üstadım ziraat bir kaç gündür güzel getiriyor. bu günkü getiri 0,0615
önceki gün de bu civarlardaydı. sanırım ppazartesi 0,08 getirmişti. hangi bankayla çalışıyorsun?
Printable View
Ndxt endeksi
https://tr.tradingview.com/symbols/NASDAQ-NDXT/
tcd'ye bakınca bana bir şeyler oluyor. ağlamak, hayır, olamaz diye haykırmak istiyorum. günlük eksi 2, aylıkta eksi 15, üç aylıkta dahi ancak yüzde iki buçuk getirebilmiş. dün eksi geldi diye kızdığım ziraat katılım endeksi fonu dahi üç aylıkta yüzde 17 getirmiş.
bir zaman benim de, tcd'm vardı.
bir an onsuz kalsam, isyan ederdim.
adına bakınca, değişken sanırdım,
her sabah güneş gibi, getirisi vardı.
öyle güzel hali vardı, öyle güzel türevi vardı.
öyle melek yöneticisi vardı, öyle şirin pozları vardı.
ne yazık ki tcd'mi,
merhametsiz yad eller, yad eller, yad eller aldı.
Fon Kodu VKT
Fon Toplam Değeri 422.481.851,7
Fon Birim Fiyatı 0,018496
Risk Değeri 2
Fon Yönetim Ücreti (Yıllık) 2,06%
En Az Alınabilir Pay adedi 1
En Az Satılabilir Pay adedi 1
Fon Kodu TZV
Fon Toplam Değeri 3.504.492.302,58
Fon Birim Fiyatı 116,873559
Risk Değeri 2
Fon Yönetim Ücreti (Yıllık) 2,117%
En Az Alınabilir Pay adedi 0,5 Pay ve Katları
En Az Satılabilir Pay adedi 0,5 Pay ve Katları
Vakıfınkisi küçük fonmuş...
Kuzumuza 50 k caktim gitti
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini +866, ortalama tahmin ise +1.004 oldu.
Foreks'in 40 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +4.444 puan olurken, en düşük beklenti +110 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 40 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde bulundu.
15 gündür ful ppf'deydim. önceki gün değişiklik yapıp son düşüşlerde daha istikrarlı duran ziraat katılım endeksi fonundan yüzde 20 portföyle aldım ve talihsizliğin burada da yakamı bırakmaması sonucu 1,56 ile eksiye geçtim. gözümü ziraat katılım endeksinden ayırmayacağım. inşallah bu gün zararı çıkartırım ama asıl iş bundan sonra başlıyor. ne kadar ağlayıp sızlasam da tcd bizlere ömür. popüler fonların durumu belli. yükselişlerde iyi olsa da düşüşlerde daha hızlı çakılıyorlar. güven yok. paramızı profosyonellere emanet ediyoruz zannıyla fon almanın ne denli yanlış olduğu her gün tescilleniyor. trentleri yakalayamazsak hisse fonlar çok can yakar. değişkenler de malûm. son sözüm şu: artık hiç bir şey, eskisi gibi olmayacak. eski tcd'yi çok arayacağım, hem de çooook.
Viop +1.50, açılış iyi olacak kapanışta iyi olur umarım.
aft +1,53 getirmiş endeksle alakası yok demekki
tcd'ye mail atıp hastanın neden öldüğünü, pardon geçen yıl destan yazan fonun neden üç aylıkta dahi ancak ppf kadar getiri sağlayabildiğini , bir çok hisse fonun dahi üç aylıkta ortalama yüzde 20 getiri sağladığı bir ortamda tcd'nin neden ppf getirisinedahi zor ulaştığını soracağım. bakalım nasıl izah edecekler?
Ahu cuma nazar degdirdik
Bi haftada 100 kisi ve 20 milyon
Giris olmus gunluk 0.03 getiren fon
Bugun 0.015.e dusmus
Cok dillendirmemek lazim
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu fonlar bizi öldürecek üstadım. çok düşünüyorum ve en azından abuk sabuk durumlarla karşılaşmayıp ertesi gün ne kazanacağımızı öngörebilmek adına endeks fonları,tek çıkar yol gibi geliyor bana. gerçi aft'ı da bu maksatla aldınız ama izahnamesinde ne yazıyorlar bilmiyorum.
elimizi neye atsak kuruyor. gerçi almamıştım ve takip ediyordum, ziraat katılım döviz fonu da güzel bir düşüş yapmış. fonlara olumsuz bakışım, tcd ile umuda dönmüştü, yine eski haline döndü. değişkenlerin sadece adı değişken, ister hisse, ister değişken, sadece ve sadece trent yakalandığında kazandırıp ters durumda da fazlasıyla üzer. profosyonellikten bence eser yok. sadece bz öyle sanmışız ve yanılmışız o kadar.
Xtumy e bakiyorsunuz degilmis
Bist100 endeksine aldanmayin...
Fatos kooooș
Bugunde d.tahvil faizleri dusuyo
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstadım şu anki durum bile bundan sonra bist 100'e yakın hareket eden endeks fonu tezimi destekliyor. önceki gün endeks fonu alsaydım hem düşüşte az zararım olup şu an fazlasıyla kâra geçecektim, hem de akşam olunca ne umduk ne bulduk tarzı saçma sapan oranlarla karşılaşmayacaktım. şu fonu bir satayım, az olsun temiz olsun deyip yine ziraatın hisse fonunu alacağım. olası düşüşlerde alıp ertesi gün dahi iyi fırsat görürsem bu gün alıp yarın sat avantajından dahi yararlanmış olurum
üst düzey bir atlet düşünün, sürekli 1. liğe yarışıp kürsü ve madalyaları bırakmıyor;
Gel zaman git zaman 2 ay önce sakatlandı, tedavisine başlandı...
Tedavisi bitip ,iyileşince, antrenmanlara başlayıp form tutmaya başlayacak, ardından tekrar pistlere çıkacak ve kendisini gösterecek.
Bu hikayedeki Atlet kelimesini , Yoğun hisse bulunduran bir fon ile değiştirin, yorumlarınızı bekliyorum :))
akşam biraz bloomberg izledim. ayın 18'inde fedin tekrar faiz indirebileceğini, dünyada da böyle olacağını ve türkiyede de faiz indiriminin önünü açacağını falan söylüyorlardı. kvb'ler bu ara güzel olacak gibi. buna bağlı olarak ta bistte bankacılık endeksi öne çıkar diyorlar. geçtiğimiz ralli döneminde hep küçük hisselerle hareket olup büyüklerin buna ayak uyduramadığını ve olası yükselişlerin biraz daha bist30 ağırlıklı olabileceğini söyleyenler de var.