Bende de ayni 19.5 %3 ama yarin bozulursa %3 kesmez heralde %5 kesmesi lazim
Bende de ayni 19.5 %3 ama yarin bozulursa %3 kesmez heralde %5 kesmesi lazim
Açın sorun lutfen
Aktifbank Genel merkezi aradım 11 Şubat 2022 ve üstü de bir vade bulursanız yüzde 3 alırsınız fakat al sat yaparsanız ve vade 181 in altında bir tarihe denk gelirse onda yüzde 5 kesinti olur diyor yani al sat bile yapsan hep 181 ve üstünde bir vade bulacaksin
19,5 ün üzerinde faiz veren banka var mı veya fon
burgan 1 aydır hesabımı açmayınca vakıf 18.50'den açtım artık ne halleri varsa görsünler
Bi bildikleri faiz . başarısızlık larini faizle ormeye calisiyorlar.faiz=tasaaruf=matematik.
Hep cuvalliyorlar.sonlari faizden olacak.
Syn Dudu, geçen sene yazın yapılan genişleme sonrası kazanan kredi çekenler değil zam yapan ev sahipleri idi.
Size saygım sonsuz ama itirazlarım var.
Bugün İstanbul’da oturanlar tl deki maaşlara göre manhattanda oturuyor, Anadolu’dakiler londra da oturuyor gibi
Bugünkü maaşlara göre birinin sıfırdan ev alması imkansız. Ancak evi olan onu satıp peşinat yapıp ev alabilir hale geldi.
Bence bizi yönetenler tarihi bir hata yaparak konut fiyatlarının çok artmasına izin verdiler. Bugün artık ev alabilmek için çok yüklü banka kredisine ihtiyacı var.
Bizim halkta ucuz kredi görmeden bu evleri alamaz. Sahi milyonluk kredi için ne gerekiyor
Gene benzer bir suni ucuz kredi denemesi yapılmasının geri dönüşü olamaz. Konut fiyatları everesti geçer. Dünya ülkeleri bizi ekonomi tarihi kitaplarında örnek olay olarak okutur.
Bizde bunu söylüyoruz konut fiyatları şişti. ABD de faizler yükselince, millet nakte geçip faizlere saldırınca
konut fiyatları çakılarak. Bizde bunu bekliyoruz.
Çeşmede 3 ay sezonda site de deniz görür ortak havuzlu 3+1 villanın kirasi150 bin TL saçmalık
Kardesim develuasyon oldu.yok gitmeyecek konut fiyatlari.hersey ithal.yavas yavas gidiyor.2 den 8.5 giden dolar var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49525&page=475
Bu başlık işinizi görebilir
Bugün 5 bin TL ye kadar her tutarda denedim.
Tümüne 162 gün verdi.
Özetle Aktifte yorgan gitti kavga bitti.
Ki bu vade değişikliği Aktifin olası MB kararı ile ilişkili de olabilir.
Zira nasıl oluyorsa Aktif öncü gösterge gibi her şeyi önceden biliyor gibi.
Tahminleri güçlü zaar.
Benimde bir komşum var sizden iyi olmasın sizin gibi fotosentez yaparak yaşıyor.
Kışın evin içinde ailecek yorgan döşek örtünerek gezerler , tüm apartmana 300-400 lira doğalgaz faturası gelirken onlara 80 lira gelir.
Bu ay malum +40 derece sıcaklarda cayır cayır klima çalıştı , 300 liradan aşağı fatura yok, kendine 90 lira anca geldi.
Yılın 12 ayı "Ayın enparalısı" olmaya yeminli müşteri profili var komşuda.
Her ay tüm kategorilerde en düşük fatura kendine geldi diye övünür.
İsmini apartman girişine Hall of fame tablosu yaptırıp asmayı teklif edicem bi dahaki toplantıya.
:)
3 yıl önce 40-50 bin dolar bandındaki evlerin çoğu şu an 70-80 bin dolar bandında satılıyor.
Arabalarda da benzer durum söz konusu. 3 yıl önce y. dışına çıkacağım için arabamı satıp dolar aldım şu an o dolarla arabamın yarısını bile alamıyorum. (Bu arada dolar kuru ben arabamı sattığımda 4,70 deydi yani zirvede değildi. Bir de zirvedeyken takas yapsaydım gerisini siz düşünün)
Ülkede özellikle de son 2-3 yılda oluşan varlık balonunda ucuz kalan tek şey döviz kaldı
-----
Yazdıklarım şahsi görüşlerim olup Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Erol Taşdelen: Banka CEO’ları bile batık kredi tutarını tam bilmiyor.!!
570 MİLYAR SORUNLU
Bankacılık sektöründe, sorunlu kredi tutarı 2021’in ilk üç ayında yaklaşık 50 milyar TL artışla 570 milyar TL’ye yükseldi Geçen yılın mart ayına göre yakın izlemedeki kredilerdeki artış yaklaşık 100 milyar TL oldu. Ortaya çıkan tabloda batık kredi tutarının büyüklüğünü tespit etmenin de zorlaştığını ifade eden Taşdelen, “BDDK bankalardan ne kadar krediyi yüzdürüp canlı kredilerde gösterdiklerinin de raporunu detaylandırılmasını istemeli. CEO’lar dahi kendi bankalardaki sorunlu kredi tutarını bilemiyor†yorumunu yaptı.
Sorunlu kredi miktarı büyüyor
Sorunlu kredi tutarı büyürken batık olarak tabir edilen takipteki alacaklar oranındaki (%3.6) düşüşe dikkat çeken Erol Taşdelen, “Batık kredi tutarı düşerken, aslında sorun çözülmüyor, aksine büyüyor. Bunu kredi karşılık oranlarındaki artıştan da anlayabiliyoruz. Üstelik kârlılıkla ile ilgili bankalar lehine düzenleme de yaptılar ona rağmen karşılıklar artıyor†dedi.
BDDK düzenlemesiyle krediler yüzdürülüyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) düzenlemesi ile taksit ödemelerinde gecikme yaşayan kredilerin takip hesaplarına aktarılma süresinin 180 güne çıkarılmasının da etkisiyle yakın izleme bakiyesi 2020 yılı ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başladı. Bu sayede takipteki kredi miktarı uzun süredir aynı seviyede tutuluyor. BDDK’nın haftalık verilerine göre 30 Temmuz 2021 itibarıyla takipteki krediler (TGA) 150 milyar TL ve TGA oranı yüzde 3.6 seviyelerinde bulunuyor. BDDK’nın bankalara bu konuda esneklik tanıması ve yoğun yapılandırmalar sayesinde rakamdaki yükseliş önleniyor.
Kuluçka döneminin sonuna geldik.!!
Crash tüm hızıyla otobanda.!!!
Tüm sistem error veriyor.!!!
Ülke yol geçen hanına dönmüş.!!!
Her zaman Artmaz. 2002-2012 arasında dolar sabit kaldı ama gayrimenkul fiyatları sürekli arttı. Bire bir korelasyon yok. Ama özellikle son yıllarda dolar hafif kafasını kaldırsa ev sahipleri "ama dolar çıktı fiyatları ondan arttırıyoruz" dedi. Nedense dolar düştüğünde fiyatları düşürmüyorlar.
Sonuçta her halükarda gayrimenkul cumhuriyet tarihinin en balon döneminde. En fazla belki pandemi nedeniyle 1 yıl daha şişebilir ama sonrası reel anlamda zarar ettirecek bence. Özellikle de bu hükümet değişirse gayrimenkulde 10 yıl yerinde sayan ve enflasyonun çok altında artan fiyatlar görebiliriz. Değişmez se de venezuela benzeri ilk başta artan ama sonra da dolara endekslediğimizde feci şekilde düşen gayrimenkul fiyatları beklentim var. Yani hükümet değişse de değişmese de dolar bazlı uzun vadede gayrimenkul piyasasında sert düşüşler beklentisindeyim.
Bu arada ek not: geçen sene gayrimenkuldeki fiyat artışı geçen gün yazdığım üzere sisteme olan güvensizlik nedeniyle olmuştu. Zaten alanlara baktığımızda yeni konut edinenler değil bankada birikimi olanlardı. Fiyat artışları finansal sisteme olan güvensizlik nedeniyle oldu. Yoksa Yeni konut edinimi sürekli düşüyor. Satın alan kişiler 3. 4. evini alan kişiler. Venezuela'da da buna benzer durum olmuştu önce güvensizlik nedeniyle ev fiyatları balon oldu sonra da dolar bazlı fiyatlar çakıldı
--------
-----
Yazdıklarım şahsi görüşlerim olup Asla yatırım tavsiyesi değildir.
https://pbs.twimg.com/media/E8QYOuVW...jpg&name=large
Bozuk para fışkırıyor.!!!:kahkah:
Ben yazılarımda söylüyorum gayrimenkul ün çakılması için ABD de faizlerin artmasını bekliyorum
Faiz tahminim:
Aktifbank n kolay bonoya verdiği faiz süresini uzattığına göre TCMB faizi indirmeyecektir diye düşünüyorum bence...
Son dakika sürprizi yaparlar mı? Onu bekliyoruz hepimiz
Su anda 19 bile negatif getirirken indirmek degil sabit bırakmak bile dolari artırır..
2ay daha artacak enflasyon belki tuik marifetiyle ayni kalir(19) sonuc degismez yine negatif olur.
%19 da Sabit bıraktı
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...216106498?s=19
Hükümetin memur maaş zammı teklifi.
Not: Para fışkırıyeeaaahhh :-)
23 Eylüle kadar tehlike geçti :ok:
O tarihe kadar tatlı faize devam:whistling:
O yazınızı görmedim hocam, görmemiş olanlar için buraya da kopyalabilirmisiniz, işin matematiğini bizde görmek isteriz, şimdiden teşekkür ederim.
.........
MB Faizi indiremeyeceğini bilmek içinde kahin olmaya gerek yoktu. Ben şahsen daha en az 3-4 toplantıda bile düşüş beklemiyorum, ha artış olabilir. Orta uzun perspektif bugünkü şartlar sürdüğü sürece malumunuz.
Sanki 200 bp artırdı saçmalığa bak 8.54 e kadar düştü.