https://www.youtube.com/watch?v=rDkrvuPhFGQ
Printable View
Super bişey... kamuda seffaflık böyle olur...
Bu vergi bilincinin yarısı bizde olsa 3 senede uçarız.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce paylaşılmıştır muhtemelen ama:
Daha önce paylaşılmıştır muhtemelen:
Dünyanın en büyük finans şirketlerinden J.P. Morgan'ın CEO'su James Dimon'un, zengin koca avcısı bir kızın kendisine attığı bir e-mail'e verdiği cevap...
"Sayın Morgan,
Sizinle dürüst olacağım... Bu yıl 25 yaşına giriyorum. Çok güzelim, iyi bir stilim var ve kaliteli şeyleri severim. Yıllık geliri en az 500 bin dolar veya daha fazla olan bir adamla evlenmek istiyorum. Aç gözlü olduğumu düşünebilirsiniz fakat New York’ta yıllık geliri 1 milyon dolar olan insanlar maalesef orta sınıf sayılıyor.
Çok şey istemiyorum. Bu sizin sitenizde yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan biri var mı? Hepiniz evli misiniz? Sormak istiyorum, sizin gibi zengin insanlarla evlenmek için ne yapmam gerek?
Bugüne kadar birlikte olduğum erkekler arasında en zengini yılda 250 bin dolar kazanıyordu. Central Park’ın batı yakasında, yüksek bütçeli rezidanslarda yaşamak isteyen biri için yıllık 250 bin dolar yeterli değil. Size alçak gönüllülükle soruyorum:
1) Zengin bekarlar nerede takılır? (Lütfen bar, restaurant, spor salonu, kulüp, vs... gibi mekanların isimlerini ve adreslerini yazar mısınız.)
2) Hangi yaş kategorisine odaklanmalıyım?
3) Çoğu zenginin eşleri neden ortalama güzellikte? Bir kaç kızla tanıştım; güzel veya ilgi çekici değiller ama zengin erkeklerle evlenebiliyorlar.
4) Kimin karınız, kimin yalnızca sevgiliniz olabileceğine nasıl karar veriyorsunuz? Benim hedefim evlenmek. Zengin bir adamla evlenebilmek için ne yapmalıyım ?
Bayan Güzel"
Cevap:
"Sevgili Bayan Güzel,
Yazınızı büyük bir ilgiyle okudum. Tahmin ediyorum ki sizin gibi aynı soruları soran pek çok genç kız var. Lütfen profesyonel bir yatırımcı olarak durumunuzu analiz etmeme izin verin. Benim yıllık gelirim 500 bin doların üzerinde, sizin kriterlerinize uyuyor, bu sebeple zamanınızı boş yere çalmadığımı umut ediyorum.
Bir iş adamı gözünden bakarsak, sizinle evlenmek kötü bir fikir. Nedeni ise çok basit, lütfen açıklamama izin verin... Detayları bir kenara bırakırsak, yapmaya çalıştığınız şey “güzellik†ile “para†ikilisini takas etmek: A kişisi güzelliği sağlar, B kişisi de bunun için ödeme yapar, gayet adil. Fakat burada ölümcül bir problem var; sizin güzelliğiniz kaybolacak ama benim param iyi bir sebep olmadıkça tükenmeyecek. Aslına bakarsanız, benim gelirim yıldan yıla artabilir, ancak siz yıldan yıla güzelleşemezsiniz. Bu sebeple, ekonomik açıdan bakarsak, ben değer kazanan bir varlıkken siz değer kaybeden bir varlıksınız. Hem de sıradan bir değer kaybı değil, katlanarak artan bir değer kaybı. Eğer güzellik sizin tek varlığınızsa, değeriniz 10 yıl sonra çok daha düşük olacak.
Wall Street’te kullandığımız bir terimden yola çıkarsak, sizin için “takas pozisyonu†diyebiliriz, “satın al ve bekle†değil. Sizi satın almak iyi bir fikir değil, bu sebeple kiralamayı tercih ederim. Çünkü alışveriş değeri düşen bir şeyi uzun süre elde tutmak hiç de akıllıca değildir. Şüphesiz; aynı şey sizin istediğiniz evlilik için de geçerli.
Bu yazdıklarım size zalimce geliyorsa bir de şöyle düşünün; tüm paramı kaybetseydim, beni terk etmez miydiniz? Aynı şekilde güzelliğinizi kaybettiğinizde, benim de çıkış yolunu bulmam gerekmez mi?
Yıllık geliri 500 bin doların üstünde olan insanlar aptal değil; sizinle yalnızca çıkarız ama evlenmeyiz. Size, zengin bir adamla evlenme fikrini unutmanızı öneririm. Bu arada, yılda 500 bin dolar kazanan o zengin siz olabilirsiniz. Zira o kadar parayı kazanmak, zengin bir aptal bulabilme ihtimalinizden daha yüksek...
Kolay gelsin.
J.P. Morgan
ABD de vergi kaçırmak çok büyük suçtur.
Ama adamların sistemi tıkır tıkır işliyor.Adalette ön planda.
Bizim TR dede vergi kacirana adeta ödül veriliyor.
Ondan sonra hiç kimse hakettiği maaşı yada milli gelirden payını alamıyor.
Zam istediğin zaman hükümet imkanlarimiz yok diyor.
Peki hükümet gelirlerini arttırıcı tedbirler alabiliyormu.
yoooooo..
Ancak yeni vergi icat edip dolaylı vergilerle halkın tepesine binmesini biliyorlar.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte "vergi bilinci" olsa millet kamuda şeffaflık da ister. 3 kuruşun hesabını da...
Vergi tahsilatının büyük kısmı dolaylı vergilerden olduğu icin pekçok kimse ödediği verginin farkında değil.
Bu nedenle de gerekli gereksiz tüm kamu harcamaları destek buluyor... mesela herkes verdiği verginin farkında olsa bizim insanımız emin olun haksız yere kömür yardımı alan babasını bile şikayet eder. Çünkü cebinden çıktığını biliyor.
Sadece şu 2 bilgiyi vereyim...
1) millî gelire oranla 90'lı yıllara oranla 2 kat daha fazla vergi ödüyoruz millet olarak.
2) Kamu altyapı harcamaları da yine oransal olarak 90'ların nerdeyse yarısı kadar...
Londra daki insanlarin asaleti kalitesi egitimi yuzunden orada fiyatlar dusmez istanbulla mukayese bile olmaz diyen superzekalar seyredin
Egitim ah egitim
https://www.facebook.com/groups/1618...0673932858565/
Eğitim seviyesi düşük bir toplumdan vergi bilincini beklemen abesle iştigal olur.
Bizim gibi toplumlarda halkın kendiliğinden vergi vermesini bekleme.
Bu ancak Abd deki gibi ağır cezalarla uygular toplumun algisini değiştirirsin.
Ondan sonra halk bilinclendikten sonra verdiği verginin hesabını sormaya hak kazanır.
Şu anda bizim halkımız hesap soramaz, verginin en ağırı(dolaylı vergi)nı ödediği halde gelir vergisi vs. vergi kacirdigindan dolayı çok affedersin g.tü boklu olduğundan sesini çıkaramaz.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedavaaaaaaaaa
Elimde veri yok ama ABD' nin de en az bizim kadar cahilleri olduğunu düşünüyorum.
Bence vergi cezalarının ağır olması, ve vergi affı vs. olmaması vergi bilincinin oluşmasında önemli etken. Yani seve seve değil de diğer yöntemle oluşturulmuş bilinç...
Mesela sadece şöyle bir değişiklik yapsa bizimkiler; ücret geliri sahipleri de stopaj değil de beyan ile vergi ödese... Ne olur acaba?
Ne var bunda?
Valla videoda ne diye bağırdıklarıni duyamadım. Siz duyduysanız ve anladıysanız helal olsun.
Diğer taraftan adamlara imrendim.
Bir tarafta düşüncesini ( ne olursa olsun) şiddete başvurmadan ifade eden bunun için yürüyüş yapan göçmen/mülteci azınlık, diğer tarafta da onların taleplerini ifade etmenlerine ses çıkarmayan, saygı gösteren yerli/ asli unsur olan çoğunluk...
Bizim burda böyle bir gösteri yapmaya kalksalar 5 dakika içinde
a) tomalar- joplar devreye girer
b) karşıt görüşteki çoğunluk palaları ile devreye girer
c) gösteriye katılan herkes terörist, vatan haini vs ilan edilir. Gösteri bitmeden gözaltılar başlardı....
Ve binlerce dünyalı da benim gibi düşünüyor olmali ki Istanbul'a göre kat kat pahalı olmasına rağmen hala Londra'yı tercih ediyor...
istanbul'da gayrimenkul neden pahalı? konusuna değişik bir yorum getiren bir sahne :)
90'lı yılların sonunda, 2000'li yılların başında çekilen deli yürek dizisinden
[bu tür dizilerin algı operasyonlarında ve toplum mühendisliğinde kullanıldığını biliyoruz. günümüzde çıkan savaş dizileri vs, belki de bilmediğimiz bir geleceği şekillendiriyordur]
işin enteresan tarafı ağabey'in o zamanlar kullandığı jargon bugünkü jargonun hemen hemen aynısı.
ağabey: hiç düşündün mü miroğlu istanbul'da gayrimenkul fiyatları neden new york'tan bile yüksek?
miroğlu: istanbul'daki kadar kara para new york'ta yoktur.
ağabey: iyi bir açıklama ama eksik. o korkunç kara paralar bile bu fiyatları açıklamaya yetmez. başka bir şey var. bu fiyatlar türkiye'nin geleceğinin fiyatları. büyük bir geleceğin hem de uzak olmayan bir gelecek. çünkü piyasa denen o esrarengiz kahin yarının fiyatlarını herkesten iyi görür. bütün spekülatif aktörlerin ötesini okur. türkiye bölgenin merkezi. ama bu misyonun gereklerini yapamadı. artık yapacak. yapmak zorunda. bölgenin merkezi aynı zamanda üç kıtanın merkezidir. üç kıtanın merkezi olan bir yer kaçınılmaz olarak yer yüzünün merkezidir. işte bu yüzden türkiye'nin içinden ve dışından bin türlü tezgahla karşı karşıyayız. gazetelere bile yansıdı biliyorsun. dünyanın metrekare başına en çok yabancı ajan düşen ülkesi türkiye. neredeyse yağmur damlalarından bile fazla.
Ayni anda 3 teror orgutu ile mucadele etmek kolay degil.
Feto, PKK ve ISID.
Ustelik Canakkale muharebelerinden beri yikici etkinliklerine hic ara vermeyen Ingiliz'leri saymiyorum bile.
Sen bu kadar dusman varken, kendi ulusunu soymak disinda bir gayret icinde olmazsan, FETO'culuk disinda faaliyeti olmamis bir adami IcIsleri Bakani yaparsan, durum bu hale gelir.
Istanbul'u mahvettik diyerek oz elestiri yapmak buyuk bir gaflettir.
Ben sahsen bu durumun degisecegine hic ihtimal vermiyorum.
https://odatv.com/ev-fiyatlari-neden...2171200_m.html
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konut fiyatlarını maliyet değil talep belirler.
Maliyet de zaten taleple yükselmişti, talepsizlikle düşer. Bu kadar basit.
Demir çelik çimento fiyatlarındaki artış inşaat sektöründeki talepten kaynaklanıyor.
Enflasyonun basilica 3 kaynagi vardir.
Maaliyet enflasyonu, Talep enflasyonu, Yapisal enflasyon.
Bunlari zaten biliniyor.
Bizde bu 3 turun 3'u de etkilidir.
Uretim girdilerinin dovize ve enerjiye bagli olan sektorler Maaliyet, alicinin kum gibi buyudugu ekonomilerde Talep, urettigi halde, bir turlu araci tefeciden kurtulamayan ureticinin goruldugu ekonomilerde yapisal enflasyondan soz edilir.
Bu zararlilarla, gelir adaleti, vergi adaleti, hukuk adaleti olmayan ulkelerde mucadele edilemez.
Ya ne yapilir.
Eyyam.
Ekonomimiz sahlaniyor diyen bakanlar filan.
Yersen.
Ozetle, konut fiyatlari ve satislarin dusuklugu sureci, geri donulebilir bir surec degildir.
Su an gorulen kosullar, hic bir sey yapilamaz kosullardir.
Ancak bazi kimil zararlilari tesbit edilebilmistir.
330.000 Emlakci gibi.
2011 den bu yana bu yapisal sorunlara cok ciddi bir diger sorun daha eklenmistir.
Bazi kisi ve kuruluslarin borclari kamunun uzerine alinmistir.Yani vatandaslarin tumunun omuzlarina.
Bu yontemi bulan bu hukumettir.
Bu konu oyle bir yol acmistir ki, simdi Bist'te herhangi bir holding, borclu olan sirketlerini halka acmakta, borcsuz olanlari tutmaktadir.
Bilindigi uzere sirketler, eger kazanirsa once borcunu odemek zorundadir, kalan olursa kar payi verir.
Bizim yatirimci gibi, cogunluk profili,orta vade 2 hafta, kisa vade 48 saat olan borsalarda bu is tutmaz.
Sonuc olarak, BES'e zorla sokulan 1.3 Milyon yatirimci gundemdeyken Bist'in hali ortadadir.
Konut fiyatları hariç demeyi unutmuşsunuz..
Sadece enflasyonla bağı olsa 1 yılda yuzde 60 + artış olmazdı.
Ciftci Tv diye bir kanal var, bilmem izlermisiniz.
Amasya, Suluova'da bir hayvan pazari kurulmus, bir Tv ekibi de cekiyor, zaman zaman roportaj yapiyorlar.
Uretici vatandasin durumu mevcut yem ve mazot fiyatlari nedeniyle ortada.
O arada bir vatandasla ropotaj basladi, adam cambaz, yani bu pazarlarda al/sat yapan bizim kisacilardan.
Koylu yurttas iki hayvanini satacam diye terlerken, bu anlatiyor.
Soru; yilda kac hayvan satiyorsunuz,
Cevap; 3-4 bin buyukbas.
Ureticinin karsisinda hal mafyasi, araci, hayvan pazarinda cambaz, borsa pazarinda cakal, hep ayni meslek.
Klasik soylemdir.
Duzenler degisiyor, duzulenler hep ayni.
Yapisal dedigimiz bu.
Birine sordu.
Haftda kac pazara gidersin ?
5.
Nerelisin ?
Amasya Suluova.
Biz gecen cekimde oradaydik sizi goremedik.
Yok oraya gitmem, giriste kantar var.
Bu ne demekse, eger kamu gucu bir yerde kuyrugunu yakalayacaksa oraya gitmiyor adam.
Bir baska program, yurttas koyunculuk yapiyor.
Ne yapiyor, nasil yapiyor anlatiyor.
25 kg civarinda kuzulari kesime yolluyormus.
Son kactan sattin diyor sunucu,
32 TL. diyor cigerli.
Allah Allah diyorum, bu cigerli ne demek acaba.
Anlatiyor, bazi yerlerde, kuzu tartilirken cigerini dusuyormus alim yapan.
25 kg. kuzuda ciger 2.750 kg. geliyormus.
Simdi cok mu yanlis olur acaba, ben desem ki;
Eyyy..:he: boyle yazinca adamin aklina baska seyler geliyor gerci ya..:)
Eyy Fakibaba, sen bakan olarak desen ki, o kuzuyu cigersiz alanine cigerini sokerim.
Cok mu zor ?
Cok zor, baska anlama cekerler, hukuk devleti ya bura.:he:
Durumumuz, bundan daha Gürsel açıklanamazdı.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok haklısınız,yıllar evvel Hıncal Uluç un bir yazısında okumuştum;Amerika lı parka tükürmez,ama hepsi çok medeni olduğu için değil 100 dolar cezası olduğu için ve bu cezayı ödemezse kesinlikle hapis veya kamu hizmetine çarptırılacağını bildiği için diye yazmıştı,bizde maalesef karısını bıçaklayan adamı ertesi gün bir daha yapma diye serbest bırakıyoruz,adam ertesi gün kadını öldürüyor...
Aynen öyle...
1. Körfez Savaşı zamanında haberlerde geçiyordu adamlar savaşa gidiyoruz Saddam kimyasal bomba atabilir diye gaz maskesi alıyordu.
Gerisini siz düşünün...
Bazi belgesel kanallarında izliyorum polis vs. adama sana ceza kesmem gerek diyor. Adam hiç itiraz bile edemiyor...
Ama biliyor ki o dayısı olan o cezadan muaf değil. Kim olursa olsun o cezayı ödüyor...
Her yere boy boy dev gibi adalet sarayları yapıldı. Bravo! Burasını takdir ediyoruz.
Peki emlak ve gayrımenkul ile ilgili çok basit davalar neden 3 - 5 sene sürüyor.
Bu adalet sarayları boşuna mı yapıldı? Adalet Saray larının kapasite kullanım oranı nedir?
Yüksek site aidat sorunları yakında insanların birbirine teksas usülü çözüm aramasına neden olacak. Sorunlar kanun kurumları tarafından hızlı çözülmediği için işsizliğin artması ile beraber vahşi batı kanunları çalışır. Şikayetvar sitesi resmen yıkılıyor!
İktidarın seçimi kaybetmesine yüksek işsizlikten sonra sebep olacak en önemli konulardan birisi bu olacaktır.
İnsanlar sitelerden ev satın alırken aidatını düşünmediler. Şimdi kol gibi girmeye başladı usülsüzklerden dolayı. Üstüne bir de yüksek işsizlik etkisi...
https://www.sikayetvar.com/aidat/konut
Emlak Yönetim Net 24 M2'lik Daireye 526 TL Aidat!
Sarphan Finansparkta sözleşme gereği 2013 yılında teslim edilmesi gerekirken edilemeyen,40 m2 brüt, 24 m2 net stüdyo dairemi, halen şantiye görünümünde ve pek çok eksiği olmasına rağmen kiraya verebilme beklentisiyle teslim aldım.
Emlak Konutun bizi bunca mağduriyeti sanki yetmemiş gibi kendi kuruluşlarını yönetime getirmiş, Emlak Yönetim adlı bu kuruluş şimdi de 24 m2 net ve 1000 TL'ye dahi kiraya veremediğim daireme tam 526 TL aylık aidat ve 2000 küsür TL'de avans adı altında ve havuzda tutmak üzere ayrıca para talep etmektedirler.
Genel kurulu derhal toplayıp kat maliklerini toplantıya çağırmalarını söylediğimde toplantının 1.5 yıl sonra yapılacağını söyleyip işi iyice çıkmaza sokmaktadırlar. Emlak Konut ve Emlak Yönetim adındaki bu her 2 kuruluşun derhal durumu ele alıp, bu hatalı ve saçma sapan aidat avanslarını düzeltilmesi için gereğini yapmalarını acilen rica ederim.
...diye yazmis.
Hani Emlak Konut Guvencesiyleydi bunlar ?
Biz burada yazarken bir takim angutlar, kizip, hic mi olumlu bir yonu yok diye ayar vermeye calisiyordu.
Hadi buyrun, 1.5 sene sonraymis toplanti, UYAP gibi.
Kimden feyz aldilar dersiniz ? :)
Daha durun bunlar güvenceyi görmediler, Toki, emlak konut güvencesi var diye yapılan Sarphan benzeri yapılarda yarım kalmalar devam etsin anlayacaklar beton fetişizmin dayanılmaz ıstırabını. Ben asıl GYS ile millete itilenen PARKMAVERA 3 projesinin akıbetini merak ediyorum.
Bazı arkadaşlar site aidat sorununu abarttığımı düşünüyorlar.
Ama abartmadığımı yakında anlayacaklar. Yatırım olarak alınan site evlerinin aidatları yuvaları yıkacak.
Ev kirasının yarısı kadar aidat olan yüzbinlerce site ev var İstanbul da. Hatta Ankara da benzer durum duymaya başladım. İzmir ve diğer büyük şehirlerde de benzer Haberler geliyor.
İktidarın bir sonraki seçimde bu konu canını fena yakacak bir konu.
Çözülmezse iktidara en az %5 oy kaybettirir sadece site ev aidat sorunu!
İflas eden müteahhitler buraya yükleniyor. Çünkü kanunda büyük boşluk var.
NEF inşaat aidat sorunları:)
https://www.sikayetvar.com/nef-insaat/aidat
Sizin bu çabanızı yürekten destekliyorum. Bu ülkede insanlar '' boşver, sadece benim sorunum değil, nasılsa bir -enayi- çıkar mücadele eder. Düzeltirse ben de nemalanırım, düzelmezse ne yapayım, uğraşamam '' mantığındalar. Kendi oğlum bana kızıyor. ''Baba apartmanın sorunlarıyla uğraşma, düşman kazanıyorsun, bize de zararın oluyor. Bu komşulara iyilik mi yarar, bak kimse senin yanında mı ? Paraysa ver gitsin, dar gelirli adam itiraz etmiyor, sana ne oluyor '' diyor.
Oysa , insanın ilkeleri olmalı. Göz göre göre haraç mı verelim. Kanunu biliyoruz. Bilmeyen haydi neyse.
Dün apartmana ilk defa merkezi ısınmanın doğalgaz faturası geldi. Yönetici ( binanın müteahhidi ) ''Abi kalorimetreleri kapıcı okudu ama ben paylaşımı bilmiyorum, yardımcı olurmusun '' dedi. Ben zaten 2 ay önce basit bir yazılım yaparak hazırlık yapmıştım. Okunan değerleri ve fatura bilgilerini girerek ; dairelerin ısınma giderini bilgisayardan aldık. Kapıcıya her daireye vermesi için bilgi ve ödeme icmalini verdik. Bu gün biri marangoz diğeri gıda toptancısı iki komşu kapıma gelerek '' Beyefendi bu hesabı yanlış yapmışsın. Ben dairemin içini ısıtmak için 12 TL. harcarken, ortak alan ısıtmasına %30 pay 28 TL. nasıl olur '' dediler. Adamlara Enerji verimliliği kanunu ve ısı performans yönetmeliğini verdim. Okumalarını ve sonra konuşmamızı tamamlamayı söyledim. ''Biz kanunla para kazanıyoruz, bizi ilgilendirmez, saçma sapan kağıtlarla para ödemeyiz. Ben evimin ısınmasını veririm, başkada para vermem '' dediler. O zaman sizi daha fazla kapıda bekletmeyeyim, hiç ödeme yapmayın, yönetici icradan alsın parayı. İcraya ödeme yaparken bir avukata gidersiniz size güzel güzel para nasıl ödeneceğini anlatır dedim. Yöneticiye '' sakın 7 günlük ödeme süresini uzatma bunlara , verelim icraya ( Kat malikleri genel kurulunun kararı var ) katmerli ödesinler ki, diğerlerine ders olsun dedim.
Sorunlar hızlı çözülmediği için herkes kaybediyor... maalesef... keşke olmasa ama sorunlar çözülmediği için cebimize daha az zenginlik girmeye başladı...
Bizim ne düşündüğümüz önemli değil. Global büyük yatırımcı neden çekemiyoruz gayrımenkul sektörüne? Sebep rüşvet ve usulsüzlük gibi konular... yabacı gayrımenkul yatırımcılarını aldatarak küstürdük... geriye süprüntü Arap yatırımcı kaldı.... Arapları küçümsemiyorum, kim olsun hiç farketmez. Fakat Arapların süprüntüleri geliyor diyorum. Zengin elit Araplar gider Londra Paris Münih Berlin Lizbon gibi yerlerden ev alırlar. Çünkü onlarda akıllı. Sorun olduğunda hızlı çözüm olan yerler cazip gayrımenkul de.
3- 5 sene süren basit gayrımenkul davaları olabilemez, global büyük yatırımcı kaçar gelmez. Ara hızlı çözüm sağlayan mahkemeler olmalı ve belli basit gayrımenkul davaları 1-2 ayda hemen çözülmeli.
İstanbul emlakta dibi gördü
2012 yılında yatırım ve gelişim beklentisi açısından birinci olan İstanbul terör, politik gerilim ve ekonomideki türbülans nedeniyle son sıraya geriledi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/