Müşteri bulunmadığından 16 kat yukarı gider ,ötesi patronun ke dine parmak atması ile eşdeğerdir r:drunk:
Printable View
abi işin oraları derin konular... teferruatlıca anlatmayı beceremem
ama şunu not edin :
BORSA'larda her zaman ALAN KAZANIR
çünkü: hiçbir patron zarar etmeye çalışmaz, karını artırmak ister.. hiçbir devlet ekonomim kötüye gitsin diye uğraşmaz, iyiye götürmek ister
BORSALAR yükseliş için yaratılmış enstrümanlardır
5 ay önce garan... 23'tü... 56 ya getirdiler
savaş oldu, cart oldu, curt oldu... dünya yıkıldı... 46 ya ancak düşebildi
şimdi yine 52'de
kimse 23 ten 52 oldu... boşaltayım tüm malımı demez...
DOLAR BAZLI o kadar karı yok zaten, % 1'ini ya satar ya satmaz
tarih-yabtksoran-xu100/usd bazlı veriyorum
01.10.2019---- % 65---- 1,75 dolar
01.07.2022---% 33---- 1,44 dolar.... yabancı 1,6 dolardan % 30 malını satmış
01.05.2023--- % 27--- 2,3 dolar... yabancı 1,75 dolardan % 6 daha sattı
şimdi.... % 35--- 2,6 dolar... yani 2,45 dolardan % 8 ini geri kapmaya çalıştı malı
1,75 dolardan %38 mal kaptırdılar... şimdi malımızı nasıl geri yerine koyarızın peşindeler
peki bu hareket yanlış değil mi ?
YABANCI böyle bir hatayı nasıl yaptı ?
yanlış değil di ? doğru hamle idi ?
çünkü:
TÜRKİYE'nin borcu 1 trilyon dolara koşuyordu..
MERKEZ BANKASI batışa koşuyordu... dolar rezervi eksi... altın desen yok
bu durumda TÜRKİYE'nin ARJANTİN gibi batması gerekiyordu.
yabancı buna oynadı ve mantıklı idi. borsa 0,30 dolara, 0,5 dolara inecek ve mallarını geri alacaklardı
ama hesaba katmadıkları şu vardı :
biçilmiş kaftan, bir BOP PROJECİSİ vardı...
ve bu BOP PROJECİSİ varken ülkeyi batırmak yerine, BOP adımlarını peyderper işletmek daha karlı bir iş idi
suriye'de PYD/YPG kurmak... 10 milyon suriyeli itelemek...
bunlar para ile yapılamayacak işler
...,.......
son birşey yazayım, benim için kapansın konu
5 ayda FAİZ... 4 katına çıkmadı mı ? ÇIKTI
borsa ? 2'ye katladı
faiz'in 4 e katladığı yerde borsa yükselir mi ? yükselmez... düşer
niye düşmüyor ?
verdiğin faiz DEĞİL Kİ ?
enflasyon % 70... % 40 faiz nedir ? en az % 100 vereceksin ki adam faize dönsün ?
adamda biliyor bu enflasyon ortamında hisselerin durup dinlenip, 6 ayda % 100 yapacağını
neden çıksın BORSA'dan ?
hemde BORSA helacanlıdır, hareket vardır :plc:
İNSAN para kazanırken, kendini övmek, gururlandırmak ister... fıtratında vardır... öyle aldım, böyle sattım, HÜSTAD oldum ister
koy faize mal gibi bekle...peehh.. % bin versen de istemez
illaki gözünün önünde, BOFA ile, YAPI KREDİ ile, İŞ YATIRIM ile çarpışacak ki
tatmin olsun
tatmin olmanın başka yolları da vardır da... :oleyo:
o konular başkanımızın ilgi alanına giriyor :yahoo:
tam 13 senedir sevişiyor dolar ile... 31 olsa tamam :drunk: diyeceğiz de
bırakmaz...
bu seferde 69 olayına bakacak
Forumdaki iyi stratejistlere bir sorum olacak ne olur borsa :drunk:
Stratejist arkadaşlardan topikte bol bol yorumlar görelim faydalansın topik , teknik olarak graf üzerinde gösterilsin isteniyor :)tamamda iyi stratejistlerde haftalık bülten çıkarır yorumlamalar yapar valla kimseyi görmüyoruz sizler bir yorumlayın bakalım piyasayı biz tekniklçilerde birşeyler karalarız.:wave:
stratejist değilim ama ben dahil çoğu kişi aslında hiç bir şey yapmadan para kazanabileceğimizi biliyoruz yapmamız gereken şey alıp beklemek sadece ve sadece..
bizler daha çok.. değim yerindeyse aksiyon ve bu işi yaparken hem eğlenmeyi hemde hemde işin tadını çıkarma peşindeyiz.
zaten aksini düşünen burada en azndan bu topicde olmazdı. alır hisseyi veya viopta orta vadeli pozu beklerdi...
pandemi bir krizdi ve tarlayı tabanı satıp girileblecek bir krizdi ve bizler için bir fırsattı
ancak en iyi stratejist sandığınız bu işin piri vs dediğiniz insanlar bile çoğu en iyi ihtimalle % 200 kar'ı görünce satmıştır :))
belki sonradan yine girmiştir ama rallinin büyük bir bölümünü kaçırarak...
benimde soruya bağlı olarak.. asıl istediğimiz ne ??
diye sorayım..:drunk::drunk:
ismail saymaz kaldıraçlı piyasalarda battığınında bir seçek içinde olduğunu söyledi.
ama kadın parayı alıp gömmüş bile olabilir.. tonla seçenek var.
ama bana kalırsa para kaldıraçlı piyasalarda battı ... belirtilen tarihlerde hissede batması mümkün değil zaten yükseliyordu geçdiğimiz 6 ay içinde veya 2 seneyi düşünürsek.
:drunk:
aklın yolu bir :drunk:
hepimiz para kazanmak istiyoruz... ama önemlisi beeen, kendim kazandım demek istiyoruz
asıl isteğimiz : şu PALA'dan çarptığın paralardan BORNOVA'daki cikis mekanlarda 2 bira :drunk: ısmarlaman
öbür dünyayamı götürecen, dicem.. onada inanmıyorsun
Paranın bir yerde batması gerekmiyor ki... Kadın kendi parasını borsada başlangıçta batirmis galiba. Sonra da böyle bir yöntem bulmus. Ponzi yapmışlar en son giren kekler de parti kalmış gibi... Yalnız gerzekce olan böyle bir faiz verilmesi... Ayda yüzde beş falan yapsalar daha uzun surermis.
Ancak dün bağlanan bir adam bu işte denizbank ta var diyor. Denizbank görev zararı yapalım ödeyelim falan demiş ama sisteme girmediğinden BDDK sanırım görev zararı kabul etmeyiz demiş. Belki o zamanlar banka yönetimi böyle borsada falan değerlendirip oderiz demiş olabilirler. Ama faiz oranını aklım almiyor veren de kabul eden de acaip saçma.. bu iş öyle basit birşey değil gibi. Altından yine soylu çıksa şaşırmam [emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çıtak bütün gün boyu teknik analiz anlatmış okuduğum kadarı ile diğer arkadaşta temelci madem bu kadar biliyorsun grafta göster demiş ne olacağını bende diyorumki bu işler bu kadar basit değil temelci arkadaşlar bu saatten sonra ne olacağını bir yazsın kendi adıma teknik bakan birisi olarak bizde karalarız birşeyler.
kontrollü bir borsada ne zaman ne olacağı sorulduğu için garipsedim:)
soylu çıkmazsa şaşırmak lazım zaten..
bankanın haberi var.. kadının kendi ifadesinde zaten 500 dolar üstü veya 500 bin dolar üstü tüm işlemlerde bankanın haberi olmak zorunda diyor :) yani kanun gereği... ve bu parayı kadın kendi bankasında kendi masasında kameralar eşliğinde alıyor :) bazı paralarıda dışarıdan elden alıyor.
bankanın haberi olmaması mümkün mü.. paket yapmışlar evine gidip kadını serum falan takmış müdürler .
soyluyada pek dokanamıyorlar kim bilir onda da kimin kasetleri var.. :kahkah::kahkah:
kısaca tuzun bile koktuğu bilmem kaçıncı vakalar 20 senede. :drunk:
Her sabah gibi o gün de bir umutla kalktım.
Kılı 40 yararak özenle seçtiğim 7 senedin 7 sine de şöyle bir göz attım sabah."heh ovlum pisyedili01 gene en iyi 7 hisseyi buldun" dedim kendi kendime.Moral motivasyonumu en üst düzeyde tuttum her zamanki gibi.
O gün de çok rahattık .
Akşampazarından sonra sürüden eksilen koyun var mı diye baktım.
Ortada ne sürü kalmış ne koyun. Meğer 7 hissede eksi kapatmış.
Bizim kuzucukları kurt kapmadı ,yıldırım düştü hepsi telef oldu o gün.
Ne diyelim ?
Sağlık olsun.
Saygılar sn Çıtak
Saygılar
Kaldirac a bulaşma Şubat gibi başlar ralli... Unut gez toz hesabına akşamları bak.. bir sene sabret sabit kal hele... Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geldik yazalım bari dün profesyonel 3 analistle ve kendi dostlarımla gün içi istişareler yaptım kendimizi iyi resetledik:)KKM den çıkan paraların %70 mevduata geçtiği söyleniyor geri kalan eurobont,döviz diye dağılıyor.Faiz borsanın yanında belli bir süre alternatif olacak , çoğu analist bile kararsız durumda önümüzdeki 3 ay için bilançolarda bozulmalar olup olmayacağı takip edilecek.
hafta sonu konuşulan konulardan Tuncay beyden bir alıntı paylaşayım .
Bu hafta sonunun en çok konuşulan konusu Torba Yasada yer alan ve Döviz cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden sağlanan gelirler ve döviz cinsinden açılmış hesaplardan sağlanan faiz gelirlerin ’de yapılacak vergi oranları ile ilgili hükümler. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim Borsa’da olumsuz bir etki beklemiyorum. Burada Cumhurbaşkanına %15 olan vergi oranını %40’a arttırma yetkisi veriliyor. Burada öncelikle şunu söylemek gerekiyor. Bu konu döviz cinsinden sağlanan menkul kıymet ve faiz gelirleri ile ilgili. TL cinsinden varlıklarla ilgili değil. Bir diğer konusu mevcut yasada zaten Cumhurbaşkanına 1 kat yani %30’a çıkarma yetkisi veriliyordu. Bu rakam %40 olmuş. Son olarak döviz cinsi gelirlere vergi oranı artacak diye yorum yapmak yanlıştır. Önceden de yükseltme yetkisi vardı, bir değişiklik olmadı. Eğer vergi oranı artırılır ise o zaman yorum yapılır. Döviz Mevduat hesaplarına oluşacak bir talebin önüne geçmek, TL hesapları daha fazla teşvik etmek, Şirketleri’nde TL cinsi menkul kıymetlere yaptırım yapmaya yöneltmek amacıyla bir sopa göstermek amaçlandığını düşünüyorum. Borsa üzerinde vergi oranı fiili olarak artırılmadıkça olumsuz etki beklemiyorum.
Diğer bir konu Mehmet şimşek seçimden sonrayı adres gösterdi , bu süre içinde önümüzde bilançolar var , ayrıca dışarıda geçen günde yazdım teknik olarak trend başlama hazırlıkları mevcut ,Aralıkta pıst 100 7400-8500 arası gider gelir , sonra bilanço dönemi 3.05-3.10 dolar beklentim oradan kar satışları piyasa Mehmet şimşeğin verdiği seçimden sonra adresi canlı tutulmaya çalışılıp belli bir banta aralığında gidip gelecekdir , likilite az olduğundan belli tahtalarda sert aşağı yukarı hareket göre biliriz bu dönem içinde.
bizim görüşlerimiz bu yönde.
Zinedrimed abi nerelerde yahu? Hiç yazmaz oldu.
Önümüzdeki 1-2 ay testere, seçimde 12-13 bin, seçimden sonra 10 bini test eder endeks. Fenere gelince, bu sene de şampiyon olamaz fener.
Ek 29928
XU100 USD bazlı grafik. 270 doler altı riskli, 280 doler üstü rahat.
13.9 milyon USD para kaptırmış,Arda Turan ..anlaşılan..
Sene 1803..
Napolen BONAPARTE, yaklaşan İngiliz savaşı için parayı ihtiyacı vardır.
Amerika'nın Lousiana eyaletini -yaklaşık TR'nin 3 katı büyüklüğünde olan 2,14 milyon km2 -
Tamtakır Fransız hazinesini doldurmak için Amerikalılara 15 milyon USD'a satmıştı...
Amerikan toprakları bir anda 2 misli olmuştu..
Bugün Missisipi nehri ile Rocky Dağları arasında 15 eyalet bulunmaktadır.
15 milyon USD olan bu anlaşma kağıt para değil,tamamı Altın karşılığı idi. İngiliz BAring&Co.Bank'ın
sendikasyon liderliği yaptığı bankalar tarafından finanse edilmişti... Finansman için Amerikalılar satın alma tutarı kadar tahvil
çıkararak bu satın almayı 15 yıl vade,%6 sabit faiz ile finanse etmişlerdi..
Şanslı ülke Amerika, savaşmadan alınan 2.14 milyon km2..
Arda yaklaşık 5 milyon dolar kaptırmış. Kar payı hesabı ile 13 kusur istiyormuş
Bankanın haberi yok hesaplara hiç girmemiş. Ne futbolcuların nede kadının denizbank hesaplarında para yok. Para ya başka bankalara yada yurtdışına gitmiş. Bir yerden alınqn para ile diğerlerine ödeme yapılmış 40 milyon dolar diyorlar amq tahminim en fazla 10 milyon doalr kalmıştır. Oda kadın ve ekibi tarafından sistem dışına çıkarılmıştır.
BAnkanın haberi olmaması mümkün değil...
KASA da en ufak bir hata olsa genel müdürlükten arayıp sordukları bir düzende..
Bu para trafiğinden Genel Müdürlüğün haberi yok deyip, geçiştirilemez...
Sadece para hareketleri değil, tuhaf ,dikkat çekici personel hareketlerini bile,içerde çalışanlar
Genel Müdürlüğe bildirir..
Öğle yemeğini içerde yemek isteyen ve ekrandan ayrılmayanlar hakkında bile inceleme yapıldığı bir sıkı bankacılık
düzeninde böyle bir olayın kaçırılması,gözlemlenmemesi..imkansız
Sülün osman'ın bir lafı var. Ben ahlaklı hiç kimseyi dolandırmadım der. "Hep kendini uyanık sanan ahlaksızları çarptım!"
Klasik keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur hikayesi ,sizin ne işiniz var ponzilerlerle topluma malolmuş kariyer para yapmış insanlarsınız ..şimdide çakallık yapıp kadının Beyanıyla bankayı dahletmeye çalışıyorlar işin içine..
Muhtemelen alacaklıların baskısı ve karşılığı vaadiyle kadın öyle bir ifade verdi akılları sıra tazmin ettirecekler buharlaşan dolarları bankaya ..bankanın içinde veya dışında çalışanların yaptığı yasa dışı aktiviteden kime ne .hiçbir evrağın resmiyeti yok ..hesaba para girip çıkmışmı yok ..söz bitti ..
bu tamahkar dangalaklar üstüne bir bardak su içsin o parayı yerine kesinlikle koyamazlar.. Benim çalışanım benim firmamın ismini prestijini kullanıp dolan yapacak Karagöz ceremesini çekecek olurmu öyle şey .hukuka da vicdana da uygun değil .
arkadaşlar günaydın.....telefon da sim kart değiştirdim.....daha doğrusu Türk teleomdan Turkcel e geçiş yaptım.....sim kart taktıktan sonra pin kodunu girdim oldu....bugün şarj yaptığımda telefonu tamamen kapadım....sonra açtığımda benden pin kodunu tekrar istedi işte olduğumdan pin kodu evde kaldı......normalde istememesi gerekiyordu...ilk defa oldu .....telefonu açmanın yolu var mı acaba.....