ama dünkü çıkış çok tanıdık geldi bana..sebepsiz ve apar topar çıkışlar..
dünden borsa çok çıkmamasına rağmen zaten dönecek diyen son kez çıkış yapayım diyen hırsız kağıtların hareketi vs..
tepelerde hep aynı ürpertiyi hissediyorum..:oleyo:
Printable View
ama dünkü çıkış çok tanıdık geldi bana..sebepsiz ve apar topar çıkışlar..
dünden borsa çok çıkmamasına rağmen zaten dönecek diyen son kez çıkış yapayım diyen hırsız kağıtların hareketi vs..
tepelerde hep aynı ürpertiyi hissediyorum..:oleyo:
fitch: şubat'tan bu yana döviz rezervlerindeki azalış, zayıf para politikası kredibiletsini ve negatif reel faiz oranlarının riskini artırıyor
Yetkililer doların artmasının nedenini arştırıyordu cevap geldi mi?
kamu bankaları yaklaşık 1 milyar dolar satmışlar 6.8550 den deniyor
herkesin bildiğini kuldan saklamak boşuna.dolar satarak bu iş olmaz..zamanında bunun önlemleri alınmalıydı..
geçmiş olsun..şimdi fatura ödeme zamanı..
hacimsiz kağıtlarla, spek ve patron kağıtlarla ve hırsız kağıtlarla son 2 ralli yapıldı..
nasıl yapıldı..ver ver al..al al ver..ile..
Bütün senetleri fena satıyorlar
Piyasa döndü.haftayada satış yeriz
Bu arada pasta longdan yana söyliyim.
Bariz londan yana hemde.
sp fiçır tutunursa
Bence 3200, pazartesi salı.
demedi dime. :he:
İnceleme devam ediyormuş.
https://www.bloomberght.com/dolarda-...reketi-2259383
Bankalararası döviz piyasasında oluşan hatalı fiyatlama, algoritmik işlemleri harekete geçirdi. Hatalı fiyatlamanın algolar tarafından gerçek algılanmasıyla birlikte ağustos vadeli kontratlarda Dolar/TL fiyatı 6.96 TL'den 7.6576 TL'ye fırladı.
SEFER YÜKSEL
Uzun zamandan beri 6.85'lere demir atan dolarda 'algo' hareketi yaşandı. Bankalararası Döviz piyasasında oluşan hatalı fiyatlama, algoritmik işlemleri harekete geçirdi. Robot alımların devreye girmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da işlem gören döviz kontratlarındaki temmuz, ağustos, eylül vadeli fiyatlar hızlı yükseldi. Hatalı fiyatlamanın algolar tarafından gerçek algılanmasıyla birlikte ağustos vadeli kontratlarda Dolar/TL fiyatları yaklaşık yüzde 10 fırladı. Ağustos kontratlarında fiyatlar 6.96 TL'den 7.6576 TL'ye yükselirken, temmuz kontratlarında ise fiyatlar 6.90 TL'den 7.02'ye geldi. Bankacılar, İnterbank'taki hatalı fiyatlamanın, robot yazılımları tüm vadelerde harekete geçirdiğini ve algoritmik işlemler gerçekleştiğini ifade ettiler. Bankacılar, bir bankanın spota yanlış kotasyon girmesinin robot yazılımlar harekete geçirdiğini belirtiyor.
Borsa İstanbul'un söz konusu işlemleri incelediği gelen bilgiler arasında.
Dow kapalıyken daldı çıktı ortalığı karıştırdı ama endeks kapanış trend olarak hala ralli modunda... nasıl bi dengeyse endeks bozulmuyor.
Birazcık güncelleme yapalım, seans içinde ayrıntıya inmemiştim...
Kırmızı çizgi (133.700) obo' nun teyit aldığı çizgi...
Mavi çizgi (130.700) formasyon hedefi...
130.700' ün altına gelmeyecek diye bişey yok...
Oraya kadar gelmişken 129.500' e uğrayacağını düşünüyorum...
O vakte kadar kimse long mong açmasın...
Eee resim nerde ??? :oleyo:
https://i.hizliresim.com/Pm0ZaI.png
129.500' de OBO' dan TOBO' ya dönmek isterse onun için de zemin hazırlamış...
Bu sefer 132.500' den teyit alıp, 136.500 hedefleyecek...Muhtemelen 137 - 138' lere kadar gider bu durumda...
Böyle olursa 132.500' den long açanlar 3000 puan terste kaldıktan sonra yine de ben bildim diyecek...
VİOP böyle birşey işte...
Bende forexte çok yaptım öyle
Benim gördüğüm macd uyumsuzluğu çalışmadı.piyasa bull olsaydı çalışırdı.bu satışların devamı gelir
Eregl, krdmd, asels dışında tüm bankalar dahil, bütün hepsi grafikleri bozuldu. Geceye short kalabilirim, bir sonraki hedefe kadar. Düşüş hedefleri var tabii hepsinin.
O pastadaki longlarda yüksek açılışla kapanır
Garanti mesela, 8,08 inde altında kapatırsa iyice nakavt olur.. ben özellikle krdmd yi bekliyorum, o güzel para bırakacak düşüncesindeyim. Ama önce beklediğim kapanışı yapması lazım..
Mgros bozmadı.
Bimas bozuk..
Bu sabah ne yaptılar.?
Tüpraş satış fırsatı bile vermedi.
Zararla sattım
Bu da bir köşede dursun, günü gelince hatırlatırım...
https://i.hizliresim.com/DUolUI.png
abd işlemleride durdu.
artık bakacak bişey kalmadı.
pazartesiye..
dow kanal dibinde
https://i.hizliresim.com/2wvtIY.png
Xu030 spot beklentim, 130000 altında kapatması..
stratejim 130000 altında short girmek. (Hedefli trend beklemem)
Yukarı trendin devamı içinde 135000 üstünde kapatması lazım...
Yani stratejim şu, 135000 lere yakın yerde short açacağım, kapanış 135 üstünde shortu stoplayacağım.
Eğer yapmaz ise, 130000 civarlarında long açacağım, kapanış 130000 altı olduğu takdir de ise, longları stoplayacağım.. shorta geçeceğim..
Teknik mi, temel mi yoksa paranın gücü mü?
3 ü de değişik şekilde etki ediyor.
Temel uzun vadede yanılmıyor, o sırada paran bitmiş oluyor.
Paranın gücü de önemli yani kimin alıp sattığı da çok etkiliyor.
Kısa vadede ise teknik çok etkili. Bir banka yanlış kotasyon girmiş belki EURTRY ile USDTRY yi karıştırdı, ama hareket geldi, hatalı dendi ve ortalık şimdilik yatıştı.
Hepsi paranın gücü ile ilgili, temel dediğiniz konuda birisi şirkete atfedilen değeri vermediği takdirde bir türlü adil değere ulaşmıyor. Bunun belkide tek istisnası temettü dağıtan firmalar. Sonuçta kimse hisse senedini almasada siz kar payı alıyorsunuz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi