Vakıfbank %6 veriyor demiş sn ahme, 32 günde net 1851 USD geliri ya da 12.225TL'yi reddetmişsiniz.
Yatırımcıyı bu kadar inançsızlaştıran, sistemden uzaklaştıran ekonomi yönetimine alkış.
Printable View
Pilav üstü kuru da fena alternatif değil de,bu memlekette osmanlı mutfağı var,yöresel yüzlerce yemeğimiz tatlımız kebabımız var,antep mutfağı ,hatay mutfağı var karadeniz mutfağı var yukardaki nesneleri benim önüme koysalar önce beklerim başkaları yesin de zehirli mi değil mi anlayayım,bir de nasıl yeniyor raconunu bilmeyiz rezil oluruz diye korkarım yemeden önce :))))))))) Bunlar ne ya ejder suyu zencefilli somon suşi falan,bunlar nasıl yemekler böyle
Bu EJDER meyvesi işi EKMEK BULAMAYAN PASTA yesinle eş değerdir, ahlaksızlıktır, insanları aptal yerine koymaktır.
Ulan hülocular siz bulgur dışında bir şey yemediğiniz işin bilmezsiniz bakın bu ejder meyvesi denilen meyve ülkeye 6 usd dan ithal ediliyormuş bari bunu görün görmezsenizde şarbonlu etleri yiyin acıyanın amk...
Ülkenin kaynaklarını peşkeş çektiler, ülkeyi batırdılar şimdide üstüne Ejder meyvesi yiyorlar. Bunlara destek verten hülocular siz şarbonlu et bulup yemişiniz ona dua edin.
Şu serbest pazar fiyatlarına Venezuela başkanı da el atmıştı, fiyatları müdahale ile düşürmüştü. Sonunda zarar eden fabrikalar birer birer kapanmış ülkede wc kağıdı dahi çok zor bulunur duruma gelmişti.
Fiyatlara müdahale edileceğine, bizim refah seviyemiz düşünülmeden toplanan vergilerle alınan ejder meyvesini yemeyin, pahalı arabalara binmeyin, saray yapıp durmayın, tasarruf yapın.
Yerli üretime tam destek verin, üreten ülkenin parası değerlenir.
Hadi bakalım sona kalmış benim ciğerci kedisi arkadaşlarım 13 Eylül`ü bekliyor, MERKEZ fare doğrucakmış derler alırsınız ucuzdan ! Doları da tabi benim gibilerin tek CENTT`ini alamazsınız silkelenen kerizlerin Dolarlarını alırsınız belki.
hala yatirimcilarin anlamadigi bir konu var, bunu da bir turlu cozemeyecegiz gibi !!
faiz orani ile kur arasinda bir korelasyon yoktur, bununla ilgili yapilan amprik ve teorik akademik calismalarin neredeyse tamami bu sonuca ulasmistir !!
mb faiz oranindan 1000 puanlik bir artisa bile gitse bu sadece kisa vadeli bir cozumdur !!! dolar ayri bir metadir ve talep oldugu surece fiyatlamaya devam edecektir. meseleye kisa vadeli bakmak ayri orta ve uzun vadeli bakmak ayridir.
mb'nin fiyat istikrarina vurgusu ancak enflasyona iliskindir. cunku faiz orani ile enflasyon arasinda ciddi bir korelasyon vardir. yuksek cikan bir enflasyona faiz ile tepki vermek anlamlidir.
kur grafigi bundan kisa vadeli etkilenir, uzun vadede pozisyonunu degistirmez. the end
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Bunların hiç birini yapmacaklarına ,aksine aptallara nanik yapıyormuş gibi EJEDER meyveli düğünler yaptıklarına göre hala DOLAR için bu fiyatlar tepedir deyip Dolar bozduranlar için benim diyecek bir şeyim yok varsa akılları kendi akılladır güle güle kullansınlar.
Bazen birbirimizi gaza getiren forum kullanıcılarımıyız diye kendimizi farklı kaynaklardan check -balans yapıyorum...
Çoğu zaman dürüst/namuslu piyasa uzmanları tarafından da burda paylaşılanlara benzer ifadeler paylaşıldığını görünce doğru yolda olduğumuza olan inancım bir kat daha artıyor...
Mesela bir kaç örnek
Hazine kökenli ekonomist/iktisatçı Hakan Özyıldız da şöyle bir twit atmış:"Tüik den ricam gıda fiyatlarını hangi marketten derliyorsa açıklasın,bizde oradan alışveriş yapalım..."
Veya
Baki Atıal:"14 puanlık makas olmaz (tüfe-üfe makasını kast ediyor)
Ya yansıtacaklar ya da" diyor
"yada" ile ne demek istiyor?
Diyor ki bu makası bir an önce kapatın,ister üfe yi düşürün,ister tüfeyi yükseltin...
Kaleminizi ne tarafa oynarsa artıkın...
Yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
Ben çook ! uzun zaman önce reddettim hayali kazançları bu ben değilim bunu yapan `artık yeter bundan sonrası başka boyuta geçmektir` diyen zat tır. Neyse işi daha fazla uzatmayalım, herkesin seçimi kendi seçimidir onu yargılamak bizlere düşmez . Adam faiz kaybını düşünmüyorsa kendince bir kaygısı vardır bize ne...
Fiyatlamalar bazen doların yükselişini yardırıp geçmiş durumda.Bu ortamda gidip başka bir ithalatçı aynı ürünü getirip satamaz diye %110 zamlı fiyat koyan var.Mudisine net %18 veren banka %38 den kredi veriyor.Herkes herşeyi düz hesap olsun diye ikiyle çarpma yarışına girmiş.
Merkez bankasının değnekten başka kullanabileceği araç aklıma gelmiyor.Değnekli finans timleri kurup,dolar alan mı gördün yolda yatırıp vur 50 değnek,etikete sıfır mı ekledi vur 100 değnek.
Seçimler,yaz tatili vs. bittiğine göre artık açıklamadan öte bu fiyatlamalara etkili bir icraat gelir inşallah
Dolar olmuş 6.60 inmez 6` ya petrol olmuş 78 ler inmez 75` e ama demin bir forumdaş hesabını yapmış BENZİN olması gereken fiyatın nerede ise yarısında da NEREYE KADAR ? GEÇER GEÇER Dolar da geçer hemde öyle bir geçer ki o hülocuların yarım olan aklınıda alır geçer. Dolarda yükseliş kaçınılmaz haram yiyiciler ziftlensin diye EJDER meyvesi ithal etmek bunun içinde Dolar lazım, bu şartlarda Dolar geri gelir diyenlerin lafına itibar edenlerin akıllarından şüphe ederim.
20 yildir yuksek faiz derken ?? hangi enflasyona gore !!! cogu zaman negatif faiz ortami vardi !!! biz istisna degiliz
cunku
dusuk kur kavramina da hala faiz kistasi ile bakiyorsunuz !!! kuru etkileyen baska faktor yokmu ??? yani ben diyorum ki kur konusunu biraz faizden soyutlayalim, sn.hakem siz ise hala ayni noktadan bakiyorsunuz.
Altın yeşil
Döviz yeşil
Emtia yeşil
Borsa yemyesil
Topunuz mu yalancısınız
Ejder meyvesi ithali deyince...
https://scontent.fbtz1-8.fna.fbcdn.n...59&oe=5BFA5B07
Geçen sene 80 tl ye aldığım cocuğun fransızca kitanına 158 tl verdim. İngilizceler baskıda dediler geçen sene 380 civarı tutmuştu bu sene yaklaşık 800 diyorlar
cds 575 i gördü bugün.
bu gidişle
bu sene 1000 i görürüz.
Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
Bankalardan ihbarlı nakit usd talebinde problem yaşayan var mı? (Geçen hafta içerisinde iki farklı günlerde, İng'den 10k+10k olmak üzere; ihbarlı nakit usd aldım. Hiçbir problem de yaşamadım.)
Soruya karşın verdiğin bu yanıt: 100-200 bin usd talep etmiştim vermediler olabilir mi? Yüksek kulelerden kurulu İş, 16 Ağustos'da 5,000 $'ı veremedi. Bırakın biryüzü, ikiyüzü... İşte bu kaygılarla sordum.
Ben kura hep cari açık noktasından bakıyorum.Diğer konuda da 20 yıldır da kendimce şöyle hesap yapardım gavur geçen yıl 100 000 dolar getirdi hazine bonosuna yatırdı.Bononun vadesi geldiğinde dolara çevirdi parasını alıp gitti.Ben bakardım bakardım hep gavur acaip karlı iş yapmış olurdu.100 000 dolar bazen uçuk karlar yazardı çünkü kurun düştüğü yıllar bile olurdu.İstisna yıl da son 3 yıl dışında pek hatırlamıyorum.Belki 2001 ve 2008 olabilir.Genelde gavur hep karlı çıkardı,son 3 yıldır karlı çıkamıyor .
çok komik... sizce yatırımcıların-mevduat sahiplerinin TL de ne kadar parası var? siz faizi sabit tuttuğunuz da , doların yükselişinden kaynaklı enflasyon yükseldiğin de TL de kalan tasarrufçuları bırakın ASGARİ ÜCRETİNİ AYIN 1. GÜNÜ ALAN ÇALIŞAN NE YAPACAK? bırakın bu işleri..
Benim aklımca kur faizden soyutlanamaz.Çünkü parayı gavur getiriyor,o da faizden kazanacağı net getiriye bakıyor.Devaülasyon zamanlarında zarar yazdığından ancak uçuk faizle gavuru ikna edebiliyorsun,bazen arjantin gibi venazuela gibi yüksek faiz de işe yaramamaya başlıyor.
2002 yılında akp iktidara geldiğin de neredeyse 10 yıl dolar yatay gitti.. akp iktidara geldiğin de hazine bonosu faizi %70 civarındaydı.. kaba bir hesapla akp geldiğinde 10 milyon dolarını bozup 1 yıl hazine bonosunda tutan bir yabancı tam 1 yıl sonra 17 milyon dolarla bu ülkeden çıktı..
sonraki yılları söylemeye gerek yok.. bu ülke göz göre göre, art niyetli, kasıtlı olarak soydulurdu..
aynen öyle syn HAKEM.. faizin yüksel olması ülkeye döviz girişini arttırır, (bu doların seviyesini aşağıya çeker) faizin yüksel olması TL tasarrufçuların dolara talebini iyice azaltır (bu da doları aşağıya çeker) tl faizin yüksek olması mevcut yatırım amaçlı elinde dolar tutan yatırımcının dolarlarını bozmasını sağlar (bu da doların fiyatını aşağıya çeker) tabi çok değişken var , fakat faizle kur ilişkisi ciddi derecededir.
faiz ile kur ilişkisinin tamamen kaybolması GÜVENİN AKIL ALMAZ DERECE DE KAYBOLMASI İLE MÜMKÜN .. yani ben bu ülkeye paramı yatırırsam %90 PARAM BATACAK vs gibi.. biz yazıyoruz ama hala o aşamaya gelmedik.. YÖNETİCİLERİMİZ SAĞOLSUN BİZİ O AŞAMAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR , zorla , kasıtlı ve art niyetli olarak..
öyle bir durum oluşursa tabi faizi 2000bp arttırsan da kuru düşürmeye yetmeyebilir.
asgari ucretini alan ayin basinda alan ne yapacak mi diye soruyorsun ??? hemen soyleyeyim ???
ama istedigin cevap olsun
asgari ucretliler paralarini tamamini mevduata yatirdiklari icin , mevduatin karli olmadigini bu sebeple usd almasi gerektigini dusunup alacak.
sonra o dolarlari evine goturup, buzdolabina koyup , ac oldugunda yiyecek !??? sizin bu zihniyetinizle analiz yapma yeteneginiz bile kalmamis.
ben faiz artisi olsun olmasin demiyorum. diyorum ki faizi bu kadar doviz ile iliskilendirir ve ondan medet umarsaniZ yolda kalirsiniz ... bilmem anlatabildimmi ???
sakızdan enflasyon hesaplanır mı :)
yıla 3 TL ile başladı 3,5 sonra 4 oldu en son 4,5 tl ye almıştım bugün 5.25 TL fiyatı :)
o zaman o mantıkta herkes bol faiz versin döviz hep düşük kalsın ne kolay.. pek sürekli yüksek faiz vermek ne derece kolay ve sürdürülebilinir..
ben diğer arkadaş gibi düşünüyorum ilave olarak yapısal ve yönetsel yanlışlarımız(yönetim şeklimiz) değişmediği sürece ibre yukarı benim için...
kaldı ki iktidarın dövizi düşük tutmak gibi bir kaygısı olduğunu sanmıyorum... dövizi düşük tutmak için göstermelik hamleler oluyor arada peki döviz 2013'ten beri nolmuş?... faiz daha mühim onlar için bence...
bakın siz sadece işinize gelen taraftan konuyu değerlendiriyorsunuz. ben gerçekten objektik ve bütüncül bakıyorum.. sadece eliştirmek sizi haklı yapmaz., üstü kapalı hakaret etmekte sizi haklı yapmaz..
ben faiz artmadığın da geçmişte yaşanmış olayların bir benzerinin yaşanmasının mümkün olduğunu söylemeye çalıştım .. illaki asgari ücretli dolar alacak, o süre içinde dolar yükselecek ve dolarını zaruri harcamaları için tekrar bozacak ve ay sonu geldiğin de elinde yine dolar kalmayacak..
fakat asgari ücretlinin bile dolar alması , DOLARA TALEBİ CANLI TUTACAK.. asıl mesele TL mevduatlar da faiz ile lişkisini kopardığınızda TL mevduatın tamamına yakını dolara gider (bunu engelleyemezsiniz)
ülke dolarize olur, hatta tl yi tedavülden kaldırabiliriz.. faizin dolarla ilişkiyi yok gerçekten komik..
geçmişte bunlar yaşandı.. faiz yüksek tutulduğun da dolar tabi ki arttı.. ama getirisi hiçbir zaman tl kadar olmadı.. yaşları müsait olanlar bilir şöyle bir tabir vardı TL DOLARI HEP DÖVMÜŞTÜR..
tabi asıl mesele şu; biz ne yapmaya çalışıyoruz, amacımız ne? 500 milyar dolar borç yaparken amacımız neydi? üretim yerine tüketen ülke olmak isterken amacımız neydi?
bugünlerin geleceği belliydi, doların yükselmesini istemiyorsan faiz arttırmak zorundasın,, tabi bu yine cahilce yorumlanıyor..
doların artmasını istememek dolar fiyatının yerinde durması anlamına tabiki gelmiyor.. dolar mutlaka yükselecek. ama ne kadar?
tl nin getirisinin yıllık 4 katımı olacak? 500 milyar dolar borç yapıp, ipler küresel sermayenin eline verirsen bu kıskaca girersin..
tercih tabi yöneticilerin. ister faiz arttırırlar , istemezler se arttırmazlar.. bana göre hava hoş, ben dolar da beklerim. ihtiyacım olduğu kadarını bozarım. bu kadar basit.
Hocam bunları yaşadık.Yıllarca asaf diye ekonomist geçinen bir prof tl ye dandik para diye lakap taktı.90 lı yıllarda kimse tl de kalmazdı genelde hemen dövize geçilmeye çalışılınırdı.Sonra yüksek faizli hazine bonoları çıktı arada faiz ,dolar ,mark millet takılırdı.Bunlar yaşandı bu memlekette.
[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]
Gayet doğru tespit
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.