Mesela uk de 18 yaş altı neredeyse kızların hepsi 2. Bebeğine hamiledir nedeni devletten konut ve maaş yardımı almak...çoğunun babası belli değil :) zenginliğin gözü kör olsun...
Printable View
Mesela uk de 18 yaş altı neredeyse kızların hepsi 2. Bebeğine hamiledir nedeni devletten konut ve maaş yardımı almak...çoğunun babası belli değil :) zenginliğin gözü kör olsun...
tuhaf tuhaf örnekler verip durma şu anda dünyada en pahalı evler ingiltere ve japonyadadır
sebebinin ne olduğunu sen düşün
tarım ürünlerinin en pahalı olduğu iki ülkede bunlardır.
bunun sebebide yukarıdaki sebele aynıdır.
bir de asgari ücret ve kişi başına düşen gelire bak
Türkiyede 150.000 tl gecekondu bulamazsın
hazır ampüller boğaziçi ne hukuk fakültesi açacakken, bakın diğer ampül hukuk fakültelerini kimler yönetiyor. Kaç tane hukukçu var aralarında. https://twitter.com/uzobey/status/13...634582528?s=20
Yeni iki aşı daha çıkmış;
Johnson & Johnson aşısı tek doz.
Aşının genel etkinliği yüzde 66 olarak açıklansa da çalışmalar bu etkinlik oranının ABD de yüzde 72 olduğunu söylüyor. Öte yandan yapılan araştırmalara göre bu aşı, Güney Afrika varyantına karşı da yüzde 85 oranında koruyuculuğa sahip.
Johnson & Johnson aşısı ile ilgili önemli bir bilgi de; yapılan denemelerde kimsenin hastaneye kaldırılmaması. Deneme katılımcılarının yaklaşık üçte biri 60 yaşın üzerindeydi ve sonuçlar onların genç gruplar kadar iyi korunduğunu gösterdi.
Novavax
Novavax aşısının Güney Afrika da ortaya çıkan virüs varyantı B.1.351 e karşı etkisi ise İngiltere varyantına oranla daha düşük. Güney Afrika da 4 bin 400 gönüllü ile yürütülen çalışmada, aşının etkinliği yüzde 49,4 oranlarında kaldı.
https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/...or-mu-41734041
Bu iş anlaşıldı, varyant--yeni aşı, varyant--daha yeni aşı diye diye devam edecek, sağlık kartelinin hüküm zamanı.
ben abd de 8 yıl, Isvc de bir kaç hafta, avusturalya da, yugoslavya da, kanada da, belli tarihlerle bulundum.Asgari ücretle bütün bu ülkelerde türkiye nin 10 kat daha iyisi bir beslenme düzenin olur.Abd de süt bazı eyaletlrrde vergisiz satılır, tr de yüzde 8 kdvsi var.Kanada da 65 bin usd verirsen chesna tipi 2 kişilik uçak alırsın, 65000 usd burada volswagen tiguan alamaz :) Hıyar değiliz biz de biliyoruz yurtdışını.
Ekteki linkte Oxford İstanbul'dan ortalamada %130 pahalı görünüyor. Maaşlar arasındaki fark ise neredeyse 8 kat...
https://www.expatistan.com/cost-of-l...tanbul/oxford?
Şaka yapıyorsunuz herhalde?yada TR den çok uzak kaldınız?? bırak büyük şehirleri,yaşadığım döt kadar ilçede 2+1 250 bin tl den başlıyor,Avrupa nın bazı ülkelerinde bulundum,sıklıkla BBC belgesellerini de izlerim,özellikle bizim müslümanlar hal benzeri bir yere gidip kuzuyu neredeyse tüm satın alıyorlar hemde çok uygun fiyata,sizi İngiltere diye Monako da falan indirmiş olmasınlar?:kahkah:
Edit:10-15 bin pound? yeterli et ve süt ürünü almak için?:wave:
Kavalanin kızı sağcı Tarık Buğra nin kızı. Hukuk fakültesi Dekanları garibinize gitmiş. Şuan adalet bakan yardımcısı olan tıp fakültesi mezunu hastane ortağı. Öncesi İstanbul Cumhuriyet savcısı. Yine İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Yargıtaya ataması daha kapısı nerede WC nerede demeden hoop AYM ye seçildi. Yersen hukuki düzenlemeler yapılacak. Hadi yapıldı AYM HSK YSK tüm atananlar sahibine inat mi karar verecek.
Ayhan’a sormuştum ama neyse size de yanıt vereyim. 68 ülke gezdim 4 kitap yazdım, kendi halkını buradaki kadar gömen insanları tanımadım. Ortadoğu gerçeği bu bir komşunu ezerek kendini onlardan ayırma dışlama...dünyanın neresine giderseniz gidin fakir ve cahil insana denk gelebilirsiniz. Ben sizlerin de ne iş yaptığını merak ediyorum. Hergün bu foruma yazacak kadar vakti nasıl bulabiliyorsunuz merak ediyorum.
Ben bu topiğe nasıl yazdırtılacağının formülünü buldum. Bir anda millet motive oluyor :)
İkinci bir nick alacan, arada bir dürtecen bu topiği, yoksa millet, ee napıyon, napcen beya sen napıyon, napem beya
Havada amma güzel mübarek bahar havası, bir sigara alıyom ayağına dolaşsam mı ki..Spor salonları ne alemdedir, fiyatlar morttur herhalde, yoksa kapatılmışlar mıydı? İyi ki yıllık abone falan olmadık..Astala vista ben kaçar..
Güvercin gibi tutun, sıkıp öldürmeyin de, gevşek de tutmayın kaçamasın.
Benjamin olmasa nefes dahi almanız suç. Onun yüzünden nefes alıyorsunuz. Benjamin olmasa hepimizi ya ahıra kapatır yada sınırdışı eder.
Sence burasi bir ulke mi ?
Tayyibistan..:)
Ulke dedin mi, bir milleti olur, kaderde kivancta tasada dusunce birligi olan.
Bi bak bakalim 68 ulkeye, kendine turk milliyetcisi diyen, aslinda arap milliyetcisi olan kac ulus var.
Bu ulkede AYM kararlarini sadece garibanlar takar.
Bu ulkede AIHM'si kararlarini da kimse takmaz.
Bu ulkede insanlar yasayamaz, yandaslar yasar.
Alttaki kitabını okuduğumda çok beğenmiştim.
https://m.kitapyurdu.com/index.php?r...oduct_id=18195
Ancak onunda hataları oldu
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...miz-yanlismis/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ya hayret etmemek mümkün değil. Ülkemiz ne saklı hazine imiş. o yüzden çöpler, sabah akşam hurda plastik demir vb toplayanlarla gıda maddesi arayanlarla doluyor... Bu kadar hakka girilen hakkı yenen bir toplumda refleks tepki yok. Bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın ve çalıyor ama çalışıyor diyen bir milletiz. Varmı ötesi...
Önceki sayfalarda tuvalet kağıdı bir gazete kendisini yeriyordu, meğerse Tunceli'nin belediye başkanı önceki kayyumdan kalan belediye borcunu bitirip duyurunca zoruna gitmiş herhalde bir kısım yaratığın:
Belediyenin 10 milyon borcunu kapatan Komünist Başkan Sözcü’ye konuştu
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...nustu-6247035/
https://i.hizliresim.com/WC63Wn.jpg
Abaza olmayalım arkadaşlar, azıcık centilmen olun.:oleyo:
Bloomberg: Putin’in bir zamanlar küçümsenen aşısı şimdi pandemiyle mücadelenin gözdelerinden oldu
Ağustos 2020'de Putin 'corona virüsüne karşı dünyanın ilk aşısını tescil ettik' dediğinde dünya şüpheyle yaklaşmıştı ancak etkinlik oranının yüksek olduğunun anlaşılması üzerine Almanya dahil birçok ülke aşı için sıraya girdi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...-oldu-6247137/
Ingiltere'de bulundum, yaşayan akrabalar var.
10-15 bin sterlin aylık gelire kraliçeden daha iyi yaşarsın. Deli para..
Arkadaşlar , buraya yazılan her yeni yazıda bildirim geliyor. haliyle merak ederek okuyayım diyorum. Bakıyorum ki ; bir lüzumsuz hepinizi provoke etmiş. Adamın sarı siteden ilanı kopyalamaya vakti yok ama her lafa cevap yazacak kadar mecali var !
Bunları hiç muhatap almadığınız da çok bozuluyorlar ve bir daha uğramıyorlar. PKK lı teröristler de baskın yapacakları askeri birliği test ederken ; kendilerine ateş açan birlikten tek tek sıkılıyorsa özel birlik diyerek kuyruklarını kıstırıp kaçarlardı. Ama en ufak taciz atışına şarjörleri seriye alıp boşaltan birliğe '' acemi '' gözüyle bakarlardı. Bunlarda öyle işte....
Oha cidden bu lafı etmiş! Ancak 10 15 bin pound geliri olan et süt yiyebilirmiş..
Oha embecillo oha!
ulan abd den ingiltereye mi atladın sen dur en eski nikini tahmin edeyim mandrake mi
bide g.t ahmet vardı bildin mi
ha bu arada mahsus sordum ingilterede asgari ücret kaç para diye ben kaç para olduğunu biliyorum kişi başına gelirin kaç doalr olduğunu da biliyorum ama sen 10-15.000 paund alan et süt yer diyince 68 ülke değilde benim gibi 69 ülke gezseydin yada 4 değilde 31 kitap yazsaydın etmezdin o lafı derdim
15.000 paund ha desene ingilterede kimse et yiyip süt içemiyor
ha Türkiyede kişi başı 28 kğ et tüketilirken ingiletere 80 kilo üstü et tüketilir
Türkiyede kişi başı 24 litre süt tüketilirken ingilterede kişi başı 100 kğ süt tüketiliyor bu inculuzlerin hepsi 15.000 paund üstü maaş mı alıyor sana göre
gez 69 ülke yaz 31 kitap benim seviyeme gel öyle tartışalım
ya bu adamlar salak ya beni salak yerine koymaya çalışıyorlar ben anlamadım
15.000 paund almayan et süt alamazmış adamalr et ve süt tüketimi bizim 4 katımız
ev ve gıda fiyatları 4 katımız olmasını tuhaf karşılıyor
4 Kitap işini unutmayalım, aman ha.:oleyo:
Tengri vardı, telefonda japonca konuşurken aynı anda rusça yazışırdı, Kasporovla santranç maçı yapmıştı, rektör yardımcısı olup, boş zamanlarda mankenlik yapardı.:kahkah:
Bazi insanlar,
Bazilari, Ingiltere'de yasamayi, Phd.sahibi gibi olmak gibi dusunuyor.
G.t Ahmet'te oyleydi, ABD de yasiyor olmak, onun en buyuk servetiydi, diplomasiydi.
Yasamlar bombos olunca, it gibi calismaktan baska cikisi olmayinca, boyle oluyorlar herhalde.
Gecen biri dedi, yabancilar icin Turkiye sahane bir ulkedir, herhalde diye.
Cok parasi olan icin de oyle olmali.