Sayın Karax vermek istediğim mesajı çok daha net anlatmış,birileride buraya gelip ergen tavrıyla dolarcılar ehü,ehü diye ağlanacak haline gülmeye çalışsın...
Printable View
Sn Fan, bakın şu ifade çok kritik, nedense herkes pas geçiyor.
''Yaptırımlar yasal bir gereklilikti. Şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki S-400 konusunda Türkiye ve ABD arasında bir çalışma grubu söz konusu değil, olmayacak da. Bu durum ABD yasasının uygulanmasından ibaret. Umarız S-400 konusu çözülebilir. Ama çözülemese de yaptırımların etkilemediği diğer tüm alanlarda işbirliğine odaklanmaya devam edeceğiz.''
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...tepki-6245740/
Bu bizim teklifimizdi, gelin masaya oturalım, ortak bir çalışma grubu kuralım, yani denetleyin isterseniz, S400' leri biz başka bölgede kullanacağız gibi. Cevap gelmemişti, ilk defa net cevap geldi, direk teklife yönelik.
Öte yandan da, yaptırımlar filan önemli değil bizim kanunların işgüzarlığı naparsın, ama diğer konularda her şey eskisi gibi tarzında bir yaklaşım da, ne biliyim dalga geçer gibi geldi bana.
Bu yeni yönetim sert abicim, bizimkiler ikidir dolaylı yoldan cevap verdiler, yoksa şimdiye sıraya girmişlerdi Eyy ABD demek için, bizimkiler de kararsızlar, deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Hep sıkıntılı konuları ısraren dayatıyorlar, D.Akdeniz, Suriye YPG/PKK, S-400, Çin ile ilişkiler, Libya. Öte yandan da Yunanistan'a Aster-30 satacaklarmış, parayı da AB fonu veriyordur Allah bilir.
Bence ne kadar ciddi olduğumuzu anlamaya çalışıyorlar, ekonominin aşırı hassas olduğunu biliyorlar ve dalga geçiyorlar. Ekonomi çok sağlam olsaydı, NATO yu buradan sıkıştırdın mı, mevzu çözülüverirdi, üç tane S-400 ne ki, olsa ne olmasa ne. Ters yerden yakaladılar, inşallah İstiklal Marşını da tersten söyletmezler.
Sanki Soylu feda edilecek adam rolüne soyundu, damattan sonra da onu feda edecekler, o da tek başına yıldırımları üzerine çekiyor, görevden alacaklar, ve hadi gelin yeni beyaz sayfa açalım diyecekler. Şah için vezir feda etmeye devam yani. Bakalım çok yakında çıkar kokusu.
https://i.hizliresim.com/iTZa61.jpg
Bir çok sektöre ait işyerleri kapalı, sahipleri ve çalışanları bu ağır sansür döneminde ne yapar haberimiz yok, emme A.K. partisinin kongrelerinde salgın bulaşmıyor.
https://i.hizliresim.com/fme19c.jpg
Gazete, malum iş için helâya bile sokulmayacak cinsten olunca, haberi de böyle oluyor.
Alooo... Devlet desteği nüfusa göre verilir, şehre göre değil.
7,30 dan elimdeki dolarların %80 nini çıktığımda acaba mı dedim ama dün merkez bankasının faizlerde düşüş beklemeyin açıklamasından sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamış oldum. Piyasayla inatlaşmaya gelmiyor belki 8,5 den satamadım ama mevduat faizini kaçırmadığım için 7,30 satış yerim 7,40-7,50 arasına getirebilirim.
Burda herkes bahane üretmeye çalışıyor doların düşmemesi için hatta çıkması için bir çok neden gösteriliyor haklılarda ama şu durumda bir önemi yok. Akıntıya ters yüzmek yorucu bırakın su sakinleşsin sonra alırız zaten
Aşı hikayesinde yeni gelişme, önümüzde ki hafta 10 milyon doz daha gelecekmiş miş... 2 hafta testi ahanda şubat ayı bitti, günde 300 bin doz aşı yapılsa ki şu anki rakam günlük 100 bin doz bile değil, gerisini siz hesap edin.
Yani deyecem odur ki, havada bulut aşı işini unut.
Sonuçları yazarım,bugün eşim ayın 11 ine 2.ci doz için randevu aldı.(sağlıkçı) Aşıların 14 günlük bir kontrol süreci oluyor geldikten sonra ama tabi bu durum, aynı risk grubundaki insanların bir kısmının aşılanıp diğer kısmının aşılanmadığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef...
Birde Reha Bey,şu gavur twitter da 2 gündür yanındayız kampanyası yapıyorlar 2 milyona ulaşmışlar ama ben malum partinin 2 milyon twitter kullanan üyesi olduğuna bir türlü inanamıyorum,acaba nerede yanlış yapıyorum??:oleyo:
usdtr de subat ve mart vadelilerde destek noktasinin sonu gelmis gozukuyor, teorik fiyat ile kapanis fiyati arasindaki farktan dolayi (cuma gunu makasi epey actilar)
bu nokta ilginc
hem ruble hem de TL'de bir tepki sali gunu olur diye dusunuyorum
https://i.hizliresim.com/ojvdG6.jpg
Sakın haaa... Bakanım, görevden affını falan isteme, sağındaki de affını istedi 3 aydır bir daha gören olmadı.:kahkah:
Şurada daha detaylı yazmışlar, Alman kliği, Soylu RTE' yi zor duruma mı sokmak istiyor demişler. Bir şekilde herkesin aynı şeyi görmesi ilginç. Pelikan Soylu'yu dışlıyordu zaten, hiç ses yok. Bunların iç dinamikleri çok farklı..
Somut adım diyorlar, ne ola ki?
https://www.dw.com/tr/soylu-erdo%C4%...yor/a-56474038
Geçen gün hastahaneye gittim. Bildiğiniz sokaklarda normal hayat devam ediyor. Parklarda dedelerle torunlar oynuyor. 15 tatil sonrası vaka sayılarında artış gelirse şaşırmam. Bizde millet ne mutasyon dinliyor ne başka bir şey.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ampüller, Boğaziçi Universitesine girişmişken onun da içine etmeden üniversitenin durumuna dair bir karşılaştırma yapalım. Oxford Üniversitesi dünyada ilk 100 de,Boğaziçi ilk 700de. Oxford'un yıllık bütçesi 3,167,000.000 usd. Bogaziçi bütçesi 61,079.000 usd. Oxford'un 7100 civarı akademisyeni, Boğaziçi'inn 811 akademisyeni var. Öğrenci sayıları Bogaziçi 15 bin, Oxford 24 bin civarı. Prof maaşları aylık Oxford da 12680 usd, Boğaziçi'nde 1562 usd. Ayrıca, Bu ülkede ilahiyat vs gibi bilim diye yutturulan alanlara ayrılan ödenek yıllık 7.000.000.000 usd. Neyse burdan matematği olan kaç yüzyıl sonra muasır medeniyet seviyesine erişiriz, Batı ya nasıl kafa tutarız hesaplar.
Eski Davutoğlucu yeni Babacancı bi zamanlar TSK yı yeniden dizayn etmeye hevesli Metin Gürcan ilginç şeyler söylüyor;
....ve hikaye şuna evrilecek:
'Fakülte, öğrenci ve çalışan sayısı artan Boğaziçi Üniversitesi şehir dışında yeni ve Dünyanın ilk 100'üne giren büyüklükteki kampüsüne taşınıyor!'
Şu anki milyar $'lık arazi mi? Boğaziçi ilk 100'e girdikten sonra lafı mı olur?
Hayırlı İşler!
https://twitter.com/Metin4020/status...86017777770497
Yıllarca İngiltere’de yaşamış biri olarak kıyaslamalarınıza katılmıyorum! Şuan 1 tane patlıcan İngiltere de 3 pound ekmek 2.5 patates 1 kg 1.75 pound...1+1 ev kirası 1500 yani öyle her iki kuru usd yapıp karşılamak yanlış oluyor
MEB bütçesinden 1 milyar TL ayrılmış Maarif Vakfına, daha önce de (geçen sene) 684 milyon ayrılmış;
Kuruluş Amacı
Türkiye Maarif Vakfı, kültür ve medeniyet etkileşimini ortak iyi'ye ulaştıracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısıdır.
17.06.2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluştur.
Kâr amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kurulmuştur.
https://turkiyemaarif.org/page/50-Tu...aarif-Vakfi-12
Bu Kanunun amacı; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dâhil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek için merkezi İstanbul’da olan Türkiye Maarif Vakfının kurulması ve işleyişine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Eğitim - Öğretim
Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açar.
Yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kurar.
Eğitim Destek
Eğitim-öğretim sürecinin tamamlayıcı birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kurar.
Türkiye Maarif Vakfı Kariyer Takip ve Rehberlik Sistemiyle mezunlarımızın kariyer planlamalarına destek olur.
Yayın
Eğitim amaçlı yayın organları kurar.
Eğitim program ve içeriklerini geliştirir, üretir ve yayınlar.
Eğitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araştırmalar ile AR-GE çalışmaları yapar.
Süreli ve süresiz yayınlar yapar, sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenler ve bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.
Burs ve Barınma
Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar bütün eğitim süreçlerinde öğrencilere; eğitim amaçlı burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile aynî destekler sağlar.
Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kurar.
Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Başvuru Formu
https://turkiyemaarif.org/page/1410-...vuru-Formu-175
Türkiye Maarif Vakfı bursiyeri olarak Türkiye Üniversitelerinin Eğitim Fakültelerinden birinde okuduktan sonra kendi ülkemde veya uygun görülen bir başka ülkede Maarif Okullarında öğretmen olarak görev yapmayı istiyorum. Başvurumun değerlendirilmesini arz ederim.
Nedir bu vakıf bilen var mı?
adam tarımın olmadığı yerde tarım ürünü kıyaslamış...
alaskada fok eti ile de mukayese de edebilirdi.
gene iyi...:he:
alım gücü kıyası yapmayı öğrenemediniz gitti..
neyse...
3 haftaya ampül... dallas işte.. dizi başlıyor.
büyük iş adamı cari açık finansörü rezine ve fanboylarının dramı..
:he: :he:
Genel olarak yurtdışında yaşayan eğitimli kesimin keyfi yerinde burada boşa zaman kaybettiklerini düşünüyorlar.
Orada en büyük harcama kalemi, hizmet alımı ve konut
Buraya göre en avantajlı olanlar ölçek üretim ekonomisine dahil ürünler. Elektronik ürünler, otomobil vs
Gıda da gelirlerine göre oldukça iyi. Dondurulmuş gıda reyonundaki ürün çeşitliliğine bakmanız yeter. Bizde pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3-4 ay önce bu ülkede eksi faizle para dağılıyor.
ppf fonlarında günlük %6.5 ve 7 lerde oranlar görüyordum.
evet faiz kaybımız çok yüksek.
dalgamı geçiyorsunuz?
https://i.hizliresim.com/0uP3r3.jpg
Yok o kadar da değil, Ingiltere bir Kuveyt değil kendisine yetmese dahi, tarımı güçlüdür.
Sokaklardaki son durumu veriyorum, eğer yasak olmasa çok daha tenha olurdu yeminlen.
Haaa... Ulen senin ne işin vardı sokakta derseniz, sadece bir ekmek alıp hemen eve döndüm.
Bir gün başkan olursam. Bir imtihan ve yaşam köprüsü yapacağım. Bu köprüyü geçebilmek için basit bir zekaya sahip olmak gerekiyor. Köprünün iki çıkışı var biri yaşama öbürü sabun fabrikasına. Tahminen %25-30 u geçemez. Diğer bir planım temiz namuslu insanlar için suç işleyenler için de ikinci bir vukuati yaptığında ayaklarına kelepçe takıp dağı taşı ağaçlandırip sulayacak. Bedava ekmek yok. Kaçmaya kalkışan vurulup imha edilecek.
hastaneye gittik geldik araba sayısı yollarda az gelince markete uğrayım çocuklara birşeyler alalım dedik markete giremedik o kadar kalabalık daha doğrusu girmedik her bir kasada en az 5 er kişi kuyrukta içeriside ana baba günü
herkez en fazla 2-3 er parça bir şey almışlar pastaneye gidelim oradan pasta alalım dedik pastanede en az 5 kişi bekliyor biz içeri girmeyemeyeceğiz bayandan sonra 6. kişi biziz dışarıda bekleyeceğiz dedim.
bizden sonrada millet içeri kuyruğa girdi bayan girince kapının önünden siparişi verdim aldık geldik. kaldırımlarda millete omuz atarak yürüyorsun
neredeyse en boş yer hastane idi
Yavaş vurun, sırayla :cool:
Ürkütmeden, kaçırmadan..zaten can sıkıntısına birbirimize sarmaya başlamıştık. :oleyo: