Mübarek kardeşler:)
Bırakın bu işleri, borsada şarlatan çok, hikaye de çok...bazı arkadaşlar da bilerek ya da bilmeyerek alet oluyor...kagidinizin temeli sağlamsa, kimin girdiği çıktığının bir önemi yok.
Printable View
Bunun karı düşük gelmiş nolmuş ne zarar yazan şirketler var açılışta tavana giden.Yani spek ne isterse o olur.Bu kardeşler bu kadar malı aldılarsa yukarı götürüp oradan kitlemeden bırakmazlar.Yarın aşağı bi silkeler açılışta sonra yukarı yapıştırırlar.Ytd
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesin mi ya mübarek kardeşlerin tahta yaptığı yoksa varsayım mı ?
Normal bir bilanço , yıl sonunu belli 120 civarı bir karla kapatacak , bu bilançoya rezalet diyen ne yediği belirsiz tipler var , neyi rezalet bunun , zarar mı açıkladı ne oldu , hemen eller avuşturulmaya başlandı düşer alırız diye , geçen çeyrekte ne olmuştu hisse 12 lerden nerlere geldi çok iyi kar gelmesine karşın , normal bir bilanço ,
Paylaşamam, sadece onların girdiği bilgisi doğruymuş diyeyim. Bu adamlar teknik temel bakmaz spekülatör ya da patron malı boşaltmaya girerler tahtaya. İşin içinde onlar olunca miğdemi bulandırdı 3 defa 17,97 - 17,85 ve 18.00'de tüm malı satış emrine bastım evet tuşuna basamadım. :( Bu kadar malı 40'lara falan götürmeden zor satarlar diye düşündüm.
Bizim TEB indikatörü en iyisiymiş yine, adam boşuna boşaltmamış takası. 9-10'larda yakalansak bu bilançoya zaten alıcı falan geldiği yoktu iyice bombok olurdu, en azından hisse fiyatı yüksek.
Böyle bir şirket için şuan ki değerler normal olsada biraz yukarıda yakalandık. Artık spekin insafına kalmış. Yarın alıcıda, satıcıda çok olur. YTD.
Olaya yarım bakıyorsun cool , diğer faaliyetlerden gelir kısmında geçen sene bu dönemdeki kur hareketlerinden dolayı gelir yazılan rakam vardı onun karşı değerlemeside aşağıdaki kalemlerdeydi , yani karı değiştiren bir durum yok , buna bakıyorsan gelir tablosunda finansal gelir giderlerede bakacaksın , gelir tablosunda anormal bir durum yok yani
Cool sen bize bu mübarek kardeşler dediğiniz olayı açar mısın nedir bu ?
3.çeyrek 880 000 tl faaliyet karı var.yatırım faaliyetlerinden gelir diye bir şey icat etmiş.yatırım faaliyetleri giderinide gelir hanesine yazmış.3.çeyrek zarar etmiş şirket resmen.bir kaç yıl öncede aynısınıda ben yaşamıştım.geçmiş olsun.
dünya kadar borç varken yok euro bonddan yok hisse senedinden 50-60 milyon kar yazmış mış.tamamen sahte bilanço.kar yazdığım
kalemlerden kusura bakmayın şimdide 50-60 milyon zarar yazdım derse görürüm sizi.ben yaşadım biliyorum.
https://i.hizliresim.com/p5A6bL.jpg
Arkadaslar,
Bilanco tam da beklendigi gibi geldi, sizler ne bekliyordunuz?
Üstadım hayata bir şeylerden korkmak için gelmedim. En son lotlarımı 17,29 da sattım. Ne gider diye düşündüm ne geri gelir diye. Hala beklentim olduğu için takip ediyorum ve istediğim fiyatlara gelirse tekrar girerim. Benim istediğimm fiyatlar buralardan %40 aşağısı.
Bilanço kötü demiyorum. Beklenti yüksekti. Fiyat ne kadar normal olsada sene başından beri 4-5 kat artmış bir hisseden bahsediyoruz. İnş bana alım fırsatı vermez 20 nin üzerine atar hepimiz rahatlarız :)
9ayliklarda Adam gibi kar getiren yok onumuzdeki donemler boyle devam ederse bistin vay haline
Ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi. Sanki 6 aylıkta yüksek kar açıklamak için bilanço ile oynanmış gibi duruyor. Demiyorum ki oynanmış. 2019 180 MN satış yap. Brüt kar 30 mn. 2018 110 satış yap brüt kar yine 30 mn. Stmm aşırı yükselmiş. Esas faaliyetlerden diğer kalemler geliride, gidere dönüşünce olumsuzluğa, olumsuzluk eklemiş. Yukarıda bilançoya kötü demedim, dedim. Şuan 3 aylığın gerçekten rezalet olduğunu anladım. YTD.
Neyse dipnotları okuyupta göz yormaya değmez, hiç beğenmedim 3 aylık performansı. Milyonlarca lotu çizenler düşünsün bu bilanço ile kime boşaltacaklarını...
uslubunu bozma.dediğin rakam altı aylıktan gelme.oradada esas faaliyet dışı kalemler.bilançoları dikkatli incelemeni tavsiye ederim.bu
şirket daha öncede aynı kalemlerden kar gösterip sonra zarar gösterdi diyorum,bana lavuk diyorsun.sen önce şirketin son çeyrek performansını incele önce.
Walla bu adamlar 40-50 falan bile yaparlar bir şey diyemem ona ama manipülatif yükseliş olur. Ben temel veriler her çeyrekte daha da iyi geliyor diye bekledim bu kadar zaman. Birileri toplar manipülasyon yapar diye bekleyecek olsam 80 kuruştan metro alıp üstüne yatardım.
Eyvallah...ancak şunu unutmayalım. Satış rakaminda geçen yıla göre %60 artmış. sorun var mı yok. Esas faaliyet gideri artmış doğru mu doğru. Sonuç olarak net kar 101 trilyon mu inada evet. Peki sorun tek çeyrekte gelen faaliyet karı düşüşü mü..
Arsa alımı, kapasite arttırımı bunların hicmi etkisi yok...yatırımcı günü satın almaz geleceği satın alır..piyasada bu karın yarısını edemeyip hisse değeri kat ve kat yukarda olan birçok hisse spekülatif olmuyorda net 101 trilyon kar eden firma hissesimi spekülatif oluyor. Hisse pirimlendi evet anca o pirim 6 aylikta olması gerekip olmayan yükselişte bana göre..bekleyip göreceğiz..
Sayın COOL bu konuda size katılmıyorum..
Biliyosun bizim borsada temeller gerçekler pek fazla çalışmıyor , 2.çeyrekte hisse uçacak kaçacak dendi buralarda % 30 a yakın düştü , hissede manipülasyon olmayıncada gitmiyor maelesef bizim borsa öyle bir yer ,bu adamlar 16 lı fiyatlardan bile bu kadar mal topladılarsa bir plan kurmuşlardır herhalde 😂, girdikleri hisseyi 4,8 te bırakmazlar 😂 kalkınmada 2 ayda % 500 yaptırmış bu herifler eğer bunlarsa ,
Bu hissenin kimseye ihtiyacı yok. Kendi dinamikleriyle gitmiş olsaydı zaten 16/17 TL olurdu. Sadece geciken bir yúkselisti.
Sayın Kazancı bilanço ile ilgili düşüncenizi paylaşın lütfen..
Dostum çok primlendi dediğimiz hisse 4,8 fk da,3.çeyrek kötü değil aslında millet takıldı diğer gelir kısmına , bu dikkate alınıyorsa finansal gelir gider de dikkate alınması lazım , tamam beklediğimizden hafif düşük geldi smm tarafında ama kötü bir tablo değil bence
Aç gözlülük yapmayın daha ne olsun bu ortamda
Gelebilecek en iyi kar geldi ek yatırımın etkisi son çeyrekte görülecektir son alımlar temettü ve bedelsiz
İçin yapılan ön hazırlıkdı film şimdi başlıyor yarın karı beğenmiyenlere iyi bir artışla cevap verilecektir
Malınızı kaptırmayın elinizdeki cevherin değerini bilin
Peki su olabilirmi. Simdi asil sahip tüm mali verdi yeni forvetimiz aldi 17 ye cikardi. Vayy sen misin alan benim çöplüğume bulaşan al sana bilanco. Iki kalem oynat bilanco berbat gelsin. Zira serkan bey çok iddialı konuşmuştu bana bilanco konusunda.
2.husus ise simdi bilançoyu bozuk gonderdin ve tahtaya ek mal getirip satacan ki forveti saf dişi edesin.
Yarin güzel. Bi kapisma bizi bekliyor sahip ile forvet arasinda.
şirket büyümeye odaklanmış durumda
yeni pazarlara giriyor!
meyvelerini önümüzde ki yıllarda yiyecektir
ihracatta bunu destekliyor.
poktan bir bilanço ile geçen yıl aynı döneme göre 2 kat fazla ihracat yapmış
Bu kadar malı toplayıp 18 e getiren adamlar sanki 3.çeyreği bilmiyorlar mıydı arkadaşlar , bu adamlar bizim gibi önüne konulanla yetinen adamlar mı ? Büyük ihtimalle yarın -4-5 ile başlayıp günü tavanla bitirirse şaşırmayın 😂