Sayfa 735/992 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1. Kendimden ornek vereyim. 65 yasindayim.
    Yatirimim
    70 % doviz
    25% emlak
    5 % borsa

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    800 bin tl'ye uzun muddet ihtiyacunuz olmayacaksa ev alin derim. Gayrimenkul fiyatlari 2.5 yildir artmiyor...neyin fiyati dusuk kalmissa onu almak lazim diye dusunurum. Kiraya verip gelir saglayabilirsiniz
    Ama evi satmak gerektiginde de hemen satmak zor tabii...
    Her an ihtiyaciniz olabilecek bir paraysa doviz alin derim.Bir miktari ile de altin alinmasi uygun olur. TL de tutmak en kotu secenek bence.
    ilk TL devaluasyonunda yine patlayacak sektörden biri..
    kredi ile alınmasına birşey denemez elbet kur-faiz riskini banka almış olacak..
    toplu büyük para sizde olduğu için o anki firsatları değerlendirmeye devam edebilirsiniz borsada işlem* uygunsa dövizde işlem vs

Türkiye'de toplu para tek seferde betona gömülmemeli.Kredi ile ihtiyaç varsa ancak alınmali diyorum

nakit ile piyasada yapılan işlemler çok çok daha kazançlı..o sebeple kredi ile diyorum

3.  Alıntı Originally Posted by timarsizsipahi Yazıyı Oku
    Eft icin gorustunuz mu? Limit ve masraf nedir?
     Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    ilk TL devaluasyonunda yine patlayacak sektörden biri..
    kredi ile alınmasına birşey denemez elbet kur-faiz riskini banka almış olacak..
    toplu büyük para sizde olduğu için o anki firsatları değerlendirmeye devam edebilirsiniz borsada işlem* uygunsa dövizde işlem vs

Türkiye'de toplu para tek seferde betona gömülmemeli.Kredi ile ihtiyaç varsa ancak alınmali diyorum

nakit ile piyasada yapılan işlemler çok çok daha kazançlı..o sebeple kredi ile diyorum
    Katılıyorum betona gömeceğine git kenefe göm aynı şey....her konut alıcısı oldu artık pazar araştırmacısı ...ölü fiyat nerde orda bitiyorlar birde pazarlık vs aşaması var tabi...

mevduat = negatif reel faiz

yatırımlarınıza 1 yıllık bakın 1 günlük değil

4.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Mesela başka ne yapılabilir Sn. Fatih?
    geri kalan her şey daha mantıklı durur mevduattan....altın-gümüş-paladium-fon-dolar-usd-

Ben yapıyorum derseniz önceden bağlanmış bir mevduatım var net 19 dan 7 ay daha var vadeye....geriye kalan fon-gümüş ve altında şuan borsa geri gelirse yani 110 bin altnda olursa %25 hisse içeren fon alabilirsiniz HSA-EIB gibi değişken fon- borsadan direk gümüş alabilirsiniz ya da %50 altın %50 diğer madenleri içeren fon alabilirsiniz ama mevduat ve ev almak yatırım değil bence batırımdır.

Tabi benim fikrim bunlar...

5. Yas 37. Benim aklimdan gecen onumuzdeki 1yil icin soyle bir senaryo ve yatirim plani:

Ocak-Mart: Vadeli
    Nisana kdr dolarda hatiri sayilir bir kipirdama beklemiyorum, zaten malum sebeperden oturu ne olursa olsun $; sarayin belirledigi kanaldan cikamiyor. 2020 MB tahmini 6.60, yani %10 degerlenme. Bu da yillik enflasyon artisina denk getirilecek belli ki. 2019 sonu 5.95 dediler ve oraya kitlediler dolari. Nisanda TR icin S400 ve yaptirim konulari hareketlenir, kis aylarinin pahaliligi enflasyon artisina, o da faiz artisina sirayet eder ama mudileri cezbedecek kadar olmaz kanimca.

Nisan-Kasim: Vadeliden cikis. %50 Dolara ve %25 Altina giris; eger Borsa 90binlere gerilerse %25 uzun vadeli, temettu vere, al-unut tarzi hisselere yatirim; yok eger hisse isi kalsin dersem %25 Eurobond/Eurobond fonlarina yatirim.
    Amerika-Iran arasinda cikan gerginligin somut catismaya donecegini (satihta olmasa da lokal manada) ve her Cumhuriyetci baskan adayi gibi Trump'in da savas ekonomisi ustune secim propagandasi yaparak kuresel ortami kiskirtacagini dusunuyorum. Kasim 2020'ye kadar bu boyle gider. TR ozelinde D.Akdeniz uzerinde bizi sikintiya sokacak (RUS & ABD) islerin gelismesi muhtemel. 22 Ekim'de Halkbank davasindan da bize olumsuz yonde bir gelisme cikmasi garanti.

Kasim-Aralik: Mumkun mertebe $'da kalmak. Yil sonu olmasi itibariyla $'a klasik artis ve ustteki gelismelerin portfoye etkisini izleme.

Zamaninda GMenkul yatirimi yapip, alternatif maaliyet acisindan ortaya cikan sacma tabloyu gordukten sonra ev isine bir daha girmem sanirim. Arsa belki. Zaten TR'de yasamadigim icin ev almak hele ki kiraya verip kiracisiyla, vergisiyle, vs ugrasmak tam bir kulfet. Atilan tas urkutulen kurbagaya degmiyor.

Cevap vren tum uyelere tsk ederim.

6.  Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Yas 37. Benim aklimdan gecen onumuzdeki 1yil icin soyle bir senaryo ve yatirim plani:

Ocak-Mart: Vadeli
    Nisana kdr dolarda hatiri sayilir bir kipirdama beklemiyorum, zaten malum sebeperden oturu ne olursa olsun $; sarayin belirledigi kanaldan cikamiyor. 2020 MB tahmini 6.60, yani %10 degerlenme. Bu da yillik enflasyon artisina denk getirilecek belli ki. 2019 sonu 5.95 dediler ve oraya kitlediler dolari. Nisanda TR icin S400 ve yaptirim konulari hareketlenir, kis aylarinin pahaliligi enflasyon artisina, o da faiz artisina sirayet eder ama mudileri cezbedecek kadar olmaz kanimca.

Nisan-Kasim: Vadeliden cikis. %50 Dolara ve %25 Altina giris; eger Borsa 90binlere gerilerse %25 uzun vadeli, temettu vere, al-unut tarzi hisselere yatirim; yok eger hisse isi kalsin dersem %25 Eurobond/Eurobond fonlarina yatirim.
    Amerika-Iran arasinda cikan gerginligin somut catismaya donecegini (satihta olmasa da lokal manada) ve her Cumhuriyetci baskan adayi gibi Trump'in da savas ekonomisi ustune secim propagandasi yaparak kuresel ortami kiskirtacagini dusunuyorum. Kasim 2020'ye kadar bu boyle gider. TR ozelinde D.Akdeniz uzerinde bizi sikintiya sokacak (RUS & ABD) islerin gelismesi muhtemel. 22 Ekim'de Halkbank davasindan da bize olumsuz yonde bir gelisme cikmasi garanti.

Kasim-Aralik: Mumkun mertebe $'da kalmak. Yil sonu olmasi itibariyla $'a klasik artis ve ustteki gelismelerin portfoye etkisini izleme.

Zamaninda GMenkul yatirimi yapip, alternatif maaliyet acisindan ortaya cikan sacma tabloyu gordukten sonra ev isine bir daha girmem sanirim. Arsa belki. Zaten TR'de yasamadigim icin ev almak hele ki kiraya verip kiracisiyla, vergisiyle, vs ugrasmak tam bir kulfet. Atilan tas urkutulen kurbagaya degmiyor.

Cevap vren tum uyelere tsk ederim.
    MB dolar için 5.90 hedefini ne zaman verdi? dolar 3.5 ken mi 7.20 iken mi? Türkiye'de yaşıyorsan ekonomi bilmek zorundasın

7.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    MB dolar için 5.90 hedefini ne zaman verdi? dolar 3.5 ken mi 7.20 iken mi? Türkiye'de yaşıyorsan ekonomi bilmek zorundasın
    Agustos 2019'da vermisti.

Lakin artik TR'de MB'nin ne zaman hedef verdiginden ziyade,ne hedef verdigi onemli hale geldi.

Isler olmasi gerektigi gibi olsa (ekonomik realite), o zaman kur zaten burda olmazdi...

8.  Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Agustos 2019'da vermisti.

Lakin artik TR'de MB'nin ne zaman hedef verdiginden ziyade,ne hedef verdigi onemli hale geldi.

Isler olmasi gerektigi gibi olsa (ekonomik realite), o zaman kur zaten burda olmazdi...
    sene başında verdiği kur öngörüsüne bakarsanız millete ne girdiğini anlarsınız...

Sayfa 735/992 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •