Vakıfbank bugün pazarlıksız 16K USD %3 den bağladım...
Printable View
Vakıfbank bugün pazarlıksız 16K USD %3 den bağladım...
Ağam anca o kadar oldu. 16K cik...[emoji23]
Şaka olduğunu biliyorum. Sizin yazılarınızı takip ederim ve olgun, tecrübeli bir kişi olduğunuz belli ama bu forumda bayağı zengin de var hani... 100k altı bir tek ben varım sanki...[emoji6]
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
icbc 14,75 yapmış
okyanus suyundaki altın miktarı gibi utüpik ve senin mevduatın çok benimkisi az gibi sorunları bi yana koyalım biraz da Erkin Şahinöz abinin söylediklerine kulak verelim.bu arada ıcbcnin 14.75 yapması da müthiş demekki yükselişe devam edeceğiz
Tuhaf zamanlarda yaşayasın
'Tuhaf zamanlarda yaşayasın', eski bir Çin bedduasıdır.
Çinliler lanetlemek istedikleri kişi için 'başına taş yağsın' gibi müşahhas bir talepte bulunmak yerine 'umarım tuhaf zamanlarda yaşamak zorunda kalırsın' mealinde intizar ederlermiş. Sıkı beddua, zira 'tuhaf zamanlardır' ekonomileri, piyasaları ve iktisadın içindeki insanı acımasızca savuran. Tam otursun yerine, buradaki tuhaflıktan kastedilen 'yönetilebilen' risk değil, 'yönetilemeyen' belirsizlik hali. Daha ne olsun, başına kötülük gelmesi istenen kişi için risk değil, belirsizlik dileniyor. Çünkü risk, kısmen de olsa ölçülebiliyor, getirebileceği sevimsiz sonuçların objektif ya da sübjektif olarak olasılıkları kestirilebiliyor, doğuracağı negatif sonuçlar bertaraf edilebiliyor.
Belirsizliği yönetmek ise imkansız.
Evet, hakikaten tuhaf ve benzersiz zamanlara giriyoruz. Bol ve ucuz para dönemi tatlı bir masal gibiydi ama bitti.
Verdiklerini ölçülü de olsa geri almaya devam eden Fed'in kuyruğuna geçen hafta İngiltere ve Avrupa merkez bankaları da takıldı. Görkemli manşet verilerden cesaret devşiren gelişmiş ülke merkez bankaları politika değişikliğine gideceklerinden ilk kez böylesine özgüvenle dem vurdu.
"Hastayken verilir iyileşince geri alınır, haliyle her şey zıddıyla kaimdir" deyip geçemiyoruz. Çünkü ensesi kalın merkez bankalarının bu sefer kovaladığı tavşan, çok güçlü büyümenin getirdiği yüksek enflasyon (görünümü) değil. Frene basmak istemelerinin nedeni, ellerinde tuzla birbirlerini ezerek koşturan fonların her gün daha da şişirmekten imtina etmediği varlık fiyatları. Hasılı, finansal istikrar için böylesi gerekli görüldü. İzanın bir nebzesinden nasibini almış herkesin görebileceği gerçeklere bir göz atalım. Kuzey Kore orada burada nükleer silah denemesi yapıyor. Arap, Arap'la çatışıyor. Petrol fiyatları, üretici gelişmiş ülkelerde kriz tetikleyecek derecede gerilemeye devam ediyor. ABD'nin öncü ekonomik göstergeleri ekonomide bırakın büyümeyi yaklaşmakta olan daralmaya işaret ediyor. İngiltere ile AB arasındaki boşanma süreci giderek intizamsız bir hal alıyor. Çin'de PMI verileri alarm veriyor.
Diyeceğim, hepsinin toplamıdır bugün yaşadıklarımız. Hal böyleyken, merkez bankaları sıkılaştırma yoluna girmek zorunda kalıyor.
Fed'in efsanevi başkanlarından Greenspan'den mülhem söyleyelim, "Ekonomik aktörlerin özgüveni arttıkça varlık fiyatları aheste aheste yükselir, akıllılar da akılsızların peşine takılır, varlık balonu sinsice oluşur, sonrası bir kıvılcıma bakar, balon büyük bir gürültüyle patlar." Lafı uzatmadan söyleyeyim; bu acıklı bir yazı, kimseye şaka yapmıyor, dalga geçmiyorum. Temel ve teknik göstergeler, küresel mali piyasaların kusursuz fırtınaya çok ırak olmadığına işaret ediyor. Şirketlerde finansal risk, evlerde tasarruf yönetiminin pehlivan gibi değil, bilardo ya da satranç oyuncusu gibi son derece dikkatli, maharetli, hesaplı hareket edilerek yapılması gereken bir döneme giriyoruz.
.
Fibabank internet bankacılığı USD 4,25 32 gün 700 gün arası.E turuncuya güzel alternatif olabilir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu forumu uzun zamandır takip ediyorum eskiden chucky rumuzlu bir arkadaşımız vardı. o da paylaşımlarda bulunurdu nasıl tasarruf yapılacağı, neyi nerden ucuza alabileceğimizi anlatır altın değerinde hayat dersi verirdi. sn chuckynin bilgi ve birikimlerini bugünde paylaşmasını isterdim. yakın zamanda pembe domates fiyatıyla çarşı pazarın halini anlatan arkadaşlarda en azından yaşadığımız enflasyon fiyatlar hakkında bi bilgi verdi. ama azıcık dolarım var fakirim demek veya sizin ifadenizle o fakir değil iyi bir birikim sahibi demenin kime ne faydası var. sizin ifadenizde televizyon dizilerindeki fakir aşağılamasına dönmüş:)
deniz MT bana USD icin 4.00 veririm dedi. ozel oran da soracakmis... umarim 4.25 lere ulasirim
Usd doları bankadan bankaya online nasıl taşırım masrafsız çünkü ing dolar faizi yerlere düştü
dual
..
Sn.mavsaro bana ufak bir şaka yapılmış. Ona istinaden bende esprili bir yanıt vermeye çalıştım. Sayenizde toplum psikolojisinin nereye geldiğiniı gördük. Ufacık şakaya yada kinayeli esprili bir cevaba karşı; en sert ağır şiddetle cevap vermek. Bu normal bir ruh hali değildir. Ayrıca, lütfen kişisel almayınız bu ruh haline girme sebebiniz asla siz değilsiniz, maalesef...
Not; Bir kişi dahi normal olmayan bir şekilde rahatsızlığını dile getirmişse, yazılanları silmek bana düşer. Saygılarımla...
Bu arada yazdıklarımı silemedim. Moderatörden ricam bu başlığa yazılan son 3 mesajımın silinmesidir.
Chucky yaşıyor mu
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduatçı arkadaşlar, bu günlerde oran almıyorsanız, bir şekilde mevduatla işiniz yoksa ; zoraki yazı yazmanız gerekmiyor. Elbette bazı şyler paylaşılmak istenmekte ama inanın ki bu site de hemen hemen her konuya bir başlık var. Benim gibi çoğu insan ümitle direkt bu topiği açıyor ve yeni bir oran var mı diye bakıyor. Oran dışında sayfalar okumak zorunda kalınca tepki veriliyor. Empati lütfen.
Bugün kordon ve Alsancak ta bir kaç banka ya uğradım. Dün bu forumda sormuştum opsiyon yapan var mı diye ama ilgilenen olmadı. Ben de bizzat giderek oranları aldım.
Burgan---- 350k için 25 gün vadede 3,50 dolar alırım opsiyonuna 350 tl. prim veriyor. Kabul edilmedi.
odea ----- 350k için 35 gün vadede 3,51 den dolar alırıma 540 tl. prim veriyor.
Fibabank --- Bu paraya opsiyon yapmıyor. 350k tl . 32 gün 14,75 düz oran veriyor.
TEB --- 100 bin tl üzerine 32 gün 14,50 veriyor. 45-90 gün için 14,75
Denizbank --- 350 k için 32 gün 14,60 diyor ama '' parayı getirmeseniz daha iyi olur, bize iş çıkartma '' havasında
ICBC---- 14,75 yeni müşteri için
T-Bank --- Eski yeni fark etmez para getirin yeterki ben de size 14,90 vereyim dedi. 15 ver anlaşalım dedim ama olmaz dediler.
Aktifbank -- bono karşılığı 32 gün 350k tl. için 15,15
haftaya çarşamba günü anadolubankla görüşeceğim.Oran alan var mı anadolubanktan.
29 haziran günü 15.10 almıştım
sn Selka ben yazımda en ufak şiddete veya hakarete yer vermedim. sadece size yönelik ufak bir eleştiride bulundum. eleştiriye tahammül etmek de bir kültür işidir. tahammülün olmadığı yerde hakaret başlar psikolojiden girilir ruh halinin bozukluğundan çıkılır. hatta ötekileştirilmeye kalkılır. Olsun canınız sağolsun ben sizi olgun anlayışlı bir insan olarak hep bileceğim. bir kısım insan parasıyla gösteriş yapıyor, toplumun geldiği nokta budur, bu ruh haline girme sebebi asla siz değilsiniz gibi beylik lafları asla etmeyeceğim. Sadece gereksiz yazışmalarla zaman öldürmenin yersiz olduğunu kimseye fayda getirmeyeceğini söylüyorum. yazılarınızı sildirmekte doğal olarak sizin tercihinizdir. forumdaşların değerli vaktini aldım. syg
bu arada gerçekten sn chuckyi çok özlediğimizi tekrar belirtmek istiyorum. iş hayatı tecrübelerini de bizimle paylaşmasını dilerim.
chucky allah gecinden versin yaşıyordur, hem de büyük ihtimal güzelinden yaşıyordur.. faizin yılmaz savunucusu yeşil parkalı bebek, evi kentsel dönüşümden yenileyip bi de üstüne dükkan alınca artık muhtemelen havai gömlekli bebek olmuştur :)
darısı başımıza diyelim.
not: tease içerir.
Sevgili arkadaşım sevgili kardeşim Forumda çoğu insan cismen değilse bile ismen birbirini tanıyor üç günlük dünya be ara sıra şakalasmayalım mı tebessüm etmeyelim mi gülmeyelim mi takılmayalım mı birbirimize.Bu kadar ciddiyet sana da zarar yaşadığın hayata da.Boşver be kardeşim takma bu kadar gül biraz..
Chcuky baska bir dolar formunda dolar yorumlari yapip dolarin yukselmesi icin yuru be dolar diyor su aralar :)
Aylar oncesinden 3.82 den dolara yakalanmis bekliyor gordugum kadariyla opsiyon primi alarak idare etmeye calisiyor ama hala zararda ve mevduat fazinin 15 lerde gezdigi yerde dolarda aylardir zararda beklemek kendisini pek germiyor yazilarinda dolarin yil sonunda 4 lerde olacagini yazip kendini avutuyor hakkinda hayirlisi diyelim :)
chuck buraya yazmıyorsa bir şey vardır.
chuck'ın iletişim bilgisi olan varsa davet etsin buraya.
özledik desin ne bileyim, en azından aktif oranlarını alırız.
Chuky hangi dolar forumunda rumuzu nedir?
Hocam, banka sizin gerçek anne kızlık soyadınızı nereden bilsin. Ben yıllardır tüm bankalara(ki odea da dahil) tanımladığım altı harfli bir kelimeyi veriyorum, bence en güvenlisi de bu; önemli olan size sorduklarında daha önce beyan ettiğiniz kelimenin belirli harflerini doğru bir şekilde verebilmeniz.
O süreç te zarar etmeyen az kişi vardır. Ben girmiş gireceği kadar deyip TL de kaldım.zarar çıkmasına dolar sabit kalırsa 4 ay var.