Artan

61,60 10 18:10
6,93 10 18:10
70,40 10 18:10
54,95 9.99 18:10
18,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

143,40 -9.98 18:10
136,70 -9.95 18:10
5,35 -9.93 18:10
102,80 -9.82 18:10
3,34 -9.73 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.607.356.284,25 18:10
7.591.540.594,46 18:10
7.262.691.453,02 18:10
7.259.808.316,80 18:10
6.876.065.189,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 739/2511 İlkİlk ... 23963968972973773873974074174978983912391739 ... SonSon
Arama sonucu : 20088 madde; 5,905 - 5,912 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Dr. Ahmet Şahidov
    @shahidovcom
    ·
    12s
    Paşinyan, Zengezur'u Azerbaycan'a bırakan anlaşmayı imzaladı: Erivan karıştı.
    Teyit edilmedi bu haber. İmzalamasa da Paşinyan'a destek olmak lazim. Gördüğüm en akli başinda Ermeni lider. Yoksa Taşnaklarla muhatap oluruz. Allah Muhafaza.

2. Wagner PMC Artemovk şehri yerleşim birimlerinden Mayorsk’u nazilerden temizlediğini duyurdu.
    Artemovk müstahkem mevki. Nazilerin en güçlü mevzilerinden biri.

3. Bloomberg HT
    @BloombergHT
    Altında enflasyon baskısı.
    Hazziktirin...Millet yiyor işte.

4. Aydın Sezer
    @AydinSezer06
    ·
    58d
    "Türkiye Paşinyan'a sahip çıkmalı" diye bir tweet atsam, en az 150-200 kişiyi bloklamak zorunda kalabilirim. En iyisi böyle bir tweet atmayayım...
    Yok be ya o kadar değil. Türk Milleti güzel, mülayim bir millettir. Taşnak gibi Nazi gibi olmaz.

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Bela, Acem belası...Yunan'a benzemez, Yunan idarecilerinin açıklamaları beni sadece gülümsetir. Acem öyle değil.
    İran çatlayıp parçalanacak.

Türk Sah İsmail'den bu yana orta asya ile aramıza giren İran en az 3 parça olur.
    Ben görmem ama sen gençsin, görürsün... Yaz bir kenara aywaaaa...!

Teyit edilmedi bu haber. İmzalamasa da Paşinyan'a destek olmak lazim. Gördüğüm en akli başinda Ermeni lider. Yoksa Taşnaklarla muhatap oluruz. Allah Muhafaza.
    Ermenistan komşularıyla barış içinde yaşarsa kalkınır.
    Hatta türkiyenin eyaleti olmayı teklif etmeli halkına..
    ama oradaki kara cübbeli taşnak papazları fitne çıkarır orada..

bizim ermeni patriğini dinlerse ermenistan halkı en doğrusunu yaparlar...

Devlet lisesiyse ve ingilizceyi oğrettiyse iyi hocaymiş. Ben ortaokul-lise Fenerbahçe Lisesinde ögrenemedim Ingilizceyi. Hiç ogreneni de gormedim. Nedense Ingilizce dersini hiç sevmiyorduk. Ingilizce dersinin oldugu gün kırıyoduk okulu. Bize yakin Bati Dilleri Merkezi vardı, oraya devam edenler galiba 3 kisi hepsi de Tip Profesoru oldular.
    aywaaa...
    Bebek modeli dediydin ya dil öğretmek için....
    bizim ingilizceci onu yapmış..taa. 1970'li yıllarda..

şimdi benim torunlar londra'da ilkokula gidiyor..
    gramer mi öğrendiler?
    Hayır.
    Habire kitap okuyorlar, tv izliyorlar, sınıfda arkadaşlarıyla ingilizce didişiyorlar..öğretmenleri ingilizce konuşuyor...
    sonuç..
    ingilizce anlayıp-konuşuyorlar...

8. http://www.suleoncu.com/anda-olmak/

Merak, sevinç, şefkat, heyecan gibi hayati öneme sahip duygulara erişimi sağlamak ancak anda olmakla mümkün. Anın dışına savrulduğumuzda bütün bu duygular biz farkına varmadan körelirler. Geriye keder ve kaygı kalır. Çünkü geçmiş kederin, gelecek kaygının vatanıdır.
    Kapitalist sistem, bireye “Carpe Diem!” (anı yakala, andan keyif al) buyururken, “Küçük malları tüketmeyi sakın unutma, daha büyükler için de yarını bekleme, kredi kullan şimdi tüket!” mesajı verir. Sistem için anı yakalamak, anbean tüketim, dolayısıyla daha çok üretim demektir. Sistem bireyi ana ve anlık hazlara sürerek, çarkını döndürebilmek için gereken organik enerjiye yatırım yapar. Bunu yaparken de bireyi andan koparıp yarına eker. Bugün değilse yarın, o ayrıcalıklı varoluşa ulaşılmalıdır. Böylece bugünün dayatılmış isteklerine ulaşamamış, bu yüzden de yetersiz, değersiz, önemsiz hisseden bireyi, yarına borçlandırılmış olur. Maddi ve/veya manevi bir borçtur bu. Kredi kullanılmamışsa bile hayali bir yatırım vardır yarına. Dolayısıyla birey, gelecekte yaşamaya başlar. O lüks arabayı, o rezidans katını aldığı gün gelecektir ve hayat işte o zaman başlayacaktır. Ve tabii bütün bunlar için kendine ve banka hesabına yatırım yapmakta geç kalmış olanlar, pişmanlıkla geçmişe savrulur, kendilerini suçlar, beceriksizlikleri yüzünden kendilerini ya da en yakınlarını cezalandırır… Geleceğe borçlu, geçmişe düşman bireyin çilesidir kapitalizm.
    Doğru bir reçete, anahtar ya da parola varsa eğer, o da anın içerdiği bilgiden, duygunun bizi uyararak dikkatimizi çektiği gerçeklikten, hayatta olmaya içkin belirsizlikten korkmadan, anda olabilme, anda durabilme ve hayata spontan karşılığı verebilme cesareti kazanmaktır. Çünkü her durum, her olgu, her ilişki bir çok katmanı olan kendine has bir değişkendir. Bu değişkene en uygun karşılığı ancak andaki spontanlık ve yaratıcılığımızla verebiliriz. Evren bin yıllardır kesintisiz bir spontanlık ve yaratıcılıkla varlığını sürdürür. Yaşam döngüsü de bu faktörlere bağlıdır. Değişimin, gelişimin, büyüme ve olgunlaşmanın, dolayısıyla psikoterapinin de yapı taşları; spontanlık, yaratıcılık ve bunların hayata geçmesi için gereken cesarettir.

Frieda Fromm Reichman “Danışan sizden daha zeki ya da daha zengin bir birikimle donanmış olabilir ama siz ondan daha yürekli olmalısınız.” der. Terapistin danışana sunacağı en değerli yeti; karşılaşma cesaretidir. Hazırlık yapmadan hazır olma hali…

Cesaretin hayata geçtiği, işlev kazandığı ortamsa “şimdi ve burada”dır. Dolayısıyla “an” dediğimiz şey; soyut, muğlak ve izafi bir zaman dilimi olmanın ötesinde, varoluşumuza yerleşebileceğimiz, kendimizi gerçekleştirebileceğimiz, hayatı kavrayıp anlamlandırabileceğimiz, tatminkâr ilişkiler kurabileceğimiz bir ortamdır. Maddi ve manevi koşullar bütünüdür. Zaman kadar mekânın özelliklerini de taşır. İçine indiğimiz (download olduğumuz), içinde şekillendiğimiz, yapılandığımız, gerçeklik kazandığımız bir boyuttur. An, devinimin ve değişimin matriksidir.
    Viopçular, günlük alım satım yapanlar mutlaka okusunlar.

Herkeş okusun bence.

Tamamen anda olan bir hayvan var. Kedi. Ne geçmişe takılıp kalmıştır, ne de gelecek kaygısı vardır.

Direk anda yaşar. Bir kediyi izlemenizi öneririm.

Sayfa 739/2511 İlkİlk ... 23963968972973773873974074174978983912391739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •