Eyvallah abi. Olmadi spottan satar vadeliden alirik:)
Printable View
1- BITEXEN GİRESUNSPOR Kulübü’nün 25.02.2023 tarihinde oynanan BITEXEN GİRESUNSPOR-YUKATEL KAYSERİSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ hakemler ve diğer müsabaka görevlilerine toplu müdahale” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40/A maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
2- YUKATEL KAYSERİSPOR Kulübü’nün 25.02.2023 tarihinde oynanan BITEXEN GİRESUNSPOR-YUKATEL KAYSERİSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ hakemler ve diğer müsabaka görevlilerine toplu müdahale” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40/A maddesi uyarınca ve “7 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
3- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 26.02.2023 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FRAPORT TAV ANTALYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki rakip takıma yönelik “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve rakip takım oyuncusuna isabet edecek şekilde yabancı madde (plastik çakmak, madeni para, bardak su) atmaları suretiyle “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
4- ARABAM.COM KONYASPOR Kulübü’nün 25.02.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-ARABAM.COM KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ hakemler ve diğer müsabaka görevlilerine toplu müdahale” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40/A maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir
https://www.tff.org/default.aspx?pag...4&ftxtID=39668
Trt 2'de tevhidi tedrisat ve laik eğitim üzerine inanılmaz bir belgesel var şu anda..
Arkadaşlar bir sorum olacak, yakın vadede uzlaşma 30 puan aşağıdan oldu bu normal mi? Uzlaşmaya gidenler 30 puan aşağıdan mı nakdi teslimata gitmiş olacaklar?
Artık Yapay Zeka Politikacıların ve devlet yönetiminin zamanı geldi dünya genelinde.
Egosu ve duyguları olmayan Yapay Zeka , yönetimi en hızlı ve tereddütsiz bir şekilde optimum düzeyde kararı alıp insanlara bildirecek.
Aksi takdirde aç gözlü , yüksek egolu ve bunak politikacılar hem İnsanlık ve hem de dünyanın sonunu getirecek.
https://www.youtube.com/watch?v=63yr9dlI0cU
Vade sonu uzlaşması farklı hesaplanıyor.
Vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir. Vade sonu uzlaşma fiyatı, bulunan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir.
Son işlem gününde, spot piyasada seansın ve/veya kapanış seansının kısmen veya tamamen kapalı olması veya spot piyasada endeks değerinin hesaplanamaması durumunda vade sonu uzlaşma fiyatı, Uzlaşma Fiyatı Komitesi tarafından belirlenir.
Aselsan bilançosu güzel. Nakit akışına bakmak lazım ayrıntılı incelemedim
oyak çimentoda alışa gelenin canını yakarlar. keşke 40 liradan alsaydım, 60 oldu dersin. ama sen 50'den bile alsan o zaten 60 olmaz.
yeni bilinmedik sektörler candır. favorim kağıt şirketleri.
Konya Kağıt, pay geri alım programı başlatıyor. Şirket'in geri alım için ayrılacak fon tutarı azami 30.000.000 TL olarak belirlendi.
Konya Kağıt (#KONKA) paylarının, pay piyasasında sağlıklı fiyat ve miktar hareketlerinin oluşumu ve fiyat istikrarının desteklenmesi suretiyle pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla, ilke olarak Şirket paylarının geri alımı işlemlerine başlanmasına karar verdi.
Geçen gün Enerjisa bilançosu geldi, sayfasında yazmayanlar bi güzelleme çekti o biçim, bilanco öncesi elimde bi miktar vardı, içimden dedim heralde voleyi vurduk zengin olduk,ertesiki gün ne olsa beğenirsin, tahtaci bi zopaladı o biçim endekis yeşilken bizi eksi 4 le alın size bilanco dedi zalım sipek
Yannış anlamada aselsin bilanco süper ötesi bence ama tahtaci napar bilemem
Yıllar önce martı GYO halka arz edilirken. O zaman 1000 lot istedim 1300 lota yakın geldi ayikmadik. Elimde martı da vardı. Tavan oldu zevkten çikolatalı gofret yiyordum bir anda tavan bozuldu dip oldu o an ki heyecanla gofreti yemişim ama ambalajını bulamadım.
Kulakları cınlasın oyunagelen abi sayesinde enjsa ile tanıştım o gün bugündür ekranımda olan senetlerden biri çok kere alsatlarım olmuştur ordaki robot çok denüşük psikopat bişey gram koklatmıyor, bi kerede alttan alıyım üstten veriyim olmamı diyorum mümkün mü abi herifin makina bize programlanmış gibi çalışıyor.
Elturco abinin konkasını da ekranıma ekleyim, kaat mantıklı geldi
kontratlarda açık poziyon değişmi hala güncellenmedi.
bir sorun mu var ki?
Abi Enerjisada karın çoğu varlık tabanı değerlenmesinden geliyordu. Uçar kaçar bir iş yapamaz Enjsa zaten enflasyona karşı korur o kadar sürpriz yaratabilecek bir iş modeli yok.
Favök kısmı daha kıymetli benim için. Özellikle 4.çeyrek bilsnçolarında değerleme, ertelenmiş vergi vs.gibi faaliyet dışı kalemler oluyor hesap şaşıyor
Mesela Migros geldi az önce gelen kar beklentinin 2 katı herkes füze roket demiş ama karın çoğu ertelenmiş vergiden geliyor. Elimde tutmama rağmen ben pek beğenmedim. Yani karın nereden geldiği çok önemli.
Mesela Yunsa bilançosu gelen karın hepsi faaliyetten babalar gibi bilanço %20-30 yaptı bile.
Cash abi ismen neler yapmış öyle:)
Vadeli 5850 idi ben sort actigimda hizlica 5900 e geldi. Hayir ortada hikayede kalmadi 5500 e goturecek endeksi bu neyin kafasini yasiyor makasi 250 puan acmis. Gecen makas 80 puan idi almadik.
A haber çok meziyetli maşaallah
https://twitter.com/asi_bandirma/sta...295760400?s=20
ayıcıklarım duydunuz demi indirin şunları
https://i.hizliresim.com/izsew2s.png
Haluk Levent çadır kursun.
Kızılay Başkanı Kerem Kınık çadır satsın.
Hesaba çekilen Haluk olsun...
Ne güzel dünya be...
https://i.hizliresim.com/q562il2.png
Hatay müzesindeki bir lahitten alıntı;
Duvarda yazan söz MS 65 yılında vefat eden "Seneca" isimli bir düşünüre ait.
Para iIe satın aIınan sadakat, daha fazIa para iIe de satıIır.
BaşIayan her şey biter.
Büyük bir servet, büyük bir köIeIiktir.
ÖIüm, bazen ceza, bazen bir armağan, çoğu zaman da bir Iütuftur.
Yeryüzünde gün ışığına Iayık oImayan nice insanIar vardır ama, güneş her gün yeniden doğar.
Hayatı komedi sananIar, son espriyi iyi düşünsünIer!
Yaşıyorsak, haIa umut var demektir.
Aza sahip oIan değiI, çok isteyen fakirdir.
Hayatı kaybetmekten daha acı bir şey vardır, yaşamın anIamını kaybetmek.
Unutmazsan senin, affetmezsen onun canı acıyacaktır. Unutma, affetmek ve unutmak sadece iyi insanIarın intikamıdır.
Ey hayat, senin bu kadar önemIi tutuIman öIüm sayesindedir.
Unutma ki, birIikte oIduğun insanın geçmişini kurcaIamak, onunIa kurmayı düşündüğün geIeceği yok etmekten başka bir şeye yaramaz.
İnsanIarı tanımak için onIarı sınamaktan korkmayın; çünkü kaybediImesi gerekenIer, en önce kaybediImeIidirIer.
GençIiğinde biIgi ağacını dikmeyen, yaşIıIığında rahatIayacağı bir göIge buIamaz.
*Hafif acıIar konuşabiIir ama, derin acılar dilsizdir.*
ÖLÜM HER ŞEYİ EŞİT KILAR
https://www.facebook.com/hatay.rehbe...915941/?type=3
Habertürk yazarı Kemal Öztürk bölgede idi. Bu gezdi konuştu yazmış. Bölgede AFAD da iki mühendis ile konuşmuş. Onlarda anlatmış abi başımıza lise mezunu diktiler laftan sözden anlamıyor dediğini yapsan olmuyor bizde kafanıza göre çalışıyoruz demiş Kızılay da da aynı durum var anlattığı.
Temel olarak pahalı bulsam da burada ciddi bir hazırlık var. Endeks eğer yeni zirvelere gidecekse buradan gidecek gibi.
https://i.hizliresim.com/nfrc4wh.jpg
An itibariyle 202.000 yıkık ve ağır hasarlı bina varmış. Bina başı 4 daire olsa yaklaşık 800.000 ev yapar. Bu rakamın içerisinde cami okul dükkan resmi daireler dahilmidir bilemiyorum. Sanırım yaklaşık 1.000.000 ev yapılması gerekebilir.
Ankara'nın havasını en iyi sen biliyorsun Ayhan abim. Biz olması gerekeni söyleyelim. Dün akşam bizim IT dünyasındaki arkadaşlarla teknolojiyi bu tür doğal afetlerde daha efektif nasıl kullanırızı konuştuk. Hepimiz doğru olan için elimizden geleni yapalım, düzenbazlara fırsat vermeyelim
Antakya The Museum Hotel 6 Şubat ta gerçekleşen depremde ayaktakaldı. Otel binlerce yıllık
tarihi miras mozaiklerin üzerine inşa edilen bir yapı. Mimarı da Emre Arolat. Otelin tüm konukları
bu depremden sağ kurtuldu. Otelde yıkıcı bir hasar olmadı.
...Kalıntıların olmadığını düşündüğümüz ve boş bulduğumuz yerlere çelik ayaklar koyup strüktürü oluşturma prensibiyle
ilerledik. Her bir çelik ayak için 25 metre derinlikte sağlam zemine indik.
İnşaat boyunca alana hiç iş makinesi sokulmadı...
[IMG]https://i.hizliresim.com/paq3ng3.png[/IMG]
..Her biri 1.3 m çapında, içi beton dolu, kompozit kolonlar (concrete-filled tube). Gerek rijitlik gerekse de ilave sönüm
katkısı nedeniyle deprem yüklerine karşı özellikle seçilmiştir. Beton dolgu, daha ince et kalınlığı seçilebilmesine olanak sağlamış ve hatırı sayılır bir seviyede çelik tonajını aşağıya çekmiştir. Kompozit kolonlar 20 adet 64mm lik yüksek mukavemetli ankraj bulonları ile keson temellere bağlanmıştır...
https://gazeteoksijen.com/
günaydın arkadaşlar.
1-eyt çıktı.
2- her ay başı fonların alımı
3-hükümetin 5000 altına düşmesini istememesi.
4- deprem nedeni ile harcama yapılacak olması ve bu harcamların bazı bist şirketlerini de olumlu etkileyeceği.
5-ocak dan beri gelen düşüş trendinin bitiyor gibi gözükmesi. (dün 50 günlük hareketli ortalama üstünde kapattık).
6- vade geçişinin bitmesi.
,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,
vb. nedenler ile bugün roketlemesi gerekir diyorum.
bence tekrar short tuşunu sökmek lazım.