Eski Davutoğlucu yeni Babacancı bi zamanlar TSK yı yeniden dizayn etmeye hevesli Metin Gürcan ilginç şeyler söylüyor;
....ve hikaye şuna evrilecek:
'Fakülte, öğrenci ve çalışan sayısı artan Boğaziçi Üniversitesi şehir dışında yeni ve Dünyanın ilk 100'üne giren büyüklükteki kampüsüne taşınıyor!'
Şu anki milyar $'lık arazi mi? Boğaziçi ilk 100'e girdikten sonra lafı mı olur?
Hayırlı İşler!
https://twitter.com/Metin4020/status...86017777770497
MEB bütçesinden 1 milyar TL ayrılmış Maarif Vakfına, daha önce de (geçen sene) 684 milyon ayrılmış;
Kuruluş Amacı
Türkiye Maarif Vakfı, kültür ve medeniyet etkileşimini ortak iyi'ye ulaştıracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısıdır.
17.06.2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluştur.
Kâr amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kurulmuştur.
https://turkiyemaarif.org/page/50-Tu...aarif-Vakfi-12
Bu Kanunun amacı; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dâhil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek için merkezi İstanbul’da olan Türkiye Maarif Vakfının kurulması ve işleyişine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Eğitim - Öğretim
Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açar.
Yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kurar.
Eğitim Destek
Eğitim-öğretim sürecinin tamamlayıcı birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kurar.
Türkiye Maarif Vakfı Kariyer Takip ve Rehberlik Sistemiyle mezunlarımızın kariyer planlamalarına destek olur.
Yayın
Eğitim amaçlı yayın organları kurar.
Eğitim program ve içeriklerini geliştirir, üretir ve yayınlar.
Eğitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araştırmalar ile AR-GE çalışmaları yapar.
Süreli ve süresiz yayınlar yapar, sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenler ve bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.
Burs ve Barınma
Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar bütün eğitim süreçlerinde öğrencilere; eğitim amaçlı burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile aynî destekler sağlar.
Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kurar.
Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Başvuru Formu
https://turkiyemaarif.org/page/1410-...vuru-Formu-175
Türkiye Maarif Vakfı bursiyeri olarak Türkiye Üniversitelerinin Eğitim Fakültelerinden birinde okuduktan sonra kendi ülkemde veya uygun görülen bir başka ülkede Maarif Okullarında öğretmen olarak görev yapmayı istiyorum. Başvurumun değerlendirilmesini arz ederim.
Nedir bu vakıf bilen var mı?
O egeli ben değilim
adam tarımın olmadığı yerde tarım ürünü kıyaslamış...
alaskada fok eti ile de mukayese de edebilirdi.
gene iyi...
alım gücü kıyası yapmayı öğrenemediniz gitti..
neyse...
3 haftaya ampül... dallas işte.. dizi başlıyor.
büyük iş adamı cari açık finansörü rezine ve fanboylarının dramı..
![]()
![]()
Yer İmleri