Dovis olan kisim da eurobond mu?
Syg,
Hsbc %14 hosgeldin bitince ben de dolara veya gram altina gecerim kisa vade lazim olan para ile, bozdurur bozdurur harcarim.
Syg,
Hafta sonu iki gunlugune Quebec city yaptim.
TL tam bir iluzyon.
Burada daha iyi anladim.
Otel 250 cad.
Siradan bir yemek 4 kisi 125 Cad.
2 gunde 4 kisi otobus + otel + yemekler + sehir turu neredeyse 1000 Cad harcadik geldik. :(
1 cad = 4.61 TL
Otel de Casteau Frontenac filan degil haa.. 3 yildizli ama sehirin merkezi..TL bir iluzyondur.
Paramizi bu duruma dusurenleri Allah nasil bilirse oyle yapsin. :(
Syg,
Dudu ordan bize kanada havasi getir.temiz .
Birde helvasi varsa kavur.burasi cortladi cortliyacak[emoji39]
Ev aldin galiba ordan..aidat varmi.
eurobond almayi cok dusundum ama vergi isiyle ugrasmak istemedigim icin almadim.....vergi odemek sinirimi bozuyor....vergiyi cikartinca normal banka faizine kiyasla kabaca 2% kadar kar birakiyor....alip satarken zarar etme ihtimali var...vade sonuna kadar beklemek lazim....uzun sure kendimi kisitlamak istemiyorum...
Surekli dovis tasiyan birisi icin sorun olmaz bence..
Vadesine 2-3 yil kalanlar alinabilir.
Baska bir nedenle beyanname vermek durumunda olmayanlar icin ise beyanname siniri altinda gelir hedeflemek de bir cozum olabilir.
Hic bulasmamayayim diyenler ise eurobond fonlarina bakabilirler..
%10 ve sadece satisda stopaj harici baska bir vergi yok, nihai vergi, beyanname de yok dolayisi ile..
Syg,
12.30'dan mevduat yaparsanız 1 sene önce başına yandaş başkan getirtilen Tuik'in muhtemelen hileyle (enflasyon verisi için marketlerden fiyatların alınacağı zaman market patronlarını arayıp fiyatları düşürterek) açıkladığı %11.84'lük enflasyona göre bile yılda 1.38 puan fakirleşiyorsunuz -ki gerçek enflasyonun en az %15 olduğunu bu ülkenin cumhurbaşkanından çaycısına, tuik başkanından hastanedeki hademesine kadar her Allahın kulu adı gibi biliyor-
Şimdi bu "ama mevduatın devlet güvencesi var" hikayesini 20 saniyeliğine bi kenara koyalım; ben diyorum ki bize bu ahlaksızlığı yapanların, ellerini cebimize sokup göz göre göre gündüz vakti bizi soyanların oyununa gelmeyelim.
E peki gelmeyelim de ne yapalım?
Ppf dışında bir kamyon yatırım fonu var. Geçmiş getirilerine bakıp, riski olabildiğince dağıtarak ve maksimum getiriden feragat etmek uğruna kriz zamanlarını az hasarla atlatabilmiş fonlardan bir portföy oluşturursanız daha iyi sonuçlar alınabileceğini düşünmekteyim.
En azından geçmiş fon getirilerine bakarak reel anlamda kara geçme olasılığınızın yüksek olduğunu söyleyebilirim.Kendi adıma 1 yıldır mevduatın kıyısından köşesinden geçmiyorum.
Ancak %12.30'dan mevduat yaparsanız -Tuik'in güvenilmez enflasyon sonuçlarına göre bile- günde %0.0038 reel zarar yazacağınız Allahın emridir.
Bir başka deyişle mevduatın devlet güvencesi olduğu gibi reel faiz zarar güvencesi de vardır.
20 saniyemiz doldu. "Ama mevduatın devlet güvencesi var" hikayesini bıraktığınız yerden alabilirsiniz :)
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Hava gercekten mis mis burada, sehirlerde bile..:)
Helva kavurmayi bilmem hanima soyleyeyim.
Ev almadim ama bir tanesine baktim, ev sahibi olmak sadece ev fiyatlari artacaksa mantikli burada, yoksa kiraci olmak daha rahat..
Ev sahibi belediye vergisi ve okul vergisi diye 2 cesit vergi oder, bir de apartman dairesi ise aidati oder, bunlarin toplami bir evin kira getirisinin %60 ina varan bir kismini alir goturur, ee bir de geir vergisi oder en son, kiraya verirse..
Kiraci oyle degil, girer eve, beyaz esyalidir evler genelde, sadece internet baglatir aylik 50-60 cad lik bir paket ve keyfine bakar..
Ne elektrik, ne su ne isitma hic bir sey odemez, hepsi kiranin icindedir, bunlari ev sahibi oder apartman aidati ile.
Evlerin satis fiyatiinin %95 ine kadarini bankalar konut kredisi verirler...
Adam kira kadar bir rakami 25-30 sene oder.. taksit taksit ev sahibi olur..
Ev prim yapmazsa para biriktirmis, yaparsa da para kazanmis olur..
Syg,
Benim kira gelirim de var....eurobond alirsam kira gelirinden kesilen vergi de 35%'ye yukselecek....oradan da zarar edecegim...
Eurobond fonu iyi bir secenek gibi gozukuyor ama anladigim kadariyla satacaginiz zaman fiyatinin ne olacagi bugunden belli degil
Biraz daha arastirma yapmam gerekiyor..tesekkurler...
Kanada'nin keyfini cikarin😊
[QUOTE=WYATT EARP;4027975]Benim kira gelirim de var....eurobond alirsam kira gelirinden kesilen vergi de 35%'ye yukselecek....oradan da zarar edecegim...
Eurobond fonu iyi bir secenek gibi gozukuyor ama anladigim kadariyla satacaginiz zaman fiyatinin ne olacagi bugunden belli degil
Biraz daha arastirma yapmam gerekiyor..tesekkurler...
Kanada'nin keyfini cikarin😊[/QUOTE
Tesekkurler.
Vergi planlamasi onemli tabii..
Ben de vergi odememek icin yeni araba, cep telefonu v.s almiyorum uzun zamandir. :)
Syg,
]
Su anda istanbulda trafik %71 .peki kanal yapsan milyonlari yerlestirirsen.trafik ne olur?!
ayrıca yapılışı aşamasında buyuk bır kargasa cıkacak.trafik cokecek.yiyecek sevkiyatı duracak.aç kalacak insanlar.
kopruler ucretli olacak.
Merhaba arkidişler,
Sizlerle az önce, taze olarak temin ettiğim mevduat oranlarını paylaşıyorum:
Tutar: 500 bin üzeri ABD doları ve vade 32 gün olmak üzere;
Vakıf: %1,75 düz mevduat, %1,95 swap
Alternatif: %2,10 düz mevduat
İng: %2,25 düz mevduat
Burger: %2,25 düz mevduat
Hepinize selamlar
bir tanede benden gelsin Odea %2.20 Usd de
Şu an en iyisi usd aktif gecelik repo %2. Stopaj da daha az üstelik.
Kurlarda muthis bir baski var.grafikte gözüküyor.
Yüksek faiz gibi vaadlerde bulunan insanlara inanmayın , bu tür şeyler yetkisiz kişilerce yapılacak bir iş degil ayrıca sanal ortamda bu tür vaadlere göre de hareket etmeyin . İlgili kişiye cezai işlem uygulanmıştır .
Dolandırılmayın !!!
Burgan dijital açtık USD %2.90 di bugün %2.40 düşmüş faizlerde de bir düşüş etkisi yarattık doları satsak fişek olacak demek ki 😂
Bence artık kırılmaya doğru yaklaşıyoruz ya dolar çıkacak altın ve petrol düşecek yada
altın ve petrol çıkacak dolar düşecek bakalım hangisi olacak ????
Bi de niye dolar aliyormus insanlar yok tl ye gecseymis.al sana dunyadaki riskler o kadar cokki.altin almak nedense bisey denmiyor.
çaktım altını :)
dağ fare doğuracak emtialara girmek risk olur diye düşünüp nötr kaldım, hatta hisse almayı bile düşündüm istediğim fiyattan alamadım, neyse en azından böyle dönemlerde para kaybetmemek de bir kazançtır
dolar oranları yarım puan düşmüş nerdeyse, kiraz hesap 2,25 dayanmış.
Buralardan dolar,altın alan yandı. Yine verdiler birilerinin eline [emoji2]
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağır hasarlı geldim dostlar 15 bin kiram gitti altına zararına sattım geldim.18 lik bonoyu da satmış olduk gitti 3 aylık faiz parası
Gramı 285 ten altın al 305 ten sat doları 5.75 ten al 5,95 ten sat kar budur işte mevduatta 1 yıl bekleyeceğine diğerinde 1 ay bekle parayı kazan
Bu dediğiniz al-sat noktalarını sizce kaç kişi yakalayabilir ? Düşerken daha da düşecek diye aldırmazlar, Yükselirken de yine - her an geri düşer- diye korkuturlar. En sonunda '' yeter artık bu düşmüyor, alayım bari '' dediğiniz de işlem tamamdır. Siz alırsınız 3-5 kuruş kar gördüğünde '' bu kez ucuza satmam '' diye inat edersiniz ve öyle bir düşer ki ; ekran da ağzı açık izlersiniz eliniz satmaya gitmez. Normal olanı sürekli oynamak değil, makul yerden aldığın bir malı makul kar gördüğünde satmaktır. Sabırlı olabilmek için de sürekli ekran izlememek gerek.
Ykb eski müşteri 1 m altı 9.80 üstü 10.20
Güncel oran alan var mi ?
HSBC de işim vardı gitmisken sordum
Hoşgeldin oranı 10.50