-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Dolardaki ticari yaklaşımı, çıkışındaki tam isabet bizi Bahçeli'ye kinlendiriyor kanımca...
Şimdi de doğru yerden girecektir büyük bir ihtimalle...
Bu muhafazakar liderler, Hz Muhammed gibi ticaret ehli adamlar...
Ben o adamın bir inancı olduğunu sanmam, ama ekonomi doktorudur.
-
Yine mi dusuyor bu pacavra
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
Tinaz
Ben o adamın bir inancı olduğunu sanmam, ama ekonomi doktorudur.
Yemişim onun ekonomi doktorluğunu. Hükümetin alacağı kararları önceden bilebilecek sayılı kişilerden birisi.
O kanalla edindiği bilgiyle hareket ettiyse zaten kaybetmesi imkansız.
Ama bu tür yaklaşımlar ile piyasa güven kaybediyorsa onun bedeli çok daha fazla.
-

Originally Posted by
alenichev
Tam bir dip tuzağı. Çok kısa vadeli işlem için uygun değil gibi.
-

Originally Posted by
rxpu
VIOP 31.12.2019 TL uzlaşmalı vadeli kur satış fiyatı : 5.8550 TL
VIOP 31.12.2020 TL uzlaşmalı vadeli kur satış fiyatı : 6.6820 TL
Doları spottan almak yerine VIOP'tan vadeli ve TL uzlaşmalı almak daha avantajlı gözüküyor.
Ancak TL uzlaşmalı olduğunun altını çizmek gerekli. Günlük %2-3 oynaklık zamanları geri geldiğinde TL uzlaşmalı olmasının da ciddi olumsuz yönleri ortaya çıkabilir.
Ben özellikle 31.12.2020 tarihli kontratı yakından takip etmeye başladım.
Spottan almak yerine Vioptan almak gerekli kesinlikle. Ama oynaklık arttığı zaman TL uzlaşmalı olmasının ne gibi olumsuzluğu olabilir? İkide bir teminat tamamlama çağrısı gibi bir sorun mu?
-

Originally Posted by
rxpu
Tam bir dip tuzağı. Çok kısa vadeli işlem için uygun değil gibi.
Almak icin uygun degil. Mal destekte dagitilir derler. Bir ayi tuzagi yapsin hele sonra bakariz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
-

Originally Posted by
gk1986
Spottan almak yerine Vioptan almak gerekli kesinlikle. Ama oynaklık arttığı zaman TL uzlaşmalı olmasının ne gibi olumsuzluğu olabilir? İkide bir teminat tamamlama çağrısı gibi bir sorun mu?
Oynaklı arttığında VIOP'taki kontrat fiyatından spota dövize dönmek ek maliyet getirebilir.
Gün içi oynaklık %3-4'e sıçrarsa kontrat bitiminde fizikiye dönülmek istenirse %3-4 veya daha fazla bir maliyet oluşabilir.
Örneğin 31.12.2019 vadeli kur fiyatı 5.85'tir ama gün içi oynaklık %3-4 ve bankalar da makası açmış ise
%4 oynaklık +%2 genişleyen makas ile fizikiye geçmek için 6.20 TL ödemeniz gerekebilir.
Oynaklık 13 Ağustos 2018 gibi daha da abartılı seviyelere çıkarsa 5.85TL lik kontrat dönüşünde kur alış fiyatı 6.20TL'nin de çok ötesine sıçrayabilir.
O nedenle nihai hedefi spottan fiziki dövize dönmek olanlar için TL uzlaşmalı kontratların riskini iyi ölçümlemek gerekli.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri