ne olabilir

Benim aklıma anca
    Garanda alım fiyati değişirmi geliyor
    başkada bir şey bulamadım
    Garanin kendisinde de bir hareket yok

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Şu olaya burada bir yorum yapabilen yokmu
    Tüm hisse vadelilerde benzer durum var
    Ne olabilir

Benim aklıma anca
    Garanda alım fiyati değişirmi geliyor
    başkada bir şey bulamadım
    Garanin kendisinde de bir hareket yok
    1. aciklamasi teorik hesaptaki faiz %15 degil demek ki, dolar vadelide de ayni durum var. birileri yakin gelecekteki faizi biliyor ve %15 den cok daha yuksek ve kisa surede gorecegiz
    2. aciklamasi endeks in ve dolarin daha yolu var bunu biliyorlar

3. dolar grafiğine bakmak lazım.
    nedeni orada olanbilür.
    eğer diplee yanaştıysak,
    perşembe için kendine marc açıyor olabilür yabancı.
    başımın tacı,
    gitme neolur
    bu gece,
    kemancı. asdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    teorik ve vadeli makası +5.000 puan...vade bitimine 15 gün var...hangi faizi fiyatlıyor bu? %50 mi?
    Şortçuların batırma faizi...

Tüm forumda şort algısı yapanlar batmıştır artık.

İşin ilginci kağıtlar gitmiyor vadelileri gidiyor. Hadi şort açın diyorlar. Yer mi Anadolu çocuğu?

5. Perşembe günü PPK'da faiz indiriminden daha ziyade indirime devam edilip etmeyeceğine dair mesajlar önemli.

1- Faiz indirilir ve indirim sürecinin bittiğine dair bir sinyal gelmez ise dolar yukarı doğru devam eder, borsa da onu takip etmeye çalışır. Doların yukarı hareketin şiddeti faiz indirim miktarı ile ilintili olur.

2- Faiz az indirilir veya hiç indirilmez ve indirim sürecinin bittiğine veya örneğin 6 ay boyunca indirim olmayacağı söylenirse dolar aşağı yönlü sert çakılabilir. 11.60 seviyesine gelse %20, 12.00 seviyesine gelmesi %16, 12.50 %13, 13.00 ise %10 düşüş demek. Kendisini dolara göre ayaralamaya çalışan endeks de 150-160 cent arasında kalacak şekilde durmaya çalışır. Bu da yine dolardaki düşüş kadar belki bir tık az endeksin çakılacağı anlamına gelir.

Benim portföy %20 dolar, %80 hisse gibi. Kaldıraç oranım ise 1.5 gibi. Hatta eşimin portföy 1.25 benimki 2.00 gibi. Portföye dolar bazlı bakıyorum dolayısıyla hisselerin dolar kadar değer kaybetmesi sorun değil. Fakat kaldıraç işi bozuyor. Eğer ikinci ihtimal gerçekleşirse kaldıraç nedeniyle portföy %10 azalsa, varlıklar %20 azalacak. Dolar bazında %10 kayıp oluşacak. Bu nedenle yarın kaldıraraçları azaltarak 1.00 seviyesine getireceğim. Eğer 1. seçenek gerçekleşirse kaldıracı tekrar artıracağım.

Buraya yazıyorum çünkü herkes dikkat etsin diye. Perşembe günü yüksek kaldıraç ile karar anına giren portföyü sıfırlama veya yarılama ihtimali var. Alınacak risk değil bence. Evet ilk seçenek olursa endeks doları takip edecek ama karar sonrası da hemen kaldıracı artırmak mümkün. Aksi durum oluşursa, tabanda alıcı da bulamayabilirsin.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Parayı verimli kullanmak için hisse almak yerine kaldıraçla alıma yönlenmiş olabilir mi insanlar basitce aklıma gelen

MB nasıl aralık vadeye basıyorsa ters hesap.
    Bu durumu sen ben yapamayız
    büyük para yapar
    oda çıkarayak yukarıya gibi
    ama neden
    spotu almadan viopu alıyor

Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    1. aciklamasi faiz %15 degil demek ki, dolar vadelide de ayni durum var
    2. aciklamasi endeks in ve dolarin daha yolu var bunu biliyorlar
    endeksin gideceği yol var anlamı elbet çıkar
    ama neden acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    zıvanadan çıktı...mantık falan kalmadı artık...resmen çılgınlık yaşanıyor...bu makasla LONG açmak acaip iş...bilemiyorum...vadeli 150-160 binlerdeyken iyiydik şimdi poz insanı çok tedirgin ediyor...eskiye dönelim mümkünse...ben sevmedim bu kadar yüksek fiyatlamaları...

Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Şortçuların batırma faizi...

Tüm forumda şort algısı yapanlar batmıştır artık.

İşin ilginci kağıtlar gitmiyor vadelileri gidiyor. Hadi şort açın diyorlar. Yer mi Anadolu çocuğu?

8. "Faizi indirip daha fazla indirmeyeceğiz" diyecek zaten de... dolar niye çakılacak onu anlamadım... zaten %90 beklenen ve dolayısıyla şu anda fiyatlanan senaryo da bu...

Dolar satanın eline verecekler TL... faiz ne %14-15... enflasyon kaç %60.. seneye enflasyon %100... faiz daha fazla düşse ne düşmese ne... doları satıp naapcak eline TL geçen insanlar, dönüp düşen doları alacak kendini bu enflasyon korumak için...

Bu da anca dalgalanma yaratır; MB de destek atarsa yine bir 14 altına dalar; ordan tekrar alım gelir...

Doların çakılması için faizin %1000 artması lazım; bence o bile az da yine de millet o şartlarda satar doları tabi kısa vadede...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 734/1001 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •