Aman hocam bu sene ben şahsen 2 milyar kar bekliyorum, siz 1 demişsiniz olmamış :)
Printable View
Sayın Yatırımcı
Şirket yönetimi olarak çabamız şirket faaliyetlerinin yüksek karlılık, kuvvetli finansal yapı ve yüksek büyüme oranları ile devam etmesini sağlamaya yöneliktir. Şirketimiz gerek uzun dönem ve gerekse kısa dönem bakış açısı ile karlılık, finansal güç ve büyüme performansı açısından oldukça başarılı sonuçları geçmişte ortaya koymuştur. Bundan sonraki dönemde de söz konusu başarılı sonuçların devam edeceği değerlendirilmektedir. Şirket tüm kaynaklarıyla şirket paydaşlarına değer yaratmaya odaklanan bir bakış açısıyla faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Şirketimizin borsada işlem gören paylarında yaşanan fiyat hareketleri ise takdir edeceğiniz gibi şirket yönetiminin kontrolü dahilinde değildir. Borsa İstanbul’da serbest piyasa koşulları içersinde yapılan alım ve satımlar kısa vadeli dönemlerde hisse fiyatı üzerinde volatilite yaratabilmektedir. Özellikle böylesi dönemlerde genel kabul görmüş değerleme metodları ile açıklanamayan hisse değerlemeleri geçici olarak oluşabilmektedir. Ancak orta-uzun vadeli bakış açısı ile şirket değerlerinin olması gereken / adil fiyat seviyesine ulaşacağı düşüncesindeyiz.
2022 yılına ait olağan GK gündemi 24.02.2023 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil nezdinde işlemler tamamlanarak ilan edilmiştir. Konuyla ilgili taleplerinizi aldık, gerekli çalışmaları yaparak Kurumsal Yönetim Komitesi ve YK düzeyinde gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
Şirket boyle dönüş yaptı...
Bakın arkadaşlar herkes yazsın... Eminim sonuc alırız, telefon numarasını da bir arkadaşımız paylaşmıştı o numarayı da arayarak tam saha pres uygulamalıyız, yoksa bunlar bizi sallamayacak
Daha önce 1127(IFRS) ve 875(SFRS) farkı açıklayan bir arkadas olmuştu
2022 yili karimiz IFRS göre zaten 1.127 milyar TL
2023 yili karlari (IFRS) göre duzenlenecekse çok farklı bir rakam görebiliriz bu yıl sonu
İlk ceyrek 600-650 gelebilir.... Ben mütevazi olayım 500 gelsin.... Gecen sene 120 milyondan 240 milyona cıkmıştı ilk ceyrek... O zamanlarda 640 bin kişi besteydi...şuan 730 bin kişi var üstüne 90 bin kişi geldi... Bence mütevazi olmaya gerek yok... İlk çeyrekte sürpriz kar gelebilir..
Abi bunlar nasıl ilk çeyrek beklentileri böyle.. 500,600 milyonlar havalarda uçuşuyor. Böyle bir bilanço gelir ve sürdürülebilirliği olursa 100 tl dende satmam ben bunu. Çünkü enaz 6,7 tl net temettü verir. Hadi bakalım sabırsızlıkla ilkceyrege odaklanmış durumdayım. Içim kıpır kıpır oldu ne yalan söyleyeyim. Allah nasip ederse şu ilkceyrege kendimi odaklamış durumdayım. Herkese sağlıklı bol kazançlar dilerim..
Aynen. Cogu sirket IFRS e gecti. Sigorta sirketleri de gececek illa ki. Gectigi andan itibaren sirket daha karli gozukecek. CEO bu yil bu mumkun degil dedi konferansda.
SUnu belirtmekte yarar var. Sirketin elinde hatri sayilir bir enflasyon endeksli tahvil var. Bu tahviller 2022 de cok iyi gelir yazdi sirketimize. Enflasyon 2022 yilina gore 2023 de daha az olacagi varsayimiyla, bu tahvillerin getirisi duser. Aklimiizn bir kenarinda dursun. Sirket enflasyon muhasebesi yapmiyor cunku. Enflasyon muhasebesi gecerli olsa idi, bir sey degismezdi. Ama bu tahvillerden daha az bir gelir bekliyorum bu yil.
Ozetin ozeti:
+ Emeklilik buyuyor. Bu buyume SFRS den dolayi kara henuz yansimiyor. IFRS de karli bu segment. Sorun degil, uzunda bekliyoruz sonucta
+ Secime kadar kredi musluklari acilacaktir. Bu kredielr icin hayat sigortasi satislarimizdan yine iyi gelir yaratabiliriz.
+ Gordugum kadariyla, parasi olan insanlar oalsi bir olum halinde, arkasinda kalanlara bir syeler birakmak icin sigorta policesi de almaktalar. Genelde USD bazinda oluyor. Karli bir alan. Assetlerimiz de kucuk bir yer ama karli!
++ Bence henuz IFRS vs SFRS farki henuz kavranmis degil. Muhasebe degisikliginde bu sirket gercekten cok daha karli hale gelecek.
+ Belcika da yasayan biriyim ve buradaki ageas(agesa nin belcikali ortagi) in musterisiyim ayni zamanda. Bu sirket yas tahtaya basmaz. Sabanciya guvenilmese de ageas a bence guvenilmeli. Dun ya capinda oldukca buyuk bir sigorta sirketi. Temettusunu almak isteyecektir her yil.
Bu şirletin 4.6 milyar TL değerinde eurobondları var, hiç mi etkisi olmayacak bilancoya
Bilgi paylaşımların için teşekkür ederim. Emeğine yüreğine sağlık sevgili ortağım. Umarım yukardaki yazdığınız bilanço beklentileri üç aşşa beş yukarı gerçekleşir hep beraber bu cenderenin içinden çıkar ve güzel fiyatları görürüz. Çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür eder sağlıklı bol kazançlar dilerim.
Elinde agesa hissesi olan herkes hisse geri alım için şirkete mail yollasın lütfen... Geri dönüş yapıyor şirket...ne kadar çok yollarsak o kadar etkili olur...
Dün gerçekten bir alım mı oldu yoksa operasyon çocukları yine operasyonmu yaptı gün sonu belli olacak
Dostum selamlar, bir sorum olacak. Mal üzerinden enflasyonu hesaplarsak, 100 TL lik bir mal enflasyonun yüzde 80 oldugu bir yerde 180 TL olur... 2.sene enflasyon 80 den 60 a düştü diyelim 180 TL den hesapladığımızda birim fiyat daha fazla artar.. Ama enflasyon düşüyor normalde... Tahvillerde de durum böyle midir acaba?
Selam sayin twilight1517,
diyelim sirketimiizn elinde 100 TL lik CPI linker(enflasyona endeksli tahvil) olsun. Yillik kupon odemesi "enflasyon + 5%" olsun.
Kupon odemesi: tahvilin uzerinde yazan faiz oranidir.
sizin de belirttiginiz gibi 2022 de enflasyon 80% olsun. Sirketimizin 2022 yilinda 85 lira(100*(80%+5%)) faiz geliri olur.
2023 yilini 60% enflasyonla bitirdik idyelim. Sirkeitmizin 2023 yilinda 65 lira(100*(60%+5%) faiz geliri olur.
sadece bu kalemdeki gelir kaybi (65/85)-1 = -23.5% olur.
Burada yazdigim sey tamamen faiz gelirine gore yapilan bir hespalama. Yillik faiz geliri 85% olan bir tahvilin fiyati takdir edersiniz ki 65% olan tahvilin fiyatindan daha dusuktur. Tahvilimizin ederi de dusecektir. Bunun matematigine girmiyorum. Bu bilancoda, satilmadigi surece"unrealized gain - gerceklesmemis sermaye kazanci" denir.
Ayrica ilk yil kazandigimiz 85 lira faiz gelirini 2023 yilinda tekrar tahvile yonlendirebiliriz. Onun getiri vs hesap biraz daha karisir.
Tam analiz icin, sirketin portfoyunde yer alan tum tahvil, bono ve eurobondlarin bilgilerine, alim tarihelrine ve ne kadar alim yapildigina ihtiyac var. Bu sebeple tam kestirmek zor.
Ben geri alim yapilmasi taraftari degilim sirket tarafindan. O para daha karli sekilde kullanilabilir. Ayrica gelen temettu ile tekrar alim yapicam. Fiyatlarin artmasi hosuma giden bir durum degil su an.
Her goruse saygim sonsuz!
290 milyon kar açıkladığı 2020 sonu 2021 başı hisse zaten 20 tl üstündür geçen yıllarda kar 834 milyona çıkarken hisse fiyatı an itibari ile 28 tl bunun bilanço ilede bir bağlantısı yok temettü vermeme olayıda tuaf 45 den hisse alıp satan yönetim 26 kadar izledi piyasa yapımcılığını bu süreçte yaptırmadı
Sigortacılık endeksi giderken yerinde say az eksiye dönünce at başı ol yönetim uyusun ky çetenin keyfine bekliyor endeks 6000 bin değil 10 binde olsa bir daha bu zihniyetle ne zaman 45 olur bilemiyorum
Borsa İstanbul serbest piyasa serbest düşüş lideri şampiyonu agesa
Depremde devletine yardım eden şirketler ky koruyup hisse geri alımı yapan şirketler birde depremi fırsat bilip ky parasına çökme derdine düşenler hep parasını hem sağlığını bozan insanlar
Depremde devlete yardım eden şirketler ky koruyup hisse alan şirketleri alkışlıyorum .birde depremi fırsat bilip ky parasına çökmeyi fırsat bilen şirketler onlarında hatayda deprem tırlarının önünü kesip onları yağmalayanlar ile hiç bir farkları yoktur
Dün uyarmıştım operasyon çocukları iş başında yine
bunu okuyan agesa yatırımcı ilişkileri kardeşim investing telegram hisse net twittir bu soygun vurgun bitene kadar hergun paylaşım yapacam ky olarak batma noktasına geldik siz marka değeri olarak kaybedin siz güven olarak kaybedin kendi değerine sahip çıkmaktan aciz bir kurum milletin parasına nasıl sahip çikabilir
bugün yatırımcı ilişkiler agesa aradım çok kibar bir arkadaş şirket fiyatının düşüklüğünün farkındayız genel kurulda hisse geri alımı görüşülecek bilanço anlamında önümüzdeki dönem bir sıkıntı yok sabredin dedi kısa zamanda hak ettiği yerlere geleceğini düşündügünü söyledi arkadaş
Adamlar hepsini istiyor mk
%5 eksi nedir yaa ann amı
twilight1517 hocam bu cuma kaç kişi katıldı paylaşım yapmadınız
Dostum 2 milyar kar getirsin temettü vermesin boşver.... Yedek akceye atsınlar ilerde yüksek bedelsiz ile acısını cıkartırız
Sizinle yıllar önce crdfa hissesindede yollarımız kesişmişti ordada isabetli tahminleriniz olmuştu. Burdada 2 milyar civarı beklentinizinde gerçekleşecegini düşünüyorum. Böyle bir Kârın önünde hiçkimse duramaz. Umarım ilk çeyrek beklentilerimiz gerçekleşir. O vakit tekkeyi beklemeye devam sevgili twilight. Sağlıklı bol kazançlar dilerim.
Dostum bu hafta Bi değişim yok o yüzden yapmadım....diğer emeklilik şirketlerinde de bir değişim yoktu... Haftaya cuma bakalım ne olacak... Ayrıca benim tanıdığım bir kaç kişi agesa beste ve her ay 20 bin lira yatırıyorlar...agesa beste maddi durumu iyi olanlar var desek yanlış olmaz... Türkiye sigorta ve Anadolu Hayatta ise yatırılan prim daha azdır...
Dostum sende ara, ben aradım az once fiyatın cok düşük oldugunu kabul ediyor, finansal yonde güçlü olmaya devam edeceklerini soylüyor, hisse geri alım konusunda ise cok talep aldıklarını bunu da gündemimize aldıgını genel kurulda görüşüleceğini filan soyledi... Ki yonetşm kurulunda bile alınabilir...
Koskoca agesa 300 milyon geri alım yapabilir fiyatı düşük bulduğumuzdan diye kapa haber yollayabilir dediğimde cok haklısınız 300 milyon agesa için hiç bir şey dedi...
Herkes ararsa bir sonuc elde ederiz ama bir kac kişi ararsa da sadece havada kalır...
Cevap geldi zaten.
Siz de yazdiniz buraya
Şöyle bir hesap yapalım
10 milyon $ lık geri alım açıklasa . Halka açık kısmın %20 sini alabiliyor.
Yönettiği 4 milyar $ lık fonlardan 10 milyon fon ayırsa %40 eder.
Bir de sabancı holding ayağı var
Belki onlarda bir el atar.
Yaklaşık 10 yıl önce 750 milyon $ a halka arz edilmiş şirketi 250 milyon $ alabiliyorlar
Bugüne kadar geri alım açıklamamaları hataydı zaten
Kendimi dolandırılmış olarak hissesiyorum