Kepez dikkat ediyorum Sen yazdigin zaman hisse dusus rallisi yasiyor. yazmasan okusan diyorum 6 Yildir yazdin olmadi izlesen olmazmi :))
Printable View
Kepez dikkat ediyorum Sen yazdigin zaman hisse dusus rallisi yasiyor. yazmasan okusan diyorum 6 Yildir yazdin olmadi izlesen olmazmi :))
Özsermaye 57 milyon olmuş. Defter değeri 2.34 lerde. Şimdi yeni bilançolarda en kötü kar açıklamasa bile özsermaye ve defter değeri yeniden güncellenebilir. Bu sürekli bir artış grafiğinde özsermaye 70-75 milyona güncellenirse o zaman defter değeri 3 ün üstüne atar..Bu bence kardan daha büyük bir beklenti.. THY -1.422.000 ( eksi ) zarar açıkladı 4.5 lardaydı 7 yi gördü. Sade zararla ilgili bir ilişki kurarsanız hiç prim yapmaması lazım. Ama bu süre içinde öz sermaye büyümüş 17 milyar olmuş. işlem gördüğü piyasa değeri 9,3 milyar defter değeri 12,31 e yükselmiş. yani hala ucuz..Bu zararla prim yaparsa şaşırmamak gerekir. 6.72 den işlem görüyor. Emkel kar açıklamasa bile büyüyen bir şirket profili , ayağını daha sağlam yere basan bir şirket profili çiziyor. Borçları yok etmiş.kar açıklayıp açıklamaması bence artık ikinci planda . yatırımcı öncelikle parasını yatırdığında uzun vadeli yatırım yapabilirmiyim ona bakıyor. Şirket şu gidişatta uzun vadeli yatırım yapılabilir duruma geliyor .Buda yakın zamanda A grubunu işaret eder..Ben bu beklentiye daha çok güveniyorum.
Nerdeyse bilanço öncesi kasıtlı yazdın diyecen..:) Yatırımcı 3 aylıkta kar beklentisini satın alıyormuş..pehh Yazmadan duramıyorum. 100 milyon yıllık sipariş almış. Bu Emkel mi diye haberi 2 kere okudum.:) Hatırlarsın biz bu emkele bulaştığımızda özvarlıklar -20 milyondu. Yıllık cirosuda 22 milyon cıvarı idi. Her şey 5 katına çıktı , pozitif yönde . sade hisse fiyatı 1/3 e düştü. yazmada dur..
[QUOTE=kepezmesut;410995]Nerdeyse bilanço öncesi kasıtlı yazdın diyecen..:) Yatırımcı 3 aylıkta kar beklentisini satın alıyormuş..pehh Yazmadan duramıyorum. 100 milyon yıllık sipariş almış. Bu Emkel mi diye haberi 2 kere okudum.:) Hatırlarsın biz bu emkele bulaştığımızda özvarlıklar -20 milyondu. Yıllık cirosuda 22 milyon cıvarı idi. Her şey 5 katına çıktı , pozitif yönde . sade hisse fiyatı 1/3 e düştü. yazmada dur..[/QUOTE
KEPEZ , THYyi ornek veriyorsun.THY yi yabancilar aliyor yukseliyor.Emkeli kim alacak da bi yerine ilistirecek. Alaninda ( bizler gibi ) burnundan fitil fitil getiriyor Huso Aga.Yillardir ozsermaye,kar vs dedin milletede sebep oldun.Senin saydiklarin Huso aga kagidi istedigi kadar topladiginda kullanilacak.o zamana kadar 5 sene daha gecer. Cunku bizim gibi yillarini emkelde curutmus olanlar satmiyor.Husonun da acelesi yok.Yillardir soyluyorum bu kagit icin tum teknik aciklamalar Huso aga tamam diyene kadar etkisizdir.Takaslarin bile bir anlami yok.al gulum ver gulum.
[QUOTE=Serhatediz;411087]Bu dunyanin ahiretide var demek gerek huso agaya.olumde var huso agam:))Yasa bakmaz Bu olum İşleri gerci ama Benim yas 42 Ben Bu corbayi icerim agam Hemde kepceyle.elmi yaman beymi gorucez.ahada notunu al Bende Bolu Beyiyem.zalımlıksa bizde zalim oluruz.sanımız belli.burda artık temel teknik işlemez .alamadığı malın peşindeler.o sebeplen sinir harbi.adam aklınca bana 1 günde 120 bin yazıylada yazayım yüzyirmi bin kaybettirdi.1 bir günde 30 barem.hey yawrum hey yermi Bolu beyi bu ****likleri,yada başka Bi ifadeyle burnunuzdan fitil fitil getirmemi.o arsaların Bi dönümüyle gelin kapıma.
Emkel benim bahs ettiğim kurumsal şirket katagorosine girmiyor..Bir nevi aile şirketi ve bu tür şirketlerde patron istediği şekilde hisseyle oynayabiliyor.Ya da bilançoda makyajlar yapabiliyor..Ama günahını alıp da Emkel patronu bunları yapıyor mu yapmıyor mu onu bilemem..Yalnız ben dört dönem satışlarını inceledim satış maliyetleri hep %70- 72 aralıgında iken buson bilançoda maliyetler %83.9 a çıkmış bu da brüt karı yemiş...Herkes biliyor ki bilanço kalem oynamalarında üzerinde en çok oynanan kalemlerden biridir..Ben Emkelin patronu bunu yaptı demiyorum..bu genel bir görüştür..Adelin ya da yazdığım şirketlerin 4-5 yıllık kazancına bakarsanız daha doğru bilgiye ulaşırsınız Adel 2009 da 065 kuruştan 2015 de 23 tl yi geçti..Yani 2009 da 6500 tl para yatıran birinin 6 yıl sonra yani 20015 te parası 230 bin tl oldu..yani 36 kat...2015 ten sonraki bilançolarda karda düşüş olunca hissede düzeltme başladı ..ama hala 18000-20000 aralıgında...vb...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9835148aee.jpg
Sanirim Emeklilik fonlari satiyor..
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bu sefer patron baskasi araciligiyla hisse topluyor.
Bi süre dinlenmeye çekilecek muhtemelen
Bana göre 6 aylık bilançoda gerçek konumu netleşecektir.stokları eritir ve satış maliyetini de %70 lere çekebilirse güzel kar kaçınılmaz olur.Bu da kaçınılmaz olarak fiyata yansıyacaktır..(YTD)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ff91c326ec.jpg
Alıntidir.
3 aylık stok geçen senenin toplamındaki 12 aylıkdan fazla ( 53 milyon , yani hiç maliyet yapmadan nakite dönecek mal) uzun zamandır üretim yapıyor. stoklar şişmiş dolaysı ile satışlara göre üretim maliyetinin fazla olması normal.. Bu stokları ama 6 aylık ama 12 aylıkda paraya çevirdiğinde , bilançoda kar beklentisine oynayanları bayağı mutlu eder. ( keza ben ormana bakıyorum ağaca değil , 3 aylıkda zarar çıkması gayet normalde ama birilerin elindeki hisseyi almak için fırsat oldu.) Bilanço kalemindeki özsermaye 57 milyon olmasına rağmen , toplam kaynakların 175 milyon olmasıda bu stoklardan kaynaklı. Toplam kaynakları 175 milyon olan bir şirketinde 30 milyon piyasa değeriyle işlem görmeside ilginç..Bu da ayrı bir konu.. Böyle , bu şekilde devam ederse toplam kaynaklar 300 milyona ulaşmış , borsada işlem gördüğü piyasa değeri 30 milyon olan bir şirket olarakda farklı bir rekora imza atacak :)
Hani desek şirket ana sahipleri 3 kağıtçı , şirketin faliyetlerini gerçek anlamda borsaya yansıtmıyor desek. Sürekli özsermaye ve toplam kaynaklar artıyor. Karı temettüye değilde şirket kaynaklarına akdarırsan sürekli şirket güçlenir , ama ciddi bir kar açıklamaz. Burada bu yapılıyor şu an..Boşaltılan şirketlerde özsermaye ve özkaynaklar sürekli erir.Hemde karda açıklamaz. Burada son 3 yılda 3 katına çıkmış bu değerler.Bir yerde mızrağın ucu çuvaldan çıkacak..
Sayın Kepezmesut,6 aylık bilançoda ben de kar getireceği düşüncesindeyim..Tabi faaliyet dışı giderlerde yüklü bir gider kalemi eklemeseler...Normal bilançoya bakıldığında iyiye bir gidiş var..Mesele stokların birikmesi değil,stokların erimesidir..üç aylıkta görünen stoklar ürüne çevrilmiş ve teslim edilerek para da tahsil edildiğinde kar kaçınılmaz görünüyor..
Bir de şu var şirketin bu yıl ödemesi gereken kısa vadeli borçları 84 mil.civarında bunun 45 mil.ticari borçlarve finansal borçlar var.33. milyon da ticari alacakları var...Tabi bir yıl içinde hangi dönemde bunların hangi bilanço döneminde ödeneceği ya da alınacağını bilmiyoruz..Bunlar finansal giderler ve gelirler kalemlerinde vergi öncesi karı etkileyecektir..Ben stok durumunu da göz önünde bulundurduğumuzda iyiye gidişin süreceğini düşünüyorum...
Siz bugün alayım yarın zengin olayımcılardansınız galiba arkadaş gayet güzel anlatmış şirketin gidişatı iyi tam al kenara at durumunda ileride bozar o zaman kaçarız o ayrı..Borsa uzun vadeli yatırım aracıdır o yüzden vadesinin belli olup olmaması çokta önemli değil zaten vadesi belli olsa herkez borsada zengin olup çıkardı ;)
siz Emkelde yenisiniz kardes.Ben Emkeli 6 yildir tasiyan bir safim.Bunda Kepez denilen arkadasin katkisi da oldu.Kendisi 5,6 yil once sirket zor durumdayken de aynen boyle pembe tablolar ciziyordu.Benim saflarda kandi.( kanmasaydin deme hakkina sahipsiniz.) Oldu bi kere.Diyecegim suki Tablolar ne kadar guzel olursa olsun karsinda Arabul cetesi var.Ben Emkelde bunu ogrendim,bunu soylerim.Teknik,bilonco vs. Hepsi emkelde bos.
Kardeş emkelde grafikler yeni yeni işlenmeye başladı ki hacimi de öyle zaten ben kişisel olarak önce hacimi izliyorum..Emkelin hacimi alış satışları emkelde bi hazırlık olduğunu gösteriyor evet emkelde yeniyim daha önce orgedeydim 2.5 tl iken girdim 8 tl ye kadar zaman zaman bekledım zaman zaman alsat yaptım orge şuan 9 ile 10 tl arası gidip geliyo bu hissede de aşşağı yukarı orgenin yaptığı marja yakın bi beklentim var nasip olursa bundanda ekmek yiycez geçmişte emkel şuandaki gibi değildi..Bence yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.
Emkelde teknik temel olayı bitmiştir.Geçmiş yıl borcu kalmadı vede üstelik 2 yıldır temettü veriyor.Hisse defter değerinin altında işlem görmesine rağmen neden gitmediği yıllardır forumda konuşuldu tartışıldı,tartışılmaya devam edecek.Bence tek bir nedeni var şuan;İstenilen lotu tamamlamadan gitmez diyen bir patronla karşı karşıyayız.Bunu son çeyrek bilançodada gördük.Tarihi stok açıklayarak bilançoya müdahele edildiği ortada.13 milyon gibi ticari mal bulunan bir stok. 6 aylıktada ticari mallar faturalandırılıp mamule gömülür mü?Gömülür.Olağandır vede bu şirketten beklemek çok doğaldır.Doğal olmayan bu hissedeki potansiyeli keşfeden bir yatırımcının tahtaya henüz gelmemesi.Buda tamamen arabul ailesine olan güvensizliktir.Şirketi yöneten bunlardır.İmtiyazlı hisse olmamasına rağmen hisse topludur vede bunların kontrolünden çıkmasını kimse düşünmemekte,tahtaya girdikleri görüldüğü durumda dünyanın başlarına yıkılacağını düşünmektedirler.Sonunda ne olur derseniz,sinirlerine hakim olan,paraya ihtiyacı olmayanlar kazanacak.Tamamen kendi fikirlerim .Yatırım tavsiyesi asla değildir.
[QUOTE=KESKİNALİ;429576]Emkelde teknik temel olayı bitmiştir.
Aynen katiliyorum size.Burda sorun bunlarin işbilmezliğimi yoksa açgözlülüğü mü desem bilemiyorum.madem işler düzeliyor aynı yatak yorgan firmasında olduğu gibi 2-3 lü fiyatlara çekilip malın toplanması lazımdı.bu rakamlardan çoğu ky satardı.Şu anki 1 tl rakamlarda ky nin kagida daha fazla bulaşması sözkonusu.O zaman nasıl toplayacaklar.demekki geçen 7 seneye rağmen bunların acelesi yok gibi.velhasılıbu kafayla mal toplanmaz ve epey daha bekletir diye düsünüyorum.
KAP: EMKEL [ ] EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/608468
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5c30a1b84b7718
Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi 2017-05-22
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Evet (Yes)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 03.05.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Mali Tablonun Hesap Dönemi 01.01.2016-31.12.2016
Mali Tablonun Verildiği Otorite Çubuk Vergi Dairesi
Mali Tablonun Verilme Nedeni Yıllık
Mali Tablonun Verilme Tarihi 2017-05-22
Açıklamalar
Ek Açıklama Kurum Geçici Vergi Ödemesinin Sehven İşleme Alınmadığı için verilen düzletme kaydı.
Bu hisseyi bazen ekranda izliyorum..açıkçası ne yapmak istiyorlar anlaşılmıyor. Sanki.Yatırım Finansmanın hissede tek görevi işlem hacmini artırmakla görevli..alıyor,satıyor...İş yatırımın takasında artış var ama bazen alıcı bazen satıcı oluyor..Küçük yatırımcının toplama imkanı oldukça bol..Peki ne yapmak istiyorlar açıkçası ben anlamadım..Geriye 6 aylıgını beklemek kalıyor..O zaman da zarar açıklarsa bu şirket artık sahibinin insafına kalmış demektir..
Evet sn yatirimci x. cok dogru tesbitte bulunmussunuz. Allahim bu kan emicilere insaf nasip etsin.Birde her zaman yaptiklari gibi duzeltme yollamis sahtekarlar.Trilyon kar aciklasan ne olacak, sanki gidecekmi kagit.Lan muhasebeci Erol duyuyonmu lan beddualarimizi,kulaklarin cinliyomu
[QUOTE=Fast;434318]düzeltme yollamış hala zarar yazıyor matrixde ben firmaya mail attım okadar sipariş var neden zarar açıklıyorsunuz diye[/QUOTE
Ben zamaninda cok mesaj attim donmuyorlar.Direkt Muhasebeci erolu arayacan.Gerci o da guzel hikayeler uyduruyor garibanim emir kulu
[QUOTE=Fast;434616]Bende bu mantikla bekledim.Bir baktim 6 yil gecmis.Bu kagit 2 nin ustune oturmadikca alinmaz.Biz artik beklemeye mecburuz.Ama yeni girmeyi dusunenler dikkat etsin.Bu kagitta asil hareket 2,3 lu seviyelerden itibaren baslayacak.Tabi ki zamani bir Allah birde malum cete bilir
1.37 test ettik
Şirket'in 2016 yılı faaliyetleri sonucunda elde ettiği konsolide dönem kârı 3.105.313,00-TL'dir. Esas sözleşmenin 30.maddesi gereği ve SPK tebliğlerine uygun olarak Genel Kanuni Yedek Akçe (1.Tertip), geçmiş yıl zararları, yasal yükümlülükler ve kontrol gücü olmayan paylar düşüldükten sonra kalan 1.612.505,01-TL tutarındaki Net Dağıtılabilir Dönem Kârının aşağıda görüldüğü şekilde dağıtılmasına,
Birinci Kâr Payı 524.010,42.-TL
Yönetim Kurulu Üyelerine 54.424,73.-TL (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri hariç)
İkinci Tertip Yedek Akçe 5.442,47.-TL
Olağanüstü Yedek 1.028.627,39.-TL
Toplam Brüt Kâr Payı 524.010,42.-TL
Kâr dağıtımının yukarıdaki esaslara göre yapılması neticesinde, VUK hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtlarımız esas alındığında yasal kayıtlarımızda yer alan Net Dağıtılabilir Dönem Kârı 2.405.076,64.-TL'nin 1.821.199,22.-TL'sinin Olağanüstü Yedek olarak ayrılmasına,
24.300.000.-TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine dağıtılacak 524.010,42.-TL kâr payının 21.12.2017 ve 21.06.2018 tarihlerinde eşit taksitler halinde dağıtılmasına,
Kâr dağıtıma dair teklifin 2016 yılı Olağan Genel Kurulun onayına sunulmasına,
Bu olağanüstü yedekler ne kadar birikti acaba? Ve nereye kadar biriktirecekler ???
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gecen yilda 2 kurus olarak belirlendi ancak Genel kurulda 6 kurusa cikarildi.Bu sene Yine Ayni Olur Diye dusunuyorum.