Ust uste 10. Gun dusus.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ust uste 10. Gun dusus.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar İnşallah daha da düşer.Enflasyonda düşer,ülkem kazanır.YTD
Silkeleyinnnnn düşsüüün...
30 haziran 5.70
30 eylül 5,90
31 aralık 6,15
yakışırrrrrr. Beaaa!🤑😊😁
Dolar düşsün tabiki.Düşsun ki ekonomimiz güçlensin..YTD
https://www.borsagundem.com/haber/no...ebilir/1413324
bu haber gerçekleşirse (zayıf ihtimal) , dolar/TL yaz aylarında yatay aşağı olabilir.
Fitch in analistlerinden biri Dolar küresel rezerv para statüsünü kaybedebilir. demiş
Sene sonu 6.50 olacak diye konuşulmaya başlanmış , demek ki buralardan 5.80-5.90 taşıyıcı arıyorlar.
Demek ki 5.50 ve hatta 5.00 liralar hala hayal değil.
Ben öyle anlıyorum bilmem bişi...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
USD 7,21 TL olduğu gün dolar alanlar nikah kıymıştır, demiştim..En az 2 yıl sürer bu nikah diye de eklemiştim... Aradan 10 TL olucak, 12 TL olucak diye 7 TL den 6 TL den millete USD aldırdılar.. 2018 2.yarı başladı USD ın geldiği yer 5,80 TL ve günlük faiz %25 dir...
Halbuki bazı siyasi tipler vardı. Milleti dolarize ederek mevcut hükümeti köşeyi sıkıştırmak ve böylece hükümeti ekonomik yönden zorlamak gibi bir kıtır piyoz düşünceler ile o denli dolmuşlardı ki;
İnsanların belki de o yazılarını okuyup, mutfak paralarından biriktirdikleri paraları erittirdiklerinin farkında bile değildiler..
Şu an hala USD da altta boşluk var.. 5,80 den 1 ay sonra 5,50 ye gelse atsan atılmaz, satsan satılmaz.. Eee günlük faiz %25, bu kadar aradan dolar 12 TL olucak diye 1 yıllık vade var.
Ben ocak ayında bu sene maksimum 6,50 bekliyorum demiştim. 5,90 dan USD almam için yeterli sebep değil.. Vakbn almıştım.. 3,35 TL den FULL.. Vakbn ı 4,55 TL de satmıştım.. VAKBN devamında 5,69 TL ye kadar gitmişti...
Şİmdi VAKBN yeniden 3,38 TL ye kadar düştü.. Malum başlığa VAKBN alın demiştim, yemediğim hakaret kalmamıştı... Şİmdi VAKBN 3,73 TL....
Bana VAKBN öyle bir geçmiş ki (VAKBN sayfasında bir kullanıcıya ironi yapmak için yazdığım yazıları yapıştırarak) ben MAGMA tabakasına kadar, VAKBN dan zarara girmişim ve çıkmam mümkün değilmiş...
Yazık ya, vallahi yazık.. 3-5 tane de safacan akıllı tipler var, onlarda o sayfada yazılanların gazına geliyorlar birbirlerini gazlıyorlar..
2 ay sonra FED faiz indirim sürecine girerse ki ( en az 2 yıl sürer) sonra USD 5,35 TL ye inince bana özelden mesajlar düşmeye başlar..
"Abi 6,5 tl den USD 12 TL olacak diye; aldım 2 yıldır bekliyorum USD şimdi 5,35 TL oldu. Ne yapmam lazım acil cevap?" Aradan 2 yıl geçmiş 5,35 TL de artık satma git; şimdi usd al o zaman diyeceğim... Ve yine o zamanda küfür yiyeceğim...
İŞte 3 ay önce USD 12 TL olacak diyenlere cevabım...
https://www.youtube.com/watch?v=4IjELP-EiUY
Yazık ya... Üzülüyorum...
Shortlayalım gitsin 5.60'a sonra da 5.30 [emoji15]
Sn.Bozkurt malum başlık altında ki tipler o denli cehalete sürüklenmiş, siyasi paylaşımlar içindeler ki; aykırı bir şey yazsan 20 adet trol hücum eder yazdığına yazacağına pişman ederler. Demokrasi olmadığından şikayet ederler, kendileri tam bir faşizan tutum içinde olurlar.. USD ın 3-5 tane ky cının binbir zorluk ile biriktirdiği mutfak ev masraflarından kısılan paralar ile 3-5 bin usd ile USD ın yükseleceğini sanan tiplerdir bunlar.
Bilmezler ki 82 milyonluk ülkede hesabı 1 milyon tl ve üzeri mevduat sahibi 150,000 kişi bile değidlir.. Bunların hepsi USD asla yabancı için yine çerez parası... Bilmezler yada bilirler işlerine gelmez...
AKP MHP CHP nin aslında aynı rengin farklı tonları olduklarını anlayamayacak kadar cahil tiplerdir bunlar. Ben diyorum ki; siyasetti boşverin para kazanalım ve yabancıya 1 TL mizi bile vermeyelim.. 1 lira 1 lira 1lira bu savaşı yabancıya karşı ancak böyle kazanırız diyorum, vatan hainliğimden, cehaletime kadar laflar...
Oysa, USD a asla karşı bir insan değilimdir.. USD alırım ama 5,50 ilk durak 5,35 ve 5,18 dir.. 3 kademe de.. 5,18 olsa FULL alırım..
Şİmdi bazıları videolarımı izleyerek ama abi sen 5 TL altı olacak diyordum.. Diyecek kadar cahiller çıkar...
Arkadaş o video tarihine bak Aralık 2018 şimdi tarih ne 2019 Haziran.. Aradan 7 ay geçmiş.. Günlük faiz ne %25,5 Eeee bu hesabı yapamıyorsan yazma bu foruma dinleme o videoları suçlama beni..
2017 Aralık 4,95 TL ne ise %25,5 faizi eklersen 5,60 eder.. Bre cahil....
Bakınız kriz bekleyen tipler bu videom Kışın çekildi.. TR de kriz koparsa nasıl kopar onu izah ediyorum...
2.40 sn ye dikkat...
İyi seyirler... Bol kazançlar...
https://www.youtube.com/watch?v=E-NQ0pkCK_U
İbreler bir süre daha şiddetle aşağı olacak...
USD /TRY 5,72 TL de... Vade 2018/8 7,21 TL den Vade 06/2019
VAKBN 3,38 TL den 4,01 e geldi... Son bir ayda...
VAKBN a aşık değilim... 4,50 ye gelirse satarım.. Üzeri sizin olsun...
TL ye de aşık değilim.. 5,50 USD ı 2019/7 vade de bulursam 1.kademe alırım.. Müteakip 5,41-5,30-5,18 de FULL USD da olurum...
Malum başlıkta hala ara gazlamalar devam ediyor..
5,72 TL deyiz... İzlemeye devam..
Ama en azından bu sene 12 TL olmayacağına ikna olmuşlardır...
Ne içiyorlarsa, artık...
883 milyon USD yerleşikler USD satmış...
https://www.bloomberght.com/yurt-ici...azaldi-2226715
Sn Selka teşekkürler yazılarınız için yeni gördüm sizin yazılarınızı..diyebilirim ki diğer yazan insanlara hiç benzemiyor, o kadar siyasal yazılar var ki hayret ediyorum bu yazanlar kar ediyor mu hiç sanmıyorum.. sadece kafa karışıklığı yapıyorlar.. Kolaylıklar dilerim size..
Syg
ülkedeki riskler ve siyasi belirsizlikler olmasa şu an tl ralli yapardı, ama mevcut durumlar kötü.
Sn.Mursevim çok teşekkürler.. O denli siyasi olmuşuz ki; USD düşecek dersen AKP li trol, USD çıkacak ülke krize girecek dersen CHP li trol oldum.. Halbu ki amacım sadece para kazanmaktı. Yazımın altında YOUTUBE da 6 ay önce çekilmiş videolarım var, tüm fikirlerim orada.. Bol kazançlar..
https://www.youtube.com/watch?v=TaNqA-lPHvQ
Sn.Finans kesinlikle..
Ülkede risk yoktur kim diyebilir ki.. Yaşam ve hayat bile risk değil midir? Yarın sabah ölmeyeceğimizi kim garanti edebilir.
Demek istediğim şudur..
USD dan prim yapma TRENİ 2018 Şubat ayında kaçmıştır. O zaman USD almadıysanız USD dan uzak durmak en iyisi demek istedim. Yani 2018 Şubat ayında 3,75 TL den USD alıp keyfine bakacaktın..
Ama 2018 Ağustos ayında USD 3,70 TL den 7,21 TL ye gelen USD %95 prim yapmış demektir. Buradan USD alınmaz demek istedim..
Yemediğim laf, işitmediğim hakaret kalmadı... Ben geçen seneye oranla TL portföyümü %50 USD portföyümü %10 büyüttüm...
VAKBN sağolsun...
USD a asla düşman değilim 5,35 olsun alırım..
AMa 7,21 TL olmuş, CDS ler 520 ye gelmiş, büyüme sevdasından vazgeçmiŞ, işsizliğe razı, cari açığı kapatmış bir ekonomide USD 7,5 TL den 12 TL olacak alın demek en hafif tabirim ile ALIKLIK idi..
Belki bu spekülasonu yapanlar uyanık tipler idi, ama her okuyan onlar kadar uyanık olmayabilir...
Ben her zaman derim, benim dediğimide yapmayın, ama hakaret etmeyin, okuyun ve geçin..
En son kararı kendiniz verin...
Ama Allah şahidimdir ki; yatırım yapmadığım bir finansal aracı asla övmedim...
Bol kazançlar..
Temmuz 2019 ve USD/TRY 5,70 TL deyiz.. Faiz günlük %25...
1 yıldır yazdım, çizdim.. Video çektim.. 2017 yılında, 2018 yılında devam ettim.. Bir sürü ne idüğü belirsiz tip millete 7 TL den, 6 TL den yığınla zar zor yapılan birikimler ile USD aldırdılar..
Onları okuyanlar o denli hipnotize olmuşlardı ki; bu forumda en yakınımdakilere bile belli düzeyde üstü kapalı ALMA! diyebildim...
Ref olarak videolarımı dinlemelerini yazarak bazı şeylerin yanlış anlaşılabileceğini söyledim..
Dinlemediler...
5,90 dan 5,85 den yığınla USD alan arkadaşlarım oldu.. 1 yıldır 10 TL 12 TL olacak diye bekliyorlar.. Günlük %25 faizde cabası, zarar...
Dedim ki USD taşımanın maliyeti hiç bu kadar ağır değildi dedim, ciddiye almadılar, hakaret ettiler.. O başlığa da artık yazmıyorum.
USD düşmanı değilim diyorum, dinleyen yok, almayın diyorum, anlayan yok...
Şİmdi öyle bir noktadayız ki; 5,71 TL..
Atsan atılmaz satsan satılmaz...
6 TL de 6,15 TL de satabilirdin.. 1,5 aydır da tıkır tıkır TL faizini alırdın... Ama şimdi zor dostum zor...
Satarsın yeniden 6 TL de zirve yapabilir, satmazsın buradan 1 ay sonra 5,50 ye çekerler 21 kademe zarar.. Artı günlük vade zarar...
Burada bitersin.. SOnraki ay 5,50 TL den 5,35 e çekerler.. Kafa dağılır, moraller dip olur.. Hala direncin kalmıştır.. 1 ay sonra 5,25 e gelince bundan cacık olmaz dersin satarsın günlük faize girersin...
Ben o zaman USD çok ucuz alın derim, küfür yerim...
5,25 de USD ı satarsın tuhaf bir rahatlama hissedersin, sonra bir hafta 6,50 ye gelir.. Ama 6,25 den 5,25 e gelen USD ı almak 7,20 ye gelen usd ı almaktan çok daha zordur dostlar..
Tıpkı GARANTİ yi 10 TL den kapış kapış alanların 5,40 tl te gelince tek bir lot dahi alamaması gibi..
Neyse...
USD ile bol kazançlar dilerim.. Ben geçen ay 3,38 den aldığım VAKBN ları kademe kademe satacağımda şu an 4,03 TL olmuş...
Sağlık ile...
Keşke beni daha önce dinleseydiniz... Ocak 2018 tarihli videom..
https://www.youtube.com/watch?v=E-NQ0pkCK_U
Fazla vaktiniz yoksa 2,30 dk ya dikkat edin..
https://www.youtube.com/watch?v=vGONKZLmckU
2 ay önceki USD ın 6,25 TL lere geldiği zaman ki kayıt... Bankalar dip VAKBN o gün 3,38 TL....
Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Türk Lirası'nda ralli beklediğini söyledi.
ABD'nin S400 meselesi nedeniyle Türkiye'ye yaptırım ihtimali olduğunu ancak çok büyük belirsizlik kaynağı olan İstanbul seçimlerinin geride kaldığını belirten Ghose "Seçim sonucu da piyasa için olumlu oldu, Türkiye'nin risk primini de olumlu etkiledi.
Öte yandan Fed'in daha güvercinleştiğini görüyoruz, faiz indirimi baskısı var. Bu faktörler olumlu, bu nedenle Türk Lirası'nda bir ralli bekliyorum" yorumunu yaptı.
Sn.Mursevim bende TL RALLY Borsa da kısa vadeli yükseliş bekleyenlerden idim.. Bu da gerçekleşti.. Vakbn larım ile %80 i ile 4,13 TL de vedalaştım...
USD da yükseliş kaçınılmaz başlığına yazmıyorum ama kısa vade 1. kademe alış yerim USD/TRY de 5,51 TL dedir.. Gelir mi bilemem..
Borsa dan %80 çıktım.. USD ı izliyorum.. 5,76 TL deyiz sanırım 5,71 i de gördük.. 5,51 de olur..
Kısmet....
Sn.purple keşke burada ki ve diğer sayfamdaki yazılarımı okuyup, geçen sene YOUTUBE da USD 7 TL iken çektiğim videolarımı izleseydiniz...
Canınız sağolsun diyeceğim ama bende üzülüyorum. Bazı yazılan sorumsuz yazılar yüzünden insanlar ciddi zararlar edebiliyorlar..
Keşke; Pahalı olana pahalı, ucuz olana ucuz diyebilme entellektüalitesini gösterebilme erdemine sahip olabilseydik...
Bol Kazançlar dilerim...
"Anlayana Sivrisinek Saz, Anlamayana Davul Zurna Az..."
USD neden düşüyor?
FED ABD işgücü piyasasına ilişkin Mayıs ayı verilerinin beklenmedik bir şekilde zayıf çıkması,Zayıf çıkan istihdam verileri, Trump'ın Çin ile ticaret savaşını şiddetlendirdiği bir ortamda, zayıf çıkan perakende satışlar, azalan sanayi üretimi ve düşen konut satışları verileri ardından;
Temmuz ayında ben FED den artık faiz artırım sürecinin sonuna gelindiğini 2,25-2,50 bandının ABD ekonomisini kolaylıkla RESESYONA sokabileceğini ve fed yöneticilerinin bu riski göze almayarak bu ay 25 baz puan sonraki 3 ay sonra sında ise bir 25 baz puan ile 2019 yılı içinde 50 baz puan faiz indirimi ile USD likitidesini serbest bırakacaklarını düşünüyorum.
Böylece ABD de bu sene sonu faizler 1,75-2,00 bandına gerileyecektir..
Unutmayalım ki; USD daki bu fiyatlanlamalar 2012 yılı Mayıs ayı ile fiyatlanmaya başlanmış, ilk şok Ocak 2014 de TCMB başkanı Erdem Başçı iken 1,75 TL den fırlayan USD ın 2,38 TL de bir günde fırlaması ve faizlerin 500 baz puan artırımı ile frenlenmişti...
Aradan geçen 7 yılda faizler 10 kez artırıldı..
Sıkılaştık.. Şimdi gevşeme zamanı... İlk iki faiz inidirmi bu sene...
Sanırım her yıl 50 baz faiz indirerek yeniden 0,50-,0,75 bandına geleceklerdir.. Bu da sanırım 4 yıl sürer...
Bu süreç TR gibi gelişmekte olan ülkelere zaman kazandıracaktır. Umarım TR bu sefer 2023 hedeflerine koşarken bu fırsatı iyi kullanır...
Ref; https://www.bloomberght.com/fed-in-f...lacagi-2224027
Dolar/tl haziran sonunda dibini görebilir.
Temmuz, agustos , eylül yatay yukarı... diye bekliyorum.
Bir savas çikmazsa...tabii.
Cds' ler bu kadar düşmüşken $/tl 5.70 desteğine yönelebilir bugün.
Ben 6,20 TL de iken çekmiştim. Demek ki beni takip etmiyorsun... Keşke tüm videolarımı izlesede idin...
https://www.youtube.com/watch?v=4IjELP-EiUY
Piskonanın teki falda on vakte kadar 4,31 gözüküyor diye yazdı. Gerçekte piskopant herhalde .
Dolarda yükseliş bekleyenler abd yaptırım yapması için neredeyse dua edicekler bu kadar insanların gözü kararır mı ilginç..
Kararır.. Sonra TROL lükten şikayet ederler..
Bir insan başkasına göstermediği saygıyı kendisine bekliyorsa, daha ham demektir... Pişmesi icap eder....
Sürekli diğer tarafı TROL lük ile suçlarlar, lakin ABD ekonomik ambargo koysun diye en ufak haber kırıntısından medet umarlar...
Dediğim gibi, bu ülkede ilk önemli özellik AYNAYA BAKMAK...
Bir de eleştirmeden önce; kendini düzeltmek...
Entellektüaliteden filan da bahs etmiyorum. İsterse kütüphane kadar kitap okusun, isterse dünyayı cm cm gezmiş olmuş, isterse sanatta zirve yapsın, isterse eğitimde prof olsun, bana adamlığı gerisi kendisine lazımdır..
Tüm bunların çarpanı ADAMLIK tır.. O sıfır ise sonuç sıfırdır...
Tıpkı 99999999999999*0= 0 gibi...
Sn.News piyasa simetrik üçgen formasyonuna doğru girdi. USD da 5,71 en büyük destektir. Pazartesi yön belli olur. Bu tip formasyonda yön belli olduktan sonra hareket edilir.. AMa ben hep dedim ve hala diyorum..
5,71 kritik destek, altında büyük boşluk var.. Düşerse kimse USD ı o dipsiz kuyudan çıkaramaz.. Düşüş ise momentum ile hızlanır ise soluğu nerede alır bilemem?
O sebeble p.tesi sabah %51 Borsa ve bankalar Rally e devam USD düşüşe devam diyorum...
%51-%49
Pozisyonum itibarı ile şahsım banka hissede idim.. Videolarım mevcut.. Bas Bas bağırdım.. 200 kişi 300 kişi anca izledi...
Ben Banka hisseleri toplarken millet USD topluyordu... 50 defa yazdım çizdim.. Şİmdi Banka hisselerimin 3.kademesini bu hafta boşaltacağım... 100,000 ini görürüsem kısa vade %100 Borsa dan çıkar USD ı 5,20-5,30 bandında yakalarsam 3 yada 4 kademe de USD a %100 geçerim...
Kısaca 2 yada 3 ay sonra 5,20 bandında bir USD da %100 geçerim.. Ovakit 110000-120,000 bandın da olan Bankalar yada Borsa sizin olsun derim...
BOL KAZANÇLAR....
NOT; Malum başlıkta Bir yorum vardı, Temmuz 12 de USD 12 TL diye ne oldu o adama? (S400)
Yok oldu, galiba... :drunk:
Piyasa da biliyor trump'in elinden fazla bir sey gelemeyecegini. Bugun gorduklerimiz sadece Trump Show. Bence buyuk bir olasilikla 5.60+/-0.10 bandina, olusan -yapay- iyimser havayla yerlesilecek, 2-3 hafta kadar ve kongrenin ne yapacagi beklenecek. Olusacak oncul olumsuzluklar icin 5.80-6.00 bandi hazir bekliyor olacak temmuz sonuna dogru. Eger kongre ambargo karari alirsa da ... sky is the limit... Olumlu dusundurecek herhangi bir olumlu makro gosterge olmadigini dusunuyorum.
Sn.Sagittarius A* katkınız için teşekkürler...
Bir yanlış anlamayı düzeltmek isterim...
USD düşmanı değilim, daha önce 3,38 TL de %100 USD aldım, 3,96 TL de sattım..
Sadece zamanı ve yeri var derim...
Benim için %100 kazanmak şudur...
Banka hisselerimin %60 ını sattım. Kalan %40 ı da; iki kademe de veririm...
Ptesi sabah diyelim ki USD 6 TL ve üzeri gitti... USD ı ALMAM....
Tekrar düşen BANKA hisselerimi toplamaya başlarım...
Diyelim ki Borsa 100,000-105,000-110,000 e gitti.. Muhtemelen 100-105 banında elimdeki %40 banka hisselerini veririm. 110 u beklemem.. Nasılsa TL faizi süper...
Bu durumda 110,000 olan borsa da USD 5,20 ye gelmiş olur...
Bu sefer USD alırım diyorum...
Ama 12 ay önce 6,50-7,20 bandında borsa 84,000 de iken USD almayın intihar ediyorsunuz dediğimde linç edilip USD düşmanı ilan edildim..
Hatta BANKA hisseleri aldığım için alay edildim...
Geçen sene Ağustos da Eylül de Vakıfbankı batıranlar, YKB sına konkordato çektirenler, Garantiyi iflasa sürükleyenler, İşBankasını bitirenler dolu ve gırla idi...
Benim geçen tahminim 5,70 dip demiştim kısmen tuttu ama G20den sonra 5,60 bekliyordum dip.
Spot piyasada fiyatlama başlamış
https://cdn.discordapp.com/attachmen...629-220545.jpg
5,60 ufukta göründü bakalım...