yukarı denerse 11.100- 11.200 aralığı hedef olur, oralarda taktik satış yapılabilir (30-endeks)
oyunun merkez üssü yine ykbnk, bofa alışta başladı bu tahtada, hayırlara haşrolsun inşallah
Printable View
yukarı denerse 11.100- 11.200 aralığı hedef olur, oralarda taktik satış yapılabilir (30-endeks)
oyunun merkez üssü yine ykbnk, bofa alışta başladı bu tahtada, hayırlara haşrolsun inşallah
sayfa karar anı'nın, çok değerli bi arkadaştı, artık yazmıyor, umarım yazmaya başlar tekrardan.. geçen haftaya benzer bi yatay olur, ama bu hafta biraz yukarı eğim ihtimal dahilinde, geçen hafta aysonu baskısı vardı, ykbnk yalanlamasıyla bi volatilite oldu, oldu-bitti..
yani biraz giderse short, biraz düşerse long, tam senlk piyasa
aksiyon olmuyor, biraz aşşa verebilirdi, ama vermiyor..
bofa diğer bankalarda satışta bi tek ykbnk almış, bi de tuprs almış
düşemeyen borsa çıkar mı ? biraz shortçu satıcı gelirse çıkar
dışarı çıkayım, ustaların saati gelir bakarım tekrar
bu hafta kademe değişikliği yapıldı, vadeli artık 0.25 değil 1 tam puan olarak işlem görüyor, hisse vadelilerde de benzer bi marj değişikliği yapıldı.. tabii bu robotların işlemlerini azaltıcı yönde etki etti, volatilite gözle görülür derece azaldı..
sabahtan beri vadeli 70 puanlık bi bant içinde sıkıştı kaldı.. aşağı vermediğine göre alıcı gelmiyor demektir, baz senaryo- alıcı gelene dek hafif tempo yukarı yapması, alıcı gelmezse aşağı yapmaz.. tersi durumda, yani satıcı gelirse yukarı yön sertleşir
benim için pozitif, senin için de öyle anladığım kadar, diğer küçükleri bilemem.. zaten bu saate kadar viop yapıp batmamayı başaran kişi sayısı fazla değildir, pek az kişi kaldı bence, belki de artık predator algolar devre dışı
30-endeks için direnç olan mavi ortalama temmuz ayından beri ilk defa al veriyor, mavi direnç olarak çalışacak olsaydı, vurur geri çekilirdi, üç gündür aşağı salmadı, volatilite yok oldu, geleni alarak devam ediyor gibi.. 26.aralık faiz indirimine kadar 11.800 yolu açık
https://i.hizliresim.com/5a9hxwj.png
2021-2024 döneminin en büyük kazancı sağlayan şirketler kesimi- hem de enflasyonun birincil dereceden sorumlusu iken- enflasyon muhasebesi denen bir icat sayesinde artık vergi de vermiyorlar, çünkü tonla kar ettikleri halde kar göstermiyorlar bu muhasebe tekniği sayesinde.. kar marjlarını olağanüstü arttırdı şirketler, böylece fiyat artışlarının başlıca sorumlusu oldular, üstüne vergi de alınmıyor bunlardan.. bazıları da bu rezilliği savunuyor.. yazık
bankalara da uygulansın, onlar da zarar göstersin, borsa düşsün diye yırtınıp durdular, ama sonunda maliye aklını başına aldı, bankaları muaf tuttu.. yarın banka tahtaları +3 açar gibi gözüjküyor.. yetmez ama evet
2025 için tüm şirketlerden de kaldırılmalı, enf.muh. denen bu ucube toptan iptal edilmeli.. 15 senedir ortalama %4 olan favök marjı enflasyonist ortamda %10 seviyesine yükseldiyse, yapılması gereken vergi avantajı sağlamak değil, tam tersine windfall tax uygulamak olmalı- sen hayatında kazanamadığın parayı kazanmışsın 2-3 senedir, gel bakalım bundan biraz vergi ver demektir hakkaniyetli olan
bankalar enf.muh. haberinden sonra akşam seansı +137 puan yapmış, xlbnk ise %2 koymuş üste.. yarın açılışa yansır
vadeli tahtasında pasta umut verici, uzundur ilk defa olağan shortçular dışında yeni shortçu gelmiş, açık poz değişimi +5 bin, özellikle strateji 3.200 lot satışı yeni short olmalı, muhtemelen fonları için hedge amaçlı short, yarın yukarı forse etmek için gerekli mazot bulunmuş diyebiliriz
https://www.theguardian.com/world/20...rgentina-milei
arjantinde yoksuulk sınırı altında yaşayanların oranı %53 seviyesine yükseldi, derin yoksulluk içinde olanlar ise halkın %20 kısmını teşkil ediyor.. millei iktidara geldikten sonra emekli maaşlarını dondurdu, yüzbinlerce kamu çalışanını işten attı, enerji ve ulaştırmaya sağlanan teşvikleri kaldırdı, sokak aşevlerine yapılan fonlamayı durdurdu, bütün kamu projelerini iptal etti vs vs.. halkın alımm gücü diye bi şey kalmadı, ortalama bi arjantilinin önündeki seçenek ya yiyecek bi şeyler alacak yada ilaç alacak, ikisine birden parası yetmiyor
piyasalar ise sevdi olup biteni, enflasyon düştü aylık %20'den %4'e düştü, bütçe açığı azaldı, ekonomik büyüme -5%, çok sevdi piyasalar gelişmeyi ama halk kesinlikle aynı fikirde değil
Acı reçete. Bence başka yolu da yoktu, Arjantin ve Milei doğrusunu yapmış
https://i.hizliresim.com/qbkdhg7.png
bakalım açılış gapi kapanacak mı ??
dünkü yüksek 10.987, şu ana kadar en düşük 11.023
sahildeki çay bahçeye gittim, çaya zam yapmışlar 40 TL idi 50 yapmış, değişen hiçbir maliyetin yok niye dedim ? dedi ki, şimdi yılbaşı nasıl olsa zam yapacaktık, bi ay önceden yaptım ki, yılbaşında hemen zam mı yaptın demesinler.. pre-emptive
evde küçük bi tadilat vardı, fiyat aldım yan sokakta devam eden inşaattaki ustalardan, dediler 130 bin.. üst mahallede iyi bi usta dediler, tokgözlü dediler, onu çağırdım 72 bin fiyat verdi.. ümraniyeden tanıdığım bi ustayı getirdim 20 bine yaptı
bi zamozingo aldım ümraniyeden 12 tanesi 100 TL.. 2 tane daha lazım oldu üst mahalle nalbura gittim 2 tanesi için 80 TL istedi
kendi yaşadığım bu örneklerde yola çıkarak- tcmb faizi bu fiyatlamaların neresinde, reel faiz neresinde, enflasyon beklentileri neresinde, bütçe disiplini bu işlerin neresinde ?? değişik bi milletiz, TR enflasyonunu öyle faizle para politikasıyla sıkı maliye politikasıyla çözemediğimiz ortada.. tek yol var- kapsamlı fiyat denetimleri, devletin yaygın ve sürekli fiyat denetimi yapması, caydırıcı cezalar koyması, devlet demir yumruğunu indirmek zorunda, başka yolu yok
https://i.hizliresim.com/8nkqg8e.png
vadelide aracı kurum dağılımı enteresan, garanti satmış işyat almış, daha doğrusu garanti long kapatmış, iş short kapatmış çünkü açık poz değişimi -22 bin.. garanti bu pozisyonu salı günü açmıştı, kötü enflasyon rakamından hemen sonra yarım saatte kaptı-kaçtı şeklinde yapılan alım, açık popz değişimi ise önemsiz bi rakamdı, bu hesaba göre salı günü garanti yeni long açarken satış tarafındakiler long kapatanlarmış
nasıl yorumlamak lazım ?? teoriye göre boğa piyasası sona yaklaştı yada sonlandı diyebiliriz, zira zarardaki shortçular havlu atmış.. ama diyebiliriz ki, daha havlu atmaya manke çok shortçu var, o yüzden fazla emin olmamak lazım
Trump “Suriye’deki savaş bizim savaşımız değil. Bırakın ne olacaksa olsun. Asla bu olaylara karışmayın” diyerek Biden yönetimini uyarmış....
Bakalım, koltuğa oturunca pkk/ypg’ye “Bizden bu kadar. Artık başınızın çaresine bakın” der mi?
İngiliz ekonomist Timothy Ash:
Türkiye için büyük bir zafer. Erdoğan’ın dahiyane hamlesi. Esad, Rusya ve İran'ı tamamen mahvettiler. İsrail ve ABD'yi yendiler.
Pkk’nın işgali altındaki Deyr ezZor özgürleştirilmiş...
Münbiç bölgesindeki 7 köy Suriye Milli Ordusu tarafından pkk işgalinden kurtarılmış...
Münbiç’te halk pkk’ya karşı ayaklanmış...
Suriye’de kurtarılan bölgelerde hayat normale dönüyor. Yeni hükümet kurulana kadar devrik başbakandan görevine devam etmesi istenmiş. Çalışma bakanı bütün çalışanların görevine dönmesini istemiş.
Bu adamlar kafa kesen, ırz düşmanı, yağmacı, terörist olarak lanse ediliyordu. Şimdiye kadar ne kafa kesme, ne intikam duygusuyla katliam, ne ırza musallat olma ne de yağma olayı görüldü...
Tek arzu ve gayeleri baskıcı, işkenceci şebbiha yönetiminden kurtulmakmış demek ki. En azından şimdiye kadar verdikleri görüntü bu. Bundan sonra olaylar nasıl gelişir göreceğiz. Yabancı istihbarat örgütlerinin uyuyan hücreleri varsa bu hücreleri uyandırıp Suriye devrimini zehirlemeye çalışabilirler belki...
İnşaallah bütün Suriye’de birlik, bütünlük sağlanır da bir an önce suriyeliler vatanlarına kavuşur, bölgeye huzur gelir. Çok çile çektiler....
Suriye Milli Ordusu pkk’nın savunma hattını yarmışlar, Münbiç merkeze doğru ilerleme başlamışlar...
Münbiç’in kurtarıldığı söyleniyor...
Suriye Milli Ordusu’nun kuzeyden Lazkiye’ye ilerlediği, Rusya’nın Himeymim Hava Üssü‘nü tahliye ettiği söyleniyor.
Lazkiye ve Tartus yerel yönetimleri Suriye Devrimi’ne tabi olmuşlar. Muhalif güçler barışçıl yolla şehirlere giriş yapmış....
İsrail uçaklarının muhaliflerin ele geçirdiği Şam’daki Mezzeh hava üssünü bombaladığı iddiası var...
Türk savaş uçakları için Suriye hava sahası açılmış...
pkk işgali altındaki Rakka’da halk ayaklanmış. pkk’yı kovmaya başlamışlar....
Suriye’de genel af ilan edilmiş...
Muhtemelen ülkesine döndüğü takdirde Baasçı Şebbiha örgüt lideri Esad da yararlanabilir bu aftan....
ypg militanlarının birçoğu bölgedeki aşiretlerden çocuk yaşta zorla alınmış yada kaçırılmış kişilerden oluşuyor. Bunlar fırsatını buldukları takdirde ya kaçarlar yada kendilerine baskı yapan teröristleri infaz ederler. Aileleri pkk’ya karşı ayaklanıyorlar birçok yerde....
Birde bakıyorum suriyenin özgürleşmesi ülke içinde bazılarının zoruna gitmiş abuk sabuk yorumlar başlamış...
merhaba arkadaşlar ne var ne yok bi 10 yıldır criptodaydım yeniden piyalara giriyorum inşallah.
mükemmel zamanlama olur, borsada büyük bi ralli bekliyor gibi bizi.. şirket piyasa değerleri çok cazip seviyelerde, enflasyon muhasebesi denen saçmalık yüzünden kar göstermiyor olmalarının pek bi önemi yok, bu fiyatlardan sadece hisse alınır orta/uzun vade- gayrimenkulün de, faizin de, altının da çok üstünde getiri potansiyeli var
suriyede sünni çoğunluğa 50 yıldır cehennemi yaşatan nusayri baas diktatörlüğü bir haftada yıkıldı, tüm dünya bu ani yıkılışın ardında türk devletinin olduğunu söylüyor, bizimkiler plausible deniability modundaydı, cuma günü reis biraz açık etti işin aslını.. cehape kitlenin sevgilisi esed iran'a kaçtı, fazla bi kan dökülmeden yönetim el değiştiriyor.. tabii toz duman biraz yatışsın neler olabilecek onu anlamaya çalışacağız, ama şu anki denklemde en etkin aktörün türkiye olduğu apaçık.. özgür özel dün o kadar saçmaladı, o kadar saçmaladı ki, trol nevşin bile çileden çıktı- bu kadar gülünç duruma düşmeye gerek yok' demiş
https://twitter.com/nevsinmengu/stat...76190175879276
bu arada halk tv seyrediyorum demin, tr içindeki suriyeli mülteci sayısında tenzilata gitmiş -7 milyon diyor.. 13 milyon değil miydi bu sayı ?? hızını alamayan troller 20 milyona kadar çıkıyordu, nasıl olsa kitleye ne versen yiyor, o yüzden dili kemiği yok
nüfus dağılımını şöylece özetleyebiliriz: esed rejim topraklarında 9 milyon, idlib 4 milyon, ypg bölgesi 3 milyon, yurtdışında mülteci olan 7+ milyon, bunun 2 milyon kadarı komşu lübnan-ürdün-ırak, 1 milyon kadarı avrupa, 3.7 milyon TR, kalanı diğer.. içişleri bakanlığı 700 bin kadar azalma olduğunu cari suriyeli sayısının 3 milyon olduğunu söylüyor.. önemli bi kısmı daha geri dönecek, ucuz iş gücü gideceği için işçilik maliyetleri yükselebilir bazı emek-yoğun sektörlerde, toplam yurtiçi talep bi miktar gerileyecek, konut piyasasına ciddi bi etki olacağını sanmıyorum
yarın büyük gapli açılış bekleyenler var, bilemiyorum..
bi miktar artı başlayacağı kesin, ama ben yukarı açılışa atlamam
En iyisi Lübnan ile Suriye’nin tek devlet çatısı altında birleşmesi. Suriye yeniden yapılanacak. Lübnan’da devlet çökmüş durumda. Suriye’nin yapılanması altına Lübnan da katılsın...
Hizbullah’ın buna karşı çıkacağını sanmıyorum. İran ile aralarına mesafe koyacaklar bence. İran’ın güvenilmez olduğunu yaşayarak öğrendiler. Zaten İran’dan artık rahat lojistik de alamazlar...
Trump Avrupalılar'a "pamuk eller cebe. Nato'ya para yağdırmasanız abd'yi Nato'dan çekmeyi değerlendireceğim. Abd nato'dan çekilirse Rus ayısıyla dans edersiniz" demiş....