Fed'in 75 puan faiz artıracağı düşünülüyordu ama artık 100 puan da masada.
Printable View
Fed'in 75 puan faiz artıracağı düşünülüyordu ama artık 100 puan da masada.
:)))))))))
Hocalar dersi sevdirseler, ortaokul çocukları hemen öğrenirler. Ortaokul, lise 6 sene Ingilizce dersi görüp öğrenememek çok acayip. Ama haftada 3 saatti. Sevmiyorduk Ingilizce dersini. Sınavmış, sözlüymüş, bunlara gerek yok ki. Dersi sevdir, öğrenmek isteyene öğret, istemeyen derse bile girmesin. Geçme, kalma olmasın.
https://turkish.cri.cn/2022/09/14/AR...34220914.shtml
"Çin, Kazakistan'in bağımsizligini, toprak butunlugunu, egemenligini daima destekleyecekmiş."Alıntı:
Orta Asya’nın önemli bir ülkesi olan Kazakistan’ın Avrasya bölgesinde büyük etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Xi, Çin hükümetinin Kazakistan’la ilişkilere büyük önem verdiğini yineleyerek uluslararası durum nasıl değişirse değişsin, Çin’in Kazakistan’ın ulusal bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü, Cumhurbaşkanı Tokayev’in devlet istikrarı ve gelişimi için gerçekleştirdiği reform ve aldığı önlemleri daima destekleyeceğini belirtti.
İyi de kime karşı? Putin'e düzenlenen suikat girişiminin ertesi günü bunu söylüyor. Biraz sendeledinmi bak neler oluyor? Bizim başımızın belası Acem'se, Rusya'nin başının belası Çin'dir. Çin, bizim de başımızın belasıdır. Hatta dünyanın başına beladır. Rusya, Avrupa'nın tamamıyla başa çıkabilir. Ama Çin ile birebir başa çıkamayabilir. Rusya için yeryüzündeki en büyük tehdit Çin'dir. Rusya ve Türkiye ittifaki bile Çin ile başa çıkamayabilir. Abd'nin de bu ittifakın icine girmesi gerekiyor. Hatta Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'nin da. Hatta Hindistan'in da.
https://i.hizliresim.com/gy4wwfd.jpeg
Bu gelecek kış ile ilgili tonla spekulasyon yapılıyor.
Ne de olsa yaşadığımız dünya "Korku ve Yalan Imparatorluğu".
Avrupa donacak, adam edilecek. Ama Turkiye cok torpilli bir ülke. Gaz,petrol ve buğday sıkıntısı çekmez. Fiyatlar pahalı olacak ama hukumet dar gelirli kesimleri destekleyecektir. Hatta hiç odeyemeyenlerin borclarini siler. Gaz, elektrik ve su destekleri olacaktir.
Merak etmeyin yine teğet geçer. Korku yayanların dediği gibi olmaz.
Tweet
Yeni Tweetleri göster
Sohbet
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
Gelecek Partisi kurulurken ‘partiye beni de alın’ diye gidip, ‘biz seni alamayız, kusura bakmayın’ cevabı alan AK Parti’nin mevcut MKYK üyesi kim? 😉
- Baş harfi Ş 👌
Prof.Dr.NesrinYILDIZ
@nastamyildiz
·
1 sa
Ölmekten daha zor "sürünmek" var ...!
24 TV
@yirmidorttv
·
4d
Ank. HBV Üni. İletişim Fak. Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar (
@Zakiravsar6638
): İmamoğlu çok konuşmaya başladığı andan itibaren çok iletişim kazası yaptı. Bu durumda az konuşan veya hiç konuşmayan Mansur Bey'in çok daha aklı başında bir siyaset izlediğine dair kanaat oluştu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tiktok'ta Erdoğan'ı görünce paralarını sakladıklarına dair videolar çeken vatandaşlar hakkında soruşturma başlattı.
▪️ Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD'yi uyardı: "Washington, Kiev’e daha uzun menzilli füzeler sağlamaya karar verirse kırmızı çizgiyi geçecek ve çatışmanın doğrudan tarafı olacak."
Anlaşılır Ekonomi💸💸💸
@AnlasEkonomi
Önemli kural !!!
Birayı bardağa koyarken köpürmesin diye bardak eğimli tutulmaz. Köpürmeyen bira midenizi şişirir, tadını ve soğukluğunu koruyamaz. 😏
Dr. Ahmet Şahidov
@shahidovcom
·
4s
İran ordusu Ermenistan sınırındaki askeri birimleri tam olarak savaşa hazır duruma getirildi.
Kiminle savaşaçak İran ordusu?
Fatih Altaylı "Emin olun çok şaşıracağınız, çok hayal kırıklıkları yaşayacağınız çok çirkin bir süreç pek yakında başlayacak" demiş.
Financial Times; "Türkiye'ye gizemli sermaye akışı yeni zirvelere ulaştı. Türkiye, bu yıl açıklayabileceğinden yaklaşık 24,4 milyar dolar daha fazla gelir elde etti."
Türk Telekom internet paketi tarifelerine 1 Ekim'den itibaren %70 zam yapacak
https://i.hizliresim.com/p2z9dj5.jpg
Alıntı:
Ferhat Arslan, Dr. Doç.
@Ferhatarslandr
·
11d
Normal şartlarda deport yemesi lazım.
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
29sn
Türkiye'nin istihbarat şefi Hakan Fidan, son birkaç hafta içinde Şam'da Suriyeli mevkidaşı Ali Memluk ile çok sayıda görüşme yaptı. (Reuters)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ek-578829h.htm
Alıntı:
Meral Akşener'den Tanju Özcan'a tam destek. "Zaman zaman haksız saldırılara uğradınız"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediyesi yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı. Akşener, “Sığınmacı meselesi önemli bir mesele, işaret etmekte haklısınız. Türkiye’de bu rahatsızlığın duyurulması konusunda en önemli sesi çıkaran siz (Tanju Özcan) oldunuz. Zaman zaman haksız saldırılara, eleştirilere uğradınız.” dedi.
Ankaralı çiftçiler:
"270 bin TL borcum vardı, Mansur Başkan destek verdi, ürettik, borcum bitti"
"50 dönümü Büyükşehir sayesinde ektim"
"Devlet her yere ekin diyor, para olmadan nasıl ekeceğim? Mansur Başkan mazot veriyor, gübre veriyor, tohum veriyor".
https://www.medyatava.com/haber/seym...tulendi_271462
Alıntı:
MedyaTava
@medyatavacom
·
7d
Şeyma Subaşı, sevgilisi Mohammed Alsaloussi ile katıldıkları bir partide uyuşturucu kullanırken görüntülendi.
İşte partideki o görüntüler...
California'lı siyasetçi ve Ermeniler bu eyalette epey çoklar. Çatışmalar sebebiyle değil, bir dahaki seçimlerde seçilmeyi garantilemek için gidiyor.Alıntı:
“Pelosi, yaşanan çatışmalar sebebiyle bu hafta sonu Ermenistan'a gidecek.”
— Politico
https://youtu.be/ui39cs1SKjA
https://teyit.org/olen-sahibinin-fot...n-kedi-videosu
Alıntı:
Sosyal medyada ve Cumhuriyet, Hürriyet, Mynet, Yurt, CNN Türk, Oda TV, Yeni Şafak gibi haber sitelerinde paylaşılan videoyla ölen sahibinin fotoğrafını telefonda gören kedinin telefonun üzerine kapandığı ve kendini sevdirmeye çalıştığı iddia edildi. Ayrıca video Show TV Ana Haber Bülteni’nde de yayınlandı.
https://i.hizliresim.com/7ssm166.jpg
Alıntı:
İstanbul Gündem
@istgundem
·
14 Eyl
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rumeli Hisarı’nda ailesi ile yaşamak için hazırlattığı köşke, belediye kasasından 20 milyon TL harcandığını açıklandı.
Rusdu Saracoglu
@RusduSaracoglu
Exclusive-With a Russian nudge, Turkey and Syria step up contacts - Reuters
DarkWeb Haber
@Darkwebhaber
·
3d
İstanbul'da sivrisinek ısırığı sonrası şişlik ve kaşıntı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısında artış yaşanıyor.
Olabilir. Sivrisinekler sokunca Beşiktaslilara hic bir sey olmuyormuş. Ama Fenerli ve Galatasaraylilar boyle oluyorlar:
https://youtu.be/fXqIushDDwY
Alıntı:
⚡️idil
@idil20231
·
13s
Biraz evvel ülkemizin önde gelen bankalarından birinde görevli tanıdığım 40’lı yaşlarda müdür bir bayan, beyin kanaması geçirdi. Arkadaşları son 2 hafta kalp krizi, beyin kanaması gibi olayların Türkiye genelinde şubelerinde çalışanlarda çok sık görülmeye başlandığını ve ++
Alıntı:
⚡️idil
@idil20231
·
13s
@idil20231
adlı kişiye yanıt olarak
Buna aşıların sebep olduğuna inandıklarını söylediler.
Uyanıyor insanlar ama umarım bu katillet hesap verir!
Alıntı:
Madame OZ
@oz_madame
·
13s
@idil20231
adlı kişiye yanıt olarak
Geçmiş olsun. Gerçekten salgın gibi kriz var.
Alıntı:
idil
@idil20231
·
13s
Evet maalesef çok kötü. Bu noktada Merkel’in 2020’in başında söylediği “hepimiz sevdiklerimizi kaybedeceğiz” cümlesi aklıma geliyor.
Alıntı:
hilaliçe🎈
@anahilalice
·
12s
@idil20231
adlı kişiye yanıt olarak
Çünkü bankacılar 3 er doz oldu . YK bankasında çalışan arkadaşım her hafta damar yolu fotosu paylaşıyor. Ağzıma etti bu aşılar diyor . Kan sulandırıcı iğne başlanmış kıza .
.............................
Yakında "1 TL 100 bin dolar olacak" başlığımı yeniden açmayı düşünüyorum. Moderatör kabul ederse tabii. Ülkeler ellerindeki dolarları boşaltıyorlar. Şimdilik kitliyerek engelliyorlar.
Bak bu pokemon da benden kaptı. Hi ho ho...Alıntı:
Elon Musk bu kez de Fed'e seslendi. Piyasalar Fed'in 21 Eylül'de en az 75 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimalini fiyatlarken Musk, 25 baz puanlık indirime gitmesi gerektiğini söyledi. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk Fed'in faiz indirimine gitmesi gerektiği söyledi.
Nasıl olacak abi bu görüşme? Turkiye butun gucuyle uğraştı ve Esad'ı gonderemedi. Bir şey kesin, Esad yerinde kalacak. Adamın memleketi alt üst oldu. 10 milyon Suriyeli mülteci. Yüzbinlerce insan ölüp gitti. Firat'in doğusunda 100 bin kisilik pyd ordusu var. Ellerinde ağır silahlar var.Alıntı:
Hürriyet'in haberine göre Erdoğan kapalı grup toplantısında vekillere, "Keşke Esad da Özbekistan'a gelseydi ve görüşseydik" demiş.
Görüşme olsa ne olacak? Esad gitmiyorsa, Turkiye'de yeni bir yönetim olmalı ki Suriye ile görüşme olsun
ve bir anlaşma gerçekleşsin.
Kılıçdaroğlu bu sorunu çözebilir. Ama başımıza çok daha çetrefilli bir pkk belasını da açar.
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
Bize mail geldi. Her ay elektrik ve gaz için 140 euro sabit fiyat ödüyorduk. Sene sonu hesaplanıyor. Az ödediysen ekleme yapıyorsun, çok ödediysen geri çekiyorsun. Bugün mail geldi. Artık her ay 1400 euro ödencekmiş. Nasıl olcaksa artık.
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
15 Eyl
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Neyse bizden beteri varmış. Ben aslında içten içe gülüyorum bu duruma. Biz almanya da tuvalet yıkıyoruz diyenler Türkiyeye kaçacaklar. Klişe bir soru var ya hani, neden Türkiyeye gelmiyorsunuz diye. O sorulara hep hazır laf gelir. Şimdi onlar da kaçacak eminim bundan.
Alıntı:
Nizamettin Şahin
@Nizamet63484279
·
14 Eyl
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
140 tan 1400 euro ya çıktı.
Öyle mi
%1000 öyle mi
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
14 Eyl
Evet malesef öyle. Geçen kardeşim demişti x10 olcak diye inanmamıştım. Bugün inandım. Ne yapacağız hala kara kara düşünüyoruz. Diyelim çok çok 400ü gittirdiler bin oldu. O da çok. Hayatta ödeyemeyiz.
Alıntı:
atıl acemeoğlu
@atilac_l
·
14 Eyl
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Asgari ücret ne kadar ki sadece elektrik ve gaz için 1400 euro ödenecek?
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
14 Eyl
Bu ara 1800 olması lazım. Karı koca asgari ücret alsa bile ödenecek para değil. Bakalım yarın şirketi arayacak eşim.
Alıntı:
@Rrza08950141
@rrza08950141
·
14 Eyl
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Almanya değilmi orası
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
14 Eyl
Belçıka.
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
12s
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Bu kişinin sabit fiyatı 2500 euro olmuş. Eğer kabul etmeyip eski fiyatı ödemeye devam ederse 1 sene sonra eksik ödemiş olduğundan dolayı 9000 ödeyecekmiş. Bu ara insanlara mektuplar mailler gidiyor. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete bakalım.
Alıntı:
Zülfikar Karakaya - ذو الفقار
@savunanadam78
·
18s
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Hatice Hanım böyle bir şey mümkün olabilir mi? Aylık 1400 € diyorsunuz. Bunun delili nedir?
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
17s
Çok imkansız gibi dimi? Gruplardan insanlara ne gelmiş diye takip ediyorum, bu alttaki kişinin sabit fiyatı 1040 olmuş. Eğer yok ben yine düşük ödeyeceğim derse sene sonunda fark geldiğinde 8397 euro ödeyecekmiş. Nezamandır bu tür paylaşımlara denk geliyordumda okumuyordum.
Alıntı:
Ack 🇹🇷
@Ahmet6_1
·
12s
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Yanlış tır
Alıntı:
Hatice Aydin
@HaticeSuv
·
12s
Malesef doğru. Bugünden sonra heryerde duyulur bu artık. Ben bu tür paylaşımı görünce es geçiyorum. Dünden beri artık okuyorum. Bizden beterleri var. 😊
Hatice AydinAlıntı:
Hacer Başbuğ
@BasbugHacer
·
12s
@HaticeSuv
adlı kişiye yanıt olarak
Ee sizde soba yakın öyle bir imkan yokmu tabi size diyorum biz de öyle birşey olsa Allah korusun yani TÜRKİYE'DE yakacak soba bacası yok bina da benim oğlum da firansa da ordada bütün ışıklandırmalar kapaliymis tasarruf diye sürekli çağrı da bulunuyorlarmiş TV de
@HaticeSuv
·
12s
Oğlunuz da bakalım ne yapcak. Bana öyle geliyorki hepimiz koşa koşa Türkiyeye gideceğiz.
Turkiye'ye dönenler olacak. Ama birikimleri olup, bu paraları odeyip, duzelir umuduyla cogunluk yine orada kalacaktir. Bunlar bir sure sonra, aynen Ukrayna'daki kafa kesen Nazilerle muhatap olacaklar. Bunlar guzellikle dönemleri daha.
Ben bunlari 10 senedir yaziyorum. Daha bir kaç ay once, Turkiye'de doktorluğu birakip, yurt disina hamburgercide calismaya gidenler olmustu. O zaman da yazdim.
Doç. Dr. Muhammed Keskin
@kardiyobey
·
47d
Her sabah yapılması gereken 3 şey:
-1 büyük bardak su içmek (gece oluşan sıvı açığını kapatmak için)
-1 dk açık camdan dışarı bakmak (kızılötesi ışınlar için)
-İlk 30 dk telefona bakmamak (sirkadiyen döngüyü bozar!)
Sonra güne başlayabilirsiniz 🚀
https://i.hizliresim.com/enp1ruf.jpeg
Bu resim, sosyal medyada heryerde. Photoshop tabii...Fahrettin'in işi decem de değildir. O kadar da değil.
İki tarafta da bizim Bayraktar TB 2 var.Alıntı:
Tacik birlikleri Sınırda bulunan kırgız okulunu ele geçirip Tacik bayrağı çekti.
Çatışmalar yoğun olarak devam ediyor.