degişkenlerinden cogu ost ve devlet tahvili ve hisse içeriyor
Printable View
merhaba, fonlardaki stopaj konusunda yardım alabilirmiyim. bu ay sınır ötesi harekat öncesi aldığım değişken fon önce zarar ettirdi sonra toparladı ve şu an ilk alım yaptığım anapara tutarının üstüne attı. şimdi satım talimatı verdim vergileme anapara üstündeki getiriye mi yansıtılacak yoksa düştüğü minumum tutardan bugünkü seviyesi arasındaki farka mı yansıtılacak? foruma emeği geçen herkese teşekkürler
bu tcd getirisin anlamiyorum!
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TCD
mesela burada gunluk yazmis 0.1248 , mkk 24 civari oluyor (2 gunluk). sayin yuju tablosu 30.33 gosteriyor. acaba o getiri yarinin mi? nasil oluyor?
Acc daha güvenli denilmişti, elinde Mac tutan var mi? Kaçsak mi ne yapsan? Alışmadık portföyde fon durmuyor gibi olacak ama
hangi fon zamanında arayıp bulamamıştım RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahvil yoğunluklu fonlar eksi getirecek galiba htt eksi 0.14 gerilemiş.dzt de o civar gelir herhalde
Gpg iyice cozuttu.eksi 0.16 kayıp var.hisse fonu gibi
GPG günü tahminen yüzde 0,16 değer kaybı ile 1,3181 seviyesinde tamamladı
Varlık Dağılımı
Repo Mevduat Vb % 73
Bono % 8,4
Döviz % 1,2
Net Hisse Senedi % 7,2
Pair Trade Pozisyon Büyüklüğü % 13,8
Fon Büyüklüğü: 96,6 milyon TL
Bilgi Hattı: 0312 438 27 00
Anlamak çok zor Eral Bey bugün endekste düşüş bekliyordu. Buna göre pozisyon alsa en azından yatay getirmesi gerekiyordu.%8 hisse oranıyla her gün eksi yazılması garip.
gpg pair trade endeks düşüşlerinde başarısız oluyor genelde. ppf vardi sadece bu sabah gpg alim girdim. ppf lerin getirisi çok düştü. birikimleri ne yapalım ilaki dolar alın diyor bu ekonomi yönetimi. altın alıp evemi koysam ne yapsam bu uğraşı biterdi.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nereye yatırım yapacağımızı şaşırdık artık.
bu sitede alıntı yapılınca bildirim neden gelmiyor
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gpg'den perşembe sonrası çıkmak lazımmış, 1 haftadır patinaj yapıyor biraz döviz tutmaya da başlamış olumlu buluyorum, hisse oranı düşüşe rağmen atmamış pair trade sürekli yukarı oynuyor ki zarar ediyor sanırım ya da hisselerde zarar yüksek repoya rağmen 61mk eksi yazmış muhtemelen yarın 70 i bulur bu.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bir miktar YSU için alış emri verdim, yanlış zamanda mı girdim acaba?
Yaptirim v.s isi 13 kasim a kadar surecek gozukuyor,olurda ziyaret sonrasi durum netlesir
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YSU -14 mk
Saat 2'ye kadar yukarı kaldırdı 3 gibi düştü ordan nasibini almış.
Böylece 8 günlük ysu alımımda %606 mk yaptı gün başına %75 fena değil,diğerleride 1500 yapmış gün başına 187 mk
Elimdeki hisse fonlarını sattım tam zamanında, geçen hafta demiştim düzeltme olacak diye bazı arkadaşlar 105 bin diyordu :thumbdown::whistling:
Bunlar siyasi konular ve hiç haz etmediğim şeyler ama kısaca söyleyebilirim ki masada elini güçlendirmek için Trump tarafından da desteklenen şeyler üstadım. Ziyaret olur, o verilmeyen F-35'ler ve Patriotlar -hem de gayet uygun bir fiyata- alınır, her şey tekrar sümen altına konulur.:) Tahvil fiyatlaması dediğimiz yere gelir, biz de Tahvil fonlardan çıkıp Altın Fona dalarız.:)
Bu görüşe katılıyorum, yıllarca borsa da trade ettim ve bu çok takip gerektiren yorucu bir iş..Sırf ekran başında artık zaman harcayamadığım için kısa bir zaman önce fon piyasasına girdim, burada ki arkadaşların değerli görüşleri de yol gösterici oldu..Ancak burada bazı arkadaşları görüyorum fonları trade aracı gibi kullanıyorlar, bana göre fonlar orta uzun vadeli olarak düşünülmeli, borsa azıcık geri kalsa panik halde elden çıkarılmaya çalışılıyor, borsa da orta uzun vade de eğerki yüzde 15-20 beklenti varsa (ki kişisel görüşüm kimseye tavsiye vermek adına değil ama bana göre öyle) bu hedefi beklemek, günlük dalgalanmaları dikkate almamak daha akıllaca gibi geliyor..Herkese bol kazanç dilerim..
Çokta fazla uzun vadeli bakmamak lazım bana kalırsa. Uygun yer ve zamanda yapacağımız işlemlerle makulün ötesinde getiriler elde etmek gayet mümkün üstadım. Hatırlatma babından önemle hatırlatmalıyım ki, bu türden belirsizlik durumlarında hisse pozisyonu yüksek fonların ağırlığı minimum seviyelerde olmalıdır. Endeksin orta vadeli bir yükseliş trendine girdiğini görmeden gerek banka yoğun gerekse de hisse yoğun fonlara fazla bulaşmamak lazım. Endeksten bağımsız hareket eden 2 çeşit fon var piyasada; Tahvil ve Altın fonlar. Ve bu iki fon çeşidi birbiri ile arbitraj yapılabilecek derecede ters korelasyon halindeler. Her türlü detaylı açıklamayı yaptık ha keza. Sözüm meclisten dışarı tertemiz para işte, deli tavuk gibi sağı solu eşelemeye gerek yok.:)Alıntı:
Ancak burada bazı arkadaşları görüyorum fonları trade aracı gibi kullanıyorlar, bana göre fonlar orta uzun vadeli olarak düşünülmeli, borsa azıcık geri kalsa panik halde elden çıkarılmaya çalışılıyor, borsa da orta uzun vade de eğerki yüzde 15-20 beklenti varsa (ki kişisel görüşüm kimseye tavsiye vermek adına değil ama bana göre öyle) bu hedefi beklemek, günlük dalgalanmaları dikkate almamak daha akıllıca gibi geliyor..
Bir arkadaşın özelden sorduğu sorulara verdiğim cevabı buraya da yazayım, hata varsa düzeltin lütfen. Özellikle 3. maddede şüpheye düştüm.
1- Saat 13'e kadar verdiğiniz emirler ilgili fon aracısı kuruma aynı gün iletilir, 13'ten sonraki emirler ertesi gün iletilir. Yani saat 13'ten sonra emir vermek anlamsızdır, çünkü bu ertesi gün 13'e kadar emir vermekle aynı şeydir. Paranız 1 gece için düşük bir oranla repo yapılır veya para piyasası fonu alınır.
2- T+1 olan fonlarda, saat 13'e kadar verilen emirler, emir verdiğimiz akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız. Emrin gerçekleşeceği fiyatı bazı fonlarda emir verdiğimiz akşam, bazılarında ise ancak ertesi gün öğrenebileceğiz.
3- T+2 olan fonlarda ise, alış/satış işlemi o akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, ancak parayı bir sonraki gün hesabımıza geçerler.
4- Saat 13'e kadar satış emri verildiğinde, T+1 satış valörlü olan fonun parası, bir sonraki gün öğleden sonra 14:30-16:30 saatleri arasında hesabımıza geçer. T+2 satış valörlü olanlarda da 2 gün sonra öğleden sonra hesabımıza geçer.
Saygılar.
Gayet güzel bir açıklama olmuş üstadım.:) Yeni konu başlığı açıldığında maddeler halinde yazılı olan bu hususları yani katılımcıların dikkatine sunma adına oraya da yazmak lazım. Böylelikle ne zaman sattım aldım vs geyik muhabbetlerini de kesmiş oluruz. Elinize sağlık.
Teşekkürler NewsTR, inşallah doğru bir karar vermişizdir. Merak ettiğim bir husus var; fonlarda da aynen hisselerde olduğu gibi AL, SAT, NAKİTTE KAL gibi göstergeler oluyor mu acaba? Örneğin BORSADA bu iş için Turkishbulls oldukça faydalı bir uygulamaydı be hisseler hakkında bir öngörü oluşturabiliyordu. Bu durum fonlarda da mı acaba?