100 endeksteki hisselerin tedavüldeki kısımlarının toplamı 90 milyar dolar etmiyor. GSMH nın %6 sı kadar. Yatırım fonları, emeklilik fonları, BES'ler, yabancı yatırımcılar bunları çoktan silip süpürneliydi eğer...........(burayı siz doldurun)
Printable View
100 endeksteki hisselerin tedavüldeki kısımlarının toplamı 90 milyar dolar etmiyor. GSMH nın %6 sı kadar. Yatırım fonları, emeklilik fonları, BES'ler, yabancı yatırımcılar bunları çoktan silip süpürneliydi eğer...........(burayı siz doldurun)
Açıklar tedirgin edici demiyorum ama para piyasaları üzerinde etkileri oldukça büyük. Sizin dediğiniz gibi sığ bir borsa birkaç yüz milyon$'lık halka arzlardan, sermaye artırımlarından veya kamu borçlanmalarından etkileniyor. Açığı milli gelire bölünce teoride sorun kalmıyor ama piyasalara etkisi malum.
AEFES konusunda haklısınız, Putin'e hiç güvenmeden ve kayyum faktörü değişmeyecekmiş gibi düşünerek bir plan yapılabilir mi?
FENER ve, GSRAY bedelli süreçlerinde beklediğim senaryo gerçekleşmedi. Bunlar için eşik seviyelerim sırasıyla 35 ve 1.75. Bu seviyelerin altına gelirlerse incelemeye alırım, aksi taktirde ilgilenmiyorum.
Tahminimce Ukraynadaki savaşı sona erdirmek Trumpın öncelikli işlerinden biri olacak. Süreç artık ABD nin aleyhine işliyor. Bir şekilde uzlaşmaları gerekiyor daha fazla beklemeden. Dünya savaşları 4-5 yıl sürerken bu lokal savaş 3. yılını doldurdu.
AEFES'in %24 ortağı AB Inbev'den dolayı olduysa bu iş hisse devriyle halledilebilir ancak Putin Türkiye'ye kızdıysa devamı gelebilir.
Daha öncede söylediğim gibi bu sene çok net şekilde bankaların yılı olur , sanayii bence min.2026 sonrasına göz kırpıyor , halen bankalarda her düşüşü alım firsatı olarak düşünüyorum , mevduat faizleri hala çok yüksek , bist için asıl hareketlenme yıl sonuna doğru başlayabilir bu sene biraz al-sat'dan para kazanma yılı gibi sanki ve trade için en uygun hisseler yine bankalar olacaktır , yılın ilk yarısı non-stop faiz indirimi şeklinde geçicek diye hesap edersek her çeyrek çok ciddi kar'lar açıklanıcak anlamına gelir bankalarda faiz etkisiyle birilkte , bu karlar muhakkak fiyatlanıcaktır.