Originally Posted by
bravoecho
Yas 37. Benim aklimdan gecen onumuzdeki 1yil icin soyle bir senaryo ve yatirim plani:
Ocak-Mart: Vadeli
Nisana kdr dolarda hatiri sayilir bir kipirdama beklemiyorum, zaten malum sebeperden oturu ne olursa olsun $; sarayin belirledigi kanaldan cikamiyor. 2020 MB tahmini 6.60, yani %10 degerlenme. Bu da yillik enflasyon artisina denk getirilecek belli ki. 2019 sonu 5.95 dediler ve oraya kitlediler dolari. Nisanda TR icin S400 ve yaptirim konulari hareketlenir, kis aylarinin pahaliligi enflasyon artisina, o da faiz artisina sirayet eder ama mudileri cezbedecek kadar olmaz kanimca.
Nisan-Kasim: Vadeliden cikis. %50 Dolara ve %25 Altina giris; eger Borsa 90binlere gerilerse %25 uzun vadeli, temettu vere, al-unut tarzi hisselere yatirim; yok eger hisse isi kalsin dersem %25 Eurobond/Eurobond fonlarina yatirim.
Amerika-Iran arasinda cikan gerginligin somut catismaya donecegini (satihta olmasa da lokal manada) ve her Cumhuriyetci baskan adayi gibi Trump'in da savas ekonomisi ustune secim propagandasi yaparak kuresel ortami kiskirtacagini dusunuyorum. Kasim 2020'ye kadar bu boyle gider. TR ozelinde D.Akdeniz uzerinde bizi sikintiya sokacak (RUS & ABD) islerin gelismesi muhtemel. 22 Ekim'de Halkbank davasindan da bize olumsuz yonde bir gelisme cikmasi garanti.
Kasim-Aralik: Mumkun mertebe $'da kalmak. Yil sonu olmasi itibariyla $'a klasik artis ve ustteki gelismelerin portfoye etkisini izleme.
Zamaninda GMenkul yatirimi yapip, alternatif maaliyet acisindan ortaya cikan sacma tabloyu gordukten sonra ev isine bir daha girmem sanirim. Arsa belki. Zaten TR'de yasamadigim icin ev almak hele ki kiraya verip kiracisiyla, vergisiyle, vs ugrasmak tam bir kulfet. Atilan tas urkutulen kurbagaya degmiyor.
Cevap vren tum uyelere tsk ederim.
Yer İmleri