Arkadaşlar,
Yeni üyeyim ve birikimim az. Sadece ve sadece paramın değerini korumak istiyorum. Ne yapayım? İçimden bir ses dolar veya altın al diyor.
Printable View
Arkadaşlar,
Yeni üyeyim ve birikimim az. Sadece ve sadece paramın değerini korumak istiyorum. Ne yapayım? İçimden bir ses dolar veya altın al diyor.
Arkadaşlar,
Yeni üyeyim ve birikimim az. Sadece ve sadece paramın değerini korumak istiyorum. Ne yapayım? İçimden bir ses dolar veya altın al diyor. Sizler ne dersiniz?
Altın her zaman icin akilli bir yatirimdir hem onsu yukseldikce hem dolar yukseldikce kazanirsin bu dunyada trump putin koreli manyak oldukca altın düşmez düşemez
Birincisi: Böyle gönderiler yapmayın
İkincisi: Tanımadığınız birilerinin şöyle yap /böyle yap demesi ile hareket etmeyin
Üçüncüsü: Bol bol okuyunuz çünkü aradığınız soruların cevapları hisse.net te fazlasıyla mevcut
Ez cümle:Armut piş, ağzıma düş yok...
saygılar/başarılar
TL Niçin Negatif Ayrışıyor?
http://www.mahfiegilmez.com/2018/03/...f-ayrsyor.html
Konya Karapınar'da kurulu bir çiftliğe yüzlerce kişi para yatırdı. Sütbank adı verilen sistemle üyelerin parası ile aldıkları ineklerin süt parası ödeneceği vaat edildi. Bir yıl kadar önce temeli atılan sistemin, bir ay önce üyelere gönderilen mesajla çöktüğü anlaşıldı. Mesajda ¦ "533 adet hayvan ölmüştür. Bu sebeple çiftliğimizde üretim geçici süreyle durmuştur" denildi.
Hani bir çocuk tekerlemesi vardı.
Olay akla onu getiriyor...
sanki bugünler için hazırlanmış...
"Komşu komşu!
Hu!
Oğlun geldi mi?
Geldi.
Ne getirdi?
İncik boncuk.
Kime kime?
Sana bana.
Başka kime?
Kara kediye.
Kara kedi nerede?
Ağaca çıktı.
Ağaç nerede?
Balta kesti.
Balta nerede?
Suya düştü.
Su nerede?
İnek içti.
İnek nerede?
Dağa kaçtı.
Dağ nerede?
Yandı, bitti, kül oldu..."
Bu adamları nereden bulup bakan yapıyorlar? :-)
Şimşek ve Zeybekçi gibi iki müstesna bakan var. Henüz hiçbir başarılarını görmedim. Kaç dönemdir bakan olmalarının bir sebebi olmalı? :) iyi yalakalık yapıyorlardır muhtemelen de bu arada ekonomik iflasa gidiyoruz Mehmet Şimşek ve Nihat Zeybekçi sayesinde.
Fakıbaba gibi delikanlı bir bakan gelmeli ekonominin başına! Mesela Mahfi Eğilmez olabilir. Mesela Osman Altuğ olabilir. Ama acele etmeleri lazım. Fazla vakit kalmadı!
Zeybekci: Düşük büyüme tahminleri maliyetli oluyor
https://www.dunya.com/ekonomi/zeybek...-haberi-408734
TEB Genel Müdürü: Dövize bağlı endeks problemimiz var
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-408700
Yazıdan;
Şimdi ne dedi bu Leblebici kardeşimiz, anlayan var mı..:kahkah::kahkah:Alıntı:
"Dövize bağlı endeks problemimiz var"
Leblebici, Türkiye'deki para politikalarıyla ilgili ise Türkiye'nin şu ana kadar geldiği nokta hayli başarılı. Ancak dövize bağlı endeks problemimiz var. Bu yüzden para politikalarımız etkisiz oluyor. Döviz kurundaki volatiliteyi azaltacak bir politika gerekiyor dedi. Küresel korumacı politikaların Türkiye'nin işlerini engellediğini söyleyen Leblebici Cari açığı düşürmek için yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Merkez bankalarına güvenmemiz lazım, onların işlerini kolaylaştırmamız lazım dedi.
Fransızlar krizi yönetmeyi iyi biliyorlar derim sevgili enki.
Malum padişahlık döneminde en iyi geçinip malı götürenler bunlardı...:)
Malum bankanın, ABD den ithal Türk menşeli Işığı var. Bu kalın enseli arkadaş her tv. proğramında - en iyi bilen - sıfatıyla millete pompalandı. Adam meşhur oldu ve zırvalamaya başladı. Son 2 aydır BIST diyor başka bir şey demiyor.
Ayrıca , 7-8 yıl önce yunanlıların elindeki finansbank için trakyada arazileri ipotek ederek ele geçiriyor söylentisi yayılmıştı. Aslında tam bir gayrimenkul ipotekçisi bu bankadır. Ama işini temiz yapıyor. O konuda çok pratik ve kolaylıklar sunan bankacılıkla tercihim olmuştur..
Tşkler..gerçekten ben bu kadar diplomatiğini görmemiştim..anlayamadım..:)
Zaten nominal olarak dünyanın en yüksek faizini veriyoruz..Buna rağmen bu kadar volatilite neden oluşuyor..:)
''para politikalarıyla Türkiye'nin şu ana kadar geldiği nokta hayli başarılı'' demeyicek o zaman..yok küresel korumacılık Türkiye'nin işini engelliyormuşta, yok MB'larına güvenip işlerini kolaylaştırmamız lazımda..ula yıllardır MB'larından gelen bol, ucuz paraya güvenip durursun ya..konuşmaya nereden baksan dökülüyor da, işin içinde birde yalakalık var tabii..
TL faizleri oluşan volatiliteyi azaltacak kadar yüksek değil. Reel faiz geçmiş enflasyona göre eksi gelecek enflasyona göre bana göre ya sıfır ya da volatil bir biçimde eksi ile artı arasında dalgalanıyor.
Leblebicinin başta yumuşatarak gaz aldığı (hayli başarılıyız , yapısal reform yapmalıyız v.b) cümlelerinin sonunda kilit bir kelime var. İşte o kelime her şeyi yani aslında ne demek istediğini açıklıyor:
Merkez bankalarına güvenelim..........
-Bankaların kasasında döviz yok ki, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarındaki döviz kredi olarak dağıtılmış durumda,öyle de olmak zorunda,banka faiz ödediği mevduatı kredi olarak plase etmek zorunda yoksa maliyeti elini yakar.Türk lirası karşılığı 637.5 milyar tl olan 160.2 milyar dolar döviz cinsinden kredi verilmiş.
BDDK ve Merkez Bankası bilançolarına baktım bütün bankaların kasasında toplam olarak sadece 13 milyar tl nakit var,bu döviz+türk lirası toplam tutar. Dolayısıyla bırakalım bankalardan döviz çekilmesini,yüklü türk lirası çekilmesini bile banka tek başına karşılayamaz.Ama bir de bankaların Merkez Bankasında munzam karşılığı olarak yatırdığı paralar var,bankaların bir sıkıntı olduğu zaman kullanabileceği paralar sadece bunlar,bir döviz talebi olduğunda ödeme kapasitesi de bunlarla sınırlı,Merkez Bankasındaki munzam karşılığı para ise 118 milyar tl,bunun kabaca % 44'ü döviz desek ,döviz cinsinden munzam karşılıkları kabaca 51.92 milyar tl,bunu da 3.98'ya bölersek kabaca 13 milyar dolar ediyor,bankaların bir panik durumunda, halkın dövize hücum durumunda kullanabileceği para tutarı bu kadar.
- Gerisi kredi olarak dışarıda,ne kadarı geri döner tahmin yapmak zor.Çünkü şirketler uzun vadeli yatırım kredilerini sadece döviz olarak alabiliyorlar,çünkü yüksek enflasyon olduğu için ortalama türk lirası mevduatın vadesi 1.5 ay,uzun vadeli türk lirası kredi vermede mevduat ve kredi arasında vade uyumsuzluğu var.Bu yüzden alışveriş merkezi inşa eden şirketler bile uzun vadeli yatırım kredilerini döviz cinsinden almak zorunda kalıyor, sonra türk lirasına çevirerek yatırım yapıyorlar,şimdi dövizde sert yükseliş olduğunda türk lirası kazançlarını dövize çevirip bankalara ana para+faiz olarak ödemekte zorluk çekmeleri muhtemel.
Bu yüzden bütün ülkelerde düşük enflasyon seviyesi finansal istikrarın ve uzun vadeli sabit yatırımlar yapabilmenin,uzun vadeli planlama yapabilmenin en temel parametresidir.Bir ülkede enflasyon yüksekse makroekonomik dengelerde uyumu bir türlü sağlayamazsınız ve her zaman ekonominizi çıkabilecek krizlere açık halde tutarsınız.
Biliyoruz ki içeride reel faizin eksi olması sıcak parayı pek ilgilendirmiyor..yeter ki dolar içerde artmasın sabit kalsın..şimdi gelinen nokta itibarıyla ülke sınıra gelmeye başladı tabii, dolar artıyor..yoksa faizi arttır dolar baskılansın, eskisi gibi hem faizden hemde dolardan vole vurulsun, derdi bu arkadaşın..
Birde yalakalık için çoğul konuşmayacak o zaman, TCMB'sına güvenelim demesi lazım..
Bunlar geçmişteki öngörüleri.Güncel tahmini ne acaba?
https://resmim.net/f/8M0Oc2.png
Bu tür çözümlemelere alışmalıyız.
Mesela başarılı bir Türk diplomat Amerika ile olan müzakerelerde başarı elde edildiğine dair bazı açılamalar yaptı.
1 hafta sonra Amerika biz anlaşamadık dedi.
Diplomata sordular, e şey siz sanki anlaştık demiştiniz.
Diplomat: Arkadaşlar lütfen benim size söylediğimi açın bir daha okuyun, ne dedim ben
Biz Amerika ile anlayışa vardık dedim anlaştık demedim.
Leblebici de sanırım Merkez bankaları ile anlaşmamız şart değil ama bir anlayışa varalım demiş. :kmk:
15 yıl boyunca beton yerine parayı bunlara harcasaydık bugünkü ekonomik sorunları yaşamazdık!
QATAR WILL BUY TURKISH DRONES, SHIPS AND ARMOURED VEHICLES
https://quwa.org/2018/03/21/qatar-wi...ured-vehicles/
İzlanda iflastan çok kısa sürede nasıl kurtuldu ve dünyanın en sağlıklı ekonomilerinden birisi oldu?
Zeybekçi olsa ne der bu işe? Ya Jöleli? Ya Şimşek? Kesin türlü türlü bahaneler uydururlardı. En kolayı her zaman suçu diş mihraklara atmaktır! Züğürt tesellisi!
https://pbs.twimg.com/media/DZJbRnQX...g&name=900x900
Bence tüm dünya borsaları ayı piyasasına girmiş durumda. 2008 benzeri bir kriz olacak diye düşünüyorum. Başta ABD olmak üzere ülkemizde özel sektör dahil küresel ekonomide 2008 finans krizinden bu yana çok daha fazla borç birikti. Trump delisi ekonomik krizin startını geçen hafta verdi. Kusursuz bir fırtına mı olacak yoksa kasırgamı mı yaşayıp göreceğiz.
Balonlar doğası gereği sürekli şişirilemezler, ya havaları kaçar yada patlarlar.
Büyük krizlerde altın liderliğinde dolar rallisi görülmüştür her seferinde.
Hadi geçtim. Ekonomik olarak kıyaslamayalım. Tamam haklısın diyelim.
Futbolu kıyaslayalım.
Futbolda bile bizi evire çevire yenmişlerdi. Madem nüfus az. Senin benim 80 milyondan çıkarttığım 11 adamı, bu adamlar 300 bin kişiden çıkarttığı 11 adamla nasıl EZE EZE yeniyorlar?
Hem bizim sporcular bu başarısızlığa rağmen, o kadar kayrılıyor ki vergi bile vermiyorlar! Avrupa da sporcuların en az vergi verdiği ülke Türkiye!
Ortada sportif başarı desen o başarı da yok!
Bizim futbolcular mu başarılı İzlandalı sporcular mı?
Adam kutuplarda yaşıyor! Buna rağmen kişi başı milli geliri 84bin$ a çıkarmışlar bu sene!
Biz cennete yaşıyoruz iklim olarak! Ama kişi başı milli gelirimiz 7bin$.
Allah bunun hesabını sormaz mı? Ben size en iyi iklimi verdim neden zayi ettiniz demez mi yüce yaradan?
kafayı nereye çevirsek kriz de kriz söylemi.
valla millet kafayı yemezse iyi.
Başbakan yardımcısı bile kriz yaklaşıyor diyorsa kafayı yemek yerine tedbir almamız gerekmez mi.:yes:
https://www.arti49.com/ekonomik-kriz...r-1121229h.htm
bu grafik hakikatten çok uyduruk konuşuyor
futbol mevzuu nüfusla ilgili olsaydı çin ve hindistan her dünya kupasında final oynardı..!!
ekonomi mevzuna gelirsek, cennet maldivlerin kişi başı hasılası ne, kutupların dibideki kanadanın ne..?
Krizi çıkaran ekonomi yönetimindeki Truva atları.
Bak mesela tarım ve hayvancılık en sorunlu bakanlıktı. Fakıbaba gibi dürüst ve Çalışkan bir bakan geldi. Tarım ve hayvancılıkta çok somut adamlar atıldı. Maksimum 6 ay içinde tarım ve hayvancılıkta gözle görülür iyileşme olacak.
Sıkıntı ekonomi ile ilgili yönetimin 4 dönemdir liyakatsiz veya cahil yalaka kişilere emanet edilmesi.
Ekonomiyi de Fakıbaba gibi delikanlı ve kimseye eyvallah etmeyen kişilere emanet etsinler ne sorun kalır ne kriz.