Güzel hisse yakalamışsın TH , YKB bu sene favori hissem geri çekilmelerinde tabiki , önümüzdeki haftaiçi toplanti kararına kadar biraz daha prim yaparsa tadından yenmez.
Ful nakitteyim (PPF) elimde hisse yok
Körfez sermayesinden maddi destek aldığı söylenen Suriye bir anda bizim ürünlerin gümrük vergilerini 3'e, 5'e katladı. Muhtemelen araplar verdikleri paranın bize dış ticaret yoluyla gelmesini istemiyor. Sonuçta parayı veren onlar, kendi tüccarları yoluyla ithalatı tercih etmeleri normal.
EK: Getir'in körfez sermayesiyle ortaklığı da olmamış sanırım..
AEFES tepkisini verdi bugün. 3 haftadır dip çalışması yapıyordu. Dipten tepki rallisi acaba % kaç olacak. Klasik TA der ki kısa vadede oluşan kaybın %33 ü olmalı. Kayıp 81 TL olduğuna göre 27 TL lik bir tepki beklenmeli. Demek ki ilk etapta hedef 161+27=188 TL.
Körfezdekilerin Credit Suisse'den ağzı fena yandı, banka battı, o yüzden yoğurdu üfleyerek yiyorlar. Deutsche Bank'ta aldıkları azınlık hisseden de dünya kadar zarar ettiler. Hisse dönüşebilen türden tahvil ihracı da zararı artırdı. Artık azınlık hisseye girmiyorlar, çoğunluk hisseyi alacağız diye ısrar ediyorlar. YKBNK'de %61.2 çoğunluk hisseyi KCHOL'den almak istiyorlardı. Geri kalan %38.8 halka açık olan borsada işlem gören kısım.
Çok doğru dedin. Yürürlükteki Mevzuatı revize edip şirket birleşmelerinin önünü açmak lazım. Bu sektör çok bakir bir sektör. Ama en önemlisi borsadan başlamak. İmtiyazlı hisseler iptal edilmeli. Borsaya kote olan şirketlerde asgari halka açıklık oranı yüksektilmeli, öyle binde 1 binde 5 yüzde 5 gibi oranlarda halka açık olan şirketlerde bu oran asgari %25 e çıkarıtılmalı. Hatta bir adım ileri gidip borsada halka açıklık oranını minimum %51 e çıkartmalılar. Bu kurala uymayan şirketler kotasyondan çıkarılmalı.
Credit Suisse'in batacağını düşünüyordum, hatta çevremdekilere de söylemiştim. Öncesinde ABD'de Silikon vadisini kredilendiren 2 önemli banka daha batmıştı. Ben körfez sermayesinin yerinde olsam bu işlere hiç bulaşmam, Türk bankaları şimdilik iyi ama küresel ekonominin tarihte gerçekleşmiş en uygun koşullarında dış borçlarını azaltamamış bir ülkenin bankaları hepsi. Sıfır faiz, bol para ve max. risk iştahı olan bir dönemde borçlarını ciddi oranda azaltmak zorundasın zira iktisadi döngüler de tıpkı borsa gibidir, sarkaç ters yönde de gidebildiği kadar gidebilir. Çok yüksek faiz, kuruyan para kaynakları ve riskten kaçış anında borç bir anda su çekmiş odun gibi ağırlaşır.
Yer İmleri