Fed faiz indirirse ekrani kapaticaz mi 5.50 altina gitmez umarim gercekten tiksinti verdi bu dolar isi
Printable View
Fed faiz indirirse ekrani kapaticaz mi 5.50 altina gitmez umarim gercekten tiksinti verdi bu dolar isi
https://www.internethaber.com/dolar-...i-2040031h.htm
y.t.degildir..
"Bu seviyeden yaptığı yatırım hangi seviyeden çıkacak?"
Bu soruyu ben Sn TINAZ gibi değil de Sn apocalyptica gibi anlama ve yanıtlama durumundayım...
Ya da öylesine bir soru deyip geçmek lazım...:)
İyi günler...
Hürriyette bugün Kanat Atkaya'nın yazısını okumanızı dilerim...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...e-sef-41288005
Dolar kurundan çok daha önemli bence...
Hes,res,ges hepsine karsiyiz ama 10 dk elektrik gitmesine dayanamayiz...
y.t.degildir..
Yahu mod...
Şu adamların zırt pırt anlamsız yazılar yazmalarını artık bir şekilde engelleyin ve huzur verin bu popüler sinek çeken başlığa.
Ne bu yahu.
Biri gider diğeri gelir.
Deliye aptala, çevre ve ihtiyaçların anlamlıca kullanımındaki yönetici sorumluluğunu nasıl açıklayacağız?
5,5882 vurdu çekti
Günün en düşüğü olabilir
Bahçeli dolarları yığıyordur şimdi.:)
dolarla hisse senedi çok farklı, hissenin dibi olmaz, doların olur. Kurun çok yükselmesi nasıl iyi değilse çok düşmesi de ekonomi için iyi değildir. yakında ihracatçıların sesi çıkmaya başlar kur çok düştü diye. daha düşerse cari açık azmaya, ithalat nedeniyle yerli uretim zorlanmaya ve işsizlik daha da yükselmeye başlar.
doların dibini tahmin etmek kahin işi, ben bilmem. alacaksaniz uygun gördüğünüz yerden alırsınız.
Bu saatten sonra satmam zaten kardesim 5.50 lerde korkutup elindekini alicaklar yine kucuk yatirimcinin merkezin faiz indirimleriyle yakinda suanki rakamlar normal fiyatlar olucak zaten cok surmez altincilarda korkuyo simdi :) isin garibi sene basi 5.35 dolar suan 25 kurus ustune koymus halde 7 ayda bende bi gun patlayacagini dusunuyorum isin borsayi kacirdik yanliz yok ulke batacak su bu olcak diye 16.5 tan aselsani almadim bozucaktim dolari bi ara zararina ama guvenemiyosun bi anda 360 derece donuyo ulkenin hali elde kagittan baska bisey kalmaz neyse hayirlisi olsun artik cok dusecegini dusunmuyorum zaten.
Bu arada fedin pas gecme ihtimalide var bence izle gor yapabilirler bi dahaki toplantiya kadar belli olmaz veriler iyi geldi hep invest te mesajlar onemli bence
en son "Türkiye'nin ekonomik gerçeklerine uygun, insanlarımızın ve ülkemizin ekonomik ilişkilerini emniyete alan, kültürümüzden, milli ve manevi kaynaklarımızdan beslenen, yeni ve adil bir kambiyo rejiminin üstünde mutlaka çalışılmalı, tek yanlı bağımlılıktan kurtulmak için kollar sıvanmalıdır" demiş idi
Sn Tınaz iyi de fabrikanın kuruluş amacı bu değil mi zaten, hangi uluslararası şirket parayı o ülkeye bağışlıyor, bu şirketler sosyal yardım şirketi değil sonuçta, yatırım yapacak kar edecek onu da cebine atıp gidecek, soru başka bir şey ama bence doğru ifade edilemediği için biz anlayamadık.
Ekonomik güven endeksi, temmuzda geçen aya kıyasla yüzde 3,3 azalarak 83,4'ten 80,7'ye geriledi.
5.5929 vurdu çekti.
VIOP 31.12.2019 TL uzlaşmalı vadeli kur satış fiyatı : 5.8550 TL
VIOP 31.12.2020 TL uzlaşmalı vadeli kur satış fiyatı : 6.6820 TL
Doları spottan almak yerine VIOP'tan vadeli ve TL uzlaşmalı almak daha avantajlı gözüküyor.
Ancak TL uzlaşmalı olduğunun altını çizmek gerekli. Günlük %2-3 oynaklık zamanları geri geldiğinde TL uzlaşmalı olmasının da ciddi olumsuz yönleri ortaya çıkabilir.
Ben özellikle 31.12.2020 tarihli kontratı yakından takip etmeye başladım.
Dolar kurunu düşürmedeki ikilem şu olmalı...
Dolar kurunu, alımı tetikleyecek kadar düşürmek ne kadar doğru?
Yine mi dusuyor bu pacavra
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almak icin uygun degil. Mal destekte dagitilir derler. Bir ayi tuzagi yapsin hele sonra bakariz.
Bahçeli'yi eleştirirken 2 kere düşünün ...
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Oynaklı arttığında VIOP'taki kontrat fiyatından spota dövize dönmek ek maliyet getirebilir.
Gün içi oynaklık %3-4'e sıçrarsa kontrat bitiminde fizikiye dönülmek istenirse %3-4 veya daha fazla bir maliyet oluşabilir.
Örneğin 31.12.2019 vadeli kur fiyatı 5.85'tir ama gün içi oynaklık %3-4 ve bankalar da makası açmış ise
%4 oynaklık +%2 genişleyen makas ile fizikiye geçmek için 6.20 TL ödemeniz gerekebilir.
Oynaklık 13 Ağustos 2018 gibi daha da abartılı seviyelere çıkarsa 5.85TL lik kontrat dönüşünde kur alış fiyatı 6.20TL'nin de çok ötesine sıçrayabilir.
O nedenle nihai hedefi spottan fiziki dövize dönmek olanlar için TL uzlaşmalı kontratların riskini iyi ölçümlemek gerekli.
Dolar ucuzlamaya basladiginda borsa eksi ciktiginda borsa yine eksi bayadir takip ediyorum bu biseyi gosteriyor yabanci dustu mu biraz biraz aliyor ciktimi izliyor cok uzun vadeli gitmicek borsa bence risklerin onlarda farkinda kopruden onceki son cikisa cok yok farkindalar
Beklenmeyen birşey degilki. Geçen ay fiyatları sanki..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankadan almaktansa forexte 1.10 kaldiracli almak bence daha makbul. Tabi faiz maliyetine katlanacagiz. Herhalde buradan da bir yuzde 10 daha dusmez.
100 bin tl lik alacagima forexte 10 binlik alirim. Boylelilkle hem banka marjina magruz kalmam hem de butun parayi baglamamis olurum.
Vioptan uzak durun fiziki dolar fiziki altın candır
Yanıt için teşekkürler, Viop'u spekülatif bir amaçla kullanıyorsam kârımı TL olarak alıp TL'de kalırım kuşkusuz. Sepetimin içinde döviz olmasaydı, spottan da almayı düşünebilirdim ama bahsettiğiniz risk ancak vade tarihinde ya da pozisyonun kaparken oynaklığın yüksek olduğu zaman spotta dövize geçmemiz gerekirseden geliyor anladığım kadarıyla.
Yazıları otomatik çevirmiş..fiyatları değil. Geçen ay fiyatladi olacak..ay yerine de at yazıyor ne bu..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bora bey, Türk yerleşiklerin güvenle ilgili endişelerinin olduğu bir konjektürde, daha da koşulların kötüye gitme durumunda fabrikayı bir yerli firmaya devredip gitme durumunda ciddi zararı söz konusu olmaz mı? Türk firmalarının küçülme öngördüğü bir iklimde neden gelmek isteyeceklerini anlamadım. Rxpu bey de sermaye çıkışlarının olabildiğince engellendiğini, bu sayede kurun stabil kaldığını söyleyince, yatırım yapmayı düşünen firma için daha da olumsuz bir koşul oluşmuş olmuyor mu? Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.