Dudu döndü de chucky ortalarda yok.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
5.2758 den bir parça daha dolara girildi. Daha da düşer diye düşünüyorum ama dayanamadım
24 Ocak Perşembe 14:30 YABANCILAR 18 OCAK HAFTASINDA 122 MN $'LIK DİBS SATTI, 712 MN $'LIK HİSSE ALDI
Saat 13.00 civarı aktif internet bankacılığından aldım. Dolar 5.2680 civarıydı. Makas diğer bankalara göre daha iyi aktifte
Başvuru için zamanaşımı var mı acaba
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
USDTRY - SAATLIK -
http://666kb.com/i/e0o2au77cze7wl29v.png
USDTRY - HAFTALIK -
[IMG]http://666kb.com/i/e0o2dnx8vvuxwfxdv.png[/IMG]
yiçi yerleşiklerin dolar mevduatı 2mia$ artmış.
dolara talep olmasına rağmen dolardaki düşüşün devam etmesi ilginç.
Hiç sorun yok, 2 ay sonra tekrardan 30-32 olur, :)
Bugun bile 58 yillik firmanin MAHKEME TARAFINDAN VERILEN iflas karari geldi, kredi istahini dusuk saniyorsunuz ama kredibilitesi olan kan kusmus kizilcik serbeti icmis herkes secimlerden sonra bilhassa mayis haziran gibi sonuna kadar kullanacaklar faizine bakmadan. Bankalarda zorlamayla verecek.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaslar ben baska bankada hesap acamam
sadece ziraat ve akbankta hesabim var
akbank temditi indirdi 3.5 ve bu ay daha duser sanki
param o kadar degil
bir sey soracaktim. burada devlet tahvili yazmis bu yani ne? yilli 4 % yazmis kesinmi? birde 10% vergi yazmis. normalda doviz cinsine 18% vergi aliniyor demi?
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...devlet-tahvili
lutfen aciklayin.
Bugun HSBC ye ugradim.
29 verdik o zamanlar simdi 21 veriyoruz dediler..
6-12 ay yapanlar da olmus musterilerden.
Syg,
Ilk harekete gecen dolar geri geldi.
Dolarin yukari cektigi faizler geri geliyor.
Dolar ve faizin hareketi ile baskilanan bist arayi kapatmaya calisiyor.
Surekli ne geride kaldi onu dusunmek lazim, gidenin veya gitmisin arkasindan kosmamak gerektigini bir kez daha gosterdi piyasalar.
Uzulmeye gerek yok hepsi uzin vadede yakinsarlar ama iyi secilmis bist hisseleri hep bir adim onde olurlar.
Syg,
Sira emlaka gelir mi acaba?
Ondaki donguler daha uzun soluklu oldugundan pek bir sey diyemiyorum.
Kismi bir toparlanma belki uzun sureli trendin icinde bir tepki yukselisi olur gibi.
Syg,
Ben de temettuler gelince nisan basi buyuk kismini dolares yaparim herhalde.
Syg,
Eğer 500bin-1milyon dolar gibi bir portföyünüz yoksa doların düşmesi TL ile kazanan / TR'de yaşayan insanlar için negatif değil pozitif bir gelişmedir. üretimde kullanılan ham maddeden sanayideki makinelere kadar her şey usd ile geliyor.
dolar her yükseldiğinde elimizdeki varlıkların değeri kayboluyor, düşmesi kötü değil iyi bir şey.
etrafta görüyorum adamın 20-30k doları var, çıksa da kazansak diye düşünüyor, halbuki maaşı eriyecek farkında değil.
Ayrıca dolarda kazanan kazandı geçtiğimiz yıl. şimdi milleti dökene kadar o karı size yedirmezler arkadaş.
Bu konjektürde Günlükte veya 32 günlükte devam etmek devekuşunun başını kuma gömmesi gibi bir şey.
Bunu max. oranları kaçırmak adına biraz geç de olsa öğrendim.
Şu dolar edebiyatı yapanlar yüzünden 29-30-33 lük aktifin veya başka bankanın İKİ YIL VADELİ 29 lu oranlarını kaçırdık.
Yine de az miktar 29 lu ve kalanı ise 25.4 mevduat karşılığı yıllık bonoları fırsat geçmeden yakaladık.
Şimdi kafam rahat.
1 yıl sonra dolar 6,30 bile olsa kafa kafayız.
Hem günlükteyim, hem 11 ay daha max. faiz garanti.
Sonrası Allah kerim...
Sakin zamanlarinda tipki hisse senedi toplar gibi toplayip ateslenince, trend disina tasan hareketlerde de yedire yedire, toplarken ki gibi zamana yayilmis olarak vermek lazim kucuk yatirimci saldirinca, Bahceli Reis gibi. :)
Syg,
Doların düşmesi tabii ki pazara marketlere yansır. Ama dolar düşmedi ki, referans alınan enflasyon zaman aralığı için 1 sene önce 3.79TL olan USD şu anda 5.26TL. Yani 1 yıldaki artış %40.
İşte bu %40, %20-25 arasında seyreden resmi enflasyona hala baskı yapıyor.
Çünkü döviz şu haliyle hala şaşırtıcı şekilde yüksek gelen enflasyonun dahi epey önünde.