Kendinizce bazı kriterlere bakarak 2 grup hisse seçmişsiniz. Bu baktığınız kriterler hakkında da bilgi edinebilir miyiz?
Teşekkürler.
Printable View
Aslında 4 grup var ancak öncelikli olarak 2 grup diyebiliriz.
-Kriterlerden birisi tabi ki temettü ancak salt en çok temettü veren hisseler yerine hem artış potansiyeli olan hem de makul oranda temettü veren hisselere baktım.
-Kendi sektörlerinde lider veya önemli oyuncu olmasına dikkat ettim.
-Bu ülkeye yatırım yapmış, fiziksel olarak bir şeyler katan kısacası bir şey üreten firmalar olması benim için önemliydi.
-Faizle ne kadar haşır neşir olduğuna dikkat etmeye çalıştım bu sebeple banka, aracı kurum, sigortacılık vb. firmaları almadım listeme.
İlk etapta aklıma gelen kriterler bunlar ve en kısa bu şekilde anlatabildim.
Aslında 4 grup var ancak öncelikli olarak 2 grup diyebiliriz.
-Kriterlerden birisi tabi ki temettü ancak salt en çok temettü veren hisseler yerine hem artış potansiyeli olan hem de makul oranda temettü veren hisselere baktım.
-Kendi sektörlerinde lider veya önemli oyuncu olmasına dikkat ettim.
-Bu ülkeye yatırım yapmış, fiziksel olarak bir şeyler katan kısacası bir şey üreten firmalar olması benim için önemliydi.
-Faizle ne kadar haşır neşir olduğuna dikkat etmeye çalıştım bu sebeple banka, aracı kurum, sigortacılık vb. firmaları almadım listeme.
İlk etapta aklıma gelen kriterler bunlar ve en kısa bu şekilde anlatabildim.
Borsaya yeni girmiş biri olarak çok basit bir soru sorabilir miyim. Uzun vadede temettü getirisi olmayan bir hisse ile nasıl gelir elde edebiliriz. 10 yıl bekleyince ne gibi bir getirisi olacak. Satıp parasını mi yiyecez. 🤔🤔. Ya istediğimiz seviyeye gelmezse. Bosyere mi beklemiş olacagiz
O zaman borsa altın yumurtlayan tavuğun altınlarını satıp yemek değil. Tavuğu besleyip büyüyünce kesmek gibi mi :)))
Peki Borsada her halükarda buyuyecekmi tavugumuz..(yani hissemiz) ,???
Ya buyumezse ???
Uzun vadeciler sesiniz niye çıkmıyor 🤔
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadeciler kısa vadeci olmus sanirim. Kimsede tık yok 🤔
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.