Sayfa 147/298 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. 100 endeksteki hisselerin tedavüldeki kısımlarının toplamı 90 milyar dolar etmiyor. GSMH nın %6 sı kadar. Yatırım fonları, emeklilik fonları, BES'ler, yabancı yatırımcılar bunları çoktan silip süpürneliydi eğer...........(burayı siz doldurun)
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yelpaze hocam bunlar neden dengeli bütçe yapmıyorlar anlayamıyorum. Bahsettiğin 2 küsür trilyonluk bütçe açığı GSMH nın %4.5 i gibi, aşırı değil ama yine de yüksek. Kamu borçlarının çok düşük olması (GSMH'nın %25 i gibi), cari açığın çok düşmesi bir teselli ama yeterli değil.
    Açıklar tedirgin edici demiyorum ama para piyasaları üzerinde etkileri oldukça büyük. Sizin dediğiniz gibi sığ bir borsa birkaç yüz milyon$'lık halka arzlardan, sermaye artırımlarından veya kamu borçlanmalarından etkileniyor. Açığı milli gelire bölünce teoride sorun kalmıyor ama piyasalara etkisi malum.

AEFES konusunda haklısınız, Putin'e hiç güvenmeden ve kayyum faktörü değişmeyecekmiş gibi düşünerek bir plan yapılabilir mi?

3. FENER ve, GSRAY bedelli süreçlerinde beklediğim senaryo gerçekleşmedi. Bunlar için eşik seviyelerim sırasıyla 35 ve 1.75. Bu seviyelerin altına gelirlerse incelemeye alırım, aksi taktirde ilgilenmiyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by ilhan_34 Yazıyı Oku
    Bende güveniyorum
    TÜİK bizim göz bebeğimiz, bu kurumu sevelim sayalım koruyalım.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    .. AEFES konusunda haklısınız, Putin'e hiç güvenmeden ve kayyum faktörü değişmeyecekmiş gibi düşünerek bir plan yapılabilir mi?
    Putinin kayyum etkisi kalıcı bile olsa bunun bilançoya etkisi %20 yi aşmaz. Kaldı ki AEFES bu kayyum engelini aşacaktır. Hisse buraları hak etmiyor.

6. Tahminimce Ukraynadaki savaşı sona erdirmek Trumpın öncelikli işlerinden biri olacak. Süreç artık ABD nin aleyhine işliyor. Bir şekilde uzlaşmaları gerekiyor daha fazla beklemeden. Dünya savaşları 4-5 yıl sürerken bu lokal savaş 3. yılını doldurdu.

7. AEFES'in %24 ortağı AB Inbev'den dolayı olduysa bu iş hisse devriyle halledilebilir ancak Putin Türkiye'ye kızdıysa devamı gelebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun, YKBNK bugün sıkıntılı idi. Diğer bankalar ise gayet diri duruyor.
    Daha öncede söylediğim gibi bu sene çok net şekilde bankaların yılı olur , sanayii bence min.2026 sonrasına göz kırpıyor , halen bankalarda her düşüşü alım firsatı olarak düşünüyorum , mevduat faizleri hala çok yüksek , bist için asıl hareketlenme yıl sonuna doğru başlayabilir bu sene biraz al-sat'dan para kazanma yılı gibi sanki ve trade için en uygun hisseler yine bankalar olacaktır , yılın ilk yarısı non-stop faiz indirimi şeklinde geçicek diye hesap edersek her çeyrek çok ciddi kar'lar açıklanıcak anlamına gelir bankalarda faiz etkisiyle birilkte , bu karlar muhakkak fiyatlanıcaktır.

Sayfa 147/298 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •