yaparlarmi sizce ,
Printable View
Yeni alınan kararlar gereği bes fonları devlet tahvili oranını %20 oranında azaltacağı için devlet tahviline satış gelmesi gerekiyor. İçeriğinde devlet tahvili içeren fonlar bu karardan nasıl etkilenir
spk açıklamış birseyler
Bddk:hisse geri alımları ocak 2024'e kadar çekirdek sermaye hesaplamasından düşürülmeyecek
bıst: Geri alım yapan şirketler üzerine yeni bir endeks hesaplanmasına karar verilmiştir
bıst: Açılış seansında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılmayacak
Hisse geri alımlarında stopaj sıfırlandı
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan düzenlemeyle hisse geri alımlarında stopaj sıfırlandı.
güvenmiyorsanız bugünkü karınızı almış olur çıkarsınız, sonuçta biliyorsunuz satış yarının fiyatından gerçekleşecek. güveniyorsanız da pazartesiye kadar muhtemelen bir düzeltme gelir ordan düşük fiyattan tekrar girersiniz. her halükarda emrin aktif kalması karınıza bir durum.
yarın yükselişin devam etme olasılığı büyük olduğundan long varantlarımı bugün satmıycam. iz süren stopla devam. ordan bari kaçırmayayım treni.
Fonlarda bu kadar valör varken alt sat nasıl yapıyorsunuz ? Teoride bir hata var gibi geliyor bence.
Trade için tefas onları kullanmak çok verimli değildir. Biliyorsunuzdur fakat yine hatırlatayım.
Borsadan altın için gldtr BYF, dolar için USDTR BYF, endeks için ziraatin BYF'lerini kullanmanızı öneririm.
Saygılar.
fonlarda trade işine ben de karşıyım ama 3 ayda bir alım satım yaparak fon değiştirmek trade sayılmaz. ekimde aldığım fonları 25 ocakta bozup rpd'ye geçmiştim ve seçimden önce hisse fonlara geri dönme niyetim yoktu. bu deprem ve devasa önlemler olmasaydı herşey plana uygun gidiyordu, 4 binlerdeydik bugün. durumumuz istisnai yani. misal ekimde aldığım 7 farklı yabancı hisse fona daha bir kez bile dokunmadım. traderler bence günlük veya haftalık şort-long yönlü işlemler yapanlar.
Merhaba, dün 13:30 öncesi alım emri verdiğim hisse yoğun fon bugün ne zaman hesabımda gözükecek acaba. Hala görünmüyor da...
Hisse yogun fonlar genelde 12.00 a kadar alınırsa bir sonraki gün 14.30 a kadar alım gerçekleşir ve hesapta görülür. Fonun izahnamesinde alım esasları belirtilmiştir. Eğer o günün alım saati geçilirse 2 gün sonra 14.30 a kadar alım gerçekleşir. Fonun değerlenmesi de alım yapılan günün kapanış fiyatından başlar.
Diğer st1 ve GL1 i bulamadım...MAC da şu şekilde yazıyor.. "Saat 13.30’dan önce alım emri verildiği takdirde, yatırım fonu aynı gün akşamı hesaplanan fon fiyatı üzerinden, 1 gün sonra hesabınıza geçer.""
fon talimatlarımı görüntülediğimde
talimat tarihlerim 15, gerçekleşme tarihi 16 şubat, durumu:bekliyor gözüküyorlar..
streteji yi aradım da st1 için , hisse yoğun fonlarda 13:30 olduğunu söyledi...
Uzun zamandır yazmadım belki tekniğe bakan arkadaşlar için söyleyeyim akıllarında bulunsun. Özellikle afa aft ve yay gibi fonları olan arkadaşlar için. Spx 500 de en tepedeki düşüşün fibo %50 sine gelindi. Burası (4150 civarı) yukarı kırılırsa yeni fibo hedefi 4305 olur.
Ndxt de henüz fibo %38 lerde. Yaklaşık 7000 ler. Burayı kırarsa 7580 ler sonraki durak. Her iki endekste de bu haftaki kapanış önemli. Dediğim rakamları yukarı kırarsa daha hızlı atak beklerim.
Şu anda VIX müsait. 20 lerin altı kalıcı oldukça sıkıntı yok yurtdışında bana göre.
Herkese bol kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 yıllık uzun perspektifte bile altının performansını geçebilmiş tek altın fonu yok. Finans dünyasında bile bu liyakatsizlik , bu kifayetsizlikten midem bulanıyor gerçekten.
Yastık altında altın tutmaktan bir tık ( en azından yıllık %1-2 relatif ) farkın olmayacaksa sen niye fonsun, niye yönetim ücreti alıyorsun.
İzahname'ye abuk subuk benchmarklar yazmışlar, yok kyd bilmemne endeksi yok şu endeksi. Senin kıyas kriterin altın işte.
Portföyün %100 altın ve türevi. Altın getirisinin altında kalmayı nasıl başarıyorsun yahu. 5 yıl önce gram eşiti 100 gram altın ederi ile altın fonu alan herkesin 5-6 gramını hüpletmişler.
Bir tane eurobond fonu da usdtry getirisini geçememiş. Yani yastığın altında dolar tutsan daha karlısın. Nereye gitti o aldığınız eurobond faizleri falan ? Dolar bazında 5 yılda bile getirisi olan tek eurobond fonu yok. Delireceğim, portföy tepeleme eurobond. Hani ikinci elde faizler yükseldi desen itfaya kadar taşıyorsun. 5 yılda hepsinin itfası oluyor, nerede bunların faizleri ?
Anaparayı nasıl azaltmayı başarıyorsunuz ? Üstüne bir de '' teşekkürler dolar bazında portföyümü, dolar bazlı faizli eurobond alarak azaltmayı başardınız, durun bir de stopaj ödeyim'' diyoruz
Süslü süslü reklamlar şu fonu bu fonu. Koca bankanın 15 fonu var, hepsini aynı adam yönetiyor.
Sorsan profesyonel fon yönetimi. Peh. Sadece yatıyorlar. Aktif yönetim sıfır.
Yabancı altın mutual fonlarında altının getirisini yıllık %4-5 geçemeyeni 6 ayda kapatıyorlar.
Yabancı mutual fonların kendi benchmarklarını nasıl ezip geçtiğini görünce, inceleyince bizimkilerin durumu daha iyi anlaşılıyor.
Selamlar sn hellistheothers , eski ufuk acici yazilarinizdan sonra tekrar sizi burada gorebilmek , yazdiginizi gorebilmek iyi oldu. Yine bilinclendirici ve ufuk acici bir yazi olmus. Tesekkurler , saygilar.
Eskiden bir yazinizi hic unutmuyorum hisse fonlarina ve serbest fonlarina bakis acimizi degistirmisti. Endeksi gecemeyen hisse veya serbest fonu ben napayim , ne isime yarar demistiniz. Endeks kadar veya alti getirecekse BYF alirim daha iyi demistiniz. Hisse veya serbest fon bana know-how kismini pazarlamali. Benim isime yarayacak olan kisim bu demistiniz yanlis hatirlamiyorsam. Tam boyle olmasa bile yakindi , yanlis hatirliyor olabilirim.
En son aramizdan bitcoin veya usdt de bekliyorum diye ayrilmistiniz. Bizim fonlara kizmistiniz bayagi bi.
Merhaba hocam sevgiler.
Evet soğuk cüzdanda bitcoin ve tether faizi alarak yapıyorum yatırımlarımı.
Ancak bir miktar altın ve dolar bazlı yatırım yapmak için kurcaladığımda bıraktıgımdan bu yana pek bir şey değişmediğini görüp sinirlendim açıkçası.
Evet söyledikleriniz doğru, fonlarda başarıya bakarken , sadece kıyas kriterini geçip geçmediğine bakıyorum hala.
Endeksler emtialar uzun vadede sadece nominal getiri yapıyorlar, önemli olan o dayank varlığa yatırım yapan fonun dayanağın getirisini geçmesi. Bu makas uzun vadede ''reel getiri'' yaratıyor.
hisse yogun fonsa endeksi, altın fonuysa altını, eurobond fonu ise dövizi.
aksi halde bu ürünleri evde çekmecede tutmaktan bir farkı yok. Hatta daha dezavantajlı
Yine de bir miktar kötünün iyisi mkg aldım.
Hocam ben de bu aralar arastirdim altın yatirimini. Kaydi gram alsak makas yüksek, satarken fiyat ne olur belli değil. Fon olarak arastırmamıştım. Fonda makas, vergi yok diye mantıklı gelmişti bana. Ama orada da kayıp var demişsiniz. Demek ki sizin de dediğiniz gibi en iyisi fiziki alıp uzun süre elde tutmak. Yoksa altından yatırım olmayacak. Genel olarak baktığımda da FED faizi bırakana kadar yabancı borsalardan da pek fayda yok gibi gözüküyor. Yeni hükümet kurulana kadar bizim borsayı da kestiremiyorum. Kendi adıma, bu şartlarda yatırım tercihlerini dikkatli ve kademeli yapmayı planlıyorum.
Hocam altın fonları her yıl altından, 2-3 puan tokat yiyorlar. Uzun vade 4-5 yıl tutan bir adam neredeyse altınlarının gram bazında bileşikle dörtte birini kaybeder.
Dediğiniz gibi internet üzerinde normal altında da makas çok çok fazla.
Borsa yatırım fonu gldtr gibilerine bakıyorsun. Yine altının gerisinde sürekli.
Ama altın fonları içinde portföyü en büyük, en çok yatırımcının girdiği altın fonu, getirisi altına göre en kötü olan. Şaka gibi.
Finansal okuryazarlık da yok yani.
1 ons altının üretim maliyeti yaklaşık 1250 dolar ( asci index). Bu kabaca taban fiyat. Ve 1 ons altın fiyatı 1830 dolar civarında. Yani tarihte ilk kez %50 gibi düşük bir orana düştü bu karlılık.
Öte yandan baskı altındaki ve fair price ( adil fiyat ) verilerine göre %20-25 civarı daha düşük işlem gören usdtry kuru var.
O yüzden bu ikisinin kombinasyonu ile bence şu sıralar en mantıklı yatırım gram altın ve muadilleri.
Zaten bu dönemde tek kaygım, yıllarca biriktirdiklerimin alım gücünü koruyabilmek. Reel getiriden vazgeçtim.
Belki makaslı da olsa altın alınıp vadeli altın hesabına konup makas dezavantajından vade geçtikçe kurtulunabilir bir miktar.
Midastan yabancı gold etf alayım dedim. Onun da dolar makası yayla gibi. Yani ilk hamlede %4-5 kaybedilir mi ? İnsanın içi acıyor.
Ben yine de diğer altın fonlarına göre en başarılı olandan bir miktar aldım.
Bütün borsa ya bağlı fon ve hisselerden çıkıp direkt döviz veya altın a bağlı fonlar dan almak en iyisi , direkt döviz ve altın makaslardan dolayı mantıklı degil
Gram altına getiri olarak en çok yaklaşan yatırım fonu borsada işlem gören gldTR kodlu Finansbank'ın altın fonu. 5 yılda %550 getirmiş. Gram altın %554. Tradingview üzerinden baktığım kadarıyla
myfinans arkadaşın sıkça söylediği gibi enflasyon gerçekten çok fena arkadaşlar tv'de verilen rakamlar yalanın algının daniskası, hatta öyleki depremden beridir hızı geçen seneki seviyeye ulaştı, sırf bu yüzden bistte 5 binin artık dip seviye olduğunu düşünüyorum. depremin düşüreceği ekonomik büyüme rakamını bes'ten para girişi terazi şeklinde dengeliyor. artık 4500 dahi zor. tabiki kimseye al tavsiyesi veremem ama şunu kesin söylerim burdan almayan 6 binden alıp da %20 kayıp riskine hiç girmesin. deprem bölgesinden de iyi haberler geldikçe adım adım yükseliş geleceğini, seçimin ertelenmesinin(yeni tarih net olduğu sürece) bisti etkilemeyeceğini düşünüyorum.
döviz altın makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar biniş nereye gidiyor
[QUOTE=dell14;6317827]döviz altın makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar gidis nereye gidiyor döviz işi sıkıntıya gidiyor
Merhaba hocam sevgiler.
Benim şu anda yatırımlarım
%25 altın ( altın fonu MKG )
%25 fiziki dolar ve döviz değişken fon KUB
%50 bitcoin ( soğuk cüzdanda )
Şeklinde ;
yurtiçi hisse yogun fonların arasında , endeksi geçen başarılıları olmasına ragmen, maalesef bir istikrarları yok. 5 yıldır zirvede olan tkf bir senede piyasanın en kötüsü haline dönüşebiliyor, endeksin oldukça altında kalabiliyor. Biliyorsunuz 6-7 yıl hisse yogun fon taşıdım ( mac, nnf, tkf vs. gibi ) ama artık soğuk bakıyorum. Düzenli olarak bist100 üsttünde performans göstereceğinden emin oldugum tek fon olsa, tüm yatırımı buraya taşırdım.
hocam altın fonlarıyla ilgili enteresan bir durumu paylaşmak istiyorum. ünlü portföyün yeni çıkan altın fonu. çıktığı süreden bu yana en başarılı görünen mkg'den daha iyi performans göstermiş. bu sabah itibarıyla durum:
mkg aktif portföy altın katılım fonu, günlük %-0,91, haftalık %-2,26, aylık %-4,01
up1 ünlü portföy altın fonu,günlük %-0,33, haftalık %-1,11, aylık %-3,08.
neden böyle olduğunu merak edip portföy dağılımına baktığımda diğer altın fonlarından farklı olarak ziraat ve qnb finans altın fonları ve hazinenin altın sertifikalarına ağırlık verdiğini gördüm. bu gün itibarıyla dağılımda hisse senedi yüzde 73, kıymetli maden ise yüzde 17 görünüyor. hisse senedi kısmı da bu fonlar ve sertifikaları ifade ediyor anlaşılan. yüzde onluk kısım da repo falan. acaba altın fonu tercihimizi mkg yerine bu fondan yana mı kullansak diye düşündüm, selamlarımla
Merhaba. altına yatırım düşünenler için Borsada işlem gören #ALTINS1 Darphane Altın Sertifikasıda varmış.
İlgilenenler inceliyebilirler https://www.ziraatyatirim.com.tr/Pic...1cddbe40d4.pdf