Ancak burada bazı arkadaşları görüyorum fonları trade aracı gibi kullanıyorlar, bana göre fonlar orta uzun vadeli olarak düşünülmeli, borsa azıcık geri kalsa panik halde elden çıkarılmaya çalışılıyor, borsa da orta uzun vade de eğerki yüzde 15-20 beklenti varsa (ki kişisel görüşüm kimseye tavsiye vermek adına değil ama bana göre öyle) bu hedefi beklemek, günlük dalgalanmaları dikkate almamak daha akıllıca gibi geliyor..
Çokta fazla uzun vadeli bakmamak lazım bana kalırsa. Uygun yer ve zamanda yapacağımız işlemlerle makulün ötesinde getiriler elde etmek gayet mümkün üstadım. Hatırlatma babından önemle hatırlatmalıyım ki, bu türden belirsizlik durumlarında hisse pozisyonu yüksek fonların ağırlığı minimum seviyelerde olmalıdır. Endeksin orta vadeli bir yükseliş trendine girdiğini görmeden gerek banka yoğun gerekse de hisse yoğun fonlara fazla bulaşmamak lazım. Endeksten bağımsız hareket eden 2 çeşit fon var piyasada; Tahvil ve Altın fonlar. Ve bu iki fon çeşidi birbiri ile arbitraj yapılabilecek derecede ters korelasyon halindeler. Her türlü detaylı açıklamayı yaptık ha keza. Sözüm meclisten dışarı tertemiz para işte, deli tavuk gibi sağı solu eşelemeye gerek yok.