Artan

14,30 10 10:50
80,90 9.99 10:50
210,90 9.96 10:50
90,10 9.95 09:55
9,76 9.91 10:50
Artan Hisseler

Azalan

55,50 -7.65 09:55
238,20 -7.58 10:50
470,00 -7.11 10:50
99,60 -6.21 10:50
2,54 -5.58 10:50
Azalan Hisseler

İşlem

2.208.793.623,00 10:50
1.639.832.336,16 10:50
1.607.499.927,80 10:50
1.490.613.453,87 10:50
1.315.351.231,20 10:50
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1249 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Merhaba.Aranıza ve borsa dünyasına yeni katıldım. Kendimce araştırmalarımdan sonra uzun vadeli yatırımcılık fikri bana daha mantıklı geldi. Altın-döviz gibi klasik yatırım araçlarının yanında sepetimi çeşitlendirmek istedim. Temettü üzerine çok araştırma yaptım çok fazla yazı okudum ancak tabi ki eksiğim hala çok fazla. Burada siz değerli arkadaşlarımdan yardım alabileceğimi umuyorum.
    Kendimce bazı kriterlere bakarak hisseleri 4 e ayırdım. 4.grup asla yatırım yapmayacağım hisseleri 1.grup en öncelikli yatırımları gösteriyor.

1. grupta şu hisseler var;
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    OTKAR
    PETUN
    TOASO
    TTRAK

Bu 9 hisseden en fazla 4-5 tanesine yatırım yapmayı düşünüyorum.Ayrıca mümkün olduğunca aynı sektörden 1 firmaya yatırım yapmak mantıklı geldi.

2.grupta şu hisseler var;
    ADANA
    ADBGR
    AKCNS
    AKSA
    ALKIM
    AYGAZ
    BIMAS
    CIMSA
    CUSAN
    DGATE
    EGEEN
    EKGYO
    ENKAI
    ERBOS
    FROTO
    INDES
    PETKM
    SELEC
    SODA
    TAVHL
    VESBE

Bu hisseleri de zaman zaman portföyüme eklemek üzere takip etmeyi düşünüyorum.
    Sizlerin görüşlerini yorumlarınızı bekliyorum.

Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba.Aranıza ve borsa dünyasına yeni katıldım. Kendimce araştırmalarımdan sonra uzun vadeli yatırımcılık fikri bana daha mantıklı geldi. Altın-döviz gibi klasik yatırım araçlarının yanında sepetimi çeşitlendirmek istedim. Temettü üzerine çok araştırma yaptım çok fazla yazı okudum ancak tabi ki eksiğim hala çok fazla. Burada siz değerli arkadaşlarımdan yardım alabileceğimi umuyorum.
    Kendimce bazı kriterlere bakarak hisseleri 4 e ayırdım. 4.grup asla yatırım yapmayacağım hisseleri 1.grup en öncelikli yatırımları gösteriyor.

1. grupta şu hisseler var;
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    OTKAR
    PETUN
    TOASO
    TTRAK

Bu 9 hisseden en fazla 4-5 tanesine yatırım yapmayı düşünüyorum.Ayrıca mümkün olduğunca aynı sektörden 1 firmaya yatırım yapmak mantıklı geldi.

2.grupta şu hisseler var;
    ADANA
    ADBGR
    AKCNS
    AKSA
    ALKIM
    AYGAZ
    BIMAS
    CIMSA
    CUSAN
    DGATE
    EGEEN
    EKGYO
    ENKAI
    ERBOS
    FROTO
    INDES
    PETKM
    SELEC
    SODA
    TAVHL
    VESBE

Bu hisseleri de zaman zaman portföyüme eklemek üzere takip etmeyi düşünüyorum.
    Sizlerin görüşlerini yorumlarınızı bekliyorum.
    Kendinizce bazı kriterlere bakarak 2 grup hisse seçmişsiniz. Bu baktığınız kriterler hakkında da bilgi edinebilir miyiz?
    Teşekkürler.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Aslında 4 grup var ancak öncelikli olarak 2 grup diyebiliriz.

-Kriterlerden birisi tabi ki temettü ancak salt en çok temettü veren hisseler yerine hem artış potansiyeli olan hem de makul oranda temettü veren hisselere baktım.
    -Kendi sektörlerinde lider veya önemli oyuncu olmasına dikkat ettim.
    -Bu ülkeye yatırım yapmış, fiziksel olarak bir şeyler katan kısacası bir şey üreten firmalar olması benim için önemliydi.
    -Faizle ne kadar haşır neşir olduğuna dikkat etmeye çalıştım bu sebeple banka, aracı kurum, sigortacılık vb. firmaları almadım listeme.

İlk etapta aklıma gelen kriterler bunlar ve en kısa bu şekilde anlatabildim.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Kendinizce bazı kriterlere bakarak 2 grup hisse seçmişsiniz. Bu baktığınız kriterler hakkında da bilgi edinebilir miyiz?
    Teşekkürler.
    Aslında 4 grup var ancak öncelikli olarak 2 grup diyebiliriz.

-Kriterlerden birisi tabi ki temettü ancak salt en çok temettü veren hisseler yerine hem artış potansiyeli olan hem de makul oranda temettü veren hisselere baktım.
    -Kendi sektörlerinde lider veya önemli oyuncu olmasına dikkat ettim.
    -Bu ülkeye yatırım yapmış, fiziksel olarak bir şeyler katan kısacası bir şey üreten firmalar olması benim için önemliydi.
    -Faizle ne kadar haşır neşir olduğuna dikkat etmeye çalıştım bu sebeple banka, aracı kurum, sigortacılık vb. firmaları almadım listeme.

İlk etapta aklıma gelen kriterler bunlar ve en kısa bu şekilde anlatabildim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •